Etikettspiritualism
Läst 52182 ggr
Jane-Lyzell
2010-09-13, 21:30

Spöken vad är det ?

Ett spöke är enligt folktron en avliden ande, själ som kan ges sig till känna på olika sätt och det finns olika slag av spökerier. Spöktron är starkt knuten till mörkerrädsla och de flesta upplevelser utspelar sig nattetid

 spirits.jpg

Ett spöke är enligt folktron en avliden ande, själ som kan ges sig till känna på olika sätt och det finns olika slag av spökerier. Spöktron är starkt knuten till mörkerrädsla och de flesta upplevelser utspelar sig nattetid. (att sk. Spöken o andar kan ses o höras mest nattetid, beror på att det är lugnare i etern då och de har lättare att ta sig igenom vår sfär då, och att vi själva är som mest avslappnade och har då lättare att lägga märke till dem och de nå oss)

Ett spöke är oftast en människa som levt och dött på den plats som de sedan hemsöker eller som på andra platser som kyrkor och kyrkogårdar, gamla galgbackar eller andra mordplatser. Även Slott ,Herrgårdar underjordiska kulvertar till exempel under stora sjukhus, eller båtar som t. ex den flygande Holländaren men även flygplan och tåg. Spöktron har funnits i alla tider men nu i dags tron med den media upplysning med Tv- och Tidningar har spökerierna eskalerat till opropetioneliga mängder av hemsökelser i var och vartannat hus. Och vi vågar påstå att 90-95% av dessa är egna rädslor som skapar hjärnspöken av placeboeffekter av allt vi ser och hör.

Spöke - eller en jordbunden ande! Väldigt ovanligt förekommande! 1 %

Är en människa som har dött men som ändå vill vara kvar .själen är fäst vid olika saker människor eller hus som gör att de inte vill gå vidare(materialister , stort ego, ägande behov, stora rädslor särskilt existentiella med religiösa aspekter som skärseld o liknande, stor negativitet) Tänk på att ingen själ eller jordbunden ande, lämnas åt sitt öde, de har alltid sina hjälpare på andra sidan som hela tiden gör allt för att de ska inse var dom är och ta steget över till högre plan i ljuset.
De tar hand om de sina. Vid vissa fall behövs mediums hjälp ifrån denna sidan!(men inte alls i den utsträckning som vissa tror)

Dessa själar kan stanna kvar i hus eller följa med kära ägodelar som t ex kan köpas hem på auktioner.(antikviteter) Dessa själar vet att dom dött, men det kan i vissa fall dröja innan de förstår att de inte lever fysiskt längre.
Dom märker snart att ingen ser dem och att de inte får kontakt och till slut inser de vad som hänt. Dessa själar är mästare på att ljuga, för det gör allt för att få stanna kvar i den fysiska världen.
Att som medium tro på dessa själar är inte lönt. Dessa själar är manipulativa och när sig av de levande för att återleva sina liv i någon konstlad verklighet .De riktigt negativa jordbundna andarna gör allt för att inte bli utdrivna ifrån sina hus och som medium försöker de stoppa oss att komma dit.
Dessa spöken kan inte skada oss fysiskt men en del är aggressiva som kan resultera i att saker går sönder i husen på konstiga och oförklarliga sätt .Spökena kan bli upprörda om en ny ägare rör om för mycket i deras hus, eller gör en kraftig ombyggnation. Då kan de som sagt bli aggressiva och vissa människor kan känna att någon tar på dem eller att en obehagskänsla kryper över en.
Själarna har kvar sina tankar, precis som när de var fysiska människor och levde på jorden, de är fortfarande samma personer och detta kan ställa till problem för en familj som bor i ett hemsökt hus.
Om spöket är irriterat kan det bli en oro i huset och stämningen kan sprida sig till sensitiva /känsliga familjemedlemmar och spökets irritation smittar på så vis av sig till de levande, något som senare kan skapa vidare irritationer bland de fysiskt levande. Och skapa motsättningar i familjerelationen.

Spöke - eller Vilsen själ! Väldigt ovanligt förekommande1 %

Till skillnad mot en Jordbunden ande som vet att dom gått över eller dött, så vet inte dessa själar det. De är förvirrade och vet inte vart de är eller vart de ska ta vägen, oftast tror dom att de drömmer.
Det är oftast själar som gått hastigt över i olyckor och katastrofer eller hastiga sjukdoms förlopp, operationer.
Eller de som inte har någon tro på ett liv efter döden. De har inte insett att man lever vidare bortanför den fysiska existensen och behöver snabb hjälp till förståelse om detta, då de oftast är i lite panik.
Dessa själar eller andar kommer till insikt oftast väldigt fort inom 1 vecka c.a efter deras övergång och våra Guider eller hjälpare ser till att dessa får den hjälp utav dem som de bäst behöver den ifrån.
Ibland enstaka medium eller en räddnings cirkel(som bara jobbar med att hjälpa vilsna själar) eller i Fysiska eller Trans cirklar kan ibland få tjäna som räddningscirklar och cirkeldeltagarna kan på ett lugnt och begripligt sätt för den vilsna själen, få dessa till förståelse i vad som hänt och att de lever fast i en annan existens och leda dem att finna ljuset.
Detta är en väldigt vacker och många gånger hjärtgripande aktioner. Oftast klarar andevärldens hjälpare att få dessa själar till insikt själva men ibland behövs vi medium på denna sidan för att vare en del i processen med detta!

Spöke - eller ande! Vanligt förekommande! 100 %

Till skillnad ifrån dom två ovanstående så är dessa andar, nära och kära till oss och som är vänliga och vill omhulda oss med sin kärlek. Dessa vet att dom dött och har kommit till ljuset, men väljer att komma tillbaka till oss ibland och är vi känsliga så känner vi av dem eller ser dem.
Oftast om dom vill oss något som vi inte begriper kan de föra ett himla oväsen tills vi förstår att de finns och vill få fram meddela sig till oss.
Tänk er själva att ni går över till andra sidan, skulle inte ni vilja tala om för era släktingar som sörjer att ni inte är döda utan lever och har hälsan för fullt.
Det skulle i alla fall jag! Ibland så fungerar dom som våra inspirerare eller hjälpare i olika tider i våra liv och händelser och det är kärleken till er som för dom tillbaka och kika till er!
Många människor känner aldrig av dessa men dom är där än då ibland för att hjälpa o inspirera.
Dessa själar är inte hus bundna utan är kopplade till dig som person. Det är dessa som man får kontakt med om man går på en seans. De behöver inte någon hjälp till ljuset.

Spöke- eller Gengångare! Ovanligt förekommande 2%

Till skillnad mot de andra nämnda så kan du inte få någon kontakt med en gengångare, det är oftast traumatiska händelser som återspelas år efter år, samma tid efter tid.
Det finns ingen själ eller ande i detta utan det är avtryck i tiden som likt en film återspelar samma händelse exakt om och om igen.
Det kan vara både bilder och ljud. Händelserna är alltid kopplade till en viss byggnad eller plats. Ofta rör det sig om dramatiska scener.

Alla kan inte se detta utan det verkar som att bara vissa personer är extra sensitiva för det.
Detta är det som dom flesta kopplar till återkommande spök händelser i slott och fältslag. Finns inget att göra åt detta, förhoppnings vis är det något som försvinner av sig själv när det är dags eller tillräckligt lång tid har för flutit.
Se det som en påminnelse av vad vi människor inte bör göra gentemot varandra!

Spöke - eller Poltergeist! Väldigt Ovanligt förekommande 1 %

En annan benämning och betydelsen av detta är buller ande eller knack ande.

En själ/ ande eller det kan också vara själv framkallande av en fysiks människa!

Poltergeist fenomen kan vara: Knackande i väggar, steg i trappor och dörrar som slår igen. Saker flyttas på.
Möbler vällts eller saker flyger igenom rummet, köksluckor och lådor som öppnas och stängs av sig själv.
Puberteten eller tidig ålder före 4 år kan vara starkt kopplat till poltergeist fenomen utan att det egentligen har någon ande orsak.
Andra själv framkallanden av dessa fenomen är , negativitet, rädslor och ondska.. De tre sistnämnda kan skapa mental hjärnspöken som blir till monster eller demoner som i dessa fall behöver hjälp av medium och professionella terapeuter/ mental läkare.

Alla själar och andar kan använda sig av dessa fenomen, men är då av en mildare art och ska inte förväxlas med ren poltergeist.

