Off Topic

Matsvinn

2014-07-04 12:00 #0 av: lizaohman

Gillar inte att slänga mat. Tre fp bacon har blivit liggande i kylen med utgångsdatum 10 juni. Idag 4 juli lagade maken till dem. Ja, två av dem i alla fall, den tredje luktade lite underligt. Nu har vi ätit och jag vill bara tacka för den här tiden. Ifall jag inte hörs av igen så vet ni varför Spöke

Anmäl
2014-07-05 09:38 #1 av: Jane-Lyzell

aj aj Skämtar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2014-07-05 10:59 #2 av: lizaohman

Vi klarade oss, men det var svenskt bacon som är både saltat och rökt, inte rökarom.  Vi åt vid samma tillfälle en halloumi som hade bäst-före-datum i januari (2014). Den var god. Hur mycket mat slängs som är ätbar medan människor svälter ihjäl i andra delar av världen??Pustar

Anmäl
2014-07-10 15:27 #3 av: millam

Saltad mat brukar hålla sig bra mycket längre än bästföredatum. Har själv ätit en månad för gammal bacon, inget fel på den.. Sen är ju frågan hur den har förvarats. Har den legat i kylen brukar det vara bra lång tid efter.

Bästa sättet att avgöra är att lukta, smaka, känna, precis som förr!

Anmäl
2014-07-10 16:15 #4 av: [Bettanbop]

Min svärmor hade glömt en köpt rulltårta i kylen. Sen när den upptäcktes  ca 6 mån senare så bestämde hon att den skulle få ligga kvar i kylen tills den började se dålig ut. När jag kom in i familjen så hade den legat där i ca 3 år och såg fortfarande lika fräsch ut som en nyköpt. Sen levda hon tyvärr bara 3 år till, och då kastades den, men såg fortfarande lika fräsch ut.



Anmäl
2014-07-10 19:59 #5 av: millam

Oj då! Då var nog den tårtan fullproppad med konserveringsmedel..

Anmäl
2014-07-10 20:45 #6 av: [Bettanbop]

Ja eller hur Lipar



Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.