Etikettoff-topic
Läst 3668 ggr
Jane-Lyzell
2010-11-07, 14:00

Som Medium att Axla sitt ansvar!? Om Fusket med AÅ

Som Medium att Axla sitt ansvar!?

Internet fullkomlige kokar av inlägg! Om Anders Åkessons medvetna fusk och bedrägeri! Med rätta också kan jag tycka !, sorgligt bara att Anders och Lisbeth själva lyser med sin frånvaro.!

Som en sittare i hans fysiska hemcirkel känner jag avsky och illamående gentemot vad han har gjort. Jag har själv personligen offrat 3 år av min tid för att åka 1 gång i veckan a 20 mil. Jag har sorg och chock över det inträffade, för att Anders skulle fuska fans inte i min världskarta, jag satt i fullständig tillit till han som fysiskt medium ,vilket resten av hans cirkeldeltagare också gjort - så ett hårt slag för oss alla. Och ett ännu tuffare hårt slag är att jag trodde Anders och Lisbeth var mina vänner:-( vänner utnyttjar inte sina vänner på detta sättet. Han har utnyttjat mig och mina kunskaper och Ramsbergsgårdens anseende och jag känner mig andligt våldtagen av det inträffade. Vet inte hur lång tid det kommer att ta komma över detta för mig personligen, det får tiden utvisa! Är det något jag lärt mig i detta så är det "LÅT ALDRIG ETT FYSISKT MEDIUM SJÄLV BESTÄMMA NÄR DET ÄR DAGS GÅ UT OFFENTLIGT MED FYSISKT MEDIUMSKAP"

Vist sa intuitionen mig ibland att allt inte var ok, i cirkeln , vilket jag också ifrågasatte en del saker som ande världen skulle ha åstadkommit, då slutade andevärlden med dessa saker för att jag ifrågasatte !? och jag försökte få Anders o Lisbeth att förstå cirkeln inte var mogen att gå ut så snabbt och fort - men de ville inte lyssna på det örat!

Jag hade bestämt att jag skulle sluta i cirkeln efter jul avslutningen på grund av att jag kände olust inför hans framfart med det fysiska mediumskapet - då jag såg en risk att han skulle kunna bli fysiskt skadad, då jag tyckte de släppte in allt för många nya i seanserna och jag ville inte ha det på mitt samvete om han blev skadat eller kanske dö! Hur banalt ter sig inte det i dag!?

Tack o lov att fusket uppdagades i Ystad hos Per -Ola och Annette - jag själv hade inte haft sinnesnärvaro att spela in konfrontationen med Anders! Jag är mera hetlevrad en så - jag hade nog klippt till dem på plats! För det är sån ilska jag känner i detta. Utan den inspelningen hade Anders aldrig erkänt !utan fortsatt sitt bedrägeri.

 Han lägger in sitt erkännande efter uppmaning av Per-Ola att ta bladet ifrån munnen, på ett låst forum !? Som han vet att jag inte har tillgång till eller hans andra cirkeldeltagare var medlemmar i. Jag har inte kunnat svara där inne då Sajt värden På forumet "Det Andliga Sverige inte släpper in mig!" Anders o Lisbeth skickar ut sitt erkännande till sina kursdeltagare för att försöka rädda sitt eget skin! Men inget erkännande kommer varken till mig eller cirkeldeltagarna i den inre fysiska cirkeln !?

Sen detta avslöjande som jag fick ta del av har jag varit i chock , och därför skriver jag nu detta - jag måste få ur mig sorgen och försöka gå vidare och lämna dem bakom mig! Lära ifrån det som varit men också komma med den sanning som jag vet i detta! Jag personligen har ställt in x antal kurser och åtaganden för jag inte varit i balacne - hur ska jag kunna göra en Storseans eller hålla kurs om jag är i chock - så för mig att Paret Åkesson kan fortsätta arbeta efter detta bedrägeri är för mig ett hån!