Spöken - Eller Gastar! Väldigt ovanligt förekommande 1 %

En gast är egentligen ett synonym för olyckliga spökens läten, oftast gälla skrik eller gälla skratt. Höga Spök röster helt enkelt!

Spöke - Varsel ande! Ganska vanligt förekommande 50%

När våra nära och kära går över, är det många gånger vi får en sista påhälsning av dem, innan de tar klivet helt och fullt över på andra sidan.
Detta är något som brukar vara direkt i anknytning till övergången eller senast 3 dagar efteråt.
Det blir ett slags adjö ifrån dem till oss.
Detta ska ses som ett farväl och inte som att de behöver hjälp över på andra sidan.

Spöke - Hjärnspöke! Väldigt vanligt förekommande 95 %

Våra rädslor för det övernaturliga och det vi inte förstår är den största orsaken till våra hjärnspöken, med kunskap om vad som är vad och vetskapen om de universella lagarna som säger bland annat att "lika söker lika".
Behöver man inte vara rädd för att stöta på något ont, eller ond ande, om man inte är en ond person själv, så säger denna lag att du inte drar åt dig detta heller.
Till 98% är det era nära och kära som är de som tar kontakt om ni känner en närvaro och är du andligt intresserad kan den sista procenten vara dina Guide, hjälpare eller inspirerare.
Det är mest hjärnspöken som drivs ut i våra hem nuförtiden.
Resten är Släktingar som vill få kontakt och 1-% är jordbundna själar!

Alla Själar och andar har hjälp av de sina på andra sidan, lika dant att vi hjälper en behövande på denna sidan som faller - så hjälper dom de sina som faller, det är väldigt få fall där vi medium verkligen behövs att hjälpa vid spökutdrivning.
Det är mest att vi behöver hjälpa den som har problem med spökena till en förståelse om vem som är där och vad dom vill.
Lika söker alltså lika oavsett sida, vi hjälper människorna här och andarna/guider hjälper andarna på andra sidan. Väldigt enkelt.
Däremot vid räddningsarbete för vilsna själar behövs vi mera eller att förmedla information ifrån era nära och kära till er människor. ifrån den vilsne

Plats minnen - psykis energi - psi. Vanligt förekommande 80-100 %

Minnen stannar kvar i hus , lägenheter och platser vilket sensetiva personer kan plocka upp- många misstolkar detta som spöken/andar, då det igentligen endast är minness energi och det kan kännas verkligt.
Det kan både vara minnes energier av döda och levande personer. som bott eller befunnit sig på platsen , huset etc.
Många gånger ångest eller annat som sitter i väggar o tak - bästa botemedel här är att renovera, för att få bort detta.
Inget medium behövs här då det inte rör sig om andlig aktivitet.

Obs! Procentsatserna ska inte gämföras med varandra utan stå en och en i procent där 100 % är vanligt förekommande och 1 % väldigt ovanligt - alltså alla står i en skala !

Skrivet av Jane Lyzell(C)

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[GunillaR]
2010-09-13, 22:21
#1

Intressant Jane Glad

När man ser på Det Okända och andra liknande program så får man kanske lite fel uppfattning om hur vanligt det är med "hemsökta hus".

En annan tanke som slog mig nu när jag läste detta, är World Trade Center där 3000 människor dog. På denna plats måste det ju finnas en massa energi.

Hellas
2010-09-13, 22:25
#2

Åh vilken bra sammanfattning, jag lade upp artikeln till en Huvudnyhet Jane Flört!

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

stina63
2010-09-13, 22:33
#3

Tack Jane mycket intressant artikel om spöken.Kyss

Jane-Lyzell
2010-09-13, 22:47
#4

1 ja det är som med Brott !- min mamma vågar inte gå ut på kvälllarna för det är farligt - hon ser på alla avsnitt av Efterlyst, missar inte nyheterna och läser dagens nyheter - inte undra på att hennes välrd käns farlig!

Tv är en akillishäll många gångerRynkar på näsan

 WTC tror de flesta har kommit till ro där men minnes energin finns nog kvar(skräcken)hua. Vi hadde en räddning ifrån detta i en fysisk seans här (någon dag efter attacken)- då när detta skedde han kom igenom välldigt förvirrad och så ledsen då han föstod!- han var så kär i sin fru och de hadde precis fått barn - vi fick lova han att ringa hans fru och tala om att han var ledsen han behövde lämna dem, mins han sa "så meningslöst" om de skeddaGråter

Han talade med egen oberoende direkt röst,  direkt i rummet oberoende av mediumet - han gav sitt fulla namn adress och sin frus namn + telefonnr

Välldigt emetionellt och en fantastisk räddning!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2010-09-13, 22:48
#5

2 PussKyss

3 TackKyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Red-Lady
2010-09-13, 23:21
#6

Jane

Tack det var intresant och läsa det.

Jag för min del älskar mörker när jag kan tända alla minna värme ljus. Då känner jag mig lungn.

Ha det bra min gooa syster. Och alla ni andra.

Jane-Lyzell
2010-09-13, 23:29
#7

6 det sammaKyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

dolla
2010-09-16, 02:42
#8

Tack för en jättefin artikel Har haft mycket rädsla i mig. Men ju mer jag har  lärt mig så har den försvunnit mer och mer Jag har lagt tarot i kväll och efteråt så sitter jag här och känner en sådan kärlek från alla mina nära och kära runt om mig.

kramar

Anna-Helga
2010-09-16, 11:27
#9

Tack, vilken bra artikel! Kyss

Jane-Lyzell
2010-09-16, 20:49
#10

8 Härligt det är så det ska kännasGlad

9 TackKyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Erika-A
2010-09-17, 00:32
#11

Superbra artikel! Det är precis min tro med! Är så trött på alla som ska "över till ljuset" Förvånad *suckar*

Hellas
2010-09-17, 00:39
#12

#11 Jag kan bara hålla med dig!
Dessutom så orsakar det så mycket oro hos anhöriga som funderar över vad det blivit av deras nära och kära.

Det finns även de som är oroade över vad som ska hände dem själva när de lämnar jordelivet, de är oroade över att "fastna" osv. Gråter

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Erika-A
2010-09-18, 01:02
#13

#12 Ja det har blivit hysteriskt. Kan förstå att det blir oro hos anhöriga och för andra som kan tro att det är normalt att man ska fastna mellan två världar. Rynkar på näsan
Om det nu skulle vara så att man gör det (en procentaren) så är ju andevärlden faktiskt kapabla att ta hem de sina där dom ska vara. Glad

Neutralis
2010-09-18, 02:10
#14

#4

Ringde du till hans fru?

Jane-Lyzell
2010-09-18, 02:53
#15

14 inte jag personligen men de som förestod Ramsbergsgården på den tiden gjorde det!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[Borttaget]
[Borttaget] 
2010-09-18, 03:19
#16

Inlägget är borttaget

Hellas
2010-09-25, 00:03
#17

Kyss

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

[kvasthilda1972]
2010-09-25, 22:55
#18

Wow Jane detta var jättesännande att läsa! Nu har jag lärt mig något nytt!!!

Tack vännen!!!Kyss

Kerstina-61
2010-09-25, 23:41
#19

Jättebra, Jane!! Lätt att tro att det är spöken som spöken, men det var ju många olika andeväsen. Tack!!Kyss

Kerstin, Medarbetare på Spiritualism IFokus

Jag kan bara vara mig själv och ingen annan, därför gör
jag det jag älskar just idag!

Jane-Lyzell
2010-09-27, 22:49
#20

VassegooooaKyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Hellas
2010-10-06, 22:27
#21

Kyss

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Rocktjejen
2010-10-07, 15:41
#22

Kanon bra artikel!

Ang.Energi spår,det stod renovera för att bli av med ångest m.m.Det räcker inte bara med att "rena" med en salvia kvast då förmodar jag.Kan ju vara lite svårt att renovera när man bor i en lägenhet,förutom att byta tapeter.

Hellas
2010-10-07, 16:00
#23

#22 Jag för min del skulle tapetsera eller måla om.
Är det lite lättare energier räcker det ju med en ordentlig städning, det märker man ju så väl då man själv storstädat rejält att det liksom blir mer än bara rent på golvet ;).

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Rocktjejen
2010-10-07, 16:32
#24

städa kan man ju göra förstås,tapetsering och målning är det lite värre med.jag hoppas komma härifrån ist.Denna lgh gav mig kalla kårar när jag flytt in i den för 7 år sen,och jag har aldrig vantrivts i en lgh som jag gör med denna.

