Off Topic

Energier från levande

2010-11-09 00:14 #0 av: [GunillaR]

Rubriken ser konstig ut men jag visste inte något annat, för det rör sig om energier från en levande.

Jag ska förklara.

Min mor och jag har aldrig kommit överens, hon har inte varit snäll mot mig. Efter att jag gått in i väggen (1996) så upplevde jag förhållandet med henne som svårare och svårare, men jag resonnerade som så att hon är ju i alla fall min mor.

Men efter en händelse i januari 1999 så beslöt jag att bryta kontakten med henne totalt. Jag kände att om jag skulle ha en ärlig chans att samla ihop både kropp och själ, så måste jag bryta. Detta borde jag gjort för årtionden sedan.

Jag försökte förklara för henne att jag ville helt bryta kontakten men hon tolkade det som att vi var ovänner. Det slutade med att jag fick byta till hemligt telefonnummer för att kunna vara ifred.

Nåväl tiden gick och våren 2003 beslutade jag att flytta till Jämtland. I samma veva så ringde min bror för att meddela att mor hade tagits omhand eftersom hon blivit våldsam. Det konstaterades då att hon hade grav Altzheimers och att hon fått en hjärnblödning som triggade igång sjukdomen på allvar. Hennes lägenhet måste ju sägas upp och hon skulle bara ha med sig vad som gick in i ett rum med pentry, hennes boende på ett äldreboende för dementa.

Där blev ju en massa grejer över, en del gick direkt ut på tippen och en del till Myrorna. Min bror och jag träffades då en sista gång för att ta det som var värt någonting att använda, och att han skulle förvara sådant som skulle gå i dödsbo. Där var ett nytt strykjärn som jag tog eftersom jag behövde ett, och så var där en liten spegel som passade utmärkt i min lilla hall. Det var vad jag tog med mig.

Jag satte upp spegeln på en riktig krok (gipsvägg) i hallen. Kvällen därpå så stod jag i köket och fixade käk när jag hörde ett brak och en smäll. Då hade spegeln trillat i golvet och låg i "tusen bitar". Kroken satt på plats och baksidan på spegeln var hel. Jag förstod direkt vad det var frågan om, och sopade ihop resterna av spegeln.

Och så flyttade jag till Jämtland.

Strykjärnet satte jag uppe på en hylla i klädkammaren, ett stort och fint utrymme. Jag ställde inte strykjärnet utan satte det ner med ångsidan neråt, snyggt och prydligt.

Efter någon dag så smällde det till och jag hörde det kom från hallen. Inget där. Öppnade klädkammaren och fann strykjärnet på golvet, naturligtvis trasigt.

Ingenting är egentligen märkligt här förutom att min mor fortfarande levde när hon "spökade".

Jag skulle gärna vilja höra vad ni anser om detta, om någon har liknande erfarenhet.

(visste inte under vilken rubrik jag skulle lägga)

 

Anmäl
2010-11-09 00:30 #1 av: Hellas

Så tråkigt med att relationen med din mamma inte var bra och det måste ha gjort väldigt ont då du kom till insikt om att det enda rätta för dig själv var att bryta kontakten *kram*. 

Jag känner att jag inte har riktigt på fötterna då det gäller att ge dig ett fullt svar.
Men det går att få kontakt med människor som befinner sig mellan våra världar, de som är djupt medvetslösa, de som ligger i respirator eller har, som din mor fått Altzheimers sjukdom.
Många blir aldeles förskräckta då det får en sådan kontakt eftersom de då tror att själen helt har gått över till andra sidan men de pendlar fram och tillbaka har jag fått förklarat.

Så jag skulle vilja säga ja på din fråga, energier från levande kan mycket väl orsaka fysiska fenomen på det sätt som du beskriver.

Likväl som man själv som person kan vara så stark i sin energi att man orsaker att radioapparater går sönder eller sätts på i tid och otid (det har jag också bara hört berättas, det är ingenting jag själv upplevt).

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-11-09 00:46 #2 av: Jane-Lyzell

 Kan bara instämma i det Helena skrivit - kombenationen av din egen energi kan mycket väll vara orsaken till att de föremål som du viste var förknippadde med din mor - att just de gick i bitar  blev ju en ytterligasre bekräftelse för dig om att du brytit med din mor!

