Andlighet

Andlig känslighet - varför så olika?

2011-06-18 18:02 #0 av: Zynell

Jag har på sistone funderat mycket på min egna andliga känslighet. Jag har alltid haft ett brinnande intresse för just andliga frågor. Redan som sjuåring pratade jag mycket med min pappa om healing, vilket han har sysslat med i stort sätt 40 år eller mer. Tyvärr tyckte alla i familjen att hans intresse var helt koko och jag fick ofta höra hur meningslöst det var.

Mitt intresse kvarstod dock och jag fortsatte att prata med min pappa om allt möjligt.

Trots mitt intresse upplevde jag aldrig någonting som barn, kände inget, såg inget ... hade inte ens en "låtsaskompis" som vissa barn kan ha - inte vad jag kan minnas i varje fall. Nu som vuxen har jag en hel del upplevelser i bagaget, men jag kan ändå inte låta bli att fundera på varför det är så lätt för vissa men så otroligt svårt för andra?

Kan det redan ha satts i barndomen eller skrev vi in det i livsplanerna? Dvs hur andliga vi blir? Borde inte vi öppnas upp i takt med att vi blir vuxna och väljer vår egen väg inom det andliga?

Jag är 31 år gammal och på 15 år har jag knappt märkt av någon förändring alls inom min egna mediala utveckling. Jag tycker att jag står kvar i stort sätt på samma nivå som jag gjorde som barn. Jag kanske har för höga krav, men varför ska jag inte få ha det när andra ser, känner och får till sig saker dagligen? Medan jag måste kämpa så otroligt mycket för att ens få till mig minsta lilla grej?

jag vet att några av er kommer antagligen säga "inte rätt tidpunkt i livet", "du är för stängd", "ha tålamod" osv osv. Men jag har haft tålamod, hela livet tycker jag, framför allt de senaste 15 åren då jag försökt fixa detta. Stängd tror jag inte att jag är, för jag känner av men svagt och när är rätt tidpunkt i livet egentligen? När allt är frid och fröjd i livet? Jag tror inte någon, eller väldigt få i varje fall, lever sådana liv. Tungan ute

Jag pratade en hel del med Walkingbeauti för några veckor sedan och fick lära mig en massa spännande och nytt, vilket fick mig att öppna upp ytterligare - men trots att jag inte vill det - så har allt dragit sig tillbaka till hur det var tidigare. Varför liksom? Tungan ute

Jag vet att jag antagligen låter gnällig, men jag försöker bara förstå varför det är som det är för mig. Varför kan jag liksom inte ta till mig mer än vad jag gör, trots att jag vill och försöker?

 

Anmäl
2011-06-18 19:37 #1 av: Ghosthunter

Alla har vi en viss grad av medialitet i oss...ivarjefall ligger det latent någonstans där inne, det gäller bara att kunna öppna upp.

Av egen erfarenhet och vad andra också har påpekat så finns det 3 grunder till att öppna upp:

1. Att kunna slappna av och koppla bort tankar till 100%.

2. Släpp all logik i det som man får till sig och låt detta tala för sig själv.

3. Ha inga höga krav på dig själv, låt det komma i den takten det vill.

Jag har varit i din situation, så jag känner mycket väl till hur det är. Det var först efter att jag kunde behärska dessa 3 punkter som jag började öppna upp och grunden till det är mycket meditation...minst 5-6 ggr i veckan. Sen har jag också gått på en medial kurs i våras och det gjorde också stor nytta. Men å andra sidan så har jag mycket kvar att lära och jag tränar på olika övningar o.s.v....men utan prestige, jag tänker att det får väl komma mer gåvor när det vill och om det vill!!Flört

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2011-06-19 10:03 #2 av: starcat

Ha ha kan bara skratta åt ghosthunters punkt 2: släpp all logik...!!

 

Åh vad jag har försökt tänka logiskt vad gäller allt kring andlighet, spökerier mm!! Får inte alls nån försåelse utan bara kliar mig i håret mer och mer ju mer jag försöker...suck!

 

Känner precis som dej Nellieclind, massa funderingar hela tiden. Skulle vilja ha det ultimata beviset att så här är det men det verkar inte komma något sådant...;-)

 

För ca 2 år sedan var jag otroligt öppen, saker hände hela tiden nästan så det blev övermäktigt men nu senaste året är det bom stopp! varför blir det så?