Men tack för ditt tips!Glad

Hellas
2010-10-07, 16:36
#25

#24 Är det så starka energier hjälper ju förstås inte en storstädning, lycka till med att hitta en ny bostad.
Det är ju besvärligare med hyreslägenheter, man vill ju dessutom inte lägga ner för mycket egna pengar på tapeter osv. när man inte kan få igen dem.

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Rocktjejen
2010-10-07, 17:03
#26

Tack!Glad Nej precis man vill inte lägga ned för mycket egna pengar på tapeter m.m när man inte får igen dom som du säger.Jag hoppas på bättre lycka o hitta en annan lgh snart.I sitt eget hem ska man ju vilja vara och trivas.

Jane-Lyzell
2010-10-07, 18:20
#27

26 förr i tiden viste dom hur de bygde hus, i kina har det den konsten kvar(feng shui) menar placeringen av hus - i dag byggs det utan att ta hänsyn till det magnetiska fälten på jorden(currylinjer och Haartmanlinjer) eller vatten ådrar. sådant spelar stor roll i vårat boende - större en vad vi förstår!

Om du bor -där någon annan satt sin energi och ångest är en stark energi - så räcker inte det med att göra en cermoni - det krävs helrenovering av väggar o golv, tak för att få ur det. Sen kan det vara så att din energi och den som bott där innan inte alls passar på något sätt och då kan det kännas riktigt otrevligt att vistas där som sensetiv.

Så ibland får man nog bortse ifrån ekonomin och lägga ned lite pengar för sitt eget välmående  och eventuellt andras som kanske ska bo där efter dig. Om ingen gör förändringar i lägenheten kommer de finnas kvar där för nästa person att ta tag i , så vem har skyldigheter………. att förändra!?

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Rocktjejen
2010-10-07, 20:28
#28

Bostads bolaget jag hyr för har väl egentligen skyldigheter att förändra,men det görs inget förräns jag flyttat ut,beroende på att lägneheten är vatten skadad och har fukt.

Men jag förstår ditt tanke sätt..GladSensitiv är riktigt jobbigt att vara..och det kan nog så vara att vi inte passa ihop med våra energier,då jag vet vem som bodde här tidigare också.

Hellas
2010-10-08, 01:03
#29

Då fär vi hoppas att bostadsbolaget tar sitt ansvar när du hittat någonting annat, men det är ju egentligen förjäkligt att du ska behöva betala fullpris för en lägenhet som har både fukt och vattenskador, så ska man inte behöva bo utan det ska ju åtgärdas med en gång

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Jane-Lyzell
2010-10-08, 01:30
#30

28 aha, ja så kan det va, kanske du behöver flytta för att renovering ska skeFlört

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Rocktjejen
2010-10-08, 12:28
#31

Visst är det för jäkligt,men tror inte det är sant.Men förvaltarna av huset är kända för sitt tanke sätt om att förändra först när lägnehets innehavaren har flyttat ut tills nästa hyresgäst ska in tyvärr.

tommytoe
2010-10-08, 17:47
#32

Tack Jane för en bra artikel!

Jane-Lyzell
2010-10-08, 19:53
#33

32 vasse gooKyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Hellas
2010-10-10, 20:13
#34

Kyss

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Hellas
2010-10-31, 00:07
#35

Tungan ute

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Hellas
2010-11-14, 20:30
#36

Kyss

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Hellas
2010-12-27, 00:00
#37

Skrattande

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Skogshumblan
2010-12-28, 22:23
#38

Väldigt bra artikel.

En fråga, jag bor i ett hus som verkar ha mycket "lagrat" i sig, kan jag själv rena och göra huset glatt eller är det något ett proffs kan behöva göra? Det händer inget här, alltså inga saker som blir förstörda eller annat fysiskt. Men däremot känner människor som har lite mediala sidor dåliga vibbar i trädgården och inne. Även jag själv har kännt av det och det var först då vi flyttade hit som jag förstod att jag hade en medial sida eller vad man ska kalla det för. Medial låter så stort men ni förstår nog att jag är ödmjukt novis på att vara novis;)

/ Skogshumblan

Medarbetare på tarot och healing.

"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.

Hellas
2010-12-28, 22:56
#39

#38 I första hand skulle jag själv tolka det som "Platsminnen" energier som sitter i väggarna och som visst kan vara nog så besvärliga om man är väldigt sensitiv som du själv är.
Oftast försvinner de med tiden eller då man tex. målar om/tapetserar om.
Likaså i trädgård försvinner känslan med tiden då man gräver och planterar nya växter.

Man för alltså in sin egna energi som överlappar den gamla.
I sällsynta fall hjälper inte ens det och då får man börja kika på andra möjligheter.

Jag tror även att i ditt fall är det bra att börja arbeta med Disciplinen därför att den känslighet du har då du känner av energier kommer alltid att finnas, man får lära sig att hantera den och "stänga av" sin känslighet.

Själv känner jag hela tiden allt möjligt men det är en vardag för mig och jag reflekterar inte så mycket på det.

Kram

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Skogshumblan
2010-12-28, 23:01
#40

Jo det stämmer, sen jag började stänga mig mer medvetet och noga mår jag bättre och det har blivit bättre i de områden av huset där vi satt vår prägel.

Tack för ditt svar.

/ Skogshumblan

Medarbetare på tarot och healing.

"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.

Lynxx
2010-12-28, 23:01
Hellas
2011-04-24, 18:33
#42

Skrattande

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

yamher
2011-04-25, 07:45
#43

intressant uppskrivet men mycket av det är samma, samma alltså en själ kan göra flera av de sakerna.

Hemsökta hus, tja om man förstår att den parallella värld jämte vår enkelt förklarad, där de som inte kommer över, där våra nära och kära kommer för att träffa oss etc.. den försvinner aldrig och är som ett öppet torg, så kan vad som helst befinna sig där… Men det e inte allt som e intresserad av vårt hus. Då blir det oftast de platsbundna, de som vill besöka just oss, och om man e öppen e man som gatlykta, och det drar tills ig en del…

Alis volat propriis Oskyldig

Jane-Lyzell
2011-04-26, 15:13
#44

43 vad menar du med inte kommit över????

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[Jessica-B]
2011-04-26, 15:37
#45

Intressant artikel får jag säga. Den tackar vi för :)
Lärde mig ett och annat!

yamher
2011-04-26, 15:57
#46

de som inte vill eller vågar gå till ljuset eller tja e livrädda för helvetet. Det e en stor skillnad ju på de som kommer från "den sidan" och de som är fast och inte kommit "dit" än… Om annats märks det på deras medvetenhet….

Jag hänvisar bara att den gråzon mellan vår värld här och "himmelriket" är ganska omfattande och heltäckande. Alltså vilket hus som e hemsökt elller hur stor sannolikhet att det kan vara hemsökt är kanske fel att beräkna för det beror på vem som kommer förbi eller vad som stannar etc…

Alis volat propriis Oskyldig

Jane-Lyzell
2011-04-26, 19:02
#47

46 varför tror du på en gråson ? - vart har du fått den uppgiften ifrån?

Varför skulle någon fastna!? vart kommer den uppgiften ifrån?

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

yamher
2011-04-26, 19:16
#48

vart möter du dem då? I ljuset på andra sidan? För de existerar ju inte synliga i vår värld. Jag kallar det en gråzon men visst det kanske finns ett finare mer fackligt uttryck i era kretsar. Mina uppgifter som du skriver baserar jag på min egna erfarenhet av se eller "gå ur min kropp" om man kan kalla det så och mötandet av olika andar mfl.

Jag ser att du hänvisar dem till den fysiska världen men det är inte riktigt korrekt anser jag, för att om de hade det så hade de varit betydligt mycket mer synliga o kunna påverka mer i vår värld för då hade de varit en del av den. Men de är så nära de bara kan för att de dras till våra energier och känslor och ljus/mörker alt. platser. Pga av starka känslor som rädsla tex kan de manifestera sig o bli synliga men bara för en kort stund även om de ofta bidrar till mer rädsla.

Fastnar- beror väll på vad man definierar fastnar, som jag skrev innan det e inte alla som vill eller kommer över av gud vet vilka anledningar, men de var bra beskrivna i artikeln som jag tycker du i det stora hela har författat bra!

Alis volat propriis Oskyldig

Jane-Lyzell
2011-04-26, 19:51
#49

48 om man säger att andar fastnar - och går i så kallad limbo eller gråzon vad gör man då? jo man skapar rädslor för människor att dö!!!!

