Off Topic

Nya tidens tiggeri

2013-06-03 13:36 #0 av: Jane-Lyzell

Ja man blir faktiskt argLedsenNär de spelar på andra människors handikapp i detta fallet Döva- de lossas vara döva som samlar in namn o pengar .... nä fy för den ledeArg

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-06-03 15:14 #1 av: Ians

Överhuvudtaget har det florerat många former av tiggerier de senste åren. Som boende i en stor stad så ser jag dem varje dag, gå runt med en liten mugg o tigga, för sina barn, för att ha råd med en operation, för sin mamma o pappa etc etc

Fräcka är de också även om man säger nej så står de kvar o väntar, med muggen uppfordrande skramlande framför ögonen på en. Eller liggandes på gatan på knä. Jag blir riktigt upprörd över sådant. Visst vi bor i ett land där vi inte behöver svälta o där vi blivit omhändertagna från vaggan till graven, så detta är främmande för oss. Så kanske därför man känner sig både generad o arg över detta.

Men det har gjorts vissa forskningar i dessa tiggares vardag, och vart de kommer ifrån. En del kan göra upp till 1000 kr /dag...det är 30 000 kr skattefritt i månaden! Hade de varit verkligen i behov av operationer o att barnen fick gå i skolan etc så hade det inte behövts många månader för att tjäna ihop till detta...... så ser man dem år efter år tiggandes.  Då undrar man Funderar

Det har väll mer eller mindre bevisats att detta är organiserat tiggeri, då blir det ju ännu mer avskyvärt. Någon sitter o håvar in pengar som halta o lytta tigger ihop.

har man ett par stycken som "jobbar" för en så tjänar man ganska bra pengar, omkostnaderna torde ju vara minimala för dessa människor som är vana vid fattiga förhållanden!

Låt säga att man har 5 personer som bor i ens källare som samlar in runt 1000 kr/ dag....och att omkostnaden för dem är max 7-8 000kr/månad , det blir någonstans mellan 100 000 - 142 000 kr / månad i ren vinst Förskräckt skattefritt!

Jag ger aldrig en krona till detta, däremot kan jag bjuda en hemlös på ett mål mat på stan. Då vet jag iaf att det går till den, och att någon kan få bli mätt i magen iaf den dagen!


Anmäl
2013-06-03 21:03 #2 av: Jane-Lyzell

Ja man kan undra vad det ska sluta -vilket karma de bygger åt sig själva - fy.

Jag gör samma som dig ger till dem jag vet får nytta av pengarna direkt Blomma

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-06-03 22:19 #3 av: TezzD

ja usch å fy på dom!
Det skriker så mycket FEL och lurendrejeri så man vet ju inte om man ens vågar skänka pengar längre i god tro att dom ska hjälpa Ledsen

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-06-04 01:12 #4 av: [MikeW]

Kom en man till våran dörr för ett tag sedan som gav mig en lapp där det stod ungefär "min dotter är väldigt sjuk och behöver pengar för sjukvård. Snälla köp någon utav mina ritningar. (jag pratar inte svenska)"

Så gick han igenom några grejer som han tydligen har ritat.

Jag var nära på att köpa något.
Fast eftersom jag inte hade några pengar så gjorde jag inte det.

Sen kom jag och tänka "men vadå? i sverige är det väl gratis sjukvård?"

För vad jag har hört så är det det.. 

www.kairuo.deviantart.com Spöke  Sajtvärd för Teckning Ifokus
           Check out my art ^ :D              Medarbetare för Digital Konst

Anmäl
2013-06-04 13:39 #5 av: Jane-Lyzell

4 Jo det är gratis sjukvård för svenska medborgare - annars inte !

Tur du inte gick på bedrägeriet! - Jag blir så illa berörd när de sopelar på människors godhet och känslorLedsen

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.