Spiritualism

Fastnar andar mellan världarna?

2016-09-13 10:28 #0 av: Jane-Lyzell

Skrönor vill få oss att tro det - men är det så ?

Nej, min vetskap om detta är att det inte är så, men en del väljer att gå fram och tillbaks emellan världarna.

Alla människor som dör fysiskt går själsligen vidare till nästa existens, men många väljer att gå tillbaka emellan världarna för att titta till oss som lever kvar på jorden och hjälpa oss över den värsta sorgen. Är det någon som fastnar i förlusten är det vi själva. Det är det våra nära andligen hjälper oss med, att komma ur sorgen och vidare. De har ju inte dött själsligen/andligen utan endast i fysisk form – det fina som är dem lever ju vidare.

Många har ett möte med sina kära i drömmen, vilket oftast är enda sättet för dem att komma nära så kallade vanliga människor. Många har så kallade vivida drömmar som är gedigna möten andligt i andens värld.

Det kan ibland skänka den största tröst vid sorg. Eller att våra nära andar rumstrerar om hos oss för att få vår uppmärksamhet på att de lever vidare i andens värld. Men inte har andarna fastnat! Det är en skröna och ingen ska vara rädd för att någon av sina egna nära barn, föräldrar, vänner , djur etc skulle fastna eller att man själv skulle det den dagen vi dör och jag vill försöka hjälpa dig ta bort den rädslan.

”Om Gud skaparen har skapat allt i perfektum varför skulle Gud skapa döden operfekt?”

Tänk på meningen ovan en stund och reflektera över det. Vi vet att födas och naturligtvis vet vi att dö – anden inom oss vet.

Jag har haft fördelen att arbeta med de mest välrenommerade mediumen i världen på Ramsbergsgården, Colin Fry, min mentor och Gordon Smith, med flera för att nämna några av alla så säger de samma sak som jag. INGEN FASTNAR.

Om någon andlig människa dröjer sig kvar i hus eller andra platser så är de där av en orsak och ett behov. De går emellan världarna och vet att de är i icke fysisk form, men har ett behov att vara nära av olika anledningar, som tex det jag skrev ovan. De har ett behov som man bör respektera och inte störa dem i deras utveckling!

Minnes- energier förväxlas oftast för andar och jag tror detta har spätt på skrönan om att andar fastnar. Ett ”plats- minne” kan man säga, som fastnat i tiden. Det är som att sätta på en videospelare på återuppspelning. Den spelar upp samma sak om och om igen oftast på samma plats och tid och samma fantomer/minnesbilder kan ibland både ses och höras av mediala. Som tex soldaterna som går ned i marken vid slaget vid Lutzen eller annat som tex gamla skepp, slott etc.

Jag har som spiritualistiskt medium ännu inte stött på en ande som inte vet att de är andar och då har jag haft kontakten sen jag varit barn. Jag har stött på rädda andar och andar som håller sig kvar frivilligt, men alla vet de är döda (fysiskt).

De flesta andar är nära och kära som drivs av sin kärlek i familjen. Det är också de som oftast misstas för andliga spöken. Handen på hjärtat… skulle inte du själv rumstera om hemma hos de dina den dagen du själv är ande? För att få dem att förstå hur bra du mår och lever vidare.

Minnes- energier (emotionella) kan sitta kvar upp till flera hundra år, men det är inga andar, endast fantomer av minnen. Det är väldigt intressant dock, men det är inga andar. Ett minne eller en fantom kan du inte kommunicera med, de är där som en slags påminnelse. Detta tas felaktigen för andar och spöken. Dessa energiminnen kan låta och ses, men du kan inte kommunicera med dem. De finns där kvar för att påminna om att inte göra om samma dumma sak i historien igen.

Tyvärr har film, tv och böcker ställt till det rejält om tanken om vilsna själar, vilket är struntprat och fantasier. Filmer, böcker och tv är en del av en penninga- industri som tjänar pengar på människors vidskepelse och rädslor. Ingen är vilsen, alla får hjälpen de behöver av sina andliga följeslagare. Ingen lämnas vind för våg.

Alla har en ledare som hjälper till vid övergång och skydds änglar, särskilt vid snabba övergångar sätts det in hjälp direkt. De som inte tror på livet efter får extra hjälp, för att förstå att livet fortsätter efter den fysiska kroppens död. Deras egna ande kommer att känna igen sig snabbt, då alla har en ande:-) – Guds perfekta skapelse!