Att sedan höra att de gjort en fysisk seans i England Cober hill och ska ta över som lärare där gör ju inte saken bättre eller mindre hånfull emot oss som drabbats! Hur kan de i England hålla han bakom ryggen!?, de i England är fysiska mediumet Stewart Alexander , Alf o June Winchester som är Stewarts cirkelledare när det åker utomlands. Med tanke på Anders uttalande att "han misstänker det försekommer hos de flesta fysiska medium för bästa fysiska resultat" nu o då, ibland !? så börjar man ju undra hur det då står till med Stewart som Anders är nära vän med!?

Vet dom om att denna självlysande hand varit framme minst 4 ggr som jag själv vet om? Då blir det väldigt konstigt hur de kan försvara ett sådant medvetet bedrägeri och endast Anders o andevärlden vet hur mycket hans bedrägeri omfattar.!? Det finns mer att ta fram i ljuset och det kommer!

Människor och elever till Anders har ringt hit i förtvivlan över det han gjort en del gråtandes och alla lika chockade över hans framfarande - jag vill citera ifrån en vän Michael Berglind  transpersonell psykoterapeut ,som skrev något så slående om det han åsamkat oss alla;

"talar en sanning finns sanningen inom denna sfär..Anders är en av dom som petat hål på tilliten…man leker inte pajas med trolldeg där andra söker på liv o död..för att han skall få fortsätta så borde han titta djupt inom sig själv..komma till insikt så hans utsikt förändrats..så att hans förlåt betyder.. hej!!! jag ser igen..jag ser nu vad ni sett hos mig..vi är nu samsynta..jag skall nu gottgöra den skada jag åsamkat rörelsen o de drabbade genom att verkligen bevisa att jag kan vara sann..mot er o ande världen.."

"att vara öppet oviss men sökande är ärligt..men att vara vetande utan att fullt ut veta och ändå gå ut med denna skenbara visshet som om den vore sanning vilse leder och hindrar andra att söka …."

Tycker detta är så bra uttryckt för alla dem som lider i själen för det Anders gjort och tappat sin tillit till sig själva , andevärlden och sina medmänniskor!

Och tyvärr verkar dom ju inte särskilt ångerfulla utan de tycker vi alla nu smuts kastar dem och då särskilt jag har jag fått ta del av! Smutskastningen står de för själva! Inte bara gentemot dem själva utan hela den medium rörelsen och i synnerhet det sköra fysiska mediumskapet som det nu fört i graven. Ingen kommer vilja ta i fysiska seanser i mörker med tång efter detta!

Inget ont som inte har något gott med sig - kanske det för ut det fysiska mediumskapet i ljuset nu Om inte annat så slår ju tanken en att inhandla ett 30 tal mörker glasögon för framtida ev seanser i mörker.

Jag tycker det är beklagansvärt att det finns människor som försvara dem och till och med i helgen ska gå deras Trans och Fysiska kurs med tillhörande fysisk seans - är de blinda, kan de inte läsa innan till. Han har upprepade gånger fuskat - det är inte ett misstag utan flera! De går till och med så långt att de menar att de är förmer en oss som inte kan förlåta - herregud!

 Då förstår man inte mycket om mediumskap - När man kommit till det fysiska mediumskapet som är det mest avancerade mediumskap som finns att utvecklas till som medium . Får ingen girighet eller högmod finnas. Han har vi konfrontation av mig per telefonen erkänt att han gjort detta av girighet och smugglat in det i byxlinningen. Hur kan man försvara det? Eller ens tro att han har höga ande energier som arbetar med han efter detta! "Lika attraherar Lika! "Lurendrejeri andar efter som han själv luras. Jag personligen skulle aldrig ens våga sätta min fot i hans seans efter detta!

Jag citerar Silver Birch; guide till mediumet Maurice Barbanell Redaktör och skaparen av Psychic News PN.