Ingen fastnar - några få väljer att finnas kvar nära den fysiska formen dom hadde - men ingen tvingas i något limbo eller fastnar - det är barockt!

Alla får hjälp i samma ögonblick de dör - så ingen fastnar!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

yamher
2011-04-26, 20:04
#50

det jag syftar är att de skyr med alla medel att gå vidare. Det kan beror på att de är rädda för straff osv. Jag hänvisar inte att de "fastnar" utan är fast i sina egna föreställningar att kunna gå vidare eller vill eller vågar etc. Klart att det finns hjälp eftersom det alltid finns en speciell som är där den dagen de går över liksom det finns nära och kära. Men för den skull har du valet att inte gå vidare.

Jag har då inte för avsikt att skrämma upp människor, bättre då att sitta och tjattra om det gudomliga ljuset och inget annat finns. åtminstone en  bra illusion långt från verkligheten. Men visst vi kan tala tyst om vad som verkligen finns för illusionen att alla kommer att få det kanon!

Men jag e fortfarande intresserad varför du hänvisar att de är i vår fysiska värld? Är inte det skrämmande för den vanliga människan? Och en procent, en av hundra var baserar du dina siffror på? Har du räknat dem, eller vad hänvisar du den siffran ifrån?

Alis volat propriis Oskyldig

Pabben
2011-04-26, 20:49
#51

Jag tror på en gråzon, varför skulle det inte kunna vara så? Vilka uppgifter talar emot det? Det blir nog inte mindre skrämmande för de som upplever sig ha spöken hemma när de får berättat att det med stor säkerhet handlar om hjärnspöken, att det oftast spökar på natten, att det finns djinner som manipulerar etc.

yamher
2011-04-26, 21:13
#52

Alla medium lyckas inte få över de som behöver hjälp (dessutom verkar det finnas medium som förnekar att de finns också) utan bara skickar dem vidare.

Alla har vi medfödd intuition, mer eller mindre, lita på den. upplever man att det spökar hemma så kan det ligga något i det även om jag själv skulle i första hand tro att det e en nära och kära som vill göra sig till känna och oftast misstolkas eftersom vi är lärda att det inte är naturligt. Men visst finns det mer som kan vilja ha uppmärksamhet!

Alis volat propriis Oskyldig

Hellas
2011-04-26, 21:23
#53

#51: Vad menar du med gråzon?

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

[Borttaget]
[Borttaget] 
2011-04-26, 21:28
#54

Inlägget är borttaget

Hellas
2011-04-26, 21:28
#55

#50 Jag förstår inte riktigt heller hur du menar och det är nog det som innebär att du får frågor tillbaka.

Menar du att en ande som gått över till andra sidan inte kan återvända ner till oss för att "hälsa på"?

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Hellas
2011-04-26, 21:31
#56

#52 Jag har aldrig träffat ett enda medium som förnekat att en del själar väljer att stanna kvar i vår värld istället för att gå vidare in i andra dimensioner Förvånad

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Pabben
2011-04-26, 21:42
#57

Nej jag menar att jag tror på en mellanvärld där det får plats spöken, oavsett om de varit troende eller skeptiska innan tror jag att människor kan bli spöken, jag tror att det är väldigt ovanligt men jag tror att det är möjligt. Jag tycker inte det är barockt att något skulle fastna i en mellanvärld, jag tror man ska hindra sig från att anta att spöket absolut mår uruselt så att man varken behöver bli förnärmad eller rädd. Jag tror de kan fastna i något där medvetandet inte är helt klart, jag tycker inte det är hela världen utan har lite tron att det är ungefär som att drömma. Man behöver ju inte må dåligt fast man drömmer om saker som inte helt går ihop.

Hellas
2011-04-26, 21:57
#58

#57 Då menar du precis som det står i artikeln.
Den utesluter ju inte att det finns själar som väljer att inte gå över med en gång.
Det är precis som du skriver, väldigt ovanligt att de stannar och det kan de göra av många olika anledningar.
Det är inte alltid de är rädda för att gå över utan det kan vara så att de inte känner sig riktigt färdiga med någonting.
Om några sedan kallar det för "gråzon" har nog mindre betydelse i det stora hela.

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Jane-Lyzell
2011-04-26, 22:12
#59

50 vist får alla det kanon - varför skulle de inte få det?

sen till din andra fråga:

Obs! Procentsatserna ska inte gämföras med varandra utan stå en och en i procent där 100 % är vanligt förekommande och 1 % väldigt ovanligt - alltså alla står i en skala !

Förstår inte vad svårigheterna ligger att förstå denna liknelse!

Vart hänvisar jag till vår fysiska värld? och vad syftar du på då?

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2011-04-26, 22:19
#60

51 Gråzon är som hämtat ur en skräckfilm eller religonen - för att skrämmas! varför skulle själar/andar hamna där? Hur vet du att de finns gråzon?

Jag som medium har aldrig stött på en gråzon- under hela mitt liv(50)

Vad är djinner som manipulerar etc ????

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2011-04-26, 22:23
#61

52 varför finns det mer som skulle vilja ha uppmärksamhet en dina nära o kära eller guider hemma hos dig!?

Nu delar sig meningarna här - för i min vetande värld behövs inte mediumen igentligen för att föra över någon ande - det sköter det själva(andevärlden) ett mediums uppgift är att förmedla kommunikation emellan världarna inget annnat!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2011-04-26, 22:27
#62

57 jag tror du talar om den astrala världen - den första du når som ande/själ och det är den som du kallar mellanvärld eller gråzon!

Det är andevärlden likafullt!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Pabben
2011-04-26, 22:32
#63

Man använder sig mer vanligt av procent när det handlar om en absolut skala/tal. Jag förstår inte riktigt hur du får ihop den om du inte jämför med något som är helt, just för att procent används på det viset. Om jag var du skulle jag ta bort procentskalan för att göra det enklare att förstå och inte uppfattas som missvisande med vad jag tror du försöker uttrycka. Man säger inte att spökfenomen är 95% vanligt, om man gör det så brukar det också innebära att man lämnar ute 5% som då kan tolkas som något annat eller motsatsen, då blir det 5% ovanligt. Samtidigt som det inte säger någonting om omfattningen som kan vara mer intressant. Drabbar den där procenten några fåtal eller flera tusen, eller hur ska den tolkas om det inte gäller hur vanligt förekommande någonting är. Procent betyder 100:a del, där 100 är det hela, du kan inte säga att 23% är det hela och ska stå för sig i hur vanligt det är. Här kan du läsa mer om du vill http://sv.wikipedia.org/wiki/Procent

Jane-Lyzell
2011-04-26, 22:43
#64

63 här kan du läsa- det står klart och tydligt!

Obs! Procentsatserna ska inte gämföras med varandra utan stå en och en i procent där 100 % är vanligt förekommande och 1 % väldigt ovanligt - alltså alla står i en "egen" skala !

Kan inte bli tydligare en såGlad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Pabben
2011-04-26, 22:43
#65

Jag har stött på de jag tror är i en mellanvärld eller gråzon flera gånger. Spöken som det kommer ut information som bekräftats, där jag därtill upplevt mig känna av vad de uppfattar och vad som fattas i uppfattningen. Det kan handla om en mellanform av ande och människa där många i närheten kan uppfatta dem för att de är grövre i sin energi, sen finns det andra varianter.

Googla på djinner, det är någonting du väver in i din tro som härstammar från gammal religion, det finns demoner inom kristendomen/katolisicmen samt på andra håll som du óckså skriver om, sen finns det djinner som är vanligare att de beskrivs inom Islam.

Jane-Lyzell
2011-04-26, 22:47
#66

65 oj nu blandar du in andra dimetioner /världar och trosformer - en helt annan skalaFlört

http://sv.wikipedia.org/wiki/Djinn herre gud - detta kallas för rädslor och hjärnspöken bildat utifrån en religionstro! Irsh….. inte undra på du blandar in gråzon i detta!

är du muslim själv? om inte varför tror du och tar in detta?

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Hellas
2011-04-26, 22:50
#67

#63 Vi får leva med att man använder sig av procensatser, jag tycker själv att det är jättebra.

Den här tråden skapades 2010-09-13 21:30, den har läst av 1007 personer vilket gör att det är väldigt många personer som ändå förstår andemeningen vilket känns viktigast.
Exakt samma uttryck har dessutom används av många andra medium på andra forum och på kurser, cirklar mm. då detta har diskuterats så det är ett begrepp som används.
Själv tycker jag det är hur solklart som helst och förstår inte ens hur det kan missförstås Tungan ute.
Sedan behöver man ju inte hålla med men det är ju en helt annan sak!

