Etikettlänkgalleri
Läst 1699 ggr
Jane-Lyzell
2016-06-21, 13:15

Självutnämnda andliga specialister!

http://www.tidningennara.se/Kronikor1/Per-Ola-Jai-Thornell/Sjalvutnamnda-andliga-specialister

Hur skulle världen se ut om vi alla valde att vara de kärleksfulla varelserna vi är skapta till? Foto: Shutterstock

Självutnämnda andliga specialister!

Den här krönikan är lite som att kasta sten i ett glashus – jag vet, men jag får ta den risken. I grunden skriver jag utifrån kärleken i mitt hjärta till ditt och alla andras hjärtan. Min avsikt är att kärleken ska få råda i alla möten mellan alla varelser.

Så först – som människa är jag inte fullkomlig. Jag har fel och brister och jag gör mitt bästa för att bli medveten om dem och göra något åt dem. Så med det sagt så hoppas jag att du kan läsa med blicken utifrån ett högre perspektiv. Det högre perspektivet är att alla varelser är gudomliga och när man som människa inte agerar utifrån det, då är det falska jaget i full gång. Och det falska jaget vill ha kärlek, bekräftelse, pengar, berömmelse. På vägen i dess strävan efter allt det inte har, så kommer andra människor i kläm. Och det – är inte sann kärlek!   

Tänk dig följande scenario. Du lämnar in din bil på verkstaden för att få den lagad. Ingen av de som jobbar på verkstaden har varken bil eller körkort. Skulle du känna dig trygg med det? Eller, du behöver gå till psykologen. Han har läst i 5 år men är för blyg för att prata och han hamrar nervöst med fingrarna på bordet. Känns han trovärdig? Eller så går du till frisören för att klippa dig och det visar sig att frisören inte tvättat sitt eget hår det senaste året. 

Jag tror du är med vid det här laget – någon utger sig för att hjälpa dig med något, de har kanske teoretisk kunskap i viss form men har ingen personlig erfarenhet av det de lär ut. Eller rent av – de skulle behöva jobba lite mer med sig själva. 

Så – nu flyttar vi in allt i det andliga. Här är det rena vilda västern och folk verkar acceptera att det är helt okej. Här är kända medium som frikostigt delar ut kärleksråd till kärlekskranka människor, men de har själv aldrig haft en fungerande kärleksrelation i sitt liv. Här befinner sig livsgurusar som delar med sig av hur attraktionslagen fungerar för att dra till sig pengar, framgång och allt annat man vill ha, men som själva har konkursade företag eller som gärna fäller rasistiska kommentarer på Facebook.

Här finns välbesökta healers som gärna delar med sig av den universella livs- och kärleksenergin så till den milda graden att händerna gärna slinker in med ett par fingrar både här och där på kvinnorna. 

Här finns ”Mästarna” som sprider vältaliga andliga visdomsord om faran med att äga saker, men som i nästa stund blir förbannade när donationen är för liten. Här huserar transmedium som förmedlar viktiga budskap från änglar och högt stående väsen om att vi människor måste ta hand om vår jord och varandra, men som själva gör sig ovän med folk till höger och vänster. 

Jag skulle kunna fylla tio krönikor med exempel på folk som utger sig för att vara någon med speciell förmåga eller kunskap men som i själva verket inte har en personlig erfarenhet eller aning om vad de pratar om. Och de ger dig råd de ber dig följa. Och sedan tar de dessutom gladeligen betalt för det. 

De är andliga predatorer med skadad självkänsla som medvetet eller omedvetet gillar berömmet de får, bekräftelsen av att synas och höras får dem att skina och inte minst så är dina pengar ytterst välkomna. Så är inte jag likadan? Skulle jag vara bättre? Är jag den perfekta varelsen som vet allt? Nej det handlar inte om det. Jag är varken bättre eller sämre än någon annan. Mina råd är inte mer värda än andras. 