Kan ju vara din mors sätt /andligen att vilja få din uppmärksamhet- att hon söker dig/kontakt! i healande syfte! sen att de gick i krash behöver ju inte vara negativt utan endast at energin var kraftig! tror nog att våra guider hjälper till i dessa fallen också- allt för healande!Glad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-11-09 12:47 #3 av: [GunillaR]

Jag har ju själv funderat mycket på detta om man inte är fullt klar i den fysiska hjärnan av olika anledningar, om man då kan "sticka iväg" och "spöka" eller pocka på uppmärksamhet.

Intressant som du säger Jane att hon skulle söka kontakt i helande syfte. Sådär har jag aldrig tänkt eftersom det har hänt några gånger att hon gett mig saker för att sedan ta tillbaka dem. Jag har alltså satt dessa två händelser i negativt syfte.

Men om en själ redan är på väg mellan två världar så kanske den släpper kroppens känslor och får en annan klarhet. Tanken är ju intressant!

Jag kan berätta att jag besökte henne i december 2005, precis innan jul för då var hon helt borta. Det fanns ingen synlig själ utan bara en kropp som oroligt vandrade omkring i korridorerna både natt och dag. Så jag tänkte att kanske hon vill träffa mig en sista gång innan hon lämnar. Och ett par månader in på 2006, då somnade hon in stilla och lugnt.

Vad jag vet så har hon aldrig "busat" efter att hon gick över. Hon gjorde mig arvlös förvisso men det var ju när hon var vid sina sinnens fulla bruk. Nej förresten, hon hade lämnat en broderad tavla till mig, med en Bibel på!!!Förvånad

Men för att återgå till ämnet så tycker jag det är väldigt intressant att man inte behöver lämna det jordiska livet för att kunna meddela sig eller "spöka" som en del säger. Det tycker jag är ett klart bevis för att andevärlden existerar!

 

 

Anmäl
2010-11-09 13:01 #4 av: Jane-Lyzell

Vi är alla andar - vår sanna existens!Glad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-11-09 13:13 #5 av: [GunillaR]

# 4 - Precis! Glad

Anmäl
2010-11-09 13:32 #6 av: millam

När min pappa låg på sjukhus oförmögen att röra sig, berättade han själv lyckligt en dag var han hade varit, vad han hade gjort.. han sa han varit i sitt hem och gjort saker han normalt brukade göra när han var frisk.. Så visst var han ute och "reste" redan månader innan han dog..

Anmäl
2010-11-09 13:34 #7 av: [Woozy]

Jag läste förut nån story om ett par som hade köpt ett hus i Sverige. I detta huset så hände det en hel del spökerier. Paret började forska i husets historia och sökte och grejade. För att göra historien kort så hittade de en tidigare ägare boendes utomlands. paret sökte upp denne och det visade sig iaf att den tidigare ägaren boendes utomlands, besökte hennes gamla hus och spökade när hon astralvandrade.

Jag kommer inte ihåg storyn exakt, men det hela gick ut på att man tydligen kan "busa" när man astralvandrar.

Jag vet inte om detta stämmer, men ville bara berätta vad jag läst.

Anmäl
2010-11-09 14:54 #8 av: [grinda]

Intressant tråd. Jag misstänker att jag "astralbusade" (nytt  ord för idag tack vare denna tråd) för några år sedan. Jag hade flyttat men av någon anledning var jag fortfarande starkt bunden till huset/platsen. Så var och varannan natt drömde jag att jag var i huset...det var så jobbigt...jag var där och de nya ägarna var ute eller sov och jag var helstressad över att de skulle komma hem och se att jag var där. Jag kände mig som en inkräktare samtidigt som jag ville vara där. Till saken hör att jag haft hyresgäster och min post och deras post kom fortfarande i en strid ström till huset och en dag ringde den nya ägarinnan hysterisk och skrek " DET KÄNNS INTE SOM JAG BOR HÄR". Jag kände mig så skuldmedveten för det var så hon reagerat i ett par av mina drömmar där hon kommit hem och funnit mig i köket. Usch det  var verkligen heljobbigt. När jag hade dessa drömmar tänkte jag att jag verkligen förstår hur det är att vara ett platsbundet spöke plus att jag förstår hur stressade hemsökta människor kan känna sig.

Anmäl
2010-11-09 14:57 #9 av: [Woozy]

#8

Så det kanske stämmer då att man kan "astralbusa". Kanske det kommer mera berättelser i denna tråden vad stunden lider. Flört

Anmäl
2010-11-09 14:59 #10 av: [grinda]

#9 Det vore roligt. Det kanske är vanligare än man trorFlört

Anmäl
2010-11-09 15:04 #11 av: [Woozy]

Flört

Anmäl
2010-11-09 15:34 #12 av: Jane-Lyzell

10 ja man kan undra för det är många som ser mig , lite här o var natte tidFlört inte undra på man e tröttTungan ute

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-11-09 15:35 #13 av: [Woozy]

#12

hi hi

Så du är ute å spökar på nätterna du. Tungan ute

Anmäl
2010-11-09 15:44 #14 av: Jane-Lyzell

13 nog för jag vet jag ser ut som ett spöke men inta att jag spökadeSkrattande

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-11-09 15:46 #15 av: [Woozy]

#14

Du ser inte ut som ett spöke alls. Dessutom så är nya frissan mkt finare. Kyss

Anmäl
2010-11-09 15:48 #16 av: [Woozy]

Just nu när jag skickade ovanstående inlägg så knäppte det till här. En helt vanlig andebekräftelse-knäppning. Flört

Anmäl
2010-11-09 15:49 #17 av: [GunillaF]

#16 Jag tror att de gillar den sinnesstämning du befinner dig i just nu! FlörtTungan ute

 

Anmäl
2010-11-09 15:51 #18 av: [Woozy]

#17

Jag hoppas du har rätt. Glad

Tack.

Anmäl
2010-11-09 16:32 #19 av: [grinda]

SkrattandeNä nu går skam på torra land. Vad har vi kommit fram till här, "spökjägare" som själva spökar på nätterna, vojne vojne vad ska detta sluta. Vi får väl acceptera att vi är andevarelser hela högen som alla spökar runt i livets korridorer. 

Anmäl
2010-11-09 16:37 #20 av: [MargaretaA]

Det är lite lustigt faktiskt. För ett par år sedan upplevde min dotter att hennes morfar kom och "spökade" i sitt gamla torp som hon bodde i vid tillfället. Själv satt han på ett demensboende då. Jag har också en orbbild tagen under midsommarfirande samma år(också vid hans lilla torp) där man ser ett ansikte som är väldigt likt hans. Glad

Anmäl
2010-11-09 16:38 #21 av: [Woozy]

Glad

Anmäl
2010-11-09 16:57 #22 av: Jane-Lyzell

19- 20 ja vad vet vi igentligenFlört finns mycket att grunna på... vad ska vi tro o tro o tro på den........

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-11-09 23:32 #23 av: [GunillaR]

Ha ha, det blev ju en lite kul tråd. "Astralbus" !!! Glad

Woozy, det där ordet satt som en smäck Flört

Intressant att höra liknande berättelser och även en berättelse från den som var iväg och "busade".

# 20 - Intressant Maggan att du fångade en orb där!

Ja, jisses, vem vet vad man håller på med om nätterna Tungan ute

Anmäl
2010-11-09 23:40 #24 av: Hellas

*Fniss* Nästa gång Micke har någon nyfiket hängandes över honom en natt ska jag skylla på er härinne......Det är säkert Jane eller Woozy Tyst!

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-11-10 00:09 #25 av: [GunillaR]

# 24 - Du ska kanske sätta upp bevakningskamera (viskar så att Woozy och Jane inte ska höra)

 

Anmäl
2010-11-10 00:18 #26 av: Hellas

jaaaa *viskar tebaks* Foten i munnen

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-11-10 14:04 #27 av: Jane-Lyzell

Ha ha ha ha ....bhöööööTystSkrattande

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-11-10 14:12 #28 av: [Woozy]

Ha ha.. Ja vad säger man... Tungan ute

Om jag ska astralbusa så lär ni märkta det, för jag är som en elefant i en porslinsaffär. Flört

Fördelen är att jag inte behöver spela hartsfiol.. Cool

Anmäl
2010-11-10 15:01 #29 av: Lynxx

Min healer som jag gick hos innan jag flyttade hade problem med negativa energier som förmedlades via en kristallkrona som hennes nye make hade med sig fr sitt förra äktenskap. Den tidigare makan är väldigt negativt inställd till honom - riktigt elak!