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Pabben
2011-04-26, 23:07
#68

#66, nej jag är inte muslim och jag tror inte på djinner. Men det påminner om din tro när det kommer till jordbundna andar.

Dom märker snart att ingen ser dem och att de inte får kontakt och till slut inser de vad som hänt. Dessa själar är mästare på att ljuga, för det gör allt för att få stanna kvar i den fysiska världen.
Att som medium tro på dessa själar är inte lönt. Dessa själar är manipulativa och när sig av de levande för att återleva sina liv i någon konstlad verklighet .De riktigt negativa jordbundna andarna gör allt för att inte bli utdrivna ifrån sina hus och som medium försöker de stoppa oss att komma dit.

Det finns andra sidor du kan läsa om djinner som är mer utförliga, vissa tolkar djinner som några som kan anta vilken skepnad som helst och som ljuger för att få det dom vill. Enkelt uttryckt kan de utge sig för att vara en mamma, en död vän, någon som vill vara din vän eller någon som inte gillar att ett medium exempelvis försöker mota bort dem och de är så de kopplas till mediumbiten.

Eller hur menar du när du säger att du stöter på manipulativa och ljugande andar, är de något annat än människor? Handlar det bara om en viss grupp spökmänniskor som är bra på att ljuga?

yamher
2011-04-27, 08:25
#69

intressant att andra mediumm träffar på osaliga andar då… Nåja, var och en har sina metoder och vi lär alla bli varse den dagen vi själva "dör# eller går vidare…

jag kallar det gråzon för det e en nyanserad mellanvärld mellan vår jordsliga värld och vad många kallar "himmelriket". Nyanserade dimmentioner som går ihop och om du inte ser det kan du inte heller svara på vad som finns där. Du kan bara förmedla det du har erfarit!

Alis volat propriis Oskyldig

yamher
2011-04-27, 08:45
#70

då har du samma tankar om tex anden i glaset, att det är en oskyldig lek och inget annat? Hur skulle det fungera om de lever i vår fysiska värld för då skulle de vara synliga om de flyttar glaset. vem flyttar glaset då?

Alis volat propriis Oskyldig

Hellas
2011-04-27, 10:52
#71

#69 yamher, vart står det i den här tråden att det INTE finns andar som valt att ej gå vidare till andra sidan?

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

yamher
2011-04-27, 11:05
#72

Jane Lyzell hänvisar flera gånger till att alla får det jätte bra och ingen kan fastna etc.. Det e hennes ord och hon som skriver att hon aldrig har behövt hjälpa någon över i hela hennes liv (50). Jag hänvisar bara till att alla har inte den synen som hon. Jag och andra har mött en helt annan sida än bara ljuset och allt som är så gott. Det fungerar inte så. Det är inte till dig jag har skrivit Helena-K.

Eller den fysiska värld hon menar…

Alis volat propriis Oskyldig

Jane-Lyzell
2011-04-27, 13:32
#73

68 du får skilja på andevärlden och andra dimetioner och pararellvärldar!

Nu mixar du allt i en enda soppa - det funkar inte så! Mäniskorna har sin värld! Liksom djuren har sin etc….

Det du talar om har sin - men nej det mixas inte - varför skuille det det???

Varför skulle det komma elakingar(icke mänskliga) och ljuga som du säger - vad är syftet med det????????

för att jäklas lite med mänskligheten - nej nu blir det för mycket skräckfilm!

du hänvisar till sk jordbudna andar(i min skala) om du ser i procentalen är det så ovanliga att det är osannorlikt att träffa på dem under en livstid! så sanorlikheten är mer eller mindre minnemal , att träffa på dessa!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2011-04-27, 13:36
#74

69 vilka stöter på osaliga andar!???? och var????

du talar om gråzon - himmelriket!? för mig blir det kristendom eller religon.

Himmel och helvete är endast påhittade platser av människan inga verkliga platser! De mynnar ur bibeln dessa plattser för att hålla människor i shack!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2011-04-27, 13:41
#75

70 anden i glaset styrs igenom någon av deltagarna, som figurerar som medium - alla former av mediumskap sker i genom en människa /medium - så även anden i glaset!

Finns inget farligt med det om man behandlar det med respekt! och vet vad man pysslar med - däremot om man inte vet det kan det bli knepigheter! bl a för att det egna sinnet skapar en massa hjärnspöken bla annat! eller att de andar som håller sig i den astrala världen passar på att förmedla sig - leker man med detta så leker andevärlden tillbaka!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2011-04-27, 13:52
#76

72 Ja nog har jag en annan syn en många andra - men det flesta medium som arbetar seriöst vet att andevännerna endast vill förmedla sig - sen går de själva till den  andra sidan oftast möts dom av sina nära som hjälper dem eller sin guide som väntar på dem.

en del medium har seremonier för denna övergång - och vist kan dett vara vackert - men det är en visualiseringsteknik/ceremoni endast!

Det är så många sk medium där ute i dag - som skrämmer upp folk med sina egna fantasier och rädslor - vilket är mycket olyckligt!

Jag hör skräcksenarier om personer som gått en kurshelg - sedan är de ute och jagar sk spöken! herrregud låt de stackars andarna vara - behnadla dem med respekt - om de är någon stans på någon plats betyder det inte att de fastnat - de kanske endast är där för att titta till dem som bor där eller annat!

Medium sänder dem upp i ljuset  - vad händer med en fluga som flyger mot ljuset den exploderar…….så myckert okunskap där ute så man blir orolig!!!!

ska man ut i hus och göra sk räddningar - ska man ha enormt mycket kött på benen . oerfarna gör mer skada en nytta - på båda sidorna om livet.

vad menar du med fysiskt ????

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

yamher
2011-04-27, 13:54
#77

tragiskt…

Alis volat propriis Oskyldig

Jane-Lyzell
2011-04-27, 13:58
#78

77 ?????????

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[walkinbeauti]
2011-04-27, 15:57
#79

# 76 Du skriver så bra i det inlägget om all denna skrämmseltaktik många kör med och kursledare som mer eller mindre jagar ut eleverna på spökjakt,snacka om att sakna respekt för andra sidans invånare.

Visst finns jordbundenhet men inte är det så vanligt som det ofta påvisas i media tex.Tror nog oftast det är nära och kära som vill ge sig till känna då tar dom till alla knep för att synas och plötsligt har vi onda andar i huset Skrattande men jordbundna allihop det tror jag inte dom är då skulle min guide vara jordbunden som han stökar runt hörs märks och syns  och flyttar både möbler och saker,han är nog hemskt jordbunden han Skrattande

Är det något som får mig fyiskt illamående så är det när man saknar all respekt för andevärlden,leker spökjakter anden i glaset i fyllan och villan sånt är tragiskt till tusen att bevittna.Under kontrollerade former och med respekt för andra sidans invånare då har man förstått andligheten rätt.

All skrämmsel ja vart bottnar den jo som du skriver kommer eländet ursprungligen från Bibeln och kyrkans makt över folket,då har vi genast en hop med onda andar och ska passa oss väldigt noga.I ljuset råder ju bara kärlek och den som inte ser det han lär ju upptäcka det den dagen han anländer själv.Det onda kommer ju inte från andevärlden utan är enbart människans påfund och handlande och jag önskar folk kunde ta till sig det istället för allt skrämmande förtal om en kärleksfull värld Glad

Jane-Lyzell
2011-04-27, 17:34
#80

79 kan bara instämmaKyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Pabben
2011-04-27, 23:00
#81

Jane Lyzell, du skrev=

Medium sänder dem upp i ljuset  - vad händer med en fluga som flyger mot ljuset den exploderar…….så myckert okunskap där ute så man blir orolig!!!!

Då svarar jag att jag tycker det är en konstig liknelse, jag tror inte den exploderar heller. Dom brukar väl brinna upp då lampan är varm? Jag förstår inte så du får gärna förklara, för inte kan du väl mena att okunniga medier får spöken att explodera när de ber dem går in i ljuset!?

Jane Lyzell, du skrec oxå=

ska man ut i hus och göra sk räddningar - ska man ha enormt mycket kött på benen . oerfarna gör mer skada en nytta - på båda sidorna om livet.

