Etikettandlighet
Läst 12382 ggr
Jane-Lyzell
2016-03-23, 12:02

Påsk - Häxor och Jesus

Ja hur är det nu igen - Varför firar vi påsken!?? Vet vi varför ? eller följer vi bara Strömmen? En sak är säker - alla traditioner så tjänar affärsvärlden på det och säljer saker som spelar på våra känslor(( Här nedan en text jag skrev för x antal år sedan och det är så jag ser på Påsken! Påskkärringars påminnelse om Häx processen är ju också en del. hur ser du på denna helgen??

Hej

Vilken man han måste vara som fortfarande lämnat sina djupa spår efter sig - tror ingen annan man har varit så omskriven, någonsin!

Den lilla enkla mannen med det stora hjärtat för alla, så älskad och så hatat av många makthavare. Han vurmade för den lilla mänskan oavsett dens handlingar. han förlät sina följeplågare, ty de för står icke!

Gå framåt och synda ej mer, var hans motto, lev efter ditt hjärta, var snäll mot din broder och syster. Se framåt inte bakåt, det som är viktigt är det du gör från och med nu!

Hans brott var kärleken och sanningens väg och för det dömde präster,kyrkan och Makten med Pontius Pilatus som domare honom till döden på Korset - Han var ett hot emot dessa högheter som inte fick lydnad och skatter till sig då dom valde att följa Jesus enkla läror.

Han led mest för dem som dumdristigt inte förstod vilken vanmakt dom drog på sig själva då de behandlade honom med pina och förnedring, ty han visste att det skulle slå tillbaka på dem själva. (som man sår får man skörda)

Han var en man som levde efter de universella lagarna och förstod dem till fullo - och ville visa oss vägen, i Livet i döden och i efterlivet(andevärlden) Jag hyllar hans minne och han är för mig" min polare", vi spelar på samma planhalva och det känns tryggt att han visat vägen.

Hyckleriet fortsätter mot honom de präster som försköt honom förstod att han var värdefull, så efter hans död, tog dom över hans läror gjorde om dom till sina egna och börjar att prata om en dömande Gud som skulle döma sina barn om de inte löd kyrkan och dess läror, på detta sättet återerövrade de makten hos folket igen, nu med lögnen om att Jesus och Gud var deras överhuvud och endast dem kunde förkunna deras ord!

Vilket hyckleri - då Jesus var folkets man-han ville inte ha dyrt utsmyckade kyrkor - utan alla har sin egen kyrka i sitt hjärta vilket kan bli det renaste templet beroende på dess gärningar. Och det är upp till var och en att finna den. I ett rent hjärta kan det största gåvor utföras, som Healing , ande komunikation och materialisationer som Jesus har visat vägen för! Han den största medium och healer som funnits på vår jord!

Heja Jesus du lever än - i alla fall i mitt hjärta!

Med Kärlek

Jane Lyzell

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Sommarek
2016-03-23, 12:28
#1

Hur kom häxorna in i detta?

Nåja, större delen av påsken - hararna, äggen och myten om återuppståndelse - kommer från gamla hedniska seder som är äldre än Kyndelsmässan och den kristna påsken. Man brukade fira att solen vände åter efter "jämndygnet" då dag och natt var lika långa, vilket man bland annat gjorde genom att tända ljus överallt, och djurungar såsom kaniner och kycklingar speglade naturens "pånyttfödelse" - ett uppvaknande ur den långa vinterdvalan.

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus

Jane-Lyzell
2016-03-23, 12:30
#2

Häxorna kommer in som påskkärringar och påminnelse om Häxprosessen

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Sommarek
2016-03-23, 12:32
#3

#2 Jo, men jag menade bara att du inte nämnde dem i ditt inlägg, så jag undrade vad de gjorde i titeln.   ;)

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus

Jane-Lyzell
2016-03-23, 13:07
#4

aha - ja det är ju sant - ska ändra på det tack

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Sommarek
2016-03-23, 13:08
#5

Ingen fara.   ;)

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus

Jane-Lyzell
2016-03-23, 13:09
#6

🌺

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Maikailoa
2016-03-25, 11:16
#7

På t.ex. engelska heter påsken Easter, vilket är namnet Ishtar, eller Ester på svenska, och Astarte på grekiska.