Alla får hjälp på andra sidan, något annat vore grymt, så du kan lugnt släppa rädslan för att andar skulle fastna.

Skrivet av Jane Lyzell © Lyztran.com

http://www.lyztran.com/blogg/ 

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-09-13 10:42 #1 av: VSK

I min värld så kan andar inte fastna emellan två världar. Om så är fallet, vad är det för nåt mellan världarna? Antingen är de här eller där, eller på båda ställen samtidigt Glad

När de gäller om de fastnat kvar i våran värld eller inte, har jag ingen uppfattning om. Jag saknar den kunskapen och erfarenheten att uttala mig om det. Jag tror andar kan hålla sig kvar i vår värld av olika anledningar. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-09-13 10:47 #2 av: Choklad

Tack Jane, jag har viss erfarenhet av att nära och kära kommer och rumsterar om hos mig. Skrattar

Men det med minnes-enregi visste jag inte så mycket om, detta som du skriver förklarar en hel del för min del, så det blev en A-ha upplevelse här.

Och att vi har någon som är med oss från födelse, genom hela livet här, och sedan då vi slutligen går över, det kan jag också intyga. Hjärta

U R us

Anmäl
2016-09-13 11:09 #3 av: Jane-Lyzell

1 absolut kan de hållarsig kvar i vår värld om de vill det - men ingen fastnar 

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-09-13 11:10 #4 av: Jane-Lyzell

2. Tack Choklad <3  Vist är det tryggt veta vi är aldrig ensammaBlomma 

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-09-13 11:16 #5 av: Choklad

Ja, numera vet jag att jag inte har någon anledning att vara rädd, så nu blir jag bara glad då det händer något litet här hemma. Ibland blir det stora händelser också, och då hoppar man till rätt bra, som när jag satt i lugn och ro i köket, och det small till i diskbänken, ganska rejält. Jag hittade ingen naturlig förklaring på det heller-  ibland är det någon som puttar till små saker som står nära mig, bara för att jag ska komma ihåg att jag inte är ensam. GladOch när jag diskar, så är ibland någon som svischar förbi mig, ibland så nära att jag kan känna "energimassan" rent fysiskt.

U R us

Anmäl
2016-09-13 11:54 #6 av: Jane-Lyzell

5 Härligt och troligen din vetskap om deras närvaro i kärlek gör att de vågar sin närmareBlomma

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-09-13 12:49 #7 av: Choklad

De är hjärtligt välkomna Glad

U R us

Anmäl
2016-09-13 14:25 #8 av: Jane-Lyzell

Skrattar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-09-13 14:50 #9 av: VSK

Inte hos mig. Hör är det avtalad tid som gäller :)

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-09-13 18:27 #10 av: Jane-Lyzell

9. det är bra Skämtar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-09-13 18:42 #11 av: VSK

Skämtar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-09-23 16:42 #12 av: glittertind

Då menar du alltså att dessa medier, i TV:s "Möte med det Okända" är falska bedragare, som tjänar pengar på lögner och påhittade spöken. Du menar att alla programmen är uppbyggda kring påhittade upplevelser och iakttagelser hos de medverkande, för att göra detta ämne intressant, och du förnekar att dessa TV-medier får kontakt med verkliga avlidna personer, så som det verkar genom medierna. Med sådana, som ännu inte släppt kontakten med astralplanet, utan kan vara känslomässigt fast av trauma, eller andra lägre bindningar. T.ex oro för sina ägodelar och anhöriga.
Detta anser jag är kränkande mot Jörgen och de andra medierna, som hjälpt så många att hitta hem... Du säger att ingen fastnar.... nej, för de leds till slut av guider och änglar till sådana personer som kan hjälpa dem släppa sina trauman och fixeringar, som låst dem i lägre vibrationer dit inte guiderna når... Men det var inte riktigt så du menade.

Anmäl
2016-09-24 00:59 #13 av: Jane-Lyzell

12. Den tolkningen får stå för dig

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-09-24 10:18 #14 av: Choklad

Men blev det inte en liten missuppfattning här?

Det står väl  i rubriken om  andar fastnar MELLAN världarna? Är det inte skillnad på att fastna mellan världar och att fastna i en värld? Om man dör, och inte förstår det, om man tror att man lever, och inte hittar "ljuset",  eller man kanse inte vill till det, av olika anledningar, man kanske är förvirrad, rädd, mm. Men då tycker jag att "fastna" är fel ord, kan ju vara så att guiden (t ex) försöker hela tiden att att få en att gå vidare, men man vägrar av olika anledningar. Och min erfarenhet är att man blir aldrig tvingad till något man inte vill.

