Mediumskap

Trollbord

2010-09-26 00:31 #0 av: Kerstina-61

n/a

 

Jag och trollbordet

Efter en medial träff så fick jag för första gången komma i kontakt med ett s.k. Trollbord. Det var en häftig upplevelse och kändes samtidigt overklig då bordet började röra sig och lyfta benen med ja eller nej-svar. Det dansade över hela golvet och vi hade fullt upp att hänga med, då våra händer skulle ligga på bordet hela tiden. Bordet blev dessutom så förälskat i en av deltagarna att hon fick nästan hela bordet i knät.

När jag kom hem efter den helgen så kunde jag inte släppa tanken på detta fantastiska bord. Jag kom då att tänka på att det stod ett bord i vår källare som min sambo hade med, då vi flyttade ihop. Bordet är inte runt, utan lite ovalt. Det är skruvar i det och lackad yta. Det är heller inte gjort av Al.

 

FAKTA OM TROLLBORD    trollbord2.jpg

Sedan gamla traditioner, från 1600talet i Värmland har dessa Trollbord tillverkats. I början av 1930talet lärde en trollgubbe, som kallades KvestLars, ut konsten att tillverka trollbord till Göte Henrikssons far. Göte gjorde sitt första trollbord i början av 50talet som hans far fick låna, då det gamla trollats sönder och samman.

Ett "riktigt" trollbord är av obehandlad Al.  Göte säger att andevärlden inte tycker om färger och lack. Det får heller inte finnas spik eller skruvar i bordet Det ska placeras direkt på golvytan och man sitter i vanliga stolar runt om bordet, men man ska inte luta sig mot ryggstöden. Man värmer sedan upp trollbordet med handflatorna som gnids medurs, mot bordsytan i cirkelrörelser.

De som sitter kring bordet placerar sedan sina handflator mot bordet, utan att trycka, bara så man har kontakt med bordsytan. Sedan ber man bordet visa sitt JA-ben på det viset att man tydligt ber bordet lyfta på JA-benet. Sedan gör man samma sak med NEJ-benet. Då blir uteslutningsmetoden att det ben som är kvar blir räkne och bokstavsbenet. Det benet kan räkna och även bokstavera fram t.ex. budskap på det viset att 1 slag betyder A, 2 slag betyder B osv.      

Hur gick det med mitt bord?
Jag kontaktade en god vän som haft ett "riktigt" trollbord många år och fick instruktioner av henne hur jag skulle gå till väga för att starta mitt bord.
Det var ju inte ett "riktigt" bord, men det kanske funkar ändå, tänkte jag. 
Jag och en medial vän bestämde dag då vi skulle starta mitt bord och det var så spännande. Jag frågade bordet vem som var chef och höll ordning på andevärlden. Det visade sig att det blev min mor, Birgitta. 
Sedan frågade jag om vem som var min guide. 
Jag fick veta att han heter Backo.
Det egentliga namnet är i regel jättelångt så man ber att få det korta namnet. Backo är min skyddsguide och även dörrvakt vid bordet.

Jag frågar mamma Birgitta om det finns någon från andevärlden som vill ha kontakt med någon av oss vid bordet.
Det lyfter genast på JA-benet.
Då frågar jag om det är en man. Bordet svara nej.
Då är det förstås en kvinna-bordet svarar JA!
Vem vill du prata med, är det Ingela (som väninnan heter). Bordet svara JA. 
Det visar sig vara Ingelas mamma som kommit igenom och då hon blir bekräftad så lägger sig nästan hela bordet i hennes knä.
Det trycker, trycker hårt och man känner all kärlek och all underbar energi från andevärlden vibrerar i luften omkring oss.

Nu har jag haft igång mitt trollbord i några år.
För det mesta funkar det bra. Ibland blir det röriga svar och då bordet bokstaverar kan det bli rappakalja ibland, men det kan det bli även med ett äkta trollbord.
Det kan bero på att man tänker för mycket.
Tankarna ska vara nollställda, vilket inte är helt lätt.
Är vi flera, då är det svårare att få alla att INTE tänka. Jag brukar påminna alla om att - Tänk på att inte tänka alls!

Hur det än är, mitt bord fungerar och jag litar på att det är ett bra bord.
Jag har förresten fått det bekräftat genom att min trollbordskompis har frågar sitt äkta bord om mitt bord är bra och vi fick svaret JA, det är bra" Men efter mitt samtal med Göte så känner jag att det skulle allt vara roligt att ha ett sånt där "riktigt" bord ändå så jag beställer kanske ett till mig själv i julklappJ

Källor-telef.samtal med Göte Henriksson
http://www.accidere.se/21a35954-65f6-4e6d-afff-b7fc405ca5b8-29.html  - Götes bror

                                                                                                        Kerstin

Anmäl
2010-09-26 13:58 #1 av: Hellas

Ja visst måste det ändå vara något speciellt med detta Trollbord eftersom det ändå intresserar så många.

Jag har ju enbart farit med och gjort Bordsdans några gånger och det är ju inte en direkt lugn tillställning.

Men visst är det väl så att det är skillnad på Bordsdans och att använda bordet med sina räkneben.

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-26 15:49 #2 av: Marina2

Låter som ett roligt och fint bord. själv har jag aldrig (ännu) fått uppleva varken trollbord eller bordsdans,men låter häftigt. Man behöver nog ha bra flås..

Tack för du delar med dig.

Anmäl
2010-09-26 16:29 #3 av: Anna-Helga

Spännande är det allt! Tungan ute Här är en bild av mitt! Kyss

Anmäl
2010-09-26 16:37 #4 av: Kerstina-61

#2# Jag sitter still vid mitt bord. Jag vill inte att det ska dansa iväg då jag vill ha kontroll, dels på vilka andar som kommer och så vill jag ha mitt helt...länge ;-)

#3# Jättefint bord A-H Glad

Anmäl
2010-09-26 18:13 #5 av: [GunillaR]

Jag har varit med om att uppleva ett trollbord en gång. Det var vid ett tillfälle då jag och min arbetskamrat besökte ett medium, som då bodde i Malmö. Hon hade precis fått hem sitt bord och ville testa, och det var ok för vår del.

Det var ja-, nej- och räkneben. Jag kände ju hur bordet lyfte sina men och "stampade" i golvet.  Först trodde jag att hon hade ett "fuffens" för sig men det var så, bordet svarade på våra frågor. Både jag och min arbetskamrat upplevde som en elektrisk strömvåg genom oss då bordet svarade, precis som händerna blev ett med bordsytan. En märklig känsla.

Min mor var medlem i en spiritistisk förening i sin ungdom ( 30-40 talet). Där hade de seanser och var med om ett och annat. Hon berättade om ett bord som farit iväg.

Anmäl
2010-09-26 20:04 #6 av: Kerstina-61

#5# Ja, det är en märklig känsla då man känner i händer och i kroppen energien från anden som kommer. Man känner också igen så som personen var då den levde. Om det var en försiktig person så svarar bordet mycket försiktigt och tvärtom, om det var en person som märktes, så svarar bordet mycket mer bestämt Glad

Anmäl
2010-09-27 00:04 #7 av: [JohnHoudi]

Mycket intressant.

Men trollbord i sig är väl ingen svensk uppfinning? D D Home gjorde ju trollbordsseanser på 1800-talet och det finns flera klipp på YouTube med utländska trollbordsdemonstrationer.

Bifogar ett  klipp på en trollbordsdemonstration i Täby för något år sedan som ligger på just YouTube. Det finns en del 2 också.

 

Anmäl
2010-09-27 04:12 #8 av: Spongebob

#7

Fast i det klippet är det väl rätt uppenbart att han med klockan rör bordet med vilje eller? Jag tycker att det syns att han rör händerna så att säga "innan" bordet börjar röra sig och därmed "drar" bordet i rörelse?

Eller har jag missuppfattat det hela, jag trodde meningen med sådana bord var att de rör sig "av sig själv"?

Anmäl
2010-09-27 13:26 #9 av: Marina2

Vilket fint bord Anna-Helga!

5#Tack för att du delar med dig.

Anmäl
2010-09-27 14:50 #10 av: Hellas

Jag ska nog försöka få tag på ett bra mindre bord som jag kan ha någonstans.
jag vill ju ha ett med fyra ben så det kanske är lite enklare att hitta ett fint sådant :)

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-27 15:03 #11 av: [GunillaF]

Tack för en bra artikel kerstina.

Jag har också ett trebent trollbord som fungerar jättebra.Glad

 

 

Anmäl
2010-09-27 16:53 #12 av: Kerstina-61

#10# Om du ska ha ett med fyra ben då ska du inte ha det som "trollbord" eller? det kan ju inte svara med ett ben i taget om det är fyra....men du kan ju få jag eller nej-svar förståss Obestämd

Anmäl
2010-09-27 18:10 #13 av: Hellas

#12 Jodå, de bord jag har varit med om svarar med fyra ben, den talar om vilket hörn som är Ja/Nej ben sedan kan den markera så bra så och risken för att någon, rent omedvetet, hjälper till att vicka på bordet minimeras avsevärt.

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-27 18:26 #14 av: [JohnHoudi]

Hur är det nu? Man ska hålla kontakt med bordsytan bara just såpass att man nuddar bordsskivan med fingertopparna för att det ska fungera som bäst, va?
Man skulle inte lägga hela handen på?

Anmäl
2010-09-27 18:33 #15 av: Anna-Helga

#14 Japp, så gör jag iaf.

Anmäl
2010-09-27 18:49 #16 av: Kerstina-61

#14# Jag lägger så hela handen har kontakt med bordsytan, men bara helt lätt utan att trycka.

Anmäl
2010-09-27 19:47 #17 av: Hellas

Då vi har fått igång bordet (med fyra ben) ordentligt har det räckt med att ha "snuddkontakt".
Ta på någon annans arm, sådär som man kan göra med ett finger, fjäderlätt, man snuddar men ändå inte.
Så pass lite har jag varit med om.

Jag har aldrig upplevt att man släpper helt men det borde ju gå om man har den perfekta harmonin i cirkeln.
Jag misstänker dock att det inte finns så många som är dedikerade att sitta med detta en gång i veckan samma tid samma plats under väldigt lång tid

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-27 19:49 #18 av: [GunillaF]

När vi använde mitt bord, nuddade vi bara med fingertopparna. Sedan. när bordet började röra sig hastigt över golvet blev vi så paffa att vi tjoade till och bordet tvärstannade. Häftigt!Glad

Anmäl
2010-09-27 19:57 #19 av: Hellas

#18 Jag reagerade likadant första gången, jag var så viss om att det minsann var fusk eller att folk omedvetet tjoade runt med ett bord men jag har fått revidera den uppfattningen, inte är det någon som gör detta med flit inte!
Roligare kan man ha det Flört

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-27 22:34 #20 av: Jane-Lyzell

Tack Kerstina för fin artickelKyss

Ja trollborden har gamla svenska egna anor ifrån våra kloka gubbar o gummor- tror inte just trollborden kom ifrån spiritualismen - men däremot bords seanserna kommer där ifrån, och systrarna Fox, som startade detta i den morderna spiritualistiska historian.

Men det var inga sk trollbord utan regelrätta oftast välldigt tunga bord- oftast matsalsbord eller salongsbord. som man satt runt för andeknackningar och bordslevitaitoner och t o med fysiska seanser.

Personligen tycker jag bordsfenomen är jätte tråkigt alldeles för långsam kommunikation för mitt tycke - och finner ingen sensation i det som finns ute just nu - det kan lika gärna vara den egna energin som styr borden som att det är en andlig inteligens där. Att ett litet trollbord som Houdis klipp rör sig med så många deltagare runt detta borde vara en sensation om det inte rörde sig, av all energi som de tillsammans skapar!

Håller med dig kerstina att trollbord ska man sitta ned och kommunisera med! Större bord passar bättre för sk bordsdans!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-09-28 10:38 #21 av: Playja

Vad kul att få ta del av era upplevelser! Skrattande

Själv har jag inga erfarenheter gällande trollbord men har varit rejält nyfiken.

Hade tänkt gå på en bordsdans på en alternativ mässa men det blev aldrig av för det fanns så mycket annat man ville göra där, så tiden rann iväg. Det får bli en annan gång kanske? Flört

 

 

 

Anmäl
2010-10-01 16:15 #22 av: Soffe

3 bent bord har jag provat en gång och det var en otroligt nervkittlande upplevelse Skrattande

Anmäl
2010-10-01 21:36 #23 av: [kvasthilda1972]

Jag kommer ihåg forumträffen för ca 3 år sedan då vi hade trollbordsdans, oj vad tjejerna tjöt och skrattade!!! Jättehärligt!

Anmäl
2010-10-01 23:28 #24 av: [outgrundlig]

Jag tror att jag skall skaffa ett bord på någon loppis som jag besöker då o då.....Flört

Det låter så härligt med era berättelser om era upplevelser, tack för dem!

Anmäl
2010-10-02 20:39 #25 av: trollet60

Intressant läsning.

Jag köpte ett Trollbord för ca 7 år sedan, men har inte lyckats "få igång" det. Det är det äkta bordet från Värmland som jag köpte.

Nja mycket diskret en gång för 2 år sedan.

Vet inte vad jag ska göra för att få igång mitt bord?

Anmäl
2010-10-02 22:26 #26 av: Kerstina-61

#23# hahhah..ja, det glömmer man aldrig. Eva fick hela bordet i knät Skrattande

#25# I början då jag startade mitt bord så fick jag sitta länge, länge och upprepa samma sak. Sjunga, skratta och massor med positiva tankar till bordet. Jag kunde få be om att ja-benet skulle lyfta sig massor med gånger, innan det till slut lyfte lite, lite försiktigt.

Numera lyfter det på en gång. Verkar som det "fyller" på sig med energi. Man brukar också säga att ett trollbord ska stå ljust och "vara med" där man oftast sitter. Alltså, inte stänga in det för sig själv i ett mörkt rum.

Lycka till!

 Glad

Anmäl
2010-12-27 00:03 #27 av: Hellas

Skrattande

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-01-19 18:50 #28 av: christel70

Jag har en väninna som har ett trollbord som hon inte börjat använda än. Hur gör man när man "sätter igång" ett bord första gången? Har hört att bordet bla. ska döpas?

Anmäl
2011-01-20 01:24 #29 av: Kerstina-61

#28 Hoppas din väninna är insatt i det mediala innan hon startar bordet. Det är, som med allt medialt arbete,  vikigt med skydd för de som är med och där man befinner sig så det inte kommer in andar man inte vill ha med.

Har varit med om att man köpt ett bord och fått aktivitet och sen blivit rädd och då kan det bli tokigt.

Svaret på din fråga har du om du läser min artikel längst upp Glad
Mitt bord heter Birgitta, min mammas namn då det var hon som fanns med från andra sidan, då vi startade bordet.

Lycka till, önskar jag din väninna!

Anmäl
2011-01-20 11:08 #30 av: christel70

Tack för ditt svar. Det ska bli spännande att få vara med när hon startar upp bordet!

Anmäl
2011-04-01 17:47 #31 av: [LadyWinter]

Jag har oxå vart med och startat igång ett trollbord..några gånger det var överaskande roligt....den svara med benen,men såg att den ville muntras upp mera,faktiskt så kände jag med den...den ville vara med mer...hade nog varit skoj för den att dansa runt..den ligger oftast i förrådet hos en cirkelledare..och väntar att få komma utGlad

Anmäl
2011-04-02 08:54 #32 av: [walkinbeauti]

Jösses vad intressant nu blir det bordsjakt och spännande att prova på något jag aldrig tidigare gjort Skrattande

Sajtvärd för Indianer ,Övernaturligt samt medarbetare Healing .

http://www.indiantrumman.se/

http://www.the-wolf.se/

http://indianer.ifokus.se/


Anmäl
2011-04-02 09:34 #33 av: Hellas

Att få igång ett bord på det här sättet blir en väldigt konkret känsla minst sagt.
Jag vill även påminna om att man absolut inte behöver va ett litet lättviktsbord som vickar av minsta beröring.
Bordet behöver dessutom inte ha 3 ben utan kan ha fler ben än så.
Det bord jag har varit med och använt har 4 ben.

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-04-02 09:56 #34 av: [GunillaF]

Det var en person som berättade att de hade fått ett tungt ekbord att lyfta

Anmäl
2011-04-02 10:22 #35 av: Hellas

#34 Då börjar det bli riktigt intressant, eller hur Tungan ute

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-04-02 20:55 #36 av: Kerstina-61

I vilket syfta vill man ha sitt bord?
Vill man det ska lyfta, fara runt, välta mm eller vil man ha ett bord som man sitter vid i seans.

Jag har varit på sk. fysisk seans (hon kallar det så, men lärt mig senare tid att fyskisk seans är något annat;-))med Ann-Charlotte Oksanen. Då fick jättestora konferensbord att välta åt olika håll. Vi delades in i grupper och "peppade" andevärlden så vi fick hjälp att snurra och välta borden åt de håll vi ville. En häftig upplevelse. Skrattande

Mitt bord, som ju är 3bent använder jag på ett stillsmmare vis. Vi sitter runt bordet och ställer frågor till andevänner som kommer. Jag vill inte att bordet ska få för stort utrymme att snurra och fara runt då jag vill ha full kontroll på vad som händer. Jag använder alltså mitt bord som ett verktyg då "sittern" får känna energin från bordet och kan känna igen sin vän från andra sidan på det sätt bordet beter sig.

Om personen var lugn och lite försynt, då svarar bordet mycket försiktigt, medans det svarar väldigt tydligt med bestämda slag av benen i golvet då frågor ställs, om anden var bestämd av sig då den levde. Om anden var skojfrisk då h*n levde så "skrattar" bordet:-))

 

 

Anmäl
2011-04-02 21:36 #37 av: Ians

Aha nu vet även jag vad ett trollbord är. Du skulle ju ta med det till forums träffen!

DET ser jag fram emot!

Anmäl
2011-04-03 01:49 #38 av: [Priscillapudding]

Trollbord bör vara eller tillhöra barn och barndomen kanske.

Ni vuxna som håller på har ni någon kontakt/länk som ni sedan kan identifiera.Kan ni allihopa få fram samma kontakt och beskrivning?

Anmäl
2011-04-03 13:17 #39 av: Soffe

Tänker på en sak nu. Undrar hur en riktig skeptiker skulle reagera på trollbord. Någon som varit med om det? Iofs skulle det nog inte hända så mkt, för det finns ju naturliga förklaringar till allt enligt dem.

Anmäl
2011-04-03 19:03 #40 av: Ghosthunter

Är det nån som vet om/var man kan köpa ett trollbord?? Eller kan man bara köpa ett av rätt material?Glad

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2011-04-03 20:04 #41 av: Kerstina-61

#38 Jag förstår inte dina frågor??Tillhöra barn, eller barndom??
Jag hoppas innerligt det BARA är vuxna som "håller på", då det mediala inte är något för barn att "hålla på" med. I alla fall inte så länge de är för små för att förstå allvaret  med det mediala arbetet.

Så klart att man kan identifiera anden som kommer, annars skullöe det inte vara någon vits att ha seans på det viset. Jag både "ser" anden och för bekräftelse genom svaren med bordets hjälp. Jag skulle egentligen inte behöva bordet alls, då jag känner det inom mig det som kommer fram, men för sittern är det en upplevelse att SE och även KÄNNA energin genom bordet från anden som kommer. Se mitt svar #36

#39 Soffe, hur en riktig skeptiker skulle reagera vet jag redan och jag lägger ingen energi på att tänka på det för jag tillåter inga skeptiker att vara med på mina seanser.

#40 Det finns en man i Värmland (Göte Henriksson) som gjorde trollbord efter gamla traditioner. När jag pratade med honom innan jul så skulle han inte göra fler bord, men vet inte hur det blivit med det.

Mitt bord hittade jag i vår källare, som är min sambos bord. Det är ett trebent träbord som är både lackat och med spik i. Enligt värmländsk tradition får det inte finnas något av det i bordet. Men det funkar bra ändå ;-) Vet de som köpt ikeabord och använder dem.

Jag tror inte det spelar någon roll ,men jag skulle gärna vilja ha ett "riktigt" bord från Göte egentligen för känslans skull :-)

 

Anmäl
2011-04-04 09:45 #42 av: Ghosthunter

Kerstina - Ja, jag har också hört att det spelar ingen större roll om det är spikar eller i vilket material, men som du säger så vill man ha ett för känslans skull. Jag funderar på att leta efter ett på en loppmarknadFlört...har man tur så kanske lite extra energier följer med..hahaSkrattande

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2011-04-04 12:01 #43 av: [Priscillapudding]

#41 Ser inget konstigt alls barn provar i nyfikenhet trollbord,ande i glaset mm.

Du nämner att för sittern är det en upplevelse att se och känna energin genom bordet från anden som kommer och svarar genom bordet.

Så du har länken med + ett bord och sittern och sittern ställer alltså ja eller nej frågor som bordet svarar på och du länkar på.

Är det vanligt att kunder efterfrågar den formen i sverige?

Anmäl
2011-04-04 12:49 #44 av: Kerstina-61

#43Du skriver: Ser inget konstigt alls barn provar i nyfikenhet trollbord,ande i glaset mm.

 Då är vi väldigt olika i det tänket eftersom min erfarenhet säger mig att detta är krafter som man ska ta på stort allvar och inte alls "leka" med

Angående ditt påstående: Så du har länken med + ett bord och sittern och sittern ställer alltså ja eller nej frågor som bordet svarar på och du länkar på.
Så är mitt svar:
Det är inte bara ja och nej-svar som bordet ger. Bordet har 3 ben och det 3,e benet kan bokstavera långa meddelanden.

PÅ din fråga: Är det vanligt att kunder efterfrågar den formen i sverige?
så har jag ingen aning om hur stor efterfrågan det är i Sverige

Anmäl
2011-04-04 14:34 #45 av: Ians

#43 tycker nog tvärt emot vad du tycker...att detta inte är några barn lekar alls...

Man skall kunna hantera sina "lekar" också så det inte går överstyr!

Gränsen mellan det som är andlgt uppbyggande och det som bryter ner och är rent psykiskt skadlig är ibland inte knivskarp!

Och beror på dem som utövar "lekarna".....Jag har själv barn och flera av dem är mkt känsliga för det som är på andra sidan...de har många gånger haft svårt att förlika sig med sina medfödda förmågor och behövt både tid och livserfarenhet för att förstå sig på det hela....

Så att leka med dessa krafter kan bli förödande om man inte är mogen för det....detta har ifs inte med ålder att göra...men att tro att det är en lekförbarn är nog lite naivt!

 

Anmäl
2011-04-04 16:22 #46 av: Ghosthunter

Vad menar ni med kunder?? Trollbord eller dansande bord är inget som ett medium tar fram och använder för sina klienter. Det är sånt som man sysslar med på spiritistiska cirklar och liknande. Jag har själv varit på en cirkel där vi körde med trollbord...Glad

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2011-04-04 17:27 #47 av: Kerstina-61

#46 Om ni använt er av bordet i era cirklar så är det inget som säger att inte andra medium kan använda det som "verktyg" om en klient önskar det.Och det är inte bara jag som gör det. Inte konstigare än att man tar fram Tarotkort, pendel eller pekare, anser jag.

Anmäl
2011-04-04 18:45 #48 av: Hellas

Intressant vändning på tråden!

Jag håller verkligen med om att det här är ingen "Lek" som man hänvisar barn till utan tvärt om, att använda sig av bord ska göras med största respekt och är absolut ingenting för nybörjare.
Jag själv använder inte den här typen av redskap, jag har varit med i cirkelform då vi har använt bord vid enstaka tillfällen, mest för att ha den erfarenheten i bagaget.

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-04-04 21:26 #49 av: stass

Guud så intressant med trollbord. Jag känner inte att jag har erfarenheten än för att prova. Som ni har påpekat det ÄR viktigt med skydd, det är inte bara änglarna, guiderna och älskvärda släktingar som kan svara. Och man måste känna att man vet vad man håller på med och är trygg i det.

Nej barn borde verkligen inte prova sådant.


Anmäl
2011-04-04 22:37 #50 av: [Priscillapudding]

Nu är det dock ingen som uppmanar barn och ungdomar att leka med trollbord osv..,dom gör det ändå.

Det okända vidderna är fyld av obegränsad oändlig kärlek i flödets tid.

För den som kan/vill söka och upptäcka det,inget konstigt alls.

Anmäl
2011-04-05 02:06 #51 av: Kerstina-61

#50 Vem har sagt det är konstigt? Eller vad är det som Inte är konstigt??


Jag tycker du resonerar omoget, men du kanske inte är så gammal...Det är som att säga att Rökning eller knark...ingen som sagt att barn SKA göra det, men de gör det ändå, så struntar vi i att tala om hur farligt det faktiskt är.

Anmäl
2011-04-05 06:49 #52 av: [walkinbeauti]

#50 Vad det handlar om är att har man otur kan man bjuda in andeväsen som gör livet enormt jobbigt.Vet man inte hur man hanterar Trollsbord Quijjabräden så anser jag man ska låta bli.Det okända vidderna som du skriver bjuder inte enbart på oändlig kärlek det finns själar som sitter fast "Jordbundenhet" och som mår fruktansvärt dåligt i sin situation av att inte kunna släppa taget och gå mot ljuset.'

Får man en sån ande med sig kan man må illa både fysiskt och psykist om man inte vet hur man hanterar och hjälper dessa själar till sin rätta plats.Man kan helt enkelt bli sjuk och förstår inte att det beror på en själ som behöver hjälp utan för över den kännslan på sig själv .

Var på ett uppdrag där man lekt med just anden i glaset i fyllan och villan sen fick familjen problem till tusen med både aktivitet och den egna hälsan.En man satt fast och såg en öppning genom deras "lek" som han tog fäste på och mot familjens vilja blev "inbjden".Under den dagen fick jag gå och spy tre gånger pga denna jordbundne andes mående så pass starkt påverkas vi och då är jag ändå tränad att det inte handlar om mina egna kännslor men kan även jag påverkas så starkt att jag blir riktigt fysiskt sjuk och illamående.

Kan lova dig den familjen "leker" aldrig mer  med anden i glaset samma gäller Trollbord med mera vet man inte hur man hanterar allt och kan göra ett beskydd så ska man låta bli och man ska varna både ung som gammal att inte utan kunskap utföra dessa seanser.Det är fullaste allvaret och absolut inget att leka och roa sig med.

Visst både vuxna och barn tycker det är spännande men avråd om inte en kunnig person inom ämnet finns på plats och kan leda seansen.Händelsen med familjen är en vecka gammal och än i dag kan jag känna av dessa negativa energier den mannen gav.Så pass blir vi ibland påverkad så var försiktig och ha en kunnig med annars bara låt bli.

Sajtvärd för Indianer ,Övernaturligt samt medarbetare Healing .

http://www.indiantrumman.se/

http://www.the-wolf.se/

http://indianer.ifokus.se/


Anmäl
2011-04-05 08:35 #53 av: Ians

#52 Amen!

Anmäl
2011-04-05 09:49 #54 av: Ghosthunter

#47 tack för vänligheten...muntergöken har talatTungan ute

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2011-04-05 12:40 #55 av: Kerstina-61

#54 Det var så lite ;-)

Anmäl
2011-04-05 15:42 #56 av: [Priscillapudding]

Kommentaren borttagen då den enbart syftar till att vara spydig.

//Sajtvärd

 

Anmäl
2011-04-05 18:18 #59 av: Hellas

#50 Pricillapudding

Du skrev själv i inlägg #38:
Trollbord bör vara eller tillhöra barn och barndomen kanske.

DeMed din mening talar du indirekt om att Trollbord inte är någonting för vuxna människor att hålla på med.
Det finns seriösa cirklar som använder olika typer av verktyg i experimentellt syfte eller på grund av andra orsaker.
Men visst är det intressant information Du nu fått ta del av, det är seriösa vuxna människor som ibland experimenterar med detta.

Tänk dig själv att sitta runt ett bord som är så tungt att man behöver vara minst 4 personer för att lyfta.
Bordet har 4 ben och är inte det minsta ostadigt.
Visst skulle det vara intressant då om man kan få bordet att levitera.

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-04-05 19:33 #60 av: [Priscillapudding]

#59 Nu var dock inte kommentaren spydig, mer en uppmuntran till Kerstina förstod du inte det?

Anmäl
2011-04-05 21:04 #61 av: [Priscillapudding]

#59 Jag har fått möjligheten att få träffa det riktigt stora.Så hur det än är så kan jag inte se det som intressant,det du försöker skapa här.

Tyvärr

Anmäl
2011-04-05 21:22 #62 av: Hellas

#61

Jag har fått möjligheten att få träffa det riktigt stora.

Skapa en egen tråd om du vill dela med dig av dina möten du haft.
Den här tråden handlar om Trollbord och inte om möten med "De riktigt stora".
Dessutom förstår jag inte vad det har med Trollbord att göra.

Så hur det än är så kan jag inte se det som intressant,det du försöker skapa här.

Tyvärr

 

Med tanke på att du skrivit i tråden så måste någonting ha fångat ditt intresse, annars lägger man inte ner energi på det som är ointressant.
Det är helt upp till var och en att läsa, skriva och engagera sig och jag förutsätter att den som skriver på något sätt även är intresserad, antingen för att vilja lära sig någonting eller för att dela med sig av en egen erfarenhet, liten som stor.

Fortsatt skrivande om sådant som inte handlar om Trollbord kommer att tas bort!

 

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-04-05 21:36 #63 av: [Priscillapudding]

Inlägget borttaget då skribenten är ombedd att skapa en egen tråd som handlar om "det stora" som personen mött och som verkar intressant i sig men inte i den här tråden som handlar om Trollbord

//Sajtvärd

Anmäl
2011-07-02 09:44 #67 av: [walkinbeauti]

Vilken härlig artikel Kerstina  Glad

Letar febrilt efter trollbord men hittar inget och han i Värmland verkar ha lagt av med tillverkning  om jag förstått rätt Gråter

Kerstina vet du vart man kan vända sig för att hitta ett bord Glad eller någon annan som har tips .

Sajtvärd för Indianer ,Övernaturligt samt medarbetare Healing .

http://www.indiantrumman.se/

http://www.the-wolf.se/

http://indianer.ifokus.se/


Anmäl
2011-07-02 09:48 #68 av: [GunillaF]

#67 Jag fann ett i Örebrotrakten Flört

 På Tulavippan i Gagnef har jag sett flera stycken

 

Anmäl
2011-07-02 09:51 #69 av: [walkinbeauti]

Glad Alla tiders,tack för tipset Gunilla Glad

Sajtvärd för Indianer ,Övernaturligt samt medarbetare Healing .

http://www.indiantrumman.se/

http://www.the-wolf.se/

http://indianer.ifokus.se/


Anmäl
2011-07-02 09:55 #70 av: [GunillaF]

#69 *Vassegoo* Jag hoppas du såg att jag tillade Tulavippan?!

 

Anmäl
2011-07-02 10:19 #71 av: [walkinbeauti]

# 70 Men ibland tänker man inte längre än näsan når,Tulvippan så klart och ligger ju så nära.En tripp dit i morgon sen kanske jag är med trollbord Flört

Sajtvärd för Indianer ,Övernaturligt samt medarbetare Healing .

http://www.indiantrumman.se/

http://www.the-wolf.se/

http://indianer.ifokus.se/


Anmäl
2011-07-02 10:25 #72 av: [GunillaF]

#71 Är det inte så att man blir "hemmablind" Flört

 

Anmäl
2011-07-02 10:38 #73 av: Ghosthunter

Gunilla - är bordet i annonsen ett äkta trollbord?Glad

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2011-07-02 11:44 #74 av: [GunillaF]

#73 Vad är äkta trollbord? Det går ju egentligen att använda vilket bord som helst. Fyrbent, trebent, litet, stort, plast, trä, lätt, tungt....

Det är bara det att de flesta förknippar och tror att det ska vara ett trebent.Glad

 

Anmäl
2011-07-02 17:11 #75 av: Ghosthunter

Gunilla - ah, jag menade ett sånt där som är tillverkat av den där snubben i Värmland!!Glad

 

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2011-07-02 17:14 #76 av: [GunillaF]

#75 Jasså?! Inte en aning Skrattande

 

Anmäl
2011-07-02 17:16 #77 av: [GunillaF]

#75 Jag fann det här när jag googlade på "Trollbord Värmland"

http://www.varmland.org/event.asp?typ=detail&id=3125&ty=5&su=27&lang

 

 

Anmäl
2011-07-02 17:20 #78 av: [GunillaF]

Jag fann det här också Ghost. Här kan du läsa hur du ska göra om du är ensam vid ditt trollbord

http://www.60plus.se/default.aspx?id=33267&ptid=33239&krid=64

 

Anmäl
2011-07-02 17:45 #79 av: Ghosthunter

Tack så jättemycket, Gunilla!! Det var en bra länk!!Glad

KramKyss

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2011-07-02 17:57 #80 av: [GunillaF]

Flört

Anmäl
2011-07-02 19:51 #81 av: Kerstina-61

#74 0ch #75

Jag håller med Gunilla....Jag själv har ett gammalt bord som min sabo hade efter en gyúbbe som gjort där han växte upp utanför Mariestad. 

Göte skulle inte göra fler bord efter i julas då han inte längre har ork, men kanske ngn skulle ta över..en kille från Jönköping, tror jag eller i småland ngnstans. Jag pratade med Göte ch jag tyckte det skulle varit lite kul att ha ett "riktigt" trollbord med anor från 1600talet på Värmländskt tänk :-)) Men fick ingen ekonmi till det och mitt bord funkar alldeles utmärkt :-))

Anmäl
2011-08-22 20:09 #82 av: Hellas

Väcker liv i artikeln /tråden

Nu är vi många som fått se Kerstinas bord in aktion på forumträffen, själv fick jag äran att verkligen få prova på det och även få ett personligt besök.

jag blev väldigt positivt överaskad och gissa om jag studerade deltagarnas händer (vi var tre personer).

Gisses vad jag gillar Forumträffar, så mycket man får möjlighet att prova på som man aldrig har möjlighet till att göra i andra sammanhang!

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-08-22 20:26 #83 av: Kerstina-61

Hellas, det var så roligt att få visa hur jag jobbar med det.  Med de härliga enegierna som rådde, så gick det som en (bords)dans;-))

Du är inte ensam om att studera händer och vissa även fötter då många först tror att jag gör något mystiskt Flört Min sambos dotter var övertygad om att jag hade slag magneter hahaha..men nu vet hon bättre:-)

Tack för härlig feedback som jag fick av flera  Kyss

Anmäl
2011-08-22 21:18 #84 av: Hellas

#83 jag kollade allt dina fötter med Cool

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-08-22 23:39 #85 av: Jane-Lyzell

Det var ju synd jag missade den:-)))

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-08-23 03:11 #86 av: Kerstina-61

#84 hahaha kunde tro det ja FlörtSkrattande

#85 Ja du Jane, där missade du något CoolSkrattande

Anmäl
2011-08-23 12:09 #87 av: Elpida

Hahaha, jag har precis berättat för min väninna om denna fantastiska upplevelse på träffen. Och ja, jag tittade också mycket noggrannt var händer och fötter befann sigFlört.

Jag måste erkänna att jag blev kär i det här arbetssättet, tyckte det var helt fantastiskt. Och det var även du Kerstina, som både berättade och demonstrerade för oss!Kyss

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2011-08-23 12:52 #88 av: [GunillaF]

Jag har ju ett trollbord, men har bara testat det en gång. Det rörde sig men vi har inte försökt igen. Nu är jag taggad att testa igen efter Kerstins fina demonstrationKyss

 

Anmäl
2011-08-23 13:35 #89 av: [outgrundlig]

Även jag har berättat om detta trollbord och om dig Kerstina. Fantastisk demonstration av samarbete mellan andevärld och oss.Kyss

Självklart skall jag köpa ett...Flört

p.s. jag kollade händer, fötter d.s. :)

Anmäl
2011-08-23 15:45 #90 av: ErikNorthman

Var köper man ett trollbord?

Anmäl
2011-08-23 15:54 #91 av: Ghosthunter

Mitt Trollbord har bara stått och dammat.....har inte fått tummen ur ännu!!!Skrattande

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2011-08-23 23:01 #92 av: Kerstina-61

#90 En man vid namnet Göte Henriksson har tillverkat så kallade trollbord, men vet inte om han gör några fler nu.
Jag hittade mitt bord bland min sambos grejer..Går med vilket runt bord som helst som man känner att man trivs med. Glad

Anmäl
2011-08-28 16:03 #93 av: [outgrundlig]

Nu är jag lycklig Kerstina, för vet du vad jag kom på? Jo, i stugan bredvid så har mor möbler och jag kom plötsligt på att där står nog ett trebentbord och visst gjorde det o bonus, det var lite högre och ett gammalt ett. Så jag har varit nere och hälsat på detSkrattande

Anmäl
2011-08-28 16:07 #94 av: [GunillaF]

#93 Tummen upp!Skrattande

Anmäl
2011-08-28 16:12 #95 av: [outgrundlig]

#94 JäppSkrattande

Anmäl
2011-08-28 16:23 #96 av: Elpida

Då väntar vi med spänning på hur det går med invigningen av bordetSkrattande

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2011-08-28 16:30 #97 av: [outgrundlig]

Ja, det blir att gnida som Aladdin gjort, tålamod i detta falletSkrattande

Anmäl
2011-08-28 18:07 #98 av: fri

Jag blir helt stum, till vilken nytta ? Förvånad
Själv ser jag ingen som helst mening med såna här saker förutom att bordet kanske är fint ! Över gränsen för min del och jag har också fått tampas med mycket jobbiga energier. Så onödigt känner jag, att utsätta er helt i onödan ! Inte min sak men jag kunde inte låta bli att reagera .

 

                                    fri

Anmäl
2011-08-28 18:11 #99 av: Ghosthunter

Ska man gå efter vad som är till nytta så är ju frågan var man överhuvudtaget gör t.ex här på sajterna...det är ingen nytta...det är en förströelse...ett nöje!!Cool

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2011-08-28 22:08 #100 av: Kerstina-61

#93 :-)) Vad roligt!! Då är det bara att sätta igång nu då och fråga på..Flört Mins känslan första gången jag fick bordet att lyfta på benen...det kändes otroligt Skrattande Lycka till nu och som sagt, vi ser fram emot att få info om detta Kyss

Anmäl
2011-08-28 22:18 #101 av: Kerstina-61

#98 Hej, fri!
Skulle vara intressant om du vill utveckla vad du menar att det inte är till någon nytta...För vem?? För dig? För mig? För de som sitter med?

Vad är det som är över gränsen? På vilket vis?

Jag vill ändå säga, kanske ofint innan du fått svara,,men jag gör det ändå. Med min erfarenhet så har det varit till en väldigt nytta då jag haft "sitters" vid bordet som fått så fina budskap och bara att de får veta att deras nära och kära har det bra har gjort att de kan få en frid i hjärat.

Minns synnerhet en tjej som mådde riktigt dåligt över sin väns bortgång (självmord) och hon hade så dåligt samvete över detta och trodde hon skulle ha kunnat förhindra det. När vännen kom igenom via bordet så berättade hon att INGEN hade kunnat förhindra hennes beslut. Det kom fram mycket under seansen och från att ha varit en tungsint och ledsen tjej så har hon efter detta fått tillbaka glädjen i sitt liv och alla hennes vänner säger idag att hon lyser. Innan var det mycket mörkt.
DET är, för mig en stor lycka och det kan jag också verkligen tycka är till nytta,,,,både för mig och min sitter Glad

Anmäl
2011-08-28 22:22 #102 av: [outgrundlig]

#100 hehe jag har idag börjat att fråga om dess Ja ben....o smeka o gnida o försöka vara ett med bordet så som du så fint var. Jag hör av mig, var så säkerFlört Tack för din inspiration!

Anmäl
2011-08-28 22:33 #103 av: Kerstina-61

#102 HÄRLIGT!! Glad Jag kände mig som en papegoja i början, men det var verkligen värt det då det lyfta på Ja-benet. Det är en början att veta vilket ben som är vad. Jag skrev på benet direkt då det svarat vilket som är vilket.

Om jag får, så kommer jag gärna och hälsar på dig och bordet framöver Flört

Anmäl
2011-08-28 22:35 #104 av: stina63

Så sugen jag blir skaffa ett trollbord,, har provat kerstins trollbord på forumträffen för ett par år sedan,,
Men OG Häftigt att du har fixat hittat ett tre bent trollbord.

Anmäl
2011-08-28 22:50 #105 av: [outgrundlig]

Kerstina du är mer än välkommen och lova att ta med ditt bord, har själv tänkt att komma till dig med en väninna. Så vi får se vad som kommer först.Flört

Och vet att min mor är inte död ännu och hon äger bordet, kan komma till mig när som helst utan förvarning så det är bäst att bordet är där det är och hon ser det där hon är van vid att se det. Vet ej hur hon skulle reagera på om jag sade att jag gnider på det då o då o har det inne hos migTungan ute

Ja stina, ja ser en famtid med mig som bordsdansare, njae inte så men en som låter andar visa sig igenom bordet. DU skulle bara ha sett KerstinaFörvånad o hennes bord. Så fint o härliga energier, WOW!!!

Jag är glad om jag ens får bordet att röra sig lite men hon var som ett med detta bord utan att hon rörde det mer än med fingertoppskänsla!!!

Anmäl
2011-08-28 22:53 #106 av: stina63

Jag har sett den OG.... Hehe vi hade väldigt roligt Skrattande

Anmäl
2011-08-28 23:01 #107 av: Kerstina-61

#105 KyssKyss

Anmäl
2011-08-29 08:52 #108 av: fri

Någon skrev här och varnade för energier som kan komma in och vara svåra att hantera,det talades om anden i glaset i samband med detta. Jag uppfattade inte det som några sittningar utan mera en spännande lek.
Har jag missförstått det så ber jag om ursäkt.

Jag har stor respekt för energier och tycker att det brukar räcka med dem jag får tampas med ändå, det kan ta tid att rena och de kan få människor att må dåligt.
 Därför såg jag det som onödigt.

Jobbar man dessutom med människor så är det viktigt att man klarar av att rena sig från energier som man mår dåligt av och dessutom kan dela med sig av.

Har jag fått allt om bakfoten så ber jag om ursäkt !

                                     fri

Anmäl
2011-08-29 10:20 #109 av: Elpida

Fri, detta sker kontrollerat och styrs av mediumet. Lätt att få saker om bakfoten så det är nog ingen faraFlört.

OG - Jag kommer gärna upp och gnider lite med dig. Kanske du, jag och Kerstina skulle ha en riktigt gnidarkväll ihop Skrattande

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2011-08-29 10:25 #110 av: Kerstina-61

#108

Ok fri, då förstår jag hur du menar.
Jag håller också med dig om att man ska vara försiktig med energier och hur man hanterar dessa.

Jag använder mitt bord som en kommunikation med andevärlden. Jag tillåter inte bordet att dansa runt i rummet okontrollerbart. Låter det inte ta ut svängarna hur som helst då jag vill ha kontroll på det som sker.
ALLT medialt arbete ska göras med STOR respekt och det är ingen lek.

Egentligen tycker jag nog att man bör gå någon form av cirkel innan man börjar jobba med andevärlden. En cirkel där man får gå sin egen personliga utveckling och där man också får lära sig hur man skyddar sig och andra från andra energier som man inte ska ha med att göra.

 

Anmäl
2011-08-29 11:47 #111 av: [outgrundlig]

#109 Skrattande Det var en underbar idé, den idén får vi gnida vidare påTungan uteSkrattande

Anmäl
2011-08-29 11:53 #112 av: fri

Kerstina 61 : Jag håller med om att alla borde gå en cirkel innan de börjar arbeta med detta.

Vi är ju olika som människor , en del är snabb till handling och andra mer försiktiga. Jag upplever att många har för bråttom att gå ut och praktisera det de lärt sig på andra människor.

Jag tycker det är viktigt att ha urskiljning och lite på fötterna när man ofta möter människor som mår dåligt.
Det innebär ju ett ansvar också.

                            Önskar er alla allt gott !

                                   Glad       fri

Anmäl
2011-08-29 15:25 #113 av: Kerstina-61

#109 och #111 Det låter riktigt kuligt det!!SkrattandeSkrattande Det får vi sätta i verket Tungan ute

Anmäl
2011-08-29 17:06 #114 av: [outgrundlig]

#113 Skrattande JaaaTungan ute

Anmäl
2011-08-29 20:36 #115 av: Elpida

SkrattandeSkrattandeSkrattande

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2011-08-29 20:38 #116 av: Hellas

Jag ska åka och titta på ett bord imorgon och jag hoppas att det är "mitt" bord

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-08-29 22:41 #117 av: Elpida

#116 Iiiii, vad spännande Hellas! Hoppas, hoppas det är DITT bord!!Glad

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2011-08-30 00:25 #118 av: Kerstina-61

#116 Hellas...det ska bli spänna de att höra hur det var :-)
Kram!

Anmäl
2011-08-30 08:09 #119 av: [outgrundlig]

#116Skrattande

Anmäl
2011-08-30 19:46 #120 av: Hellas

Det bidde inget bord, det var lite för lågt tyckte jag.
Men skam den som ger sig......

Sedan ska jag väl kanske berätta en sak som jag inte kan släppa.

Jag har en gammal pianopall som är runt och är höj och sänkbart genom att man snurrar på sitsen.
Stolen kommer från min mormor och morfars hem.

Den blev kvar hos min fd. make när jag flyttade men för ett par år sedan fick jag ett besök av min far som absolut tyckte att jag måste ta hem stolen.
"Jag sitter på den" berättade han!
Jag ville väl egentligen inte ha pallen, den passar inte riktigt in här men min känsla av detta var så stark att jag åkte och hämtade pallen, jag vet, helt sjukt egentligen.

Nåväl, den har stått härhemma och jag har så många gånger funderat på vad sjutton jag ska ha stolen till eftersom inten sitter på den eller ens beundrar den.
Dessutom har jag inte upplevt att pappa suttit på den heller.

Men.......efter vår helg slog det mig att jag måste ta fram pallen, jag tittar på den och konstaterar att den har fyra ben.

Jag ska ta fram min lilla pall och känna lite på den, vem vet, det kanske är m itt blivande bord?

Pallen är ganska tung så den är inte "lättvickad".

By the way........personen som kom fram då Kerstina hade en sittning med mig var....min pappa.

ja det blev en rejält långsökt teori men................... Oskyldig

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-08-30 20:08 #121 av: Hellas

Bild:

 

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-08-30 20:59 #122 av: [outgrundlig]

Väldigt tjusig pall är detGlad jättefin ju.

Själv blir jag tveksam när jag ser den men vet med mig att andras känslor och tankar skall inte påverka dig. Det är du som känner bäst vännen.

Själv hade jag nog satt mig på den och känt in min far och haft ett trebent bord framför mig, kanske han guidar digFlört

Men som du och jag vet Hellas så är allt möjligt och du känner bäst dina känslor ang. denna pall. Jag har ingen aning. Så borde inte uttala migTystmen du känner mig lite. Och jag säger, gör det du känner för, det är det viktigaste. Kan man flytta berg med tanken så kan du med hjälp av andar förmedla med denna underbart fina pall. Någon mening är det väl med det eller? Du känner bäst själv! Jag skulle gjort ett försök om jag vore du o med det du vet.

Anmäl
2011-08-30 21:48 #123 av: Jane-Lyzell

121 go fore it girlKyss varför inte - man måste våga pröva!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-08-30 22:04 #124 av: Hellas

Skrattar, jamen visst skulle det vara skojigt att kunna ha en leviterande pianostol.
Jag ska börja jobba med den så får vi se om den svarar, man kan inte mer än att misslyckas!

Ps.....jag är fortfarande intresserad av ett lite mer "riktigt" bord så jag håller ögonen öppna!

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-08-30 22:11 #125 av: [GunillaF]

Jag sökte på Pelarbord på Blocket och fann flera stycken.

Bl.a. det här

http://www.blocket.se/varmland/Bord_35731805.htm?ca=4&w=3

 

 

 

Anmäl
2011-08-30 22:13 #126 av: [GunillaF]

och det här

http://www.blocket.se/jonkoping/Pelarbord__hylla__CD_hylla___kopparspann_35666179.htm?ca=4&w=3

 

Anmäl
2011-08-30 22:14 #127 av: [GunillaF]

.

http://www.blocket.se/blekinge/Damejanne_och_pelarbord_35613297.htm?ca=4&w=3

 

Som ni ser så finns det. Sök på Blocket som sagtFlört

Anmäl
2011-08-31 02:45 #128 av: Kerstina-61

#121.Om du inte kan ha stolen som trollbord (kanske kan vara för tung, men det märker du ju) så kan du ju (som OG sa) sitta på den och ha bordet framför dig. Stolen ser ju ut att vara reglerbar så det måste ju vara perfekt att kunna ändra höjden på stolen för att avlasta ryggen då man sitter med bordet.

Vi får höra spännande fortsättning från dig, Hellas.
Så roligt att jag kunde inspirera er att börja  med trollbord Glad

#127 Det var fina bord som du hittat, Gunilla. Det första var ju häftigt! Glad

Anmäl
2011-11-15 14:28 #129 av: emzan96

Ite sen kommentar men jag vill bara berätta att jag gjorde ett trebent bord i slöjden som nu min familj använder till trollbord ;) Men funkar inte alls bra nu för tiden. Gick väldigt bra i början.
Läs mitt inlägg om trollbord gärna :)

Anmäl
2011-11-16 01:32 #130 av: Kerstina-61

#129 Varför fungerar inte bordet nu förtiden? Jag har svårt att tro det beror på bordet..kanske snarare om det är andra personer som använder det nu..?
Bra om du kan hänvisa till vart ditt inlägg finns någon stans?Glad

Anmäl
2011-11-16 07:20 #131 av: emzan96

Nej det är samma som använder det :s Mitt inlägg finns om man går in på min användare och sen på mina inlägg ;)

Anmäl
2011-11-17 20:50 #132 av: jaerven

Hej. Jag är inte så hemma på trollbord, men eftersom jag stod som värd för trollbords demonstrationen som nämns i #7, så kan jag berätta en del.

Den demonstrationen blev aldrig någon seans, utan vi visade bara att borden (3st) gick att få fart på.

Vi hade tre bord. Ett var trditionellt, byggt av en trollbords tillverkare.

Ett hade jag hittat i soprummet, och ersatt alla skruvar med limmade täpluggar i.

Det tredje hade en av de inbjudna skeptikerna köpt på IKEA på vägen till oss. Det var gjort helt i metall! Det bordet syns på "Trollbordsdemonstration II och III" på u-tube rutan i #7.

Vi fick dock fart på alla tre borden. 

Någon undrade vad skeptikerna skulle säga om dom var med. Av de skeptiker som blev inbjudna hade två st kommit. Bl.a. calle 555, som tagit filmerna och lagt in dem på u-tube. Både han och Devadatta har skrivit refferat från träffen, som finns att läsa innne på vof. Blir någon förvånad om jag berättar att dom inte blev övertygade? Till deras försvar skall sägas att det var för mycket folk och för mycket rörelse för att man skulle kunna göra säkra observationer, men stämningen var hög och vi hade roligt.

 

Anmäl
2011-11-17 21:06 #133 av: Jane-Lyzell

132 Flört

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-11-17 21:14 #134 av: [outgrundlig]

Tungan uteSkrattande kult att höra!

Anmäl
2011-11-19 02:47 #135 av: Kerstina-61

#132 GladGlad

Anmäl
2011-11-30 17:31 #136 av: Snakebiite

Vi har ett sånt bord hemma hos min pappa.

Jag var livrädd för det när jag var liten eftersom mamma hade berättat ihstorier om det för mig, mamma har inte använt det sjäv men folk i min fars släkt har tydligen använt det längre tillbaka i tiden..

jag har aldrig vågat torka av det eller någonting och jag går fotfarande helst inte i närheten utav det hehe Skäms

Anmäl
2011-11-30 17:55 #137 av: Jane-Lyzell

136 det är nog inte någon fara:-)))

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-11-30 17:57 #138 av: Snakebiite

#137 hehe nej antagligen inte men jag var rädd för allt när jag var liten, min största skräck var att dö fick panikångest titt som tätt för att jag inte ville dö o vakna i kistan typ vet inte vart de kommer ifrån kan fortfarande få det ibland nu även i vuxen ålder =/

Anmäl
2011-11-30 18:14 #139 av: Jane-Lyzell

138 Urs då - antar du inte gillar vara instängd heller - clustrofobiRynkar på näsan

Inte skoj - har själv fått det en gång då jag tokigt som det låter fastnade i en trång garderob , shit inte skoj - blev väldigt ont om luft och paniken kröp!Förvånad Jag kom ut tillslut, phu!Tungan ute

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-12-05 00:14 #140 av: Kerstina-61

#136 Torka du av bordet och prata med det då och då Glad
Innan jag började med mitt bord så fick det stå i vårt vardagsrum (står där fortfarande;-)) och jag klappade på det och pratade med det.

Sen då jag kände tiden var mogen så satte jag mig med bordet och försökte få det att ge mig ett JA för att det skulle visa att vi kunde kommunicera med varandra. Min sambo undrade nog många gånger vad jag höll på med hihihi..jag satt i timmar och bad bordet om att lyfta på Ja-benet. Idag svarar det på en gång :-)

Nu var det ju inte det som jag skulle skriva egentligen Skäms utan om din rädsla. Det man varit med som liten sitter ibland mycket rotat. Jag blev av ett par "kompisar" då jag var i 8-9 års ålder instängd i ett skjul. De ville nog egentligen inget illa, men det blev för mig en skräckupplevelse!! Jag hade som du, mardrömstankar på att bli instängd i en kista (levande begravd) och jag var också livrädd för spöken.

Min klaustrofobibotade botade jag med att börja dyka och dessutom i grottor :-)
Min rädsla för  spöken och döden botade jag genom att börja arbeta medialt och nu efter 6 år har jag absolut ingen rädsla för död eller spöken Glad

Anmäl
2011-12-05 01:26 #141 av: Snakebiite

#140 Okej tja klautrofobi kanske jag har en omdeveten släng utav förr så brukade jag alltid kolla så det fanns fönster på toaletten jag gick på så jag kunde komma ut om dörren gick i baklås. (gör det dock inte längre)

 

Döden känns väl bättre att tänka på nu när man läser så mycket om medium och så, kan ju inte jobba med det själv med tanke på att jag är nog inge vidare medial av mig även om jag många gåner önskat jag varit det =)

Anmäl
2011-12-05 01:33 #142 av: Kerstina-61

#141
Vad får dig att tro att du  inte är medial?
Min tro är att alla är det, mer eller mindre. Vissa utvecklar det mer och kanske också står och jobbar med et på scen, en del jobbar hemma  med nära och kära. Andra har det, men jobbar inte med det på det viset.

Som att sjunga...vissa sjunger i duschen, en del blir stjärnor och vissa sjunger på mindre tillställningar :-)

Det är just därför det finns kurser/utbildningar där du kan utveckla dig i din mediumskap och även din personliga utveckling Glad

Anmäl
2011-12-05 01:44 #143 av: Snakebiite

#142

Ne jag vet inte riktigt det e väl bara för jag aldrig sett något spöke eller ande eller så ibland när jag är ute och går på kvällen kan det kännas som att någon stirrar mig i ryggen och jag är inte mörkrädd.

När jag bodde hemma hos mamma i deras hus så hände ju lite saker o jag kunde känna mig iaktagen i trappan och vi såg en skugga i spegeln både mamma och jag men har likssom aldrig sett något eller så eller kommunicerat med en ande, vet inte hur man öppnar eller stänger sig eller sånt.

 

Hade varit kul att lära sig fast har man dåligt med pengar så känner man ju lite som så att det e lite dumt o lägga stora summor pengar på en kurs som kanske inte ger någonting i alla fall fast hade gärna gjort de =)

Anmäl
2011-12-05 14:23 #144 av: Jane-Lyzell

143 sök dig till en spiritualistiskt förening - där kan man få utveckling till en billig penning eller Gratis!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-12-05 14:29 #145 av: Ketang

Jag tittade på filmen som jag tror #7 la upp. För mig som aldrig varit med om detta verkar det extremt flummigt. Hur ska man kunna få ett vettigt svar från ett bort som dansar runt så där? Vad är vittsen?

Anmäl
2011-12-05 14:39 #146 av: Jane-Lyzell

145 Jag Håller med dig - det bevisar ingenting mer en att det finns energi med- det finns andra sätt mer seriösa, att använda bordet till!

spektakel kallar jag den filmen för! Kul för en del kanske - men jag guillar det inte - då är Kerstins sätt mycket mer bevisbart!Glad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-12-05 17:24 #147 av: Ketang

Men finns det några seriösa klipp på sånt där så man verkligen kan se hur det kan gå till. Och inte som #7 där massa flammsiga människor springer runt med ett bord som lever rövare?

Anmäl
2011-12-05 23:40 #148 av: Jane-Lyzell

147 Tyvärr det tror jag inte - inte vad jag vet!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-12-05 23:50 #149 av: Kerstina-61

#147
Jag får väl lägga ut en sådan film ;-))
Jag jobbar aldrig med bordet på det viset utan använder bordet som ett redskap då jag kanliserar Glad

Anmäl
2011-12-05 23:56 #150 av: Jane-Lyzell

147 Låter braSkrattande

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2012-05-30 18:35 #151 av: Hellas

Skrattande

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2012-07-23 02:42 #152 av: akakabuto

Var kan man köpa ett trollbord?

Anmäl
2012-07-23 02:42 #153 av: akakabuto

Var kan man köpa ett trollbord?

Anmäl
2012-07-23 13:20 #154 av: Kerstina-61

#152

Tidigare var det en man i Värmland (Göte Henriksson) som gjorde så kallade trollbord, men jag tror han har slutat. Men du kan använda vilket trebent bord som helst. En del använder IKEAbord, men de är av metall. Jag tycker bättre om träbord. De kan du finna på aktioner eller antikvitetshandlare. Kolla annonser mm.

Anmäl
2012-11-07 15:52 #156 av: Hellas

Mitt trollbod har äntligen hittat hem till mig
Bra höjd, bra tyngd och bra modell :)

Det är målat idag så jag kommer slipa på det lite och måla om det (tror jag)

 

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2012-11-07 16:57 #157 av: Jane-Lyzell

Vad snyggt Glad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2012-11-13 18:06 #158 av: Kerstina-61

#156 Riktigt snyggt bord Hellas Glad

Mitt gick sönder vid förra bordseansen. Anden som kom ville inte på några villkor bokstavera.Bordet stod stilla som det var fastlimmat i golvet. Jag "hör" då att anden säger: Laga bordet!
Vi försöker igen att få bordet att bokstavera. Då börjar det bokstavera PANG så går ena benet av.  

Som tur var så hade de en limpistol med superlim så det fixade sig ganska fort. :-) Så nu måste jag inköpa mig en limpistol i fall det händer igen Flört

Anmäl
2012-11-13 21:50 #159 av: Jane-Lyzell

158 Aj dåFörvånad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2012-11-14 01:29 #160 av: Kerstina-61

Bordet är ju limmat från början och det blir påfrestningar förstås då det står på två ben och det tredje rör sig upp och ned många gånger. 
Det började knaka lite i bordet innan anden sa "Laga bordet" . Sittern sa lite skämtsamt att bordet låter som knäna på min mor;-) Hon kom också senare under kvällen;-)

Imorgon kommer det ett litet gäng som vill ha en bordsseans. Hoppas nu att bordet håller FörvånadGlad

Hellas, har du "startat bordet"?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.