Jag såg själv hur kristallkronan gungade när jag var på en behandling - så den kronan åkte ut ur deras hem med en väldig fart.

Kontentan är att ni bör se upp med ärvda/begagnade saker - gäller även saker från ett delat hem där parterna fortfarande är i livet - auktionsgods etc.

Det kan medföra att man "släpar" med sig saker som ger div. problem.

/L

Anmäl
2010-11-10 15:04 #30 av: [Woozy]

#29

Stämmer bra det. Har slutat att handla begagnat från auktioner etc.

Anmäl
2010-11-10 15:06 #31 av: [GunillaF]

Om jag "drar" hem begagnat så brukar jag låta det vara utomhus några dagar innan jag tar in det i mitt hem. För att "vädra" bort andra människors energier.

Anmäl
2010-11-10 15:43 #32 av: Lynxx

Jag har aldrig gillat begagnat - de få ggr jag tittat in i en 2:a-hands-/antikbutik så har jag bara tittat men känt en slags obehagskänsla för tingen.

Samma sak som att komma in i en bostad där den som bott där har dött - man känner sig betryckt & deppad.

------

#31 - Hjälper det? Finns det fler sätt att neutralisera?

/L

Anmäl
2010-11-10 16:20 #33 av: [GunillaF]

#32 Det gör det säkert men jag kan inga fler.Glad

 

Anmäl
2010-11-10 16:26 #34 av: Hellas

Man målar om sakerna, tvättar dem grundligt osv.
Men det finns alltid lite energi kvar oavsett vad man gör så den som är riktigt känslig känner av det ändå.

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-11-10 17:54 #35 av: [GunillaR]

# 29 - Intressant med kristallkronan! Är det inte så att kristall fungerar som ledare när det gäller ljud? Tänker på de första radioapparaterna. Och har man då en stor krona med massa kristaller då kan det kanske bli "störningar".

 

Anmäl
2010-11-10 19:56 #36 av: Lynxx

# 35 - Precisamente! Just kristaller är xtra bra ledare.

Vilket sannerligen märktes i detta fallet! De hade massa olika konstigheter i lgh. Flera av klienterna frågade vad som pågick - de märkte åxå av det - utan att hon hade talat om det för dem. Det tog ett tag innan hon förstod att det var kronan som var orsaken.

/L

Anmäl
2010-11-10 23:29 #37 av: Delfinen

hmmmm här är en som älskar att handla på loppis....undra vad jag har fått med mig hemTungan ute

Anmäl
2010-11-10 23:41 #38 av: Kerstina-61

#32 Jag gör som Helena skriver, tvättar dem och/eller målar. Ibland tänker jag bara att jag kör med högtryckstvätten

 (i tanken) Tankens kraft är jättestark så det räcker oftast.  Glad

Då jag sätter mig på t.ex en buss..hm..inte på en buss, utan på en stol i en buss förståss, då lägger jag alltid ljus innan jag sätter mig för att inte få den energin på mig, som den hade som satt där innan. H*n kan ju varit arg eller så och jag vill kanske vara glad :-)) Då renar jag platsen så jag får fortsätta vara glad Skrattande

Anmäl
2010-11-11 13:23 #39 av: Jane-Lyzell

Då jag har breda fötter så har jag problem hitta skor och hittade ett bar på myrorna, Det var bara det att varige gång jag satte på dem blev jag en gammal damFörvånad - så de fick åka i soporna , tyvärr!

Känslig , jaFlört

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-11-11 14:28 #40 av: [Woozy]

#39

Glad

Tror jag ska se om jag kan hitta ett par begagnade dojjor från nån elitgymnast eller nåt sånt. Tungan ute

Anmäl
2010-11-11 14:43 #41 av: [GunillaR]

# 40 - Ha ha, det är kanske det som är lösningen!

Fräck avatar förresten Flört

 

Anmäl
2010-11-11 14:46 #42 av: [Woozy]

#41

Jepp. Glad

Tack gällandes avataren. Flört

Anmäl
2010-11-11 15:40 #43 av: Choklad

# 38 Tack för tipset, det ska jag pröva. Bussen kan vara jobbig ibland..

U R us

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.