Off Topic

Mer avslöjanden

2011-01-15 22:41 #0 av: [Lady-Oona]

Jag kunde inte låta blir att posta det här....men det är naturligtvis  helt Ok att ta bort om det inte passar in här. Ber om ursäkt för en bristfällig översättning.

Jag blev för något år sedan imponerad av Kiesha Crowther "Little Grandmother" tal och undervisning på You tube bland annat. Hon hade mycket intressant att komma med och utstålade en fräsch charm. Men efter nåt halvår började jag dra öronen åt mig och funderade mycket på det hon sa. Märkte att det var nåt som inte stämde. Hittade denna artikel på nätet och översatten den hjälpligt DEN ÄR LÅNG och mina farhågor besannades. Hon har bakat in sina budskap i lögner och bedrägerier, lurat sina anhängare och tagit rejält betalt för det. Jag blir så besviken och arg, irriterad och ledsen. Vad är det om händer, lever vi i tider där agnarna ska sållas från vetet. Har vi sökare blivit så tröga att vi inte ser igenom utanpåverket längre.

Jag klistrar in den här långa artiklen, endast för att dela med mig av ett smärtsamt uppvaknande.

Kiesha Crowther mer känd som Little Grandmother har rönt stor uppmärksamhet, över tusen anhängare, kanske miljoner i kontanter, och ännu mer kontroverser på mindre än två år. Oriktigt påstår hon att hon är en shaman för en Sioux Salish stam?
Crowther har samlat vita, mestadels Europeer i sin Tribe av många Colors omkring sig med bisarra påståenden. Native aktivister och tidigare anhängare har lovat att motsätta sig henne och utsätta henne för frågor.
Stammen av många färger eller stam av många dollar?
Av Dr Al Carroll


Från Santa Fe i USA till Sverige, Danmark, Tyskland och Nederländerna, och snart på andra stora platser, som Palm Springs, drar Kiesha Crowther skaror av hundratals lyssnare, hon säljer ceremonier för några hundra dollar ända upp till 6000 dollar per person.
Crowther är en liten rödhåriga kvinna i 33-års ålder, men ser ung nog att vara tonåring, kallar sig själv för "lilla farmor" (Hon är inte en) och ofta pratar hon med en liten flickas röst med fantasifulla (och till stor del falska) historier om sin barndom.

Crowther blandar in i sina  berättelser om utsatthet med ödesdigra profetior om undergång och fantastiska påståenden, av vilka ingen är sanna. Hon påstår sig vara en shaman för Sioux Salish stammen Hon påstår sig vara ättling till berömda Lakota och Salish ledare, med en fullblod indiansk mamma och en mormor som kom från ett reservat. Crowther påstår sig vara utvald shaman av en påstådd namngiven Salish äldre Falling Feathers. Hon hävdar att hon erkänns av dussintals stammar från Nya Zeeland till USA, från polcirkeln till Skandinavien till Centralamerika. Hon påstår sig ha erkänts av inhemska stammar i så unga som åtta års ålder och att uppfyllandet av en påstådd profetia om en ljuslockig flicka. Hon säjer även i en video att hon är tillbaka som White Buffalo Calf Woman av Lakota profetia, ett påstående som upprört slättens indianstammar som noga håller profetian helig.

Ändå är inte en enda av dessa påståenden är sanna. De flesta är extremt uppenbara lögner.Vem är det verkliga Kiesha Crowther?

Den verkliga Kiesha Crowther är född Kiesha Rae Kreps i Sanford, Colorado,  en vit medelklass bakgrund, med en lastbilschaufför far och en mor som äger små företag. Hennes mammas flicknamn är Rodda. Den Salish stam hon påstår sig ha anor från har inte en enda känd person som heter Crowther, Kreps, eller Rodda, antingen inskrivna eller känt i den lilla och nära sammansvetsad gemenskapen i stammen.. (De flesta Salish har irländska efternamn som getts dem av missionärer. Några Salish har traditionella namn, men inget är någonsin översatta till engelska.) Den Salish äldste har i själva verket gjort ett offentligt uttalande, säger officiellt att hon inte är deras shaman och ber henne att sluta påstå det, och påpekade ingen Salish hade någonsin hört talas om henne. Deras uttalande i sin helhet är i slutet av denna artikel.

I motsats till Crowther / Kreps påstående om en fullblod Indian mor och mormor, det finns inga bevis för något Native anor i deras ätt. Hennes familj anor har spårats tillbaka till hennes farfarföräldrar från England. Varje folkräkningspapper listar alla hennes förfäder som vita. Ingen annan i familjen har någonsin påstått att vara eller identifieras som American Indian, inklusive hennes mor och mormor. Den enda Natives i familjen är två barn ( med lite indian blod) som tagits hand om /adopterats av en farbror nära Missoula, Montana. Kiesha Crowthers mor och andra familjemedlemmar har faktiskt uppmanat henne upprepade gånger att sluta ljuga om familjen anor.

Kiesha Kreps togs upp som en mormon och döptes in i mormonkyrkan vid åtta års ålder, samtidigt som hon påstår sig ha erkänts av indianstammar och bott i skogen, som ett mycket ensamt barn. Crowther gifte sig i mormonkyrkan i Littleton, Colorado, och var en praktiserande medlem i kyrkan för bara två år sedan. Hon är fortfarande gift och har två barn, men separerat från sin man och fjärmar från hela sin familj på grund av hennes "kallelse"

I själva verket backar absolut ingen i hennes familj upp hennes påståenden om Native härkomst eller att hon är en shaman. En källa väldigt nära familjen kallade henne en bedragerska och lögnare.

En av många historier som Kiesha Crowther berättar vid de betalande ceremonierna beskriver hon sig ha bott som ett ensam barn i skogen, omvårdnade en döende uggla, och där då känts igen av en av stamledare. Men den unge Kiesha Kreps var faktiskt ganska populär i skolan och inte den ensamma isolerade ungen hon påstår. Crowthers underliga fantasier inkludera att hon en gång gett en "vikingaskatt ring" till sin syster, som då noterade att man kunde se varumärkessymbol på den.

Samma källa nära familjen hävdar också Crowthers veterinärexamen är fejk och kom från en sida på nätet med "graden" tryckt i anteckningsbokstil papper i stället för slätt papper som grader(poäng) generellt visas i. Det bekräftades också att den Rädda Djuren grupp som Crowther påstod sig ha startat är falskt. Samma källa säger Crowther plagierat dikterna hon hävdade att hon skrivit och i stort sett kopierade målningar och andra konstverk hon säjer sig har gjort.

Även Kiesha Crowthes online biografi som konstnär är fylld med osanningar. Hon påstod sig ha fått Poet of the Year 2003, 2004 och 2005 i olika städer och att hon ges ut av International Society of poems. Hon menade att hennes dikt Reach For My Hands gjordes till en sång av Willow Folk Group. Det finns inga tecken på en sådan grupp, men det finns en Willow Folk Festival i England. Hon hävdade att en av hennes dikter publicerades i En bok för fred har valts av tidigare president frun Laura Bush. Det finns inga spår av boken och inte heller av Laura Bushs inblandning, såvida inte man räknar hon vägra att visa upp vid en samling av poeter recitera dikter motståndare till Irakkriget.
Crowthes biografi också hävdar att hon fått Life Experience Bachelors en akademiska utmärkelse och innehar en magisterexamen i konst från Almeda University. Almeda universitet är en online icke godkänd sida där man få olika diplom. I ett 2004 undersökning av CBS News, fick en reporter framgångsrikt sin hund en examen från Almeda.


Hur det hela började För en som "vill vara Shaman"

Kiesha Crowther / Krepâs påståenden om hur hon blev en shamanhar förändrats snabbt och dramatiskt på mindre än två år sedan började hon.

I april 2010 gjorde Crowther påståendet att hon ursprungligen hade fått ett telefonsamtal från en grupp av alla Salish äldste som berättade att hon var den ljusa långhåriga barn i deras profetian och de hade många  heliga ting som väntar på henne och gjort i århundraden.

Men i juni 2010, har detta ändrats. Hon hävdar i stället en icke namngiven Sioux gjorde henne till en shaman.

Samma månad hävdade Crowther även att hon blev shaman av en grupp "farmödrar" av både Salish och Sioux stammar.

(Obs för icke infödda personer: Natives allmänhet hänvisar inte till Sioux eftersom detta är en föråldrad outsides åsikt. Själva stammarna kallas Dakota, Lakota, och Nakoda, som ofta kallas kollektivt för Lakota. Det finns massor av Lakota klaner/stammar på reservaten och annorstädes. Salish är en helt annan kultur och människor.)

I december 2010 ändrade Crowthers historia dramatiskt. Ingen hittar längre/ finns några uppgifter om gruppen av de äldre kvinnorna , inte heller av Sioux indianen. I stället har hon nu hävdat att det fanns en enda Salish äldre hon kallar Falling Fjädrar som gjorde henne shaman för Sioux och Salish tribes.

Det finns inga bevis alls att Falling Fjädrar någonsin existerat, annat än Crowthers påståenden. Crowther hävdar att han var en viktig äldre, så vida känd att hon antog att han talade för alla Salish äldste. De Salish äldste har aldrig hört talas om honom och inte heller har någon annan Salish som kontaktas för denna artikel. Hans påstådda namn passar inte ett typisk Salish namn, som antingen irländska eller traditionell Salish namn och de översätts inte till engelska.

Bekvämt, hävdar då Crowther att Falling Feathers nyligen dött. Det nämns inte på tribal områden att en framstående äldre skulle vara döende eller nyligen dött.
Crowthers anhängare, chef och mångårige vän Jennifer Ferraro hövdar också att Fallande Fjädrar var medlem av den Governing council för Confederated Sioux Salish, inget av dessa finns, men det finns ett Klanråd för konfedererade Salish och Kootenai.
Lakota klaner och stammar, som tidigare nämnts, är spridda över fler än två dussin reservat och andra områden.

Bara några dagar efter hennes December uttalande, ändrade Crowther sin berättelse i de mest drastiska sätt ändå. Hon påstår nu att aldrig har undervisat i Native sätt alls. Detta trots att hon klär upp i American Indian regalier (även om det var en skjorta som bara bärs av Native män), och med vad hon tycks ha trott var American Indian ansiktsmålning, använt vad hon påstår var en Native pipa, och hävdar att hennes inledande ord i ceremonier kom från Native äldste, eller alternativt, en enda Native äldste som har gått bort, någon som ingen annan någonsin hört talas om.

Crowther har också kontinuerligt hävdade hon fått godkännandet av ett antal inhemska Äldste och andra religiösa ledare, utan bevis. Många av de infödda Äldste påstår hon då att de faktiskt är bedragare.

Hon påstår ha fått godkännandet av Cherokee äldste. Ingen av de traditionella Cherokee äldste i östra distriktet har hört talas om henne.

Hon påstår sig ha blivit erkänd som en shaman genom av lamas i Nepal och Tibet. Det finns hundratals sådana buddhistiska lärare, men det enda hon någonsin namnet var Lakha Lama, som hon träffade i Sverige. Lakha Lama gav henne en välsignelse när Crowther bad om en, men detta är varken godkännande eller erkännande, bara vänliga ord. Buddhistiska lamor, som American Indian traditionalisterna, även de fördömer undervisning mot en avgift, speciellt mycket höga avgifter som Crowther tar.

Crowther hävdade också för en tid sedan att Samernas äldste i Sverige godkänner och stöder henne. Men detta togs sedan bort från hennes hemsida. Hon hävdade vidare inuiternas Äldste gav henne en kristall fråm norra polen och att hon skulle ge kristallen tillbaka till Samerna när hon sedemera begravde kristallen i Sverige. Det finns ingen mark, bara is vid Nordpolen. Kristaller bildas inte i is, bara i mark. Geologer konsulteras för den här historien säger att det sannolikt är en vanlig kristall köpt i en affär för mindre än 200 dollar, uppgrävd vid gruvdrift.

På en av hennes besök i Sverige har hon påstått att alla infödda stammarna erkänner och stödjer henne och att hon var shaman för dem alla. Eftersom det finns över 500 stammar enbart i USA, är det absurda i detta påstående uppenbart.

Mer nyligen hävdade Crowther även hon blev shaman av en Sioux som heter Mormor Lota eller Lootha. Crowther hävdar också vara relaterade till en Sioux hon kallar Ciqalah Lotah och Ciqala Jensen. De som talar flytande Lakota som vi pratade med påpekade dessa ord inte finns i Lakota språket. Ingen i något av Lakota samhällen vi kontaktade har någonsin hört talas om Crowther eller de personer hon påstår sig vara relaterade till eller auktoriserade henne.

Crowther gör också anspråk på stöd från Don Alejandro Cirilo Perez, som ibland kallas Wandering Wolf. Perez är en maya ledare som visas på flera av New age sidor/böcker. Det finns dock inga bevis på Perez någonsin stödja Crowther. Perez har faktiskt sagt att han är starkt oenig och till och med hånfull på de påstående Crowther och andra gör att världen kommer att avslutas under 2012. Inspelning av en dokumentärfilm om Perez och Crowther där han fördömde i hårda ordalag påståenden av New Agers som Crowther.

Crowther är också en medarbetare och gör anspråk på att få stöd från två bevisliga bedragare som falskeligen påstår sig vara Native äldste, Adam DeArmon, en vit New Age-operatören i Sedona, och John Kimmey, en vit New Ager avstängd från Hopi stammen och fördömdes av Hopi andliga ledare för att sälja ceremoni och göra falska påståenden.


The (Alla Vita) Stam i många färger

Varför skulle en egen stylad shaman som tillbringade större delen av två år med att påstå att Native äldste auktoriserad henne och plötsligt göra henne till shaman hon som ha aldrig lärt de Native lärorna?
Talrika familj och vänner och Crowthers anhängare, liksom tidigare anhängare, började nu fråga Native aktivister om äktheten av hennes påståenden. I september 2010 började kören av kritik att stiga och sätta Crowther och hennes ledning på defensiven.

Crowthers efter att hon bildade stammen av "många färger" har några slående egenskaper. De har absolut ingen Native medlemmar över huvudtaget (inklusive Crowther.) Alla ledamoter av Crowthers ledningsgrupp,verkar vara helt vita. Ungefär som de Tea Party, de är också benägna att kasta runt påståendet att de är hatade förmodligen för att vara vit.

Ett sådant påstående faller isär eftersom många av hennes kritiker är själva vita, speciellt tidigare anhängare. Påståendet är ännu mer slående på grund av rasism i några av de bilder och ord som används av Crowther och hennes medlemmar.
På en resa till Sverige, talade Crowther om de påstådda överlägsenhet svenska folket har över alla andra. Crowther hävdar ofta att alla Native äldste, eller t.o.m alla indianer, stödjer henne och väntade på henne, och att det beror på henne och hennes budskap även för deras överlevnad. Naturligtvis kunde inget vara längre från sanningen. De flesta Natives aldrig hört talas om henne. De som har är starkt emot henne.

Vilka står bakom Crowthers snabba ökningen bland New Age-ledare? Vår källa en mycket nära familjen säger att Crowther har varken någon datorvana eller affäresvanor eller att organisera. Ingenting som kunde stå för hennes framgång utom en livlig fantasi.
Enligt samma källa, allt Crowther har gjort tillfaller två personer och en grupp, Adam DeArmon AKA Adam Yellowbird, en vit New Age-operatören i Sedona, Santa Fe själ, som sponsrar några av Crowthes framträdanden, och särskilt Crowtehes mångårige vän Jennifer Ferraro.
Vår källa beskrev Fierro som en misslyckad artist som påstår sig vara Native men hon är faktiskt italienska och grekiska.
Diskussioner på nätet mellan Crowther och Ferraro tycks visa Ferraro som den verkliga hjärnan av verksamheten, makten bakom tronen, hennes chef, operatör för en webbplats, och även hennes regissör. Crowther överlåter åt henne offentligt samtal, och Ferraro för ofta samtalen/meddelanden till Crowther som en mor till ett litet barn.

Vår källa nära familjen är orolig att "stammen av många färger" kommer att "bli en ny Jonestown" och ett problem är  hur hennes familj kan få henne att komma till sans igen.
Huruvida det här kommer att självförstöras "våldsamt" återstår att se, men de tål inga oliktänkande eller kritik av något slag.
Deras webbplats är kraftigt censurerad, om någon våga fråga Crowther fel saker blir de utsparkade.
Nyligen blev deras hemsida så överväldigad av att hantera kritik att den craschade. Crowthers inre krets, speciellt Ferraro, har börjat kasta runt juridiska hot på någon som vågar kritisera Crowther. Ferraro, även om hon inte är advokat, skickade hot om att stämma till minst fem personer. De skickat infiltratörer till platser som är avgörande för Crowthers möten föra att samla information om kritiker.

Det finns för närvarande planer på en bok av Crowther, och två dokumentärer, en gynnsamma för henne och en kritisk. Det pågår också planer på protester från Crowthers ceremoni erbjudande av Native aktivister och många andra kritiker. Det Salish tribal rådet överväger rättsliga åtgärder. Kontroversen kommer inte att försvinna.


Dr Al Carroll är historiker, professor, tidigare Fulbright-stipendium, och aktivist för Native orsaker. Hans första bok Medicine Bags and Dog Tags: American Indian Veterans From Colonial Times to the Second Iraq War from University of Nebraska Press.


Forskning för den här artikeln innehåller bidrag från många aktivister, tidigare anhängare, Sky Davis och T. Tavares, och en källa mycket nära Crowther familjen. Annika Banfeld översatta artiklar och radiointervjuer från svenska till engelska.


Uttalande av Salish äldste:

"Kulturen och den äldste kommittén konfedererade Salish och Kootenai stammar i Flathead Reservation skyddar immateriella kulturella resurser av stammarna inklusive språk, sånger, berättelser etc.

"Ingen stamäldste eller äldre har haft och inte heller tolererar krav och åtgärder som gjorts av Kiesha Crowther.

"Hon är inte deras" shaman ", har hon ingen rätt att kräva denna titel och de äldste och äldste CSKT i Flathead Reservation vill att hon upphör och att avstå omedelbart från att göra sådana falska påståenden att erodera traditioner som medlemmar av CSKT Kultur och äldste kommittén försöker bevara. "

Placeringen av detta uttalande kom med tillstånd från och uppmaning av Salish äldste. Om någon tvivlar härom meddelandet är äkta kan kontakta Flathead reservatet.

 

 

Anmäl
2011-01-15 23:19 #1 av: Hellas

Tack Oona, det passar alldeles utmärkt på Medialt, vi måste försöka sluta upp med att sticka huvudet i sanden, bedragare är bedragare, så enkelt är det och med tanke på att det verkar finnas klara bevis så känns det inte direkt som vaga spekulationer.
Ja vad säger man egentligen, det är för jäkligt Skrikandes!
Jag har själv inte lyssnat till den här kvinnan särskillt mycket, jag hörde inte talas om henne förrän någon månad tillbaka men jag vet ju att så oerhört många människor satt sin tilltro till hennes ord.

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-01-15 23:31 #2 av: Skogshumblan

*himlar med ögonen åt fejkare* SÅ tragiskt, jag blir mest arg för att de förstör för de av oss som är och vill vara ärliga och göra gott.

Anmäl
2011-01-15 23:33 #3 av: [Lady-Oona]

Usch jag blir så beklämd....det här är ju horribelt. Jag har det sista  halvåret ifrågasatt mig själv OERHÖRT mycket och vet inte om jag ens  vågar jobba offentligt längre, vill ju inte verka som en som inte vet vad hon sysslar med. Det tolkas in så mycket i allt man säjer och gör och det är ju jättebra, så dilemmat blir ju att verklige se om sitt hus och se till att det man presenterar är solitt och kan granskas utan att det hittas några spöken i garderoben.

Jag tror att den här lilla tösen verkligen har fallit offer för lättförtjänta pengar och själv tjusats av att få vara någon som har nåt viktigt att förmedla. Bra att det här får vara kvar här.

Ha det gott.

 

 

Anmäl
2011-01-15 23:41 #4 av: Skogshumblan

Lady-Ona.

Jag kan förstå att du känner så som du skriver, om att våga jobba offentligt och att det tolkas in. Men du svarar ju själv lite på din fråga, att rannsaka sig sjäv och faktiskt VILJA bli granskad i sömmar gör ju att en rätt stor del av misstanken om att du eller någon annan som tål frågan ens, skulle vara orärlig faller. En som inte har rent mjöl i sin påse tål knappt frågan är min erfarenhet, oavsett om vi pratar andlighet eller andra saker.

 

Anmäl
2011-01-16 13:02 #5 av: Jane-Lyzell

Tyvärr är nog detta bara början som jag också förutspått falska läror kommer falla!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-01-16 16:05 #6 av: [GunillaR]

Tack för översättningen.

Jag har läst originalet och tror jag skickade länken till Medialt.

Själv så känner jag mig både ledsen och förbannad. Jag trodde på henne i början, tänkte att äntligen så kommer där en människa med budskap som kändes att hjärtat var med. Jag ifrågasatte aldrig detta med släktskapen med indianerna även om jag reagerade starkt på hennes utseende. Hur kan en indiankvinna vara så blond och blåögd?

Något har sagt att under 2010 skulle många lögner avslöjas och komma upp till ytan. Det finns fler "profeter" därute, så de lär bli mycket hårt prövade nu detta år!

Ooona för jag visa artikeln på två andra sajter? Eller länka till den.

Kram!

 

Anmäl
2011-01-16 19:14 #7 av: JustMe08

Hugamej!Skrikandes Visste inte ens om denna människas existens förrän nyligen när jag såg någon skriva om henne inne på Facebook.

Anmäl
2011-01-16 23:36 #8 av: Vibeka

Tack Oona! Kyss Man blir bara bedrövad!!! Men det verkar som det är tid nu för utrensningar av allehanda slag och att bedragare skall avslöjas vilket är mycket bra!!! Kan bara skaka på huvet och tänker på vad det är som gör att det nu är många inom den andliga sfären som blir påkomna med att vara fejk... Men tror att detta är mycket gott i slutänden. Som du säger Oona vi får rannsaka oss och de som kommer ut på "andra sidan" av denna inspektion av sig själva kan stolt stå upp och säga att vi är äkta och ärliga! Glad

Anmäl
2011-01-16 23:52 #9 av: Hellas

#8 Så sant Vibeka, du är klok som en bok Kyss!

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-01-17 00:07 #10 av: Vibeka

Tack raring det är juh du me Flört Kyss

Anmäl
2011-01-17 11:00 #11 av: Marita-MB-Nova

I en tid då människor verkligen behöver saker och ledare att tro på känns detta än mer sorgligt. Jag blir uppriktigt bedrövad och bestört. Det är så ledsamt när någon spelar falskt på människors tillit.

Helt klart behöver dock världen mer kärlek. Och, om Kiesha har bidragit till att fler människor öppnat sina hjärtan för kärlek och för Moder Jord, kan jag se lite förlåtande på just det.

Tack Oona - du, min första lärare... <3

Anmäl
2011-01-17 11:13 #12 av: Andina

Trist, tråkigt och sorgligt... Det är en vältalig kvinna, så kanske kan hon övergå till att skriva (fiction-)böcker helt...

Men vad jag tycker är skönt - är att avslöjanden om bluffar och bluffare kommer mer och mer. Så länge det finns bluff att avslöja! Även om det är sorgligt så ska ju bluffarna upp till ytan, tycker jag.

Tack för att denna bluff togs upp här också! Om det är så...

 

Edit: Jag måste få fråga, är det denne Dr Al Carroll som skrivit artikeln (hängde inte riktigt med där...)? Om ja, även hans 'äkthet' är ju ifrågasatt... suckh...

 

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2011-01-17 13:43 #13 av: Andina

P.S. Jag måste få tillägga, att jag i grund och botten är väldigt skeptisk till dem som 'ger sig ut för att vara nå't' - direkt eller subtilt. 
Har sett nå't videoklipp av Keisha, hon talade väl och naturligt - men jag vet inte om jag uppfattade något 'nytt under solen' där... Och jag blir också skeptisk om en person blir väldigt 'upphaussad' i media och bland allmänheten. Då ringer 'sektvarnings-klockan' i mig också.

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2011-01-17 16:26 #14 av: Elpida

....skilja agnarna från vetet... ja det kanske är dags för det nu...

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2011-01-18 15:19 #15 av: [Lady-Oona]

#6 Gunilla

Angående att använda den här översatta artikeln är helt ok för mig, jag har inte aspråk på den då det endast är översättningen som jag står för och den bjuder jag på¨mer än gärna.

 

#11 Marita, min vän och tack dina goa ord, Jo som sagts tidigare, budskapet är det ingen större fel på men VARFÖR ända in i glödheta måste man fåna sig och ljuga runt om sitt ursprung....? Är hon rädd för att inte bli lyssnad på annars?

#12 Aldina

Jo, det är sant att Al också har blivit ifrågasatt men å andra sidan så hänvisar han till källor man själv kan undersöka om det känns viktigt. Om jag har förstått det rätt så ifrågasätts hans sätt att ta fram information också men ibland kanske man behöver "knäcka lite ägg, för att få en omelett"

 

 

Anmäl
2013-03-05 16:05 #16 av: lightseeker

http://nativevision.se/ 

Lägger in ett inlägg här om vår filmfestival om ursprungsbefolkningar i Göteborg den 22-23/3, alla välkomna.
Vad vi inriktar oss på festivalen är just ursprungsfolken och deras EGEN historia, inte andra som tolkar dem.

Hoppas att det finns flera intresserade här.

Anmäl
2013-03-05 18:14 #17 av: [Sol69]

Så kul att någon tog sig tid att översätta. Skrattar

Synd att de finns de som gör allt för att bli känd Storgråter


Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-03-05 19:30 #18 av: [Starman]

#5

Men Jane. Det där har ju spågummor i alla tider sagt. Och det är ju den enklaste spådomen att göra egentligen, den slår ju alltid rätt eftersom det alltid har funnits och alltid kommer finnas människor som utnyttjar sina medmänniskors naivitet.


Anmäl
2013-03-05 19:38 #19 av: [Starman]

http://www.webcitation.org/6EtiyA8av

Där var Jane ganska snabb med att hävda att alla borde se klippet. Sen när det kom fram en kritisk röst, så tvärvände hon.

Att Jane förutsåg att Crowther var en falsk profet? Inte sant.

Anmäl
2013-03-05 21:52 #20 av: Jane-Lyzell

Det var välldans vad mina inlägg intreserar dig SkämtarKul!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-03-05 21:58 #21 av: [Starman]

#20

Men lite besvärande för dig kanske, då dina inlägg liksom visar att det du skriver i dina inlägg inte stämmer överens med det som du skriver i dina inlägg. Eller? Besväras du inte över att du motsäger dig själv?

Anmäl
2013-03-05 23:48 #22 av: Jane-Lyzell

21 inte ett dugg - men du verkar ha problem med det Galen

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-03-06 00:08 #23 av: [Starman]

#22

Inte direkt. Tycker bara det är en märklig inställning bara, att det inte skulle röra en i ryggen när någon påpekar att man säger saker som står i direkt motsättning till varandra. 

Anmäl
2013-03-06 18:20 #24 av: db-2

#23

Är inte det den största förmågan, att kunna selektera allting efter eget tycke?

Anmäl
2013-03-08 20:38 #25 av: Sara D

Vilken tragisk människa... och tyvärr finns de lite överallt... Bra att du uppmärksammade det Oona.

Anmäl
2013-03-25 10:52 #26 av: lightseeker

Uppmärksamhet för våran Native Vision filmfestival, fick vi bla. från samiska nyhetsprogrammet "Oddasat", på fredagen:http://www.svtplay.se/oddasat

(hoppas på att länken kan ses här, annars så får ni kopiera och klistra in)


Ikväll kommer del 2 från festivalen, på TV2 kl.17:30 i Oddasat


Vår filmfestival riktar sig till alla som vill veta mer OM våra ursprungsbefolkningar.

Vi hade bla:Tiokasin Ghosthorse på besök.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.