Men en sak vet jag! Och det är att jag aldrig vet vad som är bäst för en annan människa. Jag säger min sanning, berättar om min erfarenhet och jag använder både coachande och terapeutiskt förhållningssätt när jag arbetar. Men jag är noga med att säga att det är min sanning – var och en får se om den kan överensstämma med sin egen. 

Jag säger nästan aldrig – ”så här ska du göra” eller ”så här blir det”. Jag påvisar istället vägval och möjligheter. Jag vill inte att andra ska svälja mina sanningar och leva som jag. Jag vill att andra ska vakna upp och leva det liv de är skapta för.

Jag anser att var och en själv är kapabel att ta ansvar för sina egna liv, sina egna val och sin egen framtid. Om du vill veta hur din framtid ska te sig med arbete, relationer eller ekonomi så kan jag påvisa vilka möjligheter du har för att ta dig framåt. 

Vill du uppnå något så kommer det inte inflygande genom fönstret, du får agera för att du ska uppnå det du vill och önskar. I sanning är vi alla upplysta, gudomliga varelser och vi är här för att förstå detta. Och enda vägen dit är att ta fullt ansvar för dem vi är, våra beteenden OCH inse att vi behöver leva autentiskt i våra hjärtan. 

Är det inte ett dömande eller värderande att skriva som jag gör? Inte från min sida. Alla människor är okej, det alla människor gör är INTE alltid okej. Är jag avundsjuk kanske? Inte ett dugg. Jag skulle inte vilja byta ut en millimeter av mitt liv mot deras. 

De som agerar kärlekslöst och andefattigt i den andliga branschen och de som hyllar dem förstår inte bättre. De sover. De är inte vakna. Om de varit det, så hade de agerat på ett annat sätt. De har inte gjort upp med sig själva utan låtit det andliga egot tagit över. De manipulerar både sig själva och sin omgivning som gärna hänger på i svansen av berömmelse, bekräftelse och Mammon som blivit deras gudar. 

Jag har avslöjat bedragande medium, hjälpt människor att få tillbaka sina pengar och värdighet. Jag har också sett till, att de ”fall” som kommit till min kännedom och där det begåtts övergrepp – sexuella eller psykiska, inte är kvar i branschen längre. Det är sant att jag ofta har agerat mot dessa utövare i ilska, jag erkänner det. Men under ilskan ligger min grundkärlek om det bästa till allt och alla. Och den står jag upp för. Vi kan kalla det etik och moral eller vad som helst, men det är kärlek även om det är tuff sådan för vissa.

Jag förstår att skeptiska människor virrar på sina huvuden. Jag förstår också att det då och då dyker upp i tidningarna om aktiva inom det andliga som åkt fast för att bedriva sektverksamhet, om bedrägerier, sexövergrepp och felbehandlingar. Det är inte brottsligt att gå i konkurs och samtidigt säga sig vara specialist på attraktionslagen. Det är inte heller brottsligt att utge sig för att kunna ge råd i kärlek medan man själv alltid är trasig i sina kärleksrelationer. 

Men det är sorgligt, oerhört sorgligt eftersom det är allt annat än sann, verklig kärlek. Jag är inte ensam om att se detta, men rädslan för att bli kallad avundsjuk, orättvis eller korkad håller folk tillbaka. Man sväljer och tittar bort. Det ligger dock inte för mig! Det har aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Varför? För att jag är Jesus, Gandhi, Buddha och Moder Teresa – alla goda exempel på vakna, upplysta och Guds närvaro i världen. De skrädde inte orden, de sa sanningen, de agerade i kärlek och visade på mod och integritet. 

Så har jag fått hybris? Nej inte alls. Jag är Guds närvaro i världen. Och det är du med. Alla är det om de väljer att vara det! Så hur ser världen ut i morgon om vi väljer att vara de gudomliga, kärleksfulla varelserna vi är skapta till?

Per Ola (Jai) Thornell

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2016-06-21, 13:15
#1

Bra skrivet Per- Ola🏆

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

glittertind
2016-06-21, 15:38
#2

Jättebra!

