Etikettspiritualism
Läst 523 ggr
Samandra
2019-07-03, 10:07

Nyligen hittat till spiritualism - är förvirrad

Hej! Ny här på sajten :) Lång historia kort.. - jag har nyligen hittat till spiritualism efter att ha läst litteratur om nära döden upplevelser & efter att ha googlat en hel del kring ämnet samt kring spiritualism. Mina egna tankar & formuleringar kring livet & döden hittade hem lite & det var en lättnad. Och överväldigande. Jag har nog eventuellt googlat lite för mycket.. Har iallafall under mina googlingar upprepade gånger fått upp denna sajt & har läst mycket trådar härifrån. En av få sajter om ämnet som jag kan hitta.. Därför tänker jag att jag slänger ut en fråga här. Det är så att även om jag känner att min tro har hittat hem lite så är det vissa saker som gnager, som jag skulle behöva bolla lite med någon men som känns för privata för att slänga ut i ett forum.. Tar tacksamt emot tips om var jag kan vända mig. Bor i en mellanstor norrländsk stad där vi inte har många medium direkt.. Så internet känns som en bra början.

[Hukanson]
2019-07-03, 10:29
#1

Spiritualismen har sin egen svenska kyrka  http://spiritualism.se/

Medier finns litet varstans och man kan prata med dem per telefon om man så vill. 

Vet inte var du bor men kanske det är av intresse att titta på hemsidor som  http://www.piteutvecklingscirkel.se/index.html   och  https://www.hsfharnosand.se/

Umeå har flera alternativ tex  http://www.solkarina.se/    http://rwconsulting.se/medium-sverige/medium-i-umea                                                  eller Leksands  http://www.leksandrum.se/

Kolla också gamla trådar på sajten för information

[Hukanson]
2019-07-03, 11:36
#2

Livet fortsätter efter "döden" dvs när det är dags att åka hem till andevärlden.  Den person som "dör" kallas hem till att gå över till "andra sidan" dvs till andevärlden som är en stor komplicerad kärleksfull ljus gemenskap av helande och utveckling och där många släktingar och vänner redan finns. 

Men somliga som har en förvirrad förståelse och giftig negativ mentalitet kan klamra sig fast vid den fysiska sidan och vara kvar i världen/samhället som mörka ensamma andevarelser. De har ofta en önskan att vidhäfta "de levande" och det är dessa som medier vill hjälpa över till ljuset och "den andra sidan". Teveprogram som Det Okända och Andarnas Makt visar hur medier arbetar. 

Det finns också en mycket bra Youtube kanal som pratar upplysande om dessa fenomen. En norsk läkare som flyttat till USA har en son som gått över till andra sidan men kommit tillbaka för att via hjälpsamma mediums samarbeta med sin mor med att göra upplysningsvideos om andliga frågor. Det kan rekommenderas att se dessa.  Kanalen heter Channeling Erik och jag lägger in en bra video här i tråden. Sätt på textningen för bättre förståelse.

Jane-Lyzell
2019-07-03, 12:28
#3

Välkommen in på sidan Samandra - hoppas du ska trivas - hukason har givit bra länkar i inlägg 1 

sen håller jag inte med i att det finns jordbundna andar - alla som dör går till ljuset- däremot lämnas det tråkiga minnena kvar i jordeplanet och kan uppfattas som andar om man inte riktigt har koll. 

Du kan även skicka pm till mig så kan jag hjälpa dig med dina frågor om du vill 

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[Hukanson]
2019-07-03, 12:42
#4

Jane är det inte så att det är en nyordning att alla går över till Ljuset? Det finns "jordbundna" andar som är äldre än nyordningen och därför inte har samma lätthet i att gå över. De måste få litet hjälp.

Samandra
2019-07-03, 14:09
#5

Hukanson, tack så hemskt mycket för länkar & svar! Ska kika in videon & länkarna under dagen :) Jane-Lyzell, jag skulle hemskt gärna skicka ett pm till dig :) Dock förstår jag inte riktigt hur jag gör.. Skulle du kunna skicka ett till mig som jag kan svara på?

Jane-Lyzell
2019-07-03, 23:00
#6

4 nä ingen fastnar endast deras traumatiska minnen i tiden

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2019-07-03, 23:01
#7

5 Du har lyckats skicka pm

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[Hukanson]
2019-07-03, 23:49
#8

6 människan har ett antal andliga kroppar…den emotionella kroppen kan vara fixerad till vidhäftande problemlösning?

Upp till toppen