Jag håller med om att okunniga gör mer nytta en skada. Bland de jag träffat som drabbats värst, någon som blev så skrämd att denne slutade jobba, slutade sova, kunde inte vara ensam och slutade med psykiskt kollaps. Hade denne och jag vet också fler tragiska fall därtill där dessa fått "hjälp" av spiritister med diverse uppfattningar där det kan finnas all orsak att ifrågasätta. Så tycker jag det tyvärr är med många som blir "lärda" saker utan att få uppleva det eller tänka och skaffa egna uppfattningar om vad saker är, jag tycker du nämner delar av det jag menar. Det var demoner och allt möjligt som man hittade, andar som var manipulativa och närde sig på att skapa ett helvete som hämnd för att spöket själv hade haft ett svårt liv. Det är självklart förståeligt att det inte blev någon god natts sömn efter det.

[walkinbeauti]
2011-04-28, 02:56
#82

# 81 Allt det här pratet om demoner från många är något som är från begynnelsen tagen ur Bibeln och under modern tid kommer det från tv film och skräckhistorier.Ett spänningssökande från människan som inte bör kopplas ihop med äkta andlighet som är helt odramatisk utan handlar om respekt för en inteligent värld,andra sidans invånare.

En människoande eller djurande kan aldrig förvandlas till en demon däremot om det rör sig om en jordbundenhet kan vår fysiska hjärna vilseldeda oss i kännslan av en demon men det beror då på hur denna själ känner sig.Frustration av att inte hitta hem eller våga släppa taget.Kanske ett liv där man levde i mörker,alkoholism,droger kriminalitet eller rent av kanske var en djävusldyrkare så då är det inte alls konstigt att vår kännsla och bild inom oss kan ge den kännslan men för det är denna själ ingen demon utan vi plockar enbart med oss andens kännslor som sen många trist nog gör om till demoner och onda andar.

Har mött jordbundenhet vid ett par tillfällen men inte är det det vanligaste och det är klart blir man rädd och får svårt med både sömn och arbete så tror man lätt det rör sig om något ont när det finns den enkla förklaringen att anden/andarna vill ha vår uppmärksamhet och dessutom tar vi in deras jordiska kännslor som kan vara allt från sorg till glädje beroende på vem du var som person.

Många går öppna därute utan att veta om eller förstå och är man då en mottagare som inte vet hur man hanterar en medial kommunikation då blir det jobbigt många gånger och man själv dräneras på energi.

Onda andar kan jag aldrig någonsin tro på däremot kan en bitterhet finnas kvar över något som under livet inte blev uppklarat och då gör denna ande allt i sin makt för uppmärksamhet just för att kunna vara i ljuset och leva i harmoni med att man fick klara upp olika saker ur sitt jordiska liv.Jorbunda behöver dom inte vara men kan vara enormt påfrestande för någon som inte är tränad att kommunicera man tolkar sin egen rädsla och då blir det plötsligt en ond ande eller demonisk.

Med tanken kan vi skapa allt även en demon men för det är det i verkligheten ingen demon utan något som brukar kallas för Tulpa,tankens kraft kan manifestera både mörker och ljus och pysslar man då med demoniska ting så är snart någon själ på plats som av någon anledning är bitter och vrång men för det betyder det inte att man alltid är jordbunden eller att man är en demon av något slag,där kommer människans egna hjärna in och skapar en illusion av något som från början bara var rent.

Kan ge ett enkelt exempel på hur lätt vi kan skapa en illusion av en demon.Skrev nyligen en artilkel om Shamanismen och inom Shamansmen används  ordet väsen i olika sammanhang.I detta exempel rörde det sig om ett beroendeväsen men det handlar inte om någon liten gubbe i röd dräkt med horn och eldgaffel som besitter vår kropp utan med väsen menas att man ska hitta roten till det onda oavsett vilken krämpa det rör sig om.Att ta bort ett beroendeväsen krävs ett stort jobb av den drabbade och där kommer healingen in som ett komplement på vägen till tillfrisknade.Ett beroende gör väsen av sig så även fysiska åkommor men det rör sig inte om några smådjävlar som besitter och tar över oss utan det är livet självt som format personen som sedan kanske börjar nyttja alkohol och droger då är man snart nere i mörkret och behöver avlägsna det som är roten till drickandet eller drogen.

Ett nyfött barn kan aldrig bära på ondska eller demoniska drag utan det är världen som under barnets uppväxt och livstid som formar denne till vad den är när den dör.Ingen själ går någonsin förlorad och därför har vi förmånen att inkarnera få göra om saker i kommande liv tills den dagen vi anländer andra sidan och känner att nu har jag gjort mitt och kan vara kvar hemma i ljuset .Alla kommer fram "helskinnade" men vägen dit kan vara krokig och lång och ingen själ går någonsin förlorad till några onda andekrafter utan genom livserfarenheter och andligt uppvaknande/växande finner vi alla ljuset oavsett hur man levt och betett sig under vissa liv.Ljuset och harmonin i evigheten finns till för alla och där har vi vår slutdestination även om vägen dit kan vara lång så finns det en plats för varje själ.Glad

I ljus och kärlek !

yamher
2011-04-28, 08:06
#83

det kallar jag skygglappar o att man inte vill se och höra allt…

Nu e det så att ni får acceptera att andra har gåvor att se och höra och hittar inte på saker. Vi jobbar annorlunda. Ni kanske skulle våga söka kontakt med någon högre än den guide ni har så kanske ni får se lite mer av vår värld:)

Alis volat propriis Oskyldig

Jane-Lyzell
2011-04-28, 12:43
#84

81 Jo - vem säger att alla andar klarar gå upp i det högsta ljuset - det är en lång proces att kunna mäkta med den vibbrationen!

vi klarar inte gå till andevärlden för vår fysiska kropp klarar inte den vibbrationen - vi måste alltså gå med våran andekropp - till det plan där vi vibbrerar i harmoni.

sen kan jag bara hålla med dig i resten du skriver:-)

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2011-04-28, 12:46
#85

82 så bra förklarat - tackSkrattande

83 Njaee - kan du förklara mer vad du menar med högre en den guide vi har!?????

Vad är vår värld och hur länge har du utvecklat detta? berätta gärna mer nyfiken - gamal spiritualist som jag ärTungan ute

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

yamher
2011-04-28, 15:53
#86

det finns betydligt mer än våra guider, nåja var sak har sin tid :)

Vår värld råkade jag uttrycka inom de platser den mänskliga själen kan vandra.

Alis volat propriis Oskyldig

Jane-Lyzell
2011-04-28, 17:14
#87

86 Berätta gärna mera - i vilken form och vilken lära?

Nog vet jag det finns mer en guider:-)

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

yamher
2011-04-28, 18:22
#88

alla e inte guider eller jobbar som guider. Det e avsevärt större än så och betydligt mycket mer än oss… Svaren finns därut för vem som helst som vågar o vill se (och ställa frågor) o inte bara ser det han eller hon VILL se.

Tror du att det bara handlar om guider och oss?

Alis volat propriis Oskyldig

Jane-Lyzell
2011-04-28, 20:56
#89

88 jag vet det är inte bara guider - jag frågar dig ju vad du menar? och vill gärna du förklarar!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

yamher
2011-04-28, 21:14
#90

egentligen är det för var och en att finna ut. vågar man bara ta steget. Det gäller bara att man inte får vara så naiv eller för trångsynt (med skygglappar). Det betyder inte att det inte finns mer…

Det ska vara den egna nyfikenheten som ska styra, tycker bara det e synd att många inte vågar se eller vågar fortsätta på vägen!

Alis volat propriis Oskyldig

[walkinbeauti]
2011-04-29, 06:14
#91

# 90 Nu har du väckt min nyfikenhet och du får hemskt  gärna gå in lite djupare i hur du tänker Glad

Det du skriver i # 83 om guider menar du att dom guider vi har inte räcker till för vår andliga utveckling ?att vi ska finna "högre" väsen som kan leda oss rätt inom vår andliga utveckling ?

För mig är min guide den som lär mig allt och även om han var en enkel man under sin livstid besitter han en kunskap som jag dagligen får lära mig något nytt av.Är det någon som gör misstagen så är det jag inte min guide.Jag är den som behöver lära mig mer och kanske ofta är blind som inte ser det uppenbara han visar mig.Han gör inte misstagen utan det är enbart jag själv som sitter med okunskap inte The Wolf..

Klart det finns mer som du skriver i # 90 vi har ju absolut inte sett allt utan det finns hela tiden nya vägar att utforska och vi kanske aldrig blir fullärda under våran livstid.

