Etiketterartikelmediumskap
Läst 11801 ggr
Jane-Lyzell
2012-07-17, 16:41

Transmediumskap

Transmediumskap är troligen den svåraste formen av mediumskap, då du som människa måste frångå det naturliga sättet att vara. Vi människor är av naturen väldigt nyfikna och vill ha kontroll över vår situation. Med trans handlar det att göra totalt tvärt om, att släppa kontrollen till en extern kontroll.

Transmediumskap

Trans Mediumskap är troligen den svåraste formen av Mediumskap, då du som människa måste frångå det naturliga sättet att vara. Vi människor är av naturen väldigt nyfikna och vill ha kontroll över vår situation. Med trans handlar det att göra totalt tvärt om, att släppa kontrollen till en extern kontroll och att inte vara nyfiken på dess innehåll, det gäller att sätta sitt eget sinne åt sidan för att släppa in någon annans. Men det är också en underbar gåva att utveckla och i sin fulla glans kan ge mirakulösa svar och hjälp till mänskligheten, och till sörjande enskilda individer.

Det handlar om att blanda sina energier och bli ett med sina kommunikatörer ,utan egen inblandning. Och det är också troligtvis den närmsta formen av kommunikation, emellan Mediumet och sin Guide.

trancemediumskap

Att utveckla transmediumskap är inte att bli övertagen eller besatt av en ande eller att någon ande lånar och kryper in i ens kropp - din kropp är redan upptagen av din egen ande/själ och ingen annan kan inta din boning/kropp den är din. Det som sker är att ande vännerna kommer väldigt nära in i vårat auriska fält och lånar en liten del av vårt sinne i vårat undermedvetna. Genom detta lilla centra kan de förmedla sina egna röster känslor, tankar och kropps funktioner så som de var och så som dom vill förmedla sig nu. Detta sker alltid i förtroende medium och andevärlden emellan. Alltså du som medium måste ge din tillåtelse att så får ske - de skulle aldrig göra övertramp i detta. Tillit och förtroende!

Det finns inte bara ett stadium i transen utan flera olika nivåer som varierar från överskuggning där mediumet är fullt medveten om vad som sker - till djup trans, där mediumet har väldigt lite eller inget medvetande om det som kommunicerats. Till skillnad ifrån clairvoyant mediumskap då du ska upp i energi, så är trans tillståndet tvärt om du ska ner i energi. Bortanför meditationen, mellan meditation och sömn ligger transtillståndet.

markerar ett stycke

Här presenteras de 4 förändrade trans medvetande tillstånden

* 1) Överskuggning

I denna form av kommunikation har den andliga guiden eller kommunikatören, dragits sig nära till mediumet och blandar sig i mediumets aura. Här är mediumet fullt medveten om vad som sker och ger sin tillåtelse till det och det är denna tillåtelse som gör att guiden tillåts att komma nära och influera mediumet . Han eller hon kommer då att kunna prata åt den kommunicerande guiden. Rösten kommer att vara mediumets men orden kommer att vara guidens, noteras kan att här kan mediumet sinne starkt påverka meddelandet. Här hittar du former som inspirerat tal eller inspirerad skrift eller konst.(här ligger också amerikanarnas chaneling)

* 2) Lätt Trans

I denna form av kommunikation har guiden och mediumet kommit ännu närmare och blandar sina energier. Mediumet känner av sin kommunikatör mera fysiskt. Här är mediumet fortfarande medveten och kan lätt och fortfarande starkt påverka kommunikationen. Här är också kontakt med mediumets undermedvetna och överjage som kan influera mediumet till att vilja tala och röra sig , vilket kan förväxlas med trans kontroll. I detta stadium är det viktigt att allt skräp kommer ut så att det genuina kommunikationen kan ta sig igenom. I detta tillstånd kan mycket fin kommunikation ta form som åvan och i privata sittningar.

* 3) Kontrollerad Trans eller Full Trans

I denna form av kommunikation har mediumet sitt medvetande med, men separerat, mediumet medvetande står vid sidan om och följer kommunikationen men påverkar och registrerar den inte.(åskådare) Det är som att stå brevid med näst in till oförmögen att påverka kommunikationen. Här kan dock mediumets trosuppfattningar och övertygelser slå igenom i kommunikationen.

Här ser man mera fysiskt karaktärsdrag och förändring av röst av mediumet.

Mediumet kan minnas kommunikationen vagt efteråt eller att det är som att försöka minnas en dröm, mins bitvis. I detta tillstånd kan fantastiska förmågor utvecklas som t ex automatisk skrift, andlig konst, transhealing och naturligtvis transtal.

Trans

* 4) Djup Trans

I denna form av kommunikation kan guiden tala igenom mediumet utan påverkan av mediumets sinne. Anden /guiden talar genom mediumet med egen röst, ansikte och kroppshållning ändras, man ser andens karaktär igenom mediumet. Här är mediumet oftast inte medveten om vad som talas om igenom mediumet och här kan stora skillnader i vad mediumets trosuppfattning eller kunskaper är, komma fram. I dessa tillfällen kan fantastisk kunskap och läror/filosofier komma igenom. Här finner vi också gåvor som fysisk mediumskap och då är till och med kommunikationen oberoende av mediumets röst och projeserar sin röst direkt i rummet "oberoende direktröst" som bildas genom en röstbox som uppbyggs av ectoplasma . Eller kopiering av mediumets röstorgan för att återskapa att tala igenom i en så kallat trumpet ,med direktröst. fysiska matérealisationer och andra fysiska fenomen.Här kliver mediumet medvetande/sinne åt sidan och oftast har egna upplevelser eller undervisningar på annan plats. Här kommer mediumet sällan ihåg vad som hänt efteråt eller inte alls. Denna form av medvetande tillstånd tar oftast  många år av utveckling för att komma till. Under tiden kommer du att pendla mellan de olika medvetandetillstånden och djuptrans, tills du nått din fulla utveckling.

Artikeln är skriven av Jane Lyzell(C)

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

  • Redigerat av Niklas 2020-09-10, 13:37
  • Redigerat av Jane-Lyzell 2020-09-25, 08:50
Hellas
2012-07-19, 00:11
#1

Tack för en bra artikel Jane,
Jag älskar verkligen Trans i alla forrmer, sedan spelar det inte så stor roll om jag är cirkeldeltagre, cirkelledare eller transmedium.

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Pagan
2012-07-19, 00:12
#2

Intressant läsning Jane, tack!

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

Jane-Lyzell
2012-07-19, 15:15
#3

Varsegoda - Ja vist är trans mediumskap intresant:-)))

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2012-07-28, 01:10
#4

Glad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

åsam69
2012-07-30, 21:03
#5

Tack för denna information ,väldigt intressant , Då tror jag att i något av dessa" tillsånd" har jag befunnit mej i , han har talat genom min mun och jag har känt hans känslor, jag har låtit han röra mina händer med sin" styrka" Cool

Jane-Lyzell
2012-07-30, 22:15
#6

Varse gooFlört

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

ljus och kärlek
2012-08-22, 16:32
#7

jag var med om när Pehr Trollsveden gick in i djup trans under en kurs vi hade. Det var nog något av det mest intressanta jag har varit med om!

Jane-Lyzell
2012-08-22, 17:47
#8

7 Oj då håller han på med det, där ser man:-)

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Ians
2012-08-22, 23:31
#9

Tackar för denna fina artikel Jane!

Upp till toppen