Ibland behöver man få stanna kvar hos nära och kära tills man är redo att gå vidare. Det är vad jag tror.

U R us

Anmäl
2016-09-24 10:25 #15 av: [Rhonda]

#7 Här med!

Anmäl
2016-09-26 02:59 #16 av: Hukanson

Vi kan med jämna mellanrum se Star Wars på teve och det kanske finns någon anledning till att den sagan visas så ofta? Den handlar om en konflikt mellan Ljus och Mörker mellan Rådsprincipen och Kejsaren-principen.  I den miljön är det lätt att hamna emellan och gå vilsen.

Medierna i Det Okända söker lösa problemen med obehaglig närvaro av avlidna släktingar och platsbundna personer genom att be dem "gå in i Ljuset" men vissa har svårt att göra det därför att "de har en släng av Alzheimers" och vill inte. Men frågan uppstår: finns de avlidna personer som tillhör Kejsaren och aldrig går över till Ljuset utan tillhör en Mörkerhierarki som har helt andra sätt att existera och en helt annan moral?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-09-27 11:59 #17 av: Jane-Lyzell

14 . så sant Skrattar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-09-27 12:05 #18 av: Jane-Lyzell

16 - Tv är Tv och de vill oss gärna se svart eller vitt - mörker o ljus

Det finns inget mörker mer en de vi själva skapar i våra sinnen - och Tv spär på det så människor fastnar i sina rädslor och föreställningar - vilket är olyckligt.

Ingen ande har Alzheimers i anden - det hör den fysiska kroppen till .

Jag tror inte på en mörkerhirarki mer en den som människan skapar själv Skämtar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-09-27 12:55 #19 av: Hukanson

Jane du tror verkligen att människan är underkastad köttets diktatur. Ett kött som kan gå sönder och få sjukdomar...och människoanden måste acceptera och lyda omständigheterna följsamt.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-09-27 13:03 #20 av: Jane-Lyzell

19 Nej vad får dig tror det ?

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-09-27 13:09 #21 av: Hukanson

Å ena sidan säger du att det finns inget annat mörker än det vi själva "skapar" men å andra sidan säger du att kroppen har fullt ansvar för sina svagheter;  "sjukdomar" hör kroppen till  (och därmed regerar anden).

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-09-27 17:30 #22 av: Jane-Lyzell

21. förstår inte hur du menar - håller med i din tolkning av vad jag menar - men förstår inte vad du tycker är konstigt och förstår inte din parentes ?

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-09-27 20:17 #23 av: Hukanson

Om det är kroppen som skapar mörker vad är då "lagen" som styr hur det går till?

Om kroppen har sjukdomar - varför har den det ?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-09-27 20:49 #24 av: Jane-Lyzell

23 Kroppen är endast ett redskap och vårt medvetande är begränsat i kroppen - våra fysiska liv skapar ont eller gott beroende på hur vår hjärna tolkar och lär sig från födelsen av alla intryck och hela livet - Om jag hade alla svar skulle det ju vara bra - men nä det har ingen. Jag ger dig min syn 

Kroppen har sjukdomar för att den just är en fysiska kropp och inte eter

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-09-28 10:47 #25 av: Choklad

Jag ser det som att de upplevelser vi har i våra liv, blir erfarenheter och till lärdomar, och en av de negativa verkningarna av detta blir sjukdomar mm.

och att kroppen och anden tar "tillvara" detta på olika sätt.  Jag tror att det negativa känslomässiga i oss, skapar olika sjukdomar utifrån olika vinklar. Negativa upplevelser skapar olika symptom i oss, beroende på hur vi uppfattar och upplever negativitet.

Om vi alla hade förmågan att se allt ur en positiv vinkel, hade inte så många av oss varit sjuka/ stressade/ psykiska sjukdomar, men allt beror på hur vi blir bemötta som barn, och inga föräldrar eller vuxna är perfekta, så det blir som det blir och barnet anpassar sig och lever efter hur det har formats. Sedan har ju barn från början en egen inre "kärna" av  sitt eget varande. Och det är det som formas och utvecklas i samband med de vuxnas beteende.