Du får väldigt gäna utveckla din tanke och förklara mer,att dela med sig till andra är bara en bra lärdom som kan leda till mer kunskap för oss som inte är tillräckligt utvecklade ännu och kan någon tillföra andra kunskap så tycker jag man ska göra det.Något som enbart kan vara positivt om man får mer vetskap och insikt Glad

yamher
2011-04-29, 07:06
#92

Jag menar att det finns betydligt mycket mer än oss människor. Visst vi e unika och viktiga var och en av oss som alla andra. Men det är inget mer specfikt viktigt än andra heller. Naturligtvis finns det en uppsjö av guider och de har alla olika egenskaper och olika mycket kunnande precis som det finns lärare på jorden som besitter olika mycket kunnande. Precis som här på jorden fungerar det ganska snarlikt på andra sidan, dvs det finns en "administration" etc. Det finns änglar som bara jobbar med säkerhet som det finns änglar som jobbar med annat. Ovanför dem har du helt andra arbetsuppgifter och så vidare upp i hierkin. Alltså om man inte är nöjd med svaren av sin guide, eller vill ta reda på mer så kan man alltid ta det ett steg vidare. Och så går det vidare… Det är så mer komplext än bara ett ljus. Ljuset är bara ett skydd och en del stannar vid det och vill eller vågar inte se bortom det utan finner det tryggare eller mer passande att allt bara e ljust och underbart och kärlek osv.

Det e när man vågar vidga sitt perspektiv som man kan se mer av helheten samtidigt som man förstår hur lite man själv vet:)

Alis volat propriis Oskyldig

Jane-Lyzell
2011-04-29, 11:14
#93

92 men Yamher

Änglar är ju guds budbärare samma sak som en guide guds budbärare!

(om vi nu ska tala kristendom) finns inget som säger att du inte kan tala med gud direkt -  om du vill detSkrattande

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

yamher
2011-04-29, 11:59
#94

utan relgion, prova det kanske? Nja de behöver inte vara ängel för att vara guide, och nja budbärare behöver änglar inte heller agera som även om de skulle jobba för "Gud" alt en högre instans. men det kanske finns fler som kan hjälpa som inte ängel eller "gud"… Vad och var stoppar det?

Alis volat propriis Oskyldig

Jane-Lyzell
2011-04-29, 18:55
#95

94 okay utan det med samma sak fast andra ordFlört

Kan du beskriva nu vad du menar?

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

yamher
2011-04-29, 21:06
#96

Religion saknar betydelse för den e skapt för oss människor. Det som finns på andra sidan har funnits där så avsevärt mycket längre än vad jorden har bebotts av människor.

Det skulle vara mer intressant om fler våga testa och se lite längre, ställa lite fler frågor än att bara stanna vid ljuset. naturligtvis är poängen med religion att det e för vårt behov av att tro på något så jag ska inte begära att de medier som inte vill söka vidare inte gör det. Jag tycker bara det e synd för det ger en missvisande bild av verkligheten när de medier ska börja förklara.

Tillbaka till din fråga vad är det du egentligen frågar efter eftersom jag svarat om o om igen.

Alis volat propriis Oskyldig

Jane-Lyzell
2011-04-29, 21:44
#97

Vad är det som det är så mycket mer - kan du specifisera vad du menar mera exakt ? vad menar du bortanför ljuset? etc….och varför tror du medium inte varit där!??

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[walkinbeauti]
2011-04-30, 04:05
#98

Intressant att läsa det du skriver yamher,menar du att vi ska gå längre i både vår utveckling och tanke,att vi hel enkelt står stilla och trampar på samma plats och att det finns så mycket mer än det vi är medvetna om där är jag fullt med dig.Vi blir ju aldrig fullärd utan har hela tiden nya kunskaper att utforska.

yamher
2011-04-30, 06:48
#99

nej Jane- Lyzell jag VET att det finns många medium som vet vad som finns bortom ljuset eller anar det som e bortom ljuset. För stort att skriva här men där finns svaren för den som är hungrig.

Ja, jag tycker fler borde våga vara mer öppna. Om man räds är en sak men "skapa" sig en andra sidan bara för att det passar tycker jag e lite fegt annars. Alla små bitar ni tar upp här får sin helhet.'

Det kan gälla sin guide också. De är inte alla gånger villiga att se helheten utan vill sprida vad de själva tror. Man måste våga ifråga sätta o ta det en nivå högre.

Alis volat propriis Oskyldig

siddelina
2011-04-30, 11:04
#100

Intressant artikel, Jane Skrattande

Jag uppfattar spöken som energier. En händelse som inträffade nyligen var när min bästa vän, som är 70 år, förlorade sin man i lungcancer och en dag var hon mycket ledsen.

När vi stod och pratade innan jag skulle gå hem, berättade hon om något som hade med hennes man att göra, sen bröt tårarna fram och jag kramade om henne för att trösta. När hon var i min famn förnam jag en energi bredvid mig (hennes man) som också ville trösta.

En mäktig upplevelse måste jag säga …

Jane-Lyzell
2011-04-30, 12:38
#101

99 Jag förstår vad du menar och håller fullständigt med dig att våra Guider har inte alla svar - men de kan ta reda på det om de inte skulle veta det direkt!(de flesta gånger)

Det jag läser ur i dina inlägg är att du vill påskina en lite mörkare värld eller negativare - är det så ? och varför skulle det isådanafall vara det?

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2011-04-30, 12:40
#102

100 härlig upplevelse - vist var det troligen så som du säger - när vi sörjer som mest är dom där men kanske vi inte känner dem själva då på grund av vår sorg - så du uppfattade han åt din vänGlad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

siddelina
2011-04-30, 18:50
#103

Ja, Jane, det var mäktigt och en härlig upplevelse. Jag har känt honom tidigare också, när vi satt i soffan en dag och pratade. För mitt inre öga kunde jag se honom stå i dörröppningen och le. Det var en dag då hon var glad …

Jane-Lyzell
2011-04-30, 19:15
#104

103 låter fantastiskt tycker jag1 Han kan förmedla sig igenom digSkrattande

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

yamher
2011-04-30, 20:06
#105

Det e som att bara se det goda i samhälle eller på jorden generellt. Bara för att man bor i ett säkert kvarter och aldrig möter något hemskt betyder inte att det inte inträffar dagligen. Som ett medium bör man vara medveten om hela världen o inte bara sitt lilla kvarter.

jag tycker det finns oerhört mycket gott och tackar för alla små och stora saker i mitt liv men jag e inte blind.

Vi kan vända på det;

Varför? Varför e det viktigt för dig, Jane-Lyzell att allting bara e vackert o underbart? Känner du dig tryggare? Eller lugnare inför din egna övergång? Vad skulle ske för just dig, om det fanns en grymmare verklighet än den du vill påskina? Hur skulle kännas? Vad bevisar, eller vem bevisar för dig att allt bara e ljus o lycka? Om du önskar en sådan verklighet och din guide oxå, skulle det kunna vara så att ni två väljer att bara se det så? Tror du att din guide kan ha ett eget intresse att själv bara vilja ha en underbar och ofelbar värld? osv..

Alis volat propriis Oskyldig

Jane-Lyzell
2011-04-30, 22:17
#106

105 Det hemska du talar om i världen är i minoritet om du gämför med det goda - det finns fler människor som är goda en tvärt om! Däremot vill massmedia och Människor blåsa upp det negativa !

Hur mycket fint finns inte i vår värld - men att fokucera på det mörka o negativa skapar mer av det (hos den enskilde) därför fokucerar jag på det goda - enda sättet visa vägen för dem som är negativa - att vända andra kinden till och visa med goda exempel!

Jag tror nog de flesta medium är medvetna om hur det ser ut - jag tycker faktiskt du dömmer ganska mycket just nu - vi är inga duvungar:-)

Det finns grymmare världar om du vill ha det så - välj bort det istället - så finns det inte där för dig! ganska enkelt!

Vi lever i en ofelbar värld - en fantastisk värld skapad minutiöst uträknad för oss att uppleva och lära ifrånGlad

//Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[walkinbeauti]
2011-05-01, 05:40
#107

# 105 Jag tror inte någon är så dum att han/hon går med skygglappar för den ondska som råder i världen oavsett man är medium eller inte.Men att låta sig själv styras av detta skulle snabbt förgöra oss inombords,det enda som kan råda över mörker är ljus.

Möter jag en elak människa vänder jag andra kinden till sänder ljus till den och avlägsnar mig från dennes negativa energifält.