"Mediets karaktär betyder mycket för den ande som meddelar sig vid en seans, likaså vid fysiska manifestationer har karaktären stor betydelse för de uppnådda resultaten. Ju sämre karaktär - och jag använder benämningen endast i jämförande betydelse - det `fysiska` mediet har, desto sämre blir till exempel den använda ektoplasman, dock inte fysiskt sämre utan andligt sett. Karaktären bestämmer kvaliteten på attraktionskraften mellan anden och mediet. Det skulle till exempel vara omöjligt för sådana andar som ni kallar helgon på grund av deras höga andliga status, att manifestera sig genom ett medium med mycket dålig karaktär, där inga kontaktpunkter eller kontaktmöjligheter finns."

Det Silver Birch säger är verkligen något att fundera över!

Frågan har växts från forumskrivare och inom mig själv med - VARFÖR SÅG VI INTE DETTA I CIRKELN!? Ja den frågan ställer jag mig var dag nu, likaså vad har varit äkta och vad har varit fusk - har allt varit fusk ända sedan början ???? ja det skapar frågor hela tiden! Men jag får trösta mig med att flertalet medium förutom jag har suttit med i hans seanser och cirkel och ingen har genomskådat något fusk. Men det vi kan ifråga sätta vilken kvalitet det varit på ande vännerna! Som tillåtit han fuska.

 Uppenbarligen är inte fysiskt mediumskap till för alla medium som har förmågan att skapa ectoplassma - utan en bra karaktär på mediumet blir det bara ett jippo! Och åter igen så ska man inte fokusera på fenomen utan på kommunikation det är där bevisen ligger inte i flygande trumpeter etc.

Vilket då kommer mig osökt in på Colin insidenten - som skeptiker och troende med för den delen vill jämföra med Anders medvetna och planerade fusk - finns inte en likhet!

 Citerar ifrån ett av mina foruminlägg;

"Jag har svarat åtskilliga gånger om denna händelse och snart kräks jag på att förklara o förklara för döva öron som inte kan förstå mediumskap över huvud taget allra minst det fysiska mediumskapet.

Hur ska ni ens kunna förstå fysiskat mediumskap som är det mest avancerade mediumskap ett medium kan utvecklas till - det är Ungefär samma sak som att försöka sätta sig i ett jetflygplan och flyga till månen utan flygcertifikat och kunskaper.

Att vi nu blivit bedragna av Anders Åkesson i detta , visar en en gång hur svårt detta fantastiska mediumskap är!

Du kan inte jämföra det som hände med Colin med detta - Anders gör detta fullt medvetet medan det som hände Colin var omedvetet med colin i full trans leviterandes 2 decimeter ovan golvet - det var en lägre energi/ande som tog kontroll över han. vilket tyvärr är en riskt just med fysiskt mediumskapet.

Vilket då andevärlden hjälpte cirkelledaren att förstå med det tända ljuset i några sekunder. Ingen av hans cirkeldeltagare har någonsin anklagat han för fusk - de var där och såg vad som hände - de som anklagat honom för fusk var gäst sittare(Robin foy med fru) som inget hellre ville en att tala ned Colin. Ingen av cirkel deltagarna slutade i hans Hem cirkel, utan fortsatte stödja honom i vetskap om att han är äkta! Händelsen var i hans nybörjar utveckling som fysiskt medium 1992 alltså 20 år sedan.

 Att det hände var ett resultat att gå ut för tidigt innan det var färdigutvecklat. Efter denna händelse utvecklade hans sitt fysiska mediumskap fullt, men la det åt sidan ungefär 10 år senare. Då han insåg att människor endast sökte fenomenen och inte de genuina i kommunikationen med nära o kära och guider.

Till skillnad med Anders , som medvetet tagit in i byxlinningen lurendrejeri saker i cirkeln för att luras flertalet gånger - ingen av oss cirkelmedlemmar kommer fortsätta i hans cirkel - det borde tala om ett o annat .

Jag tackar min lyckliga stjärna att denna bluff blev avslöjad innan jag slutat i hans cirkel som jag tänkt till julen - för annars så hade jag kanske ovetandes talat gott om han som fysiskt medium! Och han ha kunnat fortsatt med sitt bedrägeri.