Pengar, självförhärligande, glamour… Det tjänar inte ljuset.

Glittertind

Indiania
2016-06-22, 10:08
#3

Så bra skrivet!❤️ Som jag ser det behöver vi alla livserfarenhet och motgångar för att bli kärleksfulla mot varandra.

" Var nära naturen - var när dig själv "

Carmarino
2016-06-22, 18:07
#4

#0 Det har kommit med ett mellanslagstecken efter länken, så den fungerar inte om man inte raderar detta.

Det är väldigt bra skrivet, och jag håller med honom helt och hållet. Har själv träffat på alldeles för många så kallade andliga personer som säger att de är väldigt högt utvecklade, men som samtidigt snackar skit om alla andra och påstår att deras sanning är den enda rätta.

Träffade en gång en tjej som varit på en helgkurs (två dagar) för att lära sig "hur man blir lycklig" (minns inte exakt vad kursen hette). Det gick ut på att man skulle förlåta alla dem som behandlade en illa. Tjejen var helt förtvivlad för att hon inte lyckades med detta, och kände sig som världens sämsta människa. De hade nämligen fått lära sig på kursen att de som inte klarade detta inte var duktiga nog (eller något ditåt). När hon sedan behövde prata med dem som höll kursen så var det kalla handen direkt. De tog inget som helst ansvar för följderna av vad de predikade.

Visst är det bra om man kan förlåta sina antagonister, men det är inget man lär sig på en tvådagars kurs, utan något som får växa fram i takt med den egna utvecklingen. Personer som säger sig ha en "quick-fix" för allehanda utveckling aktar jag mig väldigt noga för, och jag tror inte på ett ord de säger.

På ett av mina tidigare jobb hade vi "team-building" och en av dagarna skulle vi jobba med bland annat affirmationer. Eftersom jag använt mig av affirmationer en hel del, så blev jag rätt irriterad när de två kursledarna helt klart inte visste vad de pratade om. De tog ju ändå rätt saftigt betalt för kurserna. De tyckte nog det var lite pinsamt när jag rättade dem, och jag tror inte de fick fler uppdrag för det företaget.

OBS! Jag var inte på något sätt dryg, utan informerade bara om att man inte kan använda "inte" i en affirmation, för det undermedvetna vet inte vad det är. Om man då affirmerar t.ex. "jag har inga svårigheter i arbetet" så säger man istället till det undervetna "jag har svårigheter i arbetet", vilket ju inte är riktigt det man vill intala sig själv. De använde inte exakt detta exempel, men något liknande. Att inte veta så grundläggande saker, som i princip är "lektion ett i affirmering", tyder inte på någon större proffessionalism.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

glittertind
2016-06-28, 09:18
#5

En högt andligt utvecklad person är mycket ödmjuk, och kallar sig inte själv för vis, eftersom det ju fungerar så, att ju mer man vet, desto mer förstår man hur lite man vet. Dalai Lama började sitt tal, när han fått Nobels fredspris: "I am just a common munk" Jesus kallade sig för Människosonen, och sa aldrig att han var Guds son. Det var andra, som gjorde det.
Man kan inte läsa sig till andlig utveckling. Man styrs in i situationer som ger en erfarenheter, som utvecklar. Visst kan man lära sig hantera det man erfar genom att prata med någon, men inte för 1000-lappa,r av självutnämnda vishetslärare. Hur skulle det se ut om endast de rika kan utveckla sin andlighet? Tänk på alla uteliggare, och de i länder med annan kultur, och kvinnorna i vissa länder, som inte ens får gå i skola… Skulle de vara utestängda från andlig utveckling?
Eller barn, som står under föräldrarnas påverkan, och är för små för att läsa…

Det är ju de, som verkligen utvecklas genom att tvingas hantera sina svårigheter.

Glittertind

Jane-Lyzell
2016-06-28, 11:07
#6

4, tack fixat länken :-)

Ja "inte" låter inte riktigt klokt 🤪

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2016-06-28, 11:09
#7

5. så sant

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Upp till toppen