Tro mig jag har sett det mesta i mitt förra jobb som tunneltågförare både hot våld och olyckor med dödlig utgång,under en tid lät jag allt detta ta på mig och styra min tanke vilket resulterade i att jag mådde väldigt dåligt,gick raka vägen in i väggen och resultatet idag är förtidspension och arbetsskada efter både självmordskandidater hot och våld mot mig som tjänsteman.Flera rättegångar där jag tvingades möta dessa som misshanadlat mig öga mot öga inte konstigt jag lät mig styras av det negativa och blev också sjuk av det.Ett praktexemplel på vad mörker och negativt gör mot oss.

När jag vände på tanken och lät ljuset styra då förändrades hela mitt sinnestillsånd men för det inte sagt att man stillatigande enbart ska se på när orättvisor och mörker förgör men har man redan ljuset inom sig kan man bemöta mörkret på ett helt annat sätt utan att själv förgöras och ta skada .Tack vare dom 17 år som tågförare har jag både lärt mig mycket om undre världar och får varje dag leva med hemska bilder och minnen men jag har låtit ljuset få ta plats och då blir jag starkare även om det fortfarande är en kamp och stora sviter finns kvar efter vad jag vart med om.Men med den erfarenheten kan jag stötta andra som nu går igenom liknande saker,ha en förståelse hur det känns när någon hoppar framför ett tåg eller hur det känns att bli misshandlad,min erfarnhet vänder jag till positivt att genom min andlighet kunna nå ut med medkännande och vara ett ljus och stöd för den som behöver.

Lärdomen har vart att se andra för vad dom är,att det finns ett mörker som råder och enda sättet att bemöta mörker är med ljus men  för det flyter jag inte runt på ett fluffigt moln utan ibland får man ju även sätta gräns om någon går för långt mot en,åter igen tänker jag hat ilska och mörker så tar negativt fäste och allt blir en obehaglig rundgång.Det vi sänder ut det kommer trefalt tillbaka och med min erfarenhet vet jag vad jag paratar om eftersom jag gått igenom det h-vetet själv en gång i tiden men nu låter jag universums ljus lysa i mitt hjärta och det tar överhanden över allt mörker och man blir själv starkare :-)

Jag förstår inte denna farsination av mörker från många människor och en demonisk andevärld,jordbundhet finns men är minimal och demoniska ting skapas endast av vår egen rädsla och existerar inte i ljuset på andra sidan utan är enbart skapad av människan inte av en fullkommlig andevärld.Ljuset har jag inte funnit i det jordiska utan det kommer från andevärlden sen är det upp till mig att göra något vettigt av det i min jordiska form,antingen förkasta eller förkunna kärleken Glad

yamher
2011-05-01, 08:48
#108

Jane Lyzell du svarade inte på mina frågor

Jag söker inte det negativa, onda eller mörka. det är ni som visar det så. Jag e bara intresserad av varför Jane-Lyzell har en uppfattning av verkligheten av andra sidan att den bara består av ljuset, hjälp och godhet? Det e en illusion.

Det spelar ingen roll hur ni väljer att leva, tyvärr kan ingen trolla borta negativa saker och det är med oss för att vi ska lära oss hantera alla känslor. Det är i stort sett ingen som klarar av att vara genom god för att det finns en mening med alla dessa känslor och hur vi hanterar dem och våra val här i livet:)

Alis volat propriis Oskyldig

Jane-Lyzell
2011-05-01, 12:05
#109

108 så länge du väljer att se det negativa så finns det där - ditt val! ju mer du skapar av det dest mer har du i ditt liv!

Du säger att jag inte svarar dig - det gör jag - däremot så har du inte ännu förklarat vad du menar med det negaticva och bortom!??? vad sysftar du på - specifisera är du snäll - hur ska vi kunna svara dig när vi inte vet vad du syftar på!?

//Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[Borttaget]
[Borttaget] 
2011-05-01, 18:57
#110

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget] 
2011-05-01, 19:19
#111

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget] 
2011-05-01, 19:53
#112

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget] 
2011-05-01, 20:05
#113

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget] 
2011-05-01, 20:34
#114

Inlägget är borttaget

stass
2011-05-01, 21:05
#115

Bra artikel, Tack!


[Borttaget]
[Borttaget] 
2011-05-01, 21:28
#116

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget] 
2011-05-02, 00:35
#117

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget] 
2011-05-02, 01:22
#118

Inlägget är borttaget

[walkinbeauti]
2011-05-02, 02:06
#119

# 118 Kommentaren borttagen.Motivation OT i tråden som handlar om-Spöken vad är det !

[Borttaget]
[Borttaget] 
2011-05-02, 07:58
#120

Inlägget är borttaget

Jane-Lyzell
2011-05-02, 20:50
#121

110 Ja den värld som jag mött är alltet och den är ren kärlek som fyller varige cell ut i minsta atom med lyckaSkrattande Det är ett fantastiskt varande att bli ett med alltet! så fantastisk att man vill vara kvar där - men jag vet att en dag finns jag i detta fantastiska - och vet du varför jag vet det - för jag har sett detFlört och känt det!

Jag tror du med flera ser för jordligt på andevärlden i Jing o Jang - det existerar inte på andra sidan - där möter lika lika - så därför så viktigt hur du utvecklar dig på denna sidan - här är platsen för avansemang eller tvärt om!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

estridgeorgina
2011-10-10, 13:53
#122

Hejsan,

Jag har en "sak" som förbryllat mig lång tid. nu undrar jag om det kan röra sig om psykis-energi, eller vad?

Det handlar om ett över 200 år gammalt skåp som fanns hos min mormor när jag växte upp, jag minns att jag tidigt kunnde känna "detta" så fort jag tittade på skåpet.

Det är en "känsla" jag får i näsan, den är inte särskilt angenäm men inte heller särskilt skräckinjagande, men den är mycket påtaglig en kort stund och försvinner sen lika fort som den kom. Den går inte att beskriva med någon "vanlig" doft/lukt. Jag kan även känna detta när jag tittar på andra liknande skåp, på foton eller direkt, ibland kan jag även framkalla minnet av detta.

Min mormor lever inte längre, skåpet finns nu hos min kusin, men när vi förra året var där på besök så fick jag "träffa" skåpet och känslan fanns fortfarande kvar när jag såg det. Vill det mig något??

Mvh estridgeorgina

Jane-Lyzell
2011-10-10, 17:21
#123

122 kan vara psychic eller mediumistiskt - din gåva att känna dofter!

troligen din mormor som gör sig påmind på det sättet:-))

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2012-06-25, 18:05
#124

Glad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

mayolica
2012-09-06, 15:16
#125

En intressant och spännande spök-artikel.Glad

~ mayolica ~

Jane-Lyzell
2012-09-06, 16:23
#126

125 Tack!Flört

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2012-11-06, 14:02
#127

Flört

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Klass
2012-11-06, 18:31
#128

Kan man provocera andar/spöken så att de bli arga eller liknande? "Går de på" saker som t.ex. att man ställer sig framför en spegel och upprepar ordet (?) "redrum" ett visst antal gånger? Eller finns det något annat man inte bör göra för att förarga dem så att det verkligen märks?

yamher
2012-11-06, 19:24
#129

ungefär som i verkliga livet. Vi har alla olika tolerans nivåer och vad vi kan ge oss på. Oftast har i af de som har gått över mer tolerans nivå och förståelse för oss som "lever" här.

Men hur de skulle kunna ge igen, om du retar upp någon eller får dess uppmärksamhet - det är en annan fråga. Nödvändigtvis inte på det sättet som du skulle önska utan sannolikt den totala motsatsen.

Alis volat propriis Oskyldig

Klass
2012-11-06, 19:29
#130

Vilket sätt önskar jag och vad är motsatsen?

yamher
2012-11-06, 19:45
#131

jag menar inte dig personligen, utan ett mer generellt antagande. En del söker provokation för att få en fysisk manifestering av något slag. Knackningar i väggar, evp, manifestering, saker som rör sig osv.

De däremot med kunskapen på andra sidan kan ta reda på varje människas rädslor. Då kanske de väljer att följa med hem och vänta tills personen har somnat eller fäller krokben på andra sätt. Eller ger denne negativa känslor som får h*n att må dåligt.

Vad händer om vi provocerar olika människor här på jorden? Vilka beteenden kan få? Detsamma gäller på andra sidan. Vilken reaktion man får kan skilja sig rejält…

Alis volat propriis Oskyldig

Jane-Lyzell
2014-04-22, 21:45
#132

😉

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Upp till toppen