U R us

Anmäl
2016-09-28 14:43 #26 av: Jane-Lyzell

Vår fysiska kropp rymmer visst antal år i förbrukning sen slutar den fungera på ett eller annat sätt (bryts ned , för att slutligen dö)  kroppen är inte evig men det är anden

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-09-28 20:09 #27 av: Hukanson

Har du fått den kunskapen genom andeutfrågningar, Jane?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-09-28 22:46 #28 av: Jane-Lyzell

27 vilket inlägg syftar du på ?

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-09-29 08:55 #29 av: glittertind

Sjukdom ja... Det kan ju ha flera orsaker... Dels kan det vara påverkan utifrån, som vad vi får i oss genom lungorna  när vi andas... (rökning, luftföroreningar, stendammslunga, lösningsmedel...) genom slitage av kroppen, eller genom det vi äter...
Det också vara karmatiskt på något vis. Vi ska lära oss något viktigt, genom en erfarenhet av något slag.

Dit tanken går, dit går energin... Energin har med eterkroppen att göra. Eterkroppen har förbindelse med chakrasystemet som styr flödet i kroppen.
Vid negativt tänkande, depressioner, chockupplevelser och trauman, blir det  blockeringar i detta systemet, och de delar av kroppen, som får för lite energi, (eller för mycket) kan då drabbas av sjukdom. Stress kan också blockera energin, så att man lätt drabbas av infektioner, huvudvärk, osv...
Därför är det viktigt att lyfta tanken på olika sätt... Tänka positivt... meditera... ha roligt... känna kärlek...
En duktig healer kan se var blockeringarna sitter, och lösa upp dem genom att balansera energin och chakrasystemet.  Men sedan måste man ju göra något åt grundorsaken också.

Och kroppen åldras ju... Man har kommit fram till att varje cell bara delas ett visst antal gånger, och det sker i allt långsammare takt. Men man kan ju ändå vara frisk , om man sköter det tempel som ju kroppen är.
Men nu kom vi ifrån det som tråden egentligen handlade om.

Jane... Du måste ha ett enormt starkt skydd, som inte har kommit i kontakt med och fått uppleva något negativt eller ont ifrån andevärlden under alla dessa år.
Själv var jag, för längesedan med, då en medial vän träffade på en man som begått självmord, och sedan inte lämnat sitt hus. Den nye ägaren var väldigt störd och kände stort obehag när denne personen (anden) kom nära.
Jag upplevde själv andens närhet som iskall kyla och beröring och hoppade framåt flera steg, av obehag, när jag kände vibrationer och närhet av personen i fråga. Då satte sig mediet resolut i andens favoritstol, och han fick direkt kontakt  med honom. Samtalet visade att anden var i djup depression och förvirring, men han lugnade sig, när han fick veta varför allt var så konstigt, från hans sida sett. Min vän förklarade att han inte alls behövde gå kvar så som han gjorde... att det finns mycket finare ställen, och att folk väntade på honom där... och han visade honom en mental bild av detta. Bara det att hans sinne och uppmärksamhet då vändes bort från hans egen situation, där han var fastlåst av sitt tänkande och av sitt trauma av att ha skjutit sig,  gjorde att han kunde svara på sin ledares impulser, och då gå vidare uppåt.
Temperaturen i rummet höjdes sedan flera grader, och ingenting störde längre friden i huset.

Det skulle kunna ha tagits från "Möte med det okända"
Men detta var 1976, alltså för 40 år sedan. Och det var inga avtryck på platsen av något som hänt. För det försvann helt sedan.

Anmäl
2016-09-29 15:09 #30 av: Jane-Lyzell

29 - . så sant som du skriver om kroppen Glad

som svar på din fråga - tycker inte du att en person lidit tillräckligt som är så deprimerad så den tar sitt liv ? 

Det ni kände var troligen hans minnesenergi .- det är det som är problemet - mediala tror det är andar.

Vist kan det varit han också som ville berätta sin historia av någon anledning eller ville visa på något i huset - men inte har han fastnat - en själ som är så trasig får så mycket kärlek och hjälp på andra sidan - så inte behöver han ett mediums hjälp på denna sidan.

Kanske familjen som flyttat in hade liknande problem och han ville göra de som flyttat in uppmärksam på det. att inte göra samma sak - finns en massa anledningar för hangår emellan världarna - men fastnat nä

att fenomen försvinner är ju inte konstigt - finns en psykologisk förklaring till det.

Vist har jag stödd på negativa andar och rädda andar  och de är inte att leka med - men fastnat de har de inte - de har valt finnas kvar av olika anledningar och dem ska man låta vara - om man inte har jobbat med sina rädslor , så kan du göra mer skada en nytta - då de närs av rädslor. 

Men sannolikheten att stöta på dessa andar är minimal som medium eller medial och ännu mindre sannolikhet för en vanlig människa , den är så gott som obefintlig.

Det finns en universell lag som säger lika attraherar lika.

Däremot hjärnspöken finns det gott om Skämtar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-09-29 15:33 #31 av: glittertind

Det var inte någon minnesenergi... Då hade den inte varit kvar efteråt också. Det säger det sunda förnuftet. Där fanns ingenting alls sedan, som ens påminde om sådant här. 
Du vet inte vad som hände där... Du var inte där. Men jag såg det. Och det samtalet som mediet sedan berättade för oss om, var heller inget som hade med minnesenergier att göra. Tro mig!
Vakna Jane! Använd ditt sunda förnuft också och idiotförklara inte alla som sett sådant här! Att ändra ståndpunkt är att utvecklas, inte att retirera.

Anmäl
2016-09-29 16:56 #32 av: Jane-Lyzell

31 -Jag idiotförklarar ingen - jag ger min syn på andar och minnesenergier - medium gör sig behövda - De behövs endast att förmedla information emellan världarna - inget annat . 

Kanske var anden där kanske var den det inte - Minnes energier kan även dom upphöra när det fyllt sitt syfte .  alla sätt är bra utom de dåliga brukar man ju säga - huvudsaken det blev lugnt för familjen - det tyder på att det som skulle förmedlas är gjort , på ett eller annats sätt.

Kanske blev det lugnt för mediumet sa den fört över en ande.... ? psykologi

Jag är synnerligen vaken- det är därför jag upplyser om att det kan kanske vara på andra sätt en det som tv och myter vill få oss tro

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-09-29 18:00 #33 av: Livsglädje

En intressant diskussion som nötts, stötts och blötts många gånger genom årens lopp. Kan säga att jag var en av dom som var som i över 30 år var övertygad om att jordbundenhet var vanligt, att det var just det som vi möter när vi känner frustration, sorg, ilska  men jag fick backa för några år sedan i den frågan och fundera över hur tolkar jag och hur läser jag in mina egna känslor kontra andens.

Här måste vi koppla bort våra jordiska värderingar och är det några som är jordbundna så är det vi  just för vi är i en fysisk kropp som kan bli sjuk, som kan möta svårigheter och är vi på andligt uppdrag så tolkar vi lätt in våra jordiska sinnen som vi i vår tur för över på andevärlden.

Jordbunden är ett ord jag idag inte kan ställa mig bakom däremot att det finns dom som dröjer sig kvar absolut men då finns det orsaker varför och det är dom orsakerna man som medium tar reda på och förmedla inte säga stort vitt och brett att någon sitter fast eftersom det hela vägen handlar om andens eget val och där kommer vi in som förmedlar och väl vi gjort vår uppgift då är anden nöjd förutsatt att anden får säga sitt.

Ett exempel, ett enkelt sådant är om en när och kär går över men känner sig inte helt klar här och vill berätta om olika saker för dom efterlevande så då kan han eller hon dröja sig kvar. När vi uppfattar saker som känns tunga måste vi ha i åtanke att det är andens sätt att visa oss hur den hade det under sitt liv för där har vi bevisföringen för en fortsatt existens men att säga dom fastnar då kliver vi över gränsen  och måste genast se över hur mycket av vårt vi för över på andra sidan.

Är jag i obalans, har jag inte koncentrationen så är det väldigt lätt hänt att jag tolkar andra sidan alldeles fel och där bör vi betänka ska vi ägna oss åt det här eller först utvecklas personligt så vi får styrkan att förstå för det finns många många andligt sökande med stora psykiska problem, inte för det är fel men ta hand om sig själv först sen kan man jobba med andra och med andra sidan.

Jag har också mött dom som är rädda, jag har mött den frustrerade sorten trodde jag fram till för några år sedan när jag var så illa tvungen att inse det är enbart deras sätt att visa oss hur deras liv var och på den vägen kan vi ge bevisföringar där anhöriga känner igen men sen måste vi koppla bort våra jordiska värderingar och se skillnaden mellan oss och en värld som innebär ren kärlek.

Läste längre upp i tråden hos Hukansson och rätta mig nu om jag är ute helt fel men menar du Hukansson att en ande skulle kunna lida av alzheimers eller förstår jag dig alldeles fel där ? en ande kan aldrig bli sjuk, vi kan men anden den är konstant och den är ren däremot har anden självklart minnen med sig om olika sjukdomar och förlopp men anden är hel, ren och frisk.

Minnesenergi eller restenergi är jag inte så inne på eftersom jag tror det handlar betydligt mer om hur en ande vill förmedla sig och där kan vi lätt fastna  i former så som jordbunden men jordbundna det är ju vi som ännu inte fått lämna våra fysiska kropp och jag skulle vilja ställa frågan att hur skulle ni själva uppfatta det om ett medium säger du är jordbunden, du är osalig ande när allt du vill är att få synas och få uppmärksamhet för det är ditt enda sätt att rumstera om för att bli sedd ? 

Självklart finns personligheter precis som här och vi förändras inte på andra sidan och vad bättre redskap kan en ande ha än att visa vem han eller hon är genom att visa sin personlighet antingen genom ett medium eller dom som bor kvar i ett hus ?

Jag har en härlig upplevelse som jag var med om för många år sedan där jag skulle komma för det spökade nåt så ofattbart hemskt att dom som bodde där dom var både rädd, ledsna och förtvivlade. Jag använder mig inte gärna av ordet poltergeist eftersom det är så missriktat men ok vi använder det just nu som beskrivning för där gick det ann och för att få ett hum om vidden hur dom hade det så tar jag ordet som exempel hur mycket jag än ogillar ordet.

När allt kom omkring så var det så enkelt att mannen som ägde huset innan nya ägarna hade en del som han ville klara upp. Det fanns bland annat papper på saker som för honom var viktiga och det enda sättet han kunde förmedla sig när helt okända människor travade in i hans hem var "poltergeist" och varför jo ingen såg honom ingen förstod så han satte igång att härja runt i hopp om att få synas, var han jordbunden NEJ men ingen lyssnade och då tog han till dom metoderna enbart för att få sitt sagt och väl på plats så kunde vi reda ut det där och både han och dom boende blev nöjda så svårare än så är det inte.

Vad som är viktigt att komma ihåg är att andra sidan är inte annorlunda än oss, dom som vi behöver ta till knep om ingen hör dom precis som vi behöver skrika hallå lyssna hör du mig inte.

Vi måste se att vi på jorden bär på så mycket som hindrar oss just för vi har en jordisk kropp som begränsar oss och med dom begränsningarna så för vi över vårt på en värld som enbart består av renaste ljus och har helt avsaknad av exempelvis hierarkier, smärta eller annat och vi måste stanna upp och ställa oss frågan hur vill vi bli tolkade den dagen vi går över ? vill vi kallas för jordbunden, osalig ande eller att vi fastnat mellan världarna just för att människan söker spänning och det här handlar så mycket om att dramatisera och göra saker till nåt dom inte är och resultatet det blir en massa onödiga hjärnspöken vilka vi alla gott kan vara utan  både här och på andra sidan. 

Låt oss leva sida vid sida istället för det finns inget avstånd mellan oss det skapar människan helt och hållet själv med sina jordiska mått när allt är så enkelt att leva sida vid sida med varandra utan en massa konstigheter för andlighet är så enkel den är så okomplicerad som den bara kan bli och tolka en ande lika som d tolkar en fysisk är A och O i hela kommunikationen,svårare än så är det inte .

Ha en fin kväll  Hjärta

Anmäl
2016-09-29 22:16 #34 av: glittertind

Ja, alla går sin väg och söker sanningen på sitt sätt och är så säkra på att man har rätt att man säger att "förr trodde jag som du... nu vet jag bättre." Tack, men det köper jag inte....
Jag berättar om en tydlig händelse och blir misstrodd, och allt bortförklaras, som när ett ufo av forskarna är planeten Venus.... Ni var ju inte där, och ändå förnekar ni det jag berättar och tror er veta vad som egentligen hände. Det ser jag som ganska lågt.

Visst ligger det mycket i det Livsglädje säger, men andevärlden är inte en enda nivå och värld av glädje, utan utvecklingen fortsätter uppåt i all oändlighet, och vi har ingen aning om vad Gud egentligen är, och inga medel eller referenser för att förstå de högre sammanhangen... Oändligt ljus säger väldigt lite...
Vi går olika vägar dit, i olika snirklar och gör olika erfarenheter vid olika tillfällen Därför måste vi förstå att vi inte tänker lika i alla lägen och sammanhang.
Den viktigaste biten är dock kärlek och medkänsla... utan den kan man lägga ner tanken på att utvecklas, förutan det man kommer ingenvart.

Anmäl
2016-09-29 23:35 #35 av: Jane-Lyzell

33. Huvet på spiken - tack Blomma

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-09-29 23:38 #36 av: Jane-Lyzell

34 . Tack för du delar med dig av dina upplevelser och du har helt rätt alla har sin väg till förståelse .

För mig är Gud kärlek - villkorslös kärlek - det där som fladdrar av glädje i hjärtatHjärta Då vet man

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-10-01 10:23 #37 av: Hukanson

Min mening om andar med alzheimers är att innan de går över till Ljuset för att återlösas från fysiska bindningar måste de vara som de är i denna världen...därför behöver många änglabeskydd för att gå över. Jordbundna andar har ofta haft svårt sina sista dagar därför är de kvar...

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-10-01 18:17 #38 av: Livsglädje

# 35 Eller spiken rätt i huvudet Skrattar nä skämt och sido kunde inte låta bli Skrattar. Tack själv för kloka ord och tankar Blomma

# 34 Du har så rätt så rätt är visst är det så att vi hela tiden går nya vägar, nya utmaningar till mötes och här gäller det att inte fastna i gamla hjulspår så man hindrar sin egen utveckling oavsett det gäller andligt eller något helt annat.

Du skriver så här Glitterlind :  "förr trodde jag som du... nu vet jag bättre." Tack, men det köper jag inte.... 

Vet du den inställningen hade jag också för några år sedan, ingen kunde rubba mig det minsta i allt rörigt som andligheten i dag innebär och håll med om att ju mer komplicerad andlighet låter ju mer upplyst låter människan som ska vi kalla det "predikar" olika läror och allt blir till slut en endaste röra av både det ena och det andra så till slut saknar det sin helhet,anden den vi borde fokusera på försvinner i en djungel av andlig upplysning som bottnar så ofantligt i människans egen fantasi.

Jag är den som ser och hör andra sidan lika tydligt som en helt vanlig fysisk människa, jag reser spontant mellan världarna men är jag mer upplyst för det eller bättre än den som inte gör ? aldrig i min tid tvärtom jag är bara ande och bara en enkel människa för som du skriver så befinner vi oss alla på olika vägar och dom måste vi gå för att få olika insikter men det många gör är att dom fastnar och ser inte eller kanske rent av är rädda för att bryta mönster eller bryta det som dom sagt för fem år sedan för idag stämmer inte det jag upplevde då eftersom både vi och andra sidan hela tiden utvecklas ,förändras och vad ska andra säga om man plötsligt en dag inser att nu har man gått vidare och det man predikade förr bär inte längre.

En jobbig situation kan uppstå och den har jag fått gå igenom själv och gör fortfarande för det är inte enkelt att ha vart den som snott in sig i diverse läror om hur det är och hur det ska vara och sen komma och säga nåt helt annat för oj vad ska folk tro Förskräcktså mitt i all utveckling åt olika håll finns en rädsla för att ändra sig inför andra och även den där bekväma invanda biten vi ofta litar på plötsligt rivs upp och varför, jo för allt är hela tiden i rörelse både här och på andra sidan.

Min guide har jag en väldigt fin relation till och för många år sedan så sa han att jag kommer att bli den som ifrågasätter, jag kommer att dra mig undan så mycket inom det här, jag kommer att näst intill låta som en skeptiker men inte tusan trodde jag honom då för jag var så inne i precis allt "upplyst"men vem fick åter rätt och jag fick snällt backa och säga du hade rätt,lite snopet för jag trodde honom verkligen inte fast vi har fysisk hörsel så ville jag helt enkelt inte tro honom men som vanligt jag får backa och inse han har ju rätt .

För mig handlar inte andlighet om upplysning, det gjorde så förr  pinsamt nog, löjlig upplysning ska tilläggas  Generadidag handlar det bara om att vara ett med andra sidan och här och jag hoppar tillbaka till dina ord  "förr trodde jag som du... nu vet jag bättre." Tack, men det köper jag inte.... 

Jag menar absolut inte att jag vet bättre, nej nej nej tok heller tvärtom  men det enda jag gör idag är att följa anden och se dom förändringar som sker och se att andra sidan som vi förändras hela tiden och om fem år Glitterlind så är du där och ser nya möjligheter och du kommer också att se hur enkelt allt är helt utan en massa komplicerat andligt krussidull och är vi båda kvar här då så lovar jag att putta upp den här tråden om jag får Skrattar

Vad säger Du, ska vi ses här om fem år i tråden och se din utveckling mot en enkelhet för den är på gång  kan jag lova Hjärta

Anmäl
2016-10-01 20:43 #39 av: glittertind

Tack! Du gav mig en erfarenhet nu som jag måste sätta strålkastarljus på, tills den etsat sig fast i sinnet helt.
Den, att när man skriver ett svar till någon, så känner man inte personen och vad den står för, mer än i det lilla som personen skrev... Det man tror man svarar på. Man känner inte vibbar, ser inte ansiktets uttryck, känner inte människan alls. Tänk vad man kan såra i onödan.... Tänk så ofta man slår ut redan öppnade dörrar.

Jag återkommer....

Anmäl
2016-10-03 13:28 #40 av: Choklad

Andevärlden "värderar" inget. De tänker inte i banor som att någon är bättre eller sämre.  Om någon som kan räkna till hundra, skulle vara bättre än den som "bara" kan räknar till fem, är ju inte relevant egentligen. 

U R us

Anmäl
2016-10-03 17:14 #41 av: Hukanson

Joho andevärlden värderar visst...de skrattar åt dumheter och applåderar det berömvärda...men de gör det efter sin egen definition på intelligens och inte efter det levande köttets definition.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-10-04 06:10 #42 av: glittertind

Det finns en utveckling av själen mot högre och högre vibrationer, mot det absoluta ljuset... eller den absolut högsta tonen... Det är ditåt vi ska. Men vi har evigheten på oss. Därför är ingen bättre eller sämre, bara för att man startat tidigare eller senare och är på olika ställen i förhållande till varandra vid en viss tidpunkt. Inte är väl storasyster förmer än lillebror, eller pappa förmer än sin son? Och tid finns inte i evigheten.
Och när vi är här nere, kan vi inte se hur facit ser ut.... Ett liv som handikappad kan t.ex ha många orsaker... Det kan vara karma... Det kan vara att man har tagit på sig detta, för att ens partner ska ska få utveckla egenskaper, som hjälpsamhet, tjänande, empati och självuppoffring. mm... Eller för att man ska lära sig förstå att det inte är kroppen som är viktig.

Anmäl
2016-10-04 12:07 #43 av: Choklad

# 41

hmm du förstod inte hur jag menade, och värdera kan göra på mer än ett sätt, som t ex nu då du värderade mitt påstående. Ja andevärlden uppmuntrar oss, det är inte att värdera.  Det handlar om kärlek, inte värdering. Och även om man skrattar åt en dumhet, så görs det med kärlek och förståelse. Tålamod också. 

"levande köttets definition" - vi värderar med våra tankar och efter våra upplevelser, detta har man redan lämnat bakom sig då man är i andevärlden. 

U R us

Anmäl
2016-10-04 13:20 #44 av: Hukanson

Du menar att de oftast har tolerans för denna biologiska världens trögheter och accepterar att vi är som vi är...jomenvisst. Men som pensionär beskriver så värderar vissa ibland sig själva och sin egen verksamhet före oss levande och har ingen som helst respekt för vår integritet och autonomi. Nej som pensionär beskriver så har de bara list att vänta tills vi har vant oss med deras närvaro, vant oss att plågas, vant oss vid att vi inget kan göra för att försvara oss...tröttat ut oss...men som sagt är de människor? eller utomjordingar?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-10-04 20:36 #45 av: Jane-Lyzell

44 en fråga - vad skulle poängen vara med det - menar varför ?

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-10-05 13:49 #46 av: Hukanson

45 som coop säger - alltfler upplever poängen! Varför och varför, det vet ingen gudfruktig människa. Men om du läser tråden "Ande" och Pensionärs kommentarer om sin situation så borde du förstå att det finns andevarelser som anser sig stå över oss människor och att de måste göra det de vill göra.  Pensionär upplever hur anden rör hennes tå för att sedan sticka likt akupunktur på hennes kropp och därmed flödar energier...hon protesterar och tillkallar hjälp men det bara fortsätter... 

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-10-05 17:35 #47 av: Jane-Lyzell

46 . Har inte läst den tråden - men på det du beskriver låter det som någon vill hjälpa henne andligen - eller så handlar det om hjärnspöken

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-10-05 17:50 #48 av: Hukanson

Just det jag menar...vill "hjälpa"...

Oneness can not be divided.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.