 

Vad roligt för dej Ghosthunter att det släppt och flyter på så bra Glad

Lycka till i fortsättningen  Glad

Anmäl
2011-06-19 10:20 #3 av: Ghosthunter

starcat - Japp, jag menar alltså att släppa all logik när man kanaliserar eller länkar till andevärlden....ser man t.ex en rosa elefant som sitter och äter popcorn framför tv:n och om man får till sig detta fast man absolut inte har tänkt på det, så ska man ta till sig det och tolka...det behöver inte vara bokstavligt....andevärlden sänder mycket symboler och detta kan betyda nåt helt annat!!Flört

Sen ska man aldrig lägga till saker heller. Ser man t.ex bara ansiktet på en gubbe så ska man inte börja att fantisera om hur han är klädd....man kan vänta eller be anden att visa resten av kroppen eller kläderna och misslyckas man med att se resten av kroppen och ser bara ansiktet så ska man vara nöjd och acceptera det!!Glad

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2011-06-19 10:28 #4 av: Zynell

Det är just det. Jag tycker att jag har släppt all logik, Tungan ute Även om något låter helt otroligt i mina öron så förnekar jag inte det. För något som låter helt otroligt i mina öron kan ju liksom vara någon annans verklighet, fast samtidigt låter man ju det sunda förnuftet tala. Med andra ord tar jag till mig det som låter rätt för mig men jag förnekar inte det som känns fel.

Anmäl
2011-06-19 10:31 #5 av: Hellas

Att arbeta med sin medialitet är ett hårt arbete som tar flera år att utveckla.
Samtidigt som man öppnar upp måste även andra bitar utveckals paralellt.

Det handlar om den personliga utvecklingen där man behöver vänta ut och in på sig själv ett antal gånger.
Man behöver se sig själv som man är som människa och acceptera de fel och brister man faktiskt har.
Det tar ofta tid, det är svårt många gånger och kan göra ont.
Sedan ska allt detta berabetas, man får ibland gå tillbaka i gamla händelser för att förstå vad det är som gjort att jag idag reagerar på ett speciellt sätt osv.

Att öppna upp handlar alltså inte bara om att man öppnar upp en kommunikation mot andevärlden utan man behöver även öppna upp kommunikationen mot sig själv.

Jag själv har varit öppen i hela mitt liv men har ändå gått kurser och utvecklingscirklar i flera år innan jag kände att jag nog lite försöktigt kunde kalla mig för Medium, men jag är långt ifrån färdig.

Om man arbetar hemma helt själv tar det självklart längre tid än om man arbetar gemensamt i en grupp.

Det som också glöms bort är att man behöver skapa en kontakt och kommunikation med sin guide, det borde egentligen vara det första man gör innan nästa steg går mot att kommunicera med andevärlden.

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-06-19 10:37 #6 av: Ghosthunter

Varför? Jag klarar mig alldeles utmärkt utan min guide (som jag inte har en aning om vem det är) Vissa kanaliserar och får info via sin guide....jag kommunicerar direkt med andarna!!Flört

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2011-06-19 10:47 #7 av: Hellas

#6 Du ska inte kanalisera via din Guide, det är inte därför man ska ha kontakt med Guiden, Gudien finns där enbart för din personliga skull.
Det är blandannat Guiden som fungerar som en Doorkeeper och ser till att du mår bra.
Guiden hjälper dig även i din utveckling och kan ge dig råd som ingen levande mentor i världen kan ge dig.
Att ha den kontakten är A och O och den dagen du själv möter din följeslagare kommer du helt klart märka en enorm skillnad både i ditt vardagsliv och i Mediala sammanhang.

Varför skulle man kanalisera via en Guide när man kan prata direkt med källan, det har jag aldrig förstått Tungan ute

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-06-19 10:51 #8 av: Zynell

#5 Det är det jag hela tiden försöker göra, dvs få en bra kontakt till mina guider. Det händer saker lite då och då, men aldrig att det utvecklas till en vardaglig kontakt. Och jag vet inte ärligt talat hur jag bör göra. Tycker att jag har prövat allt möjligt - och det känns mest som att det enda jag kan göra i dagens läge är att vänta. Obestämd Hade en dröm för några veckor sedan som handlade om kontakten med en av mina guider - och jag tolkar den drömmen som att jag måste vänta. Tungan ute

Anmäl
2011-06-19 11:47 #9 av: sven-g

Jag har pratat med många om just det med tydligheten i det vi upplever.

Trotts att många jobbat med detta i tiotals år har inte tydligheten blivit bättre.

Men förmågan att tolka och när önskan finnes få till sig detta.

Ser det som vi är som barn sinnerna fullt utvecklade men inte fullt kunna se dom samband som finnes. dvs avsaknad av kunskap.

Så det är tolkning samt att kunna återge det som den mediale förnimmer som är det som för det mesta saknas.

Anmäl
2011-06-19 12:18 #10 av: Jane-Lyzell

Att just ha kontakt med sin andliga ledare eller guide är A-O i ett mediums utveckling och när den medvetna kontakten är gjort så är det igentligen då den andliga och mediala utvecklingen tar fart!

Man måste stärka det magnetiska bandet med ledaren varige dag i sin vardag!

Man kan inte sitta då o då och tro att det ska fungera - det är som Helena säger ett hårt arbete i dedikering varige dag att vara medium!

Har man inte det ska man nog pyssla med annat! eller hålla sin medialitet till egna upplevelser och inte dela med till andra emot betalning eller inte betalning!

Många söker sig till utveckling men är inte villiga att lägga ned det arbete som krävs och flummar runt istället i snabbfixar - som igentligen är mediala glimtar!

Ha en bra dag!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.