Länkgalleri

Medium förpassas tillbaka till garderoben!

2013-10-04 23:42 #0 av: Jane-Lyzell

http://akademin.net/blogg/medium-forpassas-tillbaka-till-garderoben/

Många av våra elever och kursdeltagare är rädda för att deras omgivning och arbetsgivare ska få reda på att de utbildar sig hos oss. De är rädda att få sparken, och/eller betraktade som psykiskt störda, konstiga, charlataner eller som svagsinta och naiva.

Nyligen bad en våra utbildade medier att få bli borttagen från Akademins hemsida för attarbetsgivaren krävt detta. Någon annan har blivit nekad arbete efter det att den potentiella arbetsgivaren hittat information om dennes mediala verksamhet på internet. Hur många som inte fått ett sökt arbete eller ens kommit på intervju p.g.a. sin mediala verksamhet kan vi bara gissa eftersom det i allmänhet inte framgår. Mörkertalet torde härvidlag vara mycket stort. Och hur många som blivit socialt utfrusna eller förlöjligade av släkt och vänner ska vi inte ens tala om.

Är det OK att diskriminera en grupp på grund av andlig/religiös uppfattning?  Nej, det ingår som en av våra mänskliga rättigheter: ”Diskriminering på grund av tro eller övertygelse är förbjuden. Förbudet gäller diskriminering mot både teistiska och ateistiska trosuppfattningar samt icke-traditionella, minoritetsreligioner och nya religioner eller trosuppfattningar. Staten måste genomföra effektiva åtgärder för att förhindra och eliminera sådan diskriminering i samhället. Detta enligt ICCPR Article 2, 5, 26 och 27; 1981 Declaration of the General Assembly Article 2,3 och 4; UN Human Rights Committee, General Comment No.22 (2)  (Wikipedia)

Läs Hela bloggen i länken.......http://akademin.net/blogg/medium-forpassas-tillbaka-till-garderoben/
 

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-04 23:46 #1 av: [Sol69]

Fy vad tråkigt. Ledsen

Ska man inte få tro vad man vill och samtidigt kunna få jobba med vad man vill.. Det är väl bara att skilja på arbetet och din andliga tillvaro. Jag brukar inte prata med mina vårdtagare om min tro. det hör ju till mitt privatliv. och jag är ju på jobbet och då är jag i min yrkesroll.

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-10-04 23:48 #2 av: Jane-Lyzell

Om du läser hela bloggen ser du att arbetsgivare har fått fram det över internett - googel.

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-05 08:28 #3 av: Hellas

Ja visst är det tråkigt men för mig är det inte en överraskning, jag har många vänner som döljer det för både vänner och arbetskamrater.
Jag själv är inte heller helt öppen med min tro

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2013-10-05 09:22 #4 av: Jane-Lyzell

trist att dert ska behöva vara så Yrar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-05 10:53 #5 av: Hellas

#4 Ja, inte ba trist, fruktansvärt illa och det säger även en hel del om samhället idag.

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2013-10-05 20:50 #6 av: desti

Trist :( många är okunniga och rädda för nya saker. Själv är jag född som muslim och det har jag kämpat i hela liv att bevisa att vi är inte inte ( inte alla) väl så skrämmande och nu är det ännu en sak till att vara lite utanför men men man mår ju så bra med sig själv och mina närmaste vänner och familj älskar mig som jag är. Och det är väl tillåtet och härligt ibland att ha lite hemligheter;) för de skeptiska;) deras förlust;)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.