Namnet Ester kommer från persiskans ord för stjärna och gudinnan Ishtar, på anglosaxiska Eostrae.

"Österns stjärna" är Ishtar.

Ishtar hjälpte dem att hitta barnet. Matteus 2:9

Ordet påsk är lånat från franskans pâques, och hebreiska för lamm.

Alltså egentligen en sol- och fruktbarhetsfest. (Hellquist)

Jane-Lyzell
2016-03-25, 13:30
#8

7. tack intressant🌺

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Maikailoa
2016-03-26, 13:00
#9

Religionerna är en salig blandning av material.

De kristna brukar avsluta sina predikningar med ordet amen, vilket är namnet Amen-Ra, solguden.

Att det är förvirrat är ingen överdrift.

När Jesus talar i Amen-Ras namn förvränger man det, som vanligt, i dom lögnaktiga översättningarna.

" Amen, amen säger jag er: Den stund kommer, ja, den är nu inne, när de döda skall höra Guds Sons röst, och de som hör den skall få liv."

Amen, Amen är ju namnet på gudomligheten han åberopar.

"Amen, amen säger jag er" är rent nonsens. Amen, Amen jag anropar dig eller jag talar i ditt namn borde vara närmare sanningen.

Jane-Lyzell
2016-03-27, 01:59
#10

9. Spännande - tack🙂

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

glittertind
2016-03-28, 00:42
#11

Amon-Ra… Aton… Echnaton… Då är vi där det började. Han var den förste som menade att det bara finns en Gud… solguden… Han var solgudens son. Moses tog denna övertygelsen med sig när han ledde judarna från Egypten till det förlovade landet….Han hade ju varit personlig vän med Farao… innan det kom en ny, som var annorlunda. Genom Gamla Testamentet går sedan tråden med löftet om en utlovad Messias och kulminerar med Jesus.  Solguden verkar vara en gudomlig länk till den ännu högre skapande intelligensen. Ingen i fysisk kropp kan vara i kontakt med den energin utan att trådarna mellan den materiella kroppen och astralkroppen brister, så det behövdes en mellanhand. Förmodligen var planen delvis att få ner budskapet om medmänsklighet och kärlek till människorna, för att den andliga utveckling skulle gå snabbare…. Karman verkade, men det behövdes råd och regler att följa… En instruktionsbok, helt enkelt… 10 guds bud… och sedan kom Jesus och utvecklingen av människors andlighet tog fart, för dem som följde hans råd… mm.  Och han visade också att man inte dör när man lämnar kroppen. Livet är evigt: Därför är det viktigt med framtidsplanering i den riktningen också. All energi man sänder ut i form av tankar och handlingar vänder tillbaka. Så om man är generös och ställer upp när det behövs, så får man det tillbaka med råge. Kastar man en sten upp i luften, så kommer den ner i skallen… kan man också säga, för det är den materiella motsvarigheten.

Glittertind

Jane-Lyzell
2016-03-28, 02:41
#12

11. så bra förklarat - tack 🙂

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Sommarek
2016-03-28, 10:45
#13

#11 Fast om något "kulminerade" med Jesus är oklart. Innan Jesus fanns det redan Horus, Dionysos, Mithras, Krishna, Attis etc. De flesta söner av en jungfru och en gud,födda 25/12, dödade för att rädda andra, återuppståndna 25/3… flera av dem återuppväckte döda, hade 13 lärjungar och förvandlade vatten till vin. Ingenting av det just Jesus gjorde var unikt utan hade redan funnits i tusentals år.

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus

Jane-Lyzell
2016-03-28, 11:28
#14

13 Ja det är ju sant och slumpen blev att Jesus blev om skriven - man undrar om de andra också hängdes upp på kors……. Jätte intressant det där

Kanske de var utsända för att höja mänskligheten från en annan värld, hmmm😉

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

glittertind
2016-03-28, 16:11
#15

Jag menade att Gamla testamentets historia kulminerade med Jesus. Att han blev omskriven berodde på att han var betydligt närmare oss i tid och att lärjungarna och Paulus reste runt i dåtidens västvärld, runt Medelhavet och berättade om honom i de länderna, gjorde healing, mm.  Han var västvärldens lärare.

Att en del blev förvanskat beror på den mänskliga ofullkomligheten. Allt färgas ju av den som skriver ner det.

De andra hade sin sin kultur och sin tid,  med samma kärleksbudskap. Att älska andra som sig själva.

Glittertind

Sommarek
2016-03-28, 19:50
#16

#14 I alla fall Dionysos blev "hängd på ett träd" vilket är en eufemism för att korsfästas (eller tvärt om). Det finns till och med teorier som styrker att Jesus spikades fast på ett träd, inte ett kors.

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus

glittertind
2016-03-28, 21:04
#17

Då faller historian om Den vandrande juden. När Jesus bar sitt kors genom Jerusalem till Golgata, vilket var brukligt för de dömda som skulle avrättas, så stannade han och vilade precis utanför en tjurig skomakares dörr. Där fick han minsann inte stå, han som var dömd till döden och kriminell. Då sa Jesus att denne man skulle få gå kvar på jorden, utan att få vila, tills han kom tillbaka för att hämta de sina. Så han lär inte ha fått göra pauser mellan sina inkarnationer i andevärlden, utan det har gått i ett… Som att kedjeröka….

Glittertind

Jane-Lyzell
2016-03-29, 10:26
#18

17. Eller att han fick leva i evighet på jorden utan att dö- behöver ju inte betyda reinkarnation .

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

glittertind
2016-03-29, 13:16
#19

Påsken, som sådan, är ingen kristen högtid utan är en judisk fest som firas långt innan Jesus levde, till minne av judarnas uttåg ur Egypten. Den kallas också "Det osyrade brödets högtid" eftersom man inte hann sätta deg, som skulle jäsa, innan man gav sig av med Moses, mitt i natten. Jesu korsfästelse ägde rum strax innan den högtiden, det året. Det var därför kropparna togs ner från korsen, enligt bibeln. De skulle inte ruttna och lukta över helgen. Så Påskafton och påskdagen har inget med Jesus att göra. Det är långfredagen och påskdagen som är kristen.

Glittertind

Sommarek
2016-03-29, 14:33
#20

#19 Och att fira vårdagjämningen med lamm och kycklingar är ännu äldre. Gudinnan Eostres (japp, namngivare till engelska "easter") symbol är haren, och hon har firats som livgivare i samband med våren långt innan till och med judendomen blev påkommen.

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus

glittertind
2016-03-29, 16:12
#21

Intressant vad allt går i varandra och hänger samman. Man poängterar ju också slutet på fastan, och att man då kunde frossa i bl.a. ägg, eftersom hönsen just då började värpa igen efter vintern. Och djuren får sina kalvar och lamm på våren, som ska bli starka under sommaren.

Glittertind

Sommarek
2016-03-29, 17:39
#22

#21 Det är snarare så att kristendomen "stal" de bitar av andra religioner som de trodde kunde göra det lättare att konvertera folk, och sedan fördömde man resten. Man har bland annat hotat författare att hugga av deras händer om de spred hednisk "propaganda".

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus

Jane-Lyzell
2016-03-29, 21:01
#23

Verkligen intressant- tack 🙂

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

glittertind
2016-03-29, 21:11
#24

Jag ser det snarare så att det är groteskt hur kyrkan förvanskat kristendomen. Korståg, häxbränning, hot och mord ingick inte i Jesu lära, lika lite som predikan på latin. Det hade Jesus aldrig skrivit under på. Han som eftertryckligen sa att det viktigaste budet var att älska sin medmänniska som sig själv.

Det är skrämmande hur prestige, stolthet, högmod, makt och glamour kan smyga sig in i en lära, med i grunden motsatt budskap och förvränga den så till den milda grad, att de, som annars skulle bejaka den, i stället tar avstånd från den.

Och predikan skulle hållas på latin bestämdes det…  för att gemene man inte skulle förstå att vi alla är lika inför Gud….Det är ju så långt ifrån Jesus man kan komma. Tänk om han hade hållit sin bergspredikan på latin…

Glittertind

Sommarek
2016-03-30, 07:41
#25

#24 Jo, men det är ju också historiskt påvisad att kristendomen i mångt och mycket redan är en förvanskad version av andra religioner.

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus

glittertind
2016-03-30, 09:43
#26

Under utvecklingens gång har det funnits så många kulturer, folkslag och utvecklingsstadier. Andens längtan efter att förstå livet har varit densamma hela tiden, men omgivningarna har varit olika. Varje kultur har format sin bild av sammanhanget efter sin referensram, sin förmåga och sin utveckling. Man har tagit till sig sådant som berikat från andra kulturer, för att utveckla det egna, när man träffat på sådant som gjort intryck. Det har då sedan färgats av den egna omgivningen. Att kalla detta att stjäla eller låna anser jag är fel.  Det är utveckling, eftersom människorna ju hela tiden utvecklas allt högre, i sina inkarnationer.

Sedan har vi detta med Atlantis och Lemurien… Om detta funnits, har en hel del av materialet  också kommit därifrån och samma saker har spridits till olika platser på jorden, när personer därifrån räddades.  Varför inte läsa Mariana Stjernas bok "Tillbaka från Atlantis" som grundar sig på självupplevda minnen? Även Shirley Mclaine har minnen därifrån, som hon skrev om i en av sina böcker, och det finns säkert flera.

När deras traditioner, seder och tankegångar sedan lever vidare i språk och religioner, är det mycket som blir gemensamt. Pyramider finns t.ex på flera ställen på jorden… Uttrycket Halleluja lär också härstamma från Atlantis, läste jag någonstans…

En annan sak är att de som är medicinmän, shamaner, mediterande munkar och yogis och även medier av alla slag nås av sådant, som finns på högre plan, när de mediterar. Och de sanningarna är samma, hos vilka de än landar på jorden. Skillnaden är bara att de också färgas av individens referensram och kultur, när de ska formuleras, och personer, som är högre utvecklade, kommer i kontakt med högre plan och kan föra ner mera av vad de får därifrån, Andra kan bara komma i kontakt med det astrala planet. Detta är inom alla religioner.

Vissa av dessa får under meditation till sig material och är så starka personligheter, att de drar till sig andra, som har kommit i det stadiet, att just detta material för deras andliga utveckling vidare uppåt. Det bildas en ny "religion" och alla dess anhängare är helt övertygade om att just de har rätt.  De behåller riter, beteckningar, mm som fortfarande passar deras sätt att se, men de är en aning annorlunda vinklade.

  Olika religioner passar olika människor.  Vi har olika bakgrund och personligheter. Jag ser dem som pinnar i en stege uppåt, men det finns också olika sätt att tänka inom de olika religionerna. Läs t.ex Yoganandas bok "En yogis självbiografi." och jämför den med vad som är vanligt inom hinduismen.  Och jämför Protestantismen med katolicismen. Karmapa och Dalai Lama med buddisterna i Thailand… o.s.v.

Så ingen religion eller riktning har patent och ensamrätt på varken det ena eller andra, och definitivt inte på den absoluta sanningen. Den finns hela tiden bortom horisonten, vilken religion vi än tillhör.

Som jag ser det, finns det två röda trådar. Kärleksbudskapet och lagen om orsak och verkan (Karma) De går igenom överallt och det är detta som för uppåt. Hur man sedan arbetar med det kan också det vara olika från liv till liv.

Glittertind

Sommarek
2016-03-30, 09:47
#27

#26 Att kalla detta att stjäla eller låna anser jag är fel. 

Jag skulle definitivt kalla detta för stöld när man tar de delar som gör det lättare att omvända folk och sedan lägger århundraden på att fördöma och förfölja de man har tagit materialet ifrån. Att sedan marknadsföra sig som den enda sanningen och något slags nypåfund är ren och skär lögn.

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus

glittertind
2016-03-30, 10:07
#28

Men detta var inte Jesus, det var en del av utövarna… Det är en himla skillnad. Det är som att skylla IS på Muhammed och KKK på Jesus.

Glittertind

Sommarek
2016-03-30, 10:15
#29

#28 Jag har inte heller sagt att det var Jesus.

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus

glittertind
2016-03-30, 11:45
#30

Menar du islam? Jo, de har ju en del gemensamt med kristendomen…

Glittertind

Sommarek
2016-03-30, 12:08
#31

#30 Hur i hela världen kom vi in på islam? Firar muslimer påsk?

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus

Maikailoa
2016-03-30, 13:31
#32

I debatten vill jag tillföra, att även om folk förstår att gestalten Jesus är byggd på tidigare personer och gudomligheter, så vill dom ändå anta att Jesus faktiskt existerade.

Begrunda detta:

I antikens Rom hyllade man guden Saturnus på den 25:e december genom att ropa "Io Saturnalia". Det var en dag för orgier, barn offer, fylleri och frosseri. Senare, när kristendomen började spridas inom romariket fogade man den grekiska guden Zeus till det hela. "Io Saturnalia" övergick till "Io Zeus", vilket betyder Hell Zeus.

"Io Zeus" blev förvanskat till namnet Jesus.

Zeus/Zevs var densamme som Jupiter, den högste guden. Namnet kommer ifrån sanskrit och betyder himmel.

Alltså, ordet Jesus är inte ens ett namn, utan något man ropade under midvinterfesten.

glittertind
2016-03-30, 15:11
#33

Och ändå har hans lära spridits över hela världen, som den största världsreligionen…  Många har upplevt honom och vad de kallar frälsning så starkt att de har gett sina liv för honom med samma övertygelse, som ni förnekar hans existens och hans betydelse. 

Tack för denna diskussionen. Jag har lärt mig en hel del, och förstått ännu mera.

Glittertind

Sommarek
2016-03-30, 15:15
#34

#33 Det handlar inte om övertygelse utan vad det finns historiska, arkeologiska och vetenskapliga bevis för.

Att ge sitt liv för något som helst (såvida det inte är för att rädda någon annan) låter inte sunt.

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus

Jane-Lyzell
2017-04-15, 12:46
#35

Glad Påsk 🌺

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

NiklasTyreso
2017-04-15, 20:12
#36

Kristen påsk: Det är värt att dö för det som är rätt och riktigt.

Judisk påsk: Det är värt att lämna det dåliga i livet som vi är slavar under, även om det leder till en lång ökenvandring.

Hednisk påsk: Maximera den spirande livskraften!

Jane-Lyzell
2017-04-16, 11:29
#37

36 så kan det vara 😉

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Maikailoa
2017-04-16, 22:13
#38

Det kan också vara att äta många ägg.

Maikailoa
2017-04-16, 22:14
#39

Och fädrar i videriset .

Jane-Lyzell
2017-04-17, 11:18
#40

hmm…..

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2020-04-06, 10:23
#41

snart påsk igen 🌺

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Tarotstollan
2020-04-07, 01:34
#42

Ja, i år lär det väl bli en annorlunda påsk för oss alla!🤔
Personligen firar jag inte påsk med något särskilt. Hade påskris med fjädrar och plast ägg i förr om åren men katterna tyckte det var jättekul, så jag fick sluta! 🐱🐱😃😉

Så alla får ha en så bra och trevlig PÅSK, de bara kan och vill!👋❤️

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Jane-Lyzell
2020-04-07, 09:30
#43

42 ja inte så mycket påsk i år

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Upp till toppen