Vi har gått ut med ifrån Ramsbergsgården att vi tar starkt avstånd i från sådant bedrägeri som Paret Åkesson idkar och vi beklagar för dem som varit här på kurs där han varit 1 av många gästlärare! Som tur är endast 2 kurser som vi haft ihop med mig och 4 lärare till . Men illa nog och vi ber om ursäkt! Lägger in vår skrivelse här som vi gått ut med till våra medlemmar;

Angående senaste händelse kring Anders Åkesson

Det som har uppdagats som en skandal och som gäller det fusk som upptäcktes i Ystad av Per-Ola Thornell, vill vi med denna notis tala om att vi helt och hållet har avbrutit allt samarbete med Anders & Lisbeth Åkesson.

Vi tar starkt avstånd ifrån detta bedrägeri och vi känner oss, som många andra, väldigt besvikna, arga och ledsna över det som har inträffat. Anders har erkänt att han har tagit in en självlysande lerklump i en avklipp strumpa, in i seansrummet och har med denna vid ett flertal tillfällen själv skapat fenomen. Vad som förutom detta kan betros eller inte, ser vi egentligen inte som förlåtande, eftersom man som fysiskt medium ALDRIG får spela med andras människors känslor och välmående på detta sätt!

Vi känner ett ansvar över våra kursdeltagare och att de/ ni ska kunna känna er trygga när ni kommer hit. Detta vill vi bygga vidare på, även om vi med flera, har åkt på en rejäl törn av detta, fram för allt känslomässigt.

Det är av denna anledning vi också kommer att ställa in vårt deltagande på Inre Harmoni mässan i Stockholm, den 30-31/10.

Vi stödjer till fullo det sätt som Per-Ola och Anette Thornell ifrån "Love It" i Ystad har valt att behandla och gå ut med denna information, sedan fusket upptäcktes.

Om det är något ni undrar över angående denna händelse så kan ni kontakta oss på Ramsbergsgården.

Sen vill jag säga till alla er som pratar ned mig och mina kunskaper i och om fysiskt mediumskap och till och med går till personangrepp - ni vet ingenting om det! Och vet därför inte vad jag vet eller kan! Tycker det endast talar om er egen litenhet i detta att understå sig prata skit om någon ni inte känner eller vet ett dyft om! Har aldrig påstått att jag kan allt - man blir aldrig full lärd! Men där emot har jag 12 år i fysiskt mediumskap med mig - hur många år har ni som förtalar och hånar mig i detta runt fysiskt mediumskap? Just nu sparkar ni på en som ligger ned och känner sig skade skjuten av allt som hänt!

Nu tänker jag med denna skrivelse lägga detta bakom mig och se framåt!

 Vänligen Jane Lyzell

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[GunillaF]
2010-11-07, 14:08
#1

Absolut ska alla axla sitt ansvar och inte bluffa, ljuga eller föra bakom ljuset. Det gäller alla och framför allt de som arbetar som medium och/eller på annat sätt har med människor att göra.

Människor i sorg söker sig ofta till medium och är angelägna om att kanske få budskap från sina nära och kära på andra sidan. Ska mediumet då sitta och bluffa?!

Nää, fy sjutton! Det är verkligen att dra nytta av "svaga" och kanske nedgångna människor, deras situation och pengar.

[Spanaren]
2010-11-07, 14:46
#2

#0 Fint och mycket klokt skrivet … tack Kyss

/kram

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Kerstina-61
2010-11-07, 14:51
#3

Jättebra text, Jane! Självklart har vi ett ansvar, precis som Gunilla också skriver, då vi träffar människor i sorg och personliga kriser. Då ska vi kunna möta och bemöta dem på ett respektfullt sätt. Det är verkligen inte respekt att ljuga och utnyttja andra för egen vinnnings skull!

Kerstin, Medarbetare på Spiritualism IFokus

Jag kan bara vara mig själv och ingen annan, därför gör
jag det jag älskar just idag!

Hellas
2010-11-07, 14:55
#4

Tack kära vän!

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Jane-Lyzell
2010-11-07, 16:23
#5

Tack alla hjärtan Kyss

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Soffe
2010-11-07, 16:42
#6

Väldigt bra skrivet Jane! Stor eloge till dig :-)

Kram

[Borttaget]
[Borttaget] 
2010-11-07, 17:45
#7

Inlägget är borttaget

Jane-Lyzell
2010-11-07, 17:50
#8

6 tackKyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[Borttaget]
[Borttaget] 
2010-11-07, 17:57
#9

Inlägget är borttaget

chik
2010-11-07, 18:02
#10

JaneGråter Har inga ord.Käner hur ledsen du -ni är..

Lena.P är jag i verkliga livet.

Jane-Lyzell
2010-11-07, 18:10
#11

10 tack chikKyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

anundi
2010-11-08, 15:02
#12
  • Om inte annat så slår ju tanken en att inhandla ett 30 tal mörker glasögon för framtida ev seanser i mörker.

Jättebra idé! Öppenhet är vägen.

Nästa steg blir väl att använda IR-kameror.

[outgrundlig]
2010-11-08, 15:58
#13

Bra text Jane, varm kram till digKyss

Marina2
2010-11-08, 17:28
#14

Mycket bra skrivet jane. Varm kram på dig.

Marina

Jane-Lyzell
2010-11-09, 13:03
#15

tack alla igen Kyss

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[Woozy]
2010-11-09, 14:42
#16

#12

Vore IR-kameror en "godkänd" metod menar du?

Förlåt OT Jane.

anundi
2010-11-09, 16:05
#17

#16

Ja, jag kanske menar det, men det antyder att det skulle finnas någon betydande skillnad mellan mörkerglasögon och mörkerkamera.

[Woozy]
2010-11-09, 16:11
#18

#17

Bra, då vet jag det. Flört

nyfiken51
2010-11-10, 00:53
#19

Bra skrivet Jane.Förstår att du hamnar i blåsväder hos vissa nu!! Att du vågar gå ut med detta.Saknar ord..Är både upprörd,arg och ledsen…

Kan undra vad dom vill få ut av detta? Pengar,ära eller vad??

Går man till ett medium (kanske i djup sorg eller livskris) ska man vara trygg i att man bliv väl bemött.Och framför allt att man sitter framför ett seriös medium..

Att vara känd och vara på tv är ingen garanti(vilket jag heller aldrig trott) för att man sitter framför ett seriös medium..Har under åren som gått varit på ett par storseanser.Med sk kända medium.Blev föga imponerad av dom..ett medium stog till och med och skröt vilka kända person som kontaktande honom.Han är ett av Sveriges kända medium.Men hos mig föll pan platt. Såg i våras att hamna i blås väder i ett uttalnde om ett sjuk pojke.Att stå och tala om vilka kändis som anlitar honom tycker jag är svagt.För mig är ALLa lika värda..Känd eller inte…

Ännu ett stort tack Jane…Detta ämne måste fram..Själv går jag helt efter min magkänsla när det gäller medium.Har sett och hört så mycket när det gäller sk det andliga Sverige. Dom som ska stå för empati,medkänsla och kärlek till sin nästa. Så mycke avund och girighet har jag föga skådat..En väninna hade en butik,med inrikting på nya andlighet.Hade kurser föredrag och seanser i sin butik,så genom detta fick jag lite insyn.. Och den var långt i från vacker..

Kram/ Siv

sven-g
2010-11-10, 01:20
#20

Jätte bra att skriva öppet om just detta, själv har jag ingen erfarenhet i just detta ämne med fysiskt mediumskap. Men om någon som ger sken av att vara en vän idkar bedrägeri mot den som tror så, gör den personen en mycket avskyvärd handling. Förstår att det gör ont i själen, för en vän den misstänker man inte och därför blir man ett lätt lurat byte.

anundi
2010-11-10, 11:56
#21

#18

Ok. Bra. Undrar inte du också om IR-kameror är nästa steg, eller rentav det bästa steget?

Jane-Lyzell
2010-11-10, 13:28
#22

19, 20 tack för era inläggKyss Ja denna branchen talar om ljus o kärlek - jag brukar säga i ljus och mörker för i dom mörkaste vägarna behöver ljuset spridas som mäst - att älska dom älskavärda är lätt! Men de mindre älskvärda ……

Ja man skulle tro att alla är så andliga som de vill föreställa sig - men större skitsnackara branch vet jag inte om det finns faktiskt och då är det gärna egna leden som sticker dolkar i ryggen på varandra för att höja sig själva.

Att skeptikerna skriker rakt ut förstår jag - även fast de är klumpiga och okunniga i sina utalanden - men det behövs!(nja inte de fanatiska som inte kan skilja på äplen o päron)

När sådant här händer så skäms man att vara medium och jag tror inte paret Åkesson riktigt förstår skadan de åsamkat hela mediumkåren med detta  + alla andra med! - de värkar mest tycka synd om sig själva just nu(vart är empatin i det?)

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

anundi
2010-11-10, 13:42
#23

Inlägget är borttaget då det står en bra förklaring till det i #0 som vi andra redan har uppfattat.

MVH. Sajtvärd Helena-K 

[Borttaget]
[Borttaget] 
2010-11-10, 13:47
#24

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget] 
2010-11-10, 13:49
#25

Inlägget är borttaget

[Woozy]
2010-11-10, 13:59
#26

#21

IR-kamera är outstanding då den egentligen är en filtrerad värmekamera.

Och ja, det är nog det bästa steget för enkel och billig bevisföring.

Det är alltid lika fascinerande varenda gång man filmat nåt övernaturligt. Cool

OT i tråden nu.

Hellas
2010-11-10, 14:01
#27

Jag skapar en ny tråd gällande fotografering Glad

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Jane-Lyzell
2010-11-10, 14:04
#28

27 tackKyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[Woozy]
2010-11-10, 14:06
#29

Jag ska inte prata mer om IR här. Ville bara svara på frågan. Skäms

Hellas
2010-11-10, 14:08
#30

#29 men jag vill att du pratar, jag har ju ställt frågor nu…fast det var ju om evp Cool!

Ny tråd kring IR Teknik och annat smått å gott:
http://medialt.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=64d76bf0-58f7-4a8e-a71b-23d9ae0487b0&GroupType=Se.iFokus.Community.Board.ForumGroup

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

[Woozy]
2010-11-10, 14:13
#31

#30

Ska kolla i länken du gjorde. Kyss

[Borttaget]
[Borttaget] 
2010-11-10, 15:23
#32

Inlägget är borttaget

Jane-Lyzell
2010-11-12, 14:12
#33

30 tackKyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[Borttaget]
[Borttaget] 
2010-11-14, 01:59
#34

Inlägget är borttaget

Jane-Lyzell
2010-11-16, 01:15
#35

Puttar upp

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[Borttaget]
[Borttaget] 
2010-11-16, 14:12
#36

Inlägget är borttaget

Jane-Lyzell
2010-11-18, 18:31
#37

Här är alla svar !

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2010-12-21, 15:22
#38

fortsättning ;

efter jag skrivit om händelsen på ett fysiskt mediumskaps forum i england som jag vet Anders figurerar på så ville jag ge en varning där inne - vilket inte motogs med god jord så kan inte rekomendera er som 'r intreserade av pm4u att vara aktiva där!

så här skrivs det i ett annat engelsk forum om just denna skrivelse och händelse 7 sidor att läsa och skönt en del förstår att man inte ska fuska i fysiskt mediumskap

 http://spiritualismlink.forumotion.com/t966-swedish-medium-caught-cheating

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Lynxx
2010-12-21, 16:51
#39

Jag ser det som en rejäl rensningsprocedur. Vi behöver "rensa agnarna från vetet". Det kan bara ske om man skakar om ordentligt. Man behöver ruskas om ibland för att vakna ur slentrianen & se att allt inte är som det borde vara.

Detta är verkligen en bransch som scharlatanerna kan fuska i.

Tyvärr är nog de seriösa alldeles för godhjärtade (naiva) för att tro något så ont om andra. Men världen visar varje dag att det finns hur mycket skojeri, fusk, manipulation, korruption, falsk information & girighet, som helst.

Att lita på sin intuition är verkligen inte fel - om det känns fel - är det nog fel åxå - å då ska man ifrågasätta! Inte vara så konflikträdda som vi svenskar är.

Är ngt fel & den man ifrågasätter inte vill ta konfrontationen får man reda på det & då bör man dra öronen åt sig! Den som är seriös ska ta det som en seriös & inte bli arg & sårad - utan vara tacksam för att ngn tar detta på allvar & inte vill svälja allt med hull & hår.

---

Så se det som en chans att hitta sätt att gallra bort de falska & hitta nya, bra sätt att göra detta med att bekräfta de seriösa i stället. Det är bättre att fokusera på vad som kan vara positivt i allt det negativa.

Att låta dessa energitjyvar ta sådan plats i tillvaron är fel - det leder till en negativ spiral - som blir allt svårare att ta sig ur ju längre man låter den bestämma. Det finns så många bittra människor idag som har låtit det negativa ta överhanden. Människor som sedan sitter där & i sin tur ger negativa vibbar till omgivningen o.s.v. o.s.v.

De seriösa ska definitivt ta tag i detta & samlas - t.ex. på ngt I-netforum - där de kan finna bra lösningar att hantera detta problem för att få bättre koll på vilka som är seriösa & samtidigt få en trovärdigare framtoning mot oss andra - som inte är insatta i medialitet & likn.

/L

"Den som först sluter fred i sitt hjärta startar inga stora krig!"

anundi
2010-12-21, 17:39
#40

#39

  • _Att lita på sin intuition är verkligen inte fel - om det känns fel - är det nog fel åxå - å då ska man ifrågasätta! Inte vara så konflikträdda som vi svenskar är.

    Är ngt fel & den man ifrågasätter inte vill ta konfrontationen får man reda på det & då bör man dra öronen åt sig! Den som är seriös ska ta det som en seriös & inte bli arg & sårad - utan vara tacksam för att ngn tar detta på allvar & inte vill svälja allt med hull & hår._

Dagens sanning!

Medium av alla de slag gillar inte ifrågasättande.

Lynxx
2010-12-21, 20:13
#41

#39 - Jasså, har du träffat medium av alla de slag & ifrågasatt dem? WOW - det va ju imponerande!

/L

Jane-Lyzell
2011-01-02, 14:01
#42

Anders har ju avslutat sitt konto på Den Andliga forumet och där med tagit bort sitt erkännande om sitt fusk - vilket är mycket illa!!

Han har lagt ut en kurs i Trans o Fysiskt mediumskap sista helgen i Mars med en tillhörande fysisk seans , på sin hemsida- jag mår illa av att se detta och ser det som skandal i stora mått!

Ville ni alla ska veta - Detta är ett hån gentemot oss alla och oss i den inre cirkeln.Rynkar på näsan

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Skogshumblan
2011-01-02, 16:19
#43

Sitter här med tårar i ögonen och känner så med dig och alla andrasom blivit så bedragna av paret Åkesson.

Beklagar låter så urvattnat men det är det bästa ord jag hittar.

Hoppas du har nära vänner runt dig som på de sätt du behöver nu så du kommer igenom detta.

Rakryggad, klok och ovanligt klartänkt är du i mina ögon som lägger ut ditt inte liv så som du gjort här.

Stor kram och allt gott!

/ Skogshumblan

Medarbetare på tarot och healing.

"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.

Jane-Lyzell
2011-01-02, 17:31
#44

43KyssTack!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Lynxx
2011-01-02, 19:36
#45

Otroligt fräckt!

Tack Jane för att du ger info om dessa oärliga typer.

Som "icke insatt" vet man ju inte alls vilka som är de ärliga.

Att man får veta detta är ju helt avgörande för förtroendet för de som verkar inom de andliga dimensionerna.

/L

Jane-Lyzell
2011-01-02, 19:52
#46

45 Ja detta får inte sopas under mattan Rynkar på näsan vilket de försöker göra!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2011-01-02, 19:55
#47

Kopierat ifrån Helenas inlägg i andra tråden om Jörgen Gustavssons utalande om händelsen.

____________________________________________________________

Kopierat från Skepticism iFokus, nedanstående är erkännandet från AÅ som tagits bort på DAS, jag har frågat inne på DAS varför tråden är borttagen och som svar säger de att man som medlem kan ta bort allt vad man skrivit då man slutar som medlemm, vilket AÅ har gjort:
--------------------------------------------------------------------- 

Min förklaring till den senaste tidens skriverier om mig.

Detta har hänt.

Jag har sedan ganska lång tid tillbaka suttit för fysiskt mediumskap, och det senaste halvåret har jag märkt att jag inte varit i trans hela tiden. Jag har med andra ord stundtals under seanserna kommit tillbaka från transen. I början kändes detta fullt OK, och jag accepterade det som skedde. Men med tiden så har jag känt mig mer och mer frustrerad över att det inte hände några fysiska fenomen under dessa stunder. En rädsla för att det inte skulle hända mer saker, började växa inombords hos mig. Denna rädsla har sedan i sin tur gnagt mer och mer, vilket till slut ledde till att jag tappade tilliten till att det skulle vara på detta viset, och med min egen vilja ville jag för mycket med mina sittningar.

Det fel jag gjorde var att jag utan någon annans vetskap förde in en självlysande lerklump inlindad i en trasig strumpa på en offentlig demo. Jag har vid konfrontation per telefon erkänt för personen i fråga att jag har gjort ovan nämnda handling. Vid detta erkännande har jag även berättat att jag medvetet format leran över min egen hand och stäckt ut den i seansrummet. Jag har alltså vid några få tillfällen klarat att lirka loss min ena hand från de buntband som jag sitter fast i stolen med, och det är då jag lyckats åstadkomma ovan nämnda handling. Övriga fysiska fenomen genom åren har varit helt och hållet andevärldens.

Jag har har förståelse för att folk blir besvikna på mig med anledning av det som skett. Jag är också medveten om att många människor nu ifrågasätter min trovärdighet och mitt fysiska mediumskap och det som skett under de fysiska seanser/cirklar.

Med dessa rader ber jag min hustru, alla kollegor, vänner och elever och andra som blivit involverade i denna historia om ursäkt för den skada jag har åsamkat er.

Under femton års tid har jag dedikerat mitt liv åt medialt arbete, och jag kommer nu under den närmsta tiden att bearbeta det som hänt och återskapa tilliten till både mig själv, andevärlden och det samarbete vi genom åren tillsammans har byggt upp. Min mänskliga sida har lärt mig oerhört mycket, och jag vet nu, mer än någonsin hur jag fortsättningsvis vill arbeta med och för andevärlden. I total sanning.

Anders Åkesson

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Kerstina-61
2011-01-03, 02:28
#48

#47 Under femton års tid har jag dedikerat mitt liv åt medialt arbete, och jag kommer nu under den närmsta tiden att bearbeta det som hänt och återskapa tilliten till både mig själv, andevärlden och det samarbete vi genom åren tillsammans har byggt upp. Min mänskliga sida har lärt mig oerhört mycket, och jag vet nu, mer än någonsin hur jag fortsättningsvis vill arbeta med och för andevärlden. I total sanning.

Det gick väldigt fort att bearbeta Obestämd…och är tilliten verkligen återskapadTyst
Inte här i varje fall!

Kerstin, Medarbetare på Spiritualism IFokus

Jag kan bara vara mig själv och ingen annan, därför gör
jag det jag älskar just idag!

[Borttaget]
[Borttaget] 
2011-01-03, 12:46
#49

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget] 
2011-01-03, 16:35
#50

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget] 
2011-01-04, 16:49
#51

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget] 
2011-01-04, 17:42
#52

Inlägget är borttaget

Hellas
2011-01-04, 19:22
#53

Jag låser den här tråden nu, jag tror att det som ska sägas nu är sagt och det är dags att gå vidare.
Locket ska inte läggas på och vi alla får ta med oss allt detta som en lärdom.

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen