Vägledning

Initiering !?

2013-06-14 14:21 #0 av: [Bettanbop]

I natt drömde jag jätte konstigt.

Jag befann mig på en klinik, inte ett sjukhus eller v-central, det fans britsar och stora operations redskap, hinkar med blod och annat jox.

Så fick jag veta att jag skulle få en injektion, då tog en sköterska fram en jätte stor gammaldags spruta, jag lite rädd och började skruva på mig och undvek sprutan, var rädd för reaktionen efter injektionen.

 Jag blev övertalad att jag behövde den och då vilja jag ha den fast jag var rädd, men smet undan i sista sekunden. sprang hit och dit, upp och ner för trappor, hamnade till sist framför en dörr som någon sågade/ delade mitt i tur på tvären så det blev en över och en under dörr.

Injektionen och den delade dörren var huvudpunkterna.

Grejen är den att i går (torsdag) så läste jag om initiering, för nu ska jag börja läsa andra delen av min Reiki grund kurs och det är då man brukar få sin initiering. 

Synpunkter på detta tack Tummen upp ska jag ta emot initieringen eller ska jag be att få vänta lite till FunderarAnmäl
2013-06-14 15:32 #1 av: Ians

Jag vet inte vad jag skall svara på detta.

Det du måste göra klart för dig själv är OM du vill ha denna initiering? Om du funderat på om och ifall att så tycker jag att du skall, vänta tills du känner dig mogen.

Inte alltid följer kursen och ens känslor o mognad varandra hand i hand!

Men detta är en fråga som du bäst svarar på själv.

Anmäl
2013-06-14 16:39 #2 av: [Bettanbop]

Tack Ians Blomma

Jag tolkade drömmen som att "injektionen" var själva initieringen och den delade dörren som att jag står med fötterna på varsin sida.

Ska nog vänta ett tag med den tills jag känner mig redo.Anmäl
2013-06-15 08:04 #3 av: TezzD

Oj Bettanboop., det går kanske lite fort fram? 
Jag tänkte eftersom du var rädd i drömmen och undvek sprutan så kanske det inte riktigt är dags ännu, men det är nära Glad Funderar
Säger som Ians, det svarar du iofs bäst på själv, men en annans tolkning kan ju vara bra ibland Skrattar
Kram på dig"

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-06-15 10:38 #4 av: [Bettanbop]

Ja Rosalee, det går nog lite fort fram Glad

Det händer en massa "små" saker nu, förändringar i kroppen, sinnet, känslor sov. det pirrar, bubblar, tankar som kommer och...... känns som jag inte hinner med och känna efter och reflektera.

Men det är skönt att få er tolkning också, även om det bara är en bekräftelse på vad jag själv tänker, så känns det tryggt att få just den bekräftelsen Hjärta

Tar gärna emot fler tankar och tolkningar Glad

Tack SolAnmäl
2013-06-15 14:00 #5 av: Kyllan56

Injektion med spruta kan stå för rädsla för att andras åsikter, idéer och inflytande (yttre skeenden) tvingas på din inre natur och du därigenom förändras på ett sätt som står utanför din kontroll. 

Dubbla dörrar kan betyda att du har dubbla känslor inför valet du står för. Förr fyllde dubbla dörrar funktionen att man tittade ut, för att se vem som kom men man skyddade sig från intrång genom att nedersta delen var stängd. Den öppna delen är första delen av Reikihealing du redan gått igenom. Den stängda delen är den du behöver öppna för att slutföra din utbildning.

Så man kan tolka det som att du är nyfiken på att kika in men du står ändå tryggt kvar utanför. Du tar ett steg i taget.

Drömmen, som jag uppfattar den, berättar att du är nervös för att ta steget in i det "okända" och ansvaret det innebär att vara klar med utbildningen (kommer jag klara det) - vilket vi oftast är -  och att du gärna vill veta/ha svar vad som finns innanför innan du träder in i huset. 

Huset = ditt jag. Dörrarna=portarna till ditt omedvetna. Trapporna=du rör dig mellan olika medvetande tillstånd det omedvetna, förmedvetna och det medvetna.

Så jag uppfattar det som det finns en rädsla för att inte ha kontroll.

Jag inte kan inte mycket om Reikihealing så det är en psykologisk tolkning - som inte på något sätt behöver vara sann. Jag har heller inte någon aning om vad initieringen innebär. 

Glöm inte att man nästan alltid är rädd för det okända och nya. Det behöver inte betyda att du inte ska göra det. Jag tror du är ambivalent, både nyfiken och rädd.”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2013-06-15 14:05 #6 av: Ians

#5 En mycket bra tolkning skulle jag vilja säga!

En initiering betyder att man får de andliga nycklarna till det man lärt sig. Man kanske kan översätta det med invigning.

Som en präst som läst i många år och till slut vigs in i sitt ämbete. Utan denna ritual får man inget diplom eller officiellt "papper" på att man klarat kursen och är redo att ta nästa steg, att utöva det officiellt.

Som jag skrev innan så är det ju inte alltid så att kursen följer ens inre utveckling, en del behöver mer tid på sig andra mindre. Så TS förlorar ju inget på att ta det i den takt hon känner fungerar just i hennes fall. Där handlar det också om att man tar ett ansvar inför sig själv, att inte ge sig in i något förrän man är redo.

Men ibland är det som Du skriver kyllan56, om jag tolkar dig rätt, att man kan vara överdrivet försiktig, och det stoppar upp ens utveckling.Anmäl
2013-06-15 16:13 #7 av: [Bettanbop]

Tack Kyllan56

Du la nog några pusselbitar på plats Glad

Jag är nyfiken och vill utveckla mig mer men känner en viss rädsla av vad som väntar. Jag har en tendens att vara lite för försiktig i bland, vill gärna ha kontroll på saker och ting innan jag fortsätter, men ibland sätter mitt kontroll behov stopp for mig "käppar i hjulen" Anmäl
2013-06-15 18:28 #8 av: Kyllan56

# 6 Tack för förklaringen!

# 7 Det är bara du som sitter på vissheten om hur du ska välja att göra.  

Ibland kan det hjälpa att sätta sig ner och på ett papper skriva för- och nackdelar. Då kommer du att flytta ut tankarna och känslorna från ditt inre och delvis se det utifrån, vilket hjälper att fokusera och kanalisera ditt inre och se det med nya ögon.


  

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2013-07-20 12:19 #9 av: [Bettanbop]

Hej igen  Vinkar

Det känns som det var jättelänge sedan jag startade denna tråd, men tittar jag på datumet så har det bara gått ca en månad Skämtar

Även om jag har dragit ner på takten så händer det grejer med mitt sinne och kropp, mitt jag. Tummen upp

Nu har jag kommit så långt att jag börjar känna mig redo för min initiering av min mentor, känns som att jag vill öppna den där dörren nu.

Det tog en månad att skynda långsamt SkämtarSkrattarAnmäl
2013-07-20 16:35 #10 av: Kyllan56

Håller tummarna att det går som du önskar!

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.