Annons:
Etikettmedialitet
Läst 7003 ggr
Jane-Lyzell
2016-02-13, 16:37

Medialitet V/s Psykoser

Ja hur vet man skillnaden ? Och hur bör man som Medium agera !

Medialitet V/s Psykoser eller andra psykiska tillstånd

Under min tid som medium och medial lärare har jag märkt  att personer med psykossjukdommar drar sig till det mediala . De har oftast ingen sjukdomsbild av sig själva och tror de är kontakt med andar , som gör en det ena en det andra med dem. T.Ex 

Jagade av andar och även intagna av andar.

Andar besöker dem på nätterna och en del idkar sex. eller berör sexuella partier av kroppen.

Andarna säger det ska göra ditten eller datten.

Onda andar och negativa andrar. Bankar i väggar och flyttar möbler även gömmer saker.

De hör röster i och utanför sig själva.

Hemsökta i sina hem.

Andarna påverkar dem fysiskt så dom blir sjuka, eller olyckor.

Deras djur dör på grund av negativa andar.

Deras män eller fruar är ondskefulla i olika teorier.

De har svårt att sova och vara i vardagen.

Ingen förstår dem…….

Ja listan kan göras ännu längre………..

När man som medial lärare talar om för dessa personer att de är sjuka och behöver uppsöka psykiatrin - och lägga locket på till det mediala - då blir de arga och frustrerade och troligen går i väg till nästa medial lärare.

Jag antar att psykiatrin känner igen sig i det jag skriver här och det är inte bra att det är så här för dessa psykiskt sjuka personer- de behöver vård - inte medialitet.

Att uppmuntra dessa personer att fortsätta utveckla sig medialt kan sluta i en katastrof. Ändå låter mediala människor dessa gå kurser !? - för när jag frågar dom så har det gått för en den ena medium läraren efter den andra!

Då undrar jag hur dessa personer som jag stoppar för vidare kurser - blir uppmuntrade hos andra- en del har tillomed blivit sagda de är enastående medium eller mediala - med klart hörande eller seende. av sk Medium.

Jag hade en psykisk sjuk man som kom till mig för en inbokad sittning för några år sedan - man kunde klart se han var psykotisk och manisk och hade vaneföreställningar (går inte in på detalj) När jag fick se hur det låg till - sa jag till honom med en gång - han skulle vända sig till psykiatrin och att ett medium inte var den rätta lösningen. Jag gav ingen sittning men vi pratade lite  om hans problem - Det visade sig att han varit till andra medium på sk sittningar om samma sak - jag frågade om det hade hjälpt honom - Nej blev svaret - han blev endast av med c.a 500-600 kr för varige sittning. skandal.

Detta måste få ett slut - som medium , lärare eller healer måste man ta sitt personliga ansvar för dessa personers ohälsa och inte uppmuntra dem i deras vaneföreställningar. Som medial/medium måste man ha kunskap att inte släppa igenom dem.

Hur mörkertalet av dem är på sociala medier som Fb eller forum kan man bara spekulera i - vilket är olyckligt.

Nedan några länkar om det jag talar om från psykiatrin.

http://www1.psykiatristod.se/Psykiatristod/Psykiatriprogram/Schizofreni/

http://www.akademiska.se/sv/Verksamheter/Psykosvard-och-rattspsykiatri/Patientinformation/Psykoser/Schizofrenisymtom/

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Annons:
NiklasTyreso
2016-02-14, 10:13
#1

Viktigt ämne! Andliga och religiösa förstår att de väljer att tolka upplevelser utifrån sin tro. Psykotiska förstår inte att de tolkar utan upplever vanföreställningar som lika verkliga som den objektiva verkligheten. Självklart ska man inte uppmuntra psykotiska i deras vanföreställningar. När en person med psykossjukdom inte är inne i ett psykotiskt skov är det svårt att skilja på den psykotiske och på oss andra, vilket kanske förklarar varför andra medier missat att reagera.

Jane-Lyzell
2016-02-14, 11:03
#2

1. Ja så kan det vara - men oftast går de på medeciner (psykofarmaka) och det bör man redan ha gjort klart som medium eller medial att det inte passar i hop med det mediala.

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Upp till toppen
Annons: