Spiritualism

Enfield Poltergeist case /sceptics-believers

2015-02-27 23:15 #0 av: Elliid

Den berömde Enfield Poltergeist incident

revisited 2011, BBC-interview med fotografen Graham Morris: http://www.bbc.co.uk/news/uk-15524459

Wikipedias (skeptic)beskrivning:                                                               http://en.wikipedia.org/wiki/Enfield_Poltergeist

CSICOP-(skeptic)-konklusion om fallet:                                                     http://www.csicop.org/SI/show/enfield_poltergeist/

ScepticalAboutSceptics (jo, denne föreningen finns, är faktiskt en undergrupp av Association for Skeptical Investigation, om man tror det eller ej...) `s respons på CSICOP påstander:

http://www.skepticalaboutskeptics.org/investigating-skeptics/skeptics-in-the-media/mediawatch/the-enfield-poltergeist-joe-nickell-explains-all/

Anmäl
2015-02-28 02:46 #1 av: Jane-Lyzell

Vad vill du komma fram till med dessa skeptiska länkar Ellid ??

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-03-02 00:48 #2 av: Elliid

#1- har du då kollad på länkarna?

(2 av dom är skeptiska och 2 av dom positiv bejakande för fänomenet)

Är inte det så man kan öppnar för en öppetsinnede dialog? Att lägga fram vad båda sidor säger så att alla kan göre sig sin egen bild ur av informationen som läggs fram?

Anmäl
2015-03-02 00:54 #3 av: Jane-Lyzell

Ledsen men fattar inte vad du vill komma med länkarna - vad är dina egna funderingar i dessa !? (förutom 2 är skeptika och 2 är positiva)

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-03-03 22:28 #4 av: Elliid

Hm. Kollar jag på de sista 12 inläggen på vänster sida har så har 3 andra av dom startats med att någon skriver en överskrift och sen länkar till et intervju som behandler vad överskriften säger.. ibland med egna funderingar, ibland utan..är man intresserad så uppstår en dialog, ifall ej -(tydligen)ej.

Vad finns det att fatta eller inte fatta just här? Blir verkligen lite perplex...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.