Andlighet

God eller Ond

2015-04-29 09:57 #0 av: Jane-Lyzell

I Spiritualismens 2 princip - Är vi alla Systrar och bröder ! Men ser det ut så ?

Är människan god eller ond ? - ja ibland undrar jag !?

Vi har ju som ordspråket säger bägge sidor inom oss och den vi föder kommer ut - men ...............'

en del människor värkar endast vilja skada andra för att må bra själva - som spiritualist kan jag inte förstå detta och det smärtar mig - för de förstår inte vad de skadar - de skadar personerna de är elaka emot men mest dem själva.......

Som människa får man ta mycket skit i sin dar från andra och särklit om man är lite offentlig - då är människans allas villebråd........

På ett sätt gör de dom drabbade starkare - men samtidigt gör det mig mer sorgsen på hur det ser ut.......

Människan värkar gilla andras olycka !?

Vart har medkänslan tagit vägen !? 

Människan tycker det är häftigt om en Amerikan eller engelsman flyttar till Sverige .....

Men om det är flyktingar från krigsdrabbade länder så tycker de att de kan stanna där och inte komma till Sverige........

Eller tiggarna nu på våra gator.... de vill lagändra så tiggeri blir förbjudet!?

Vart är syster och brödraskapet i det !?

Men Sverige kan exportera vapen till krigsförande länder som dödar och tvingar folk på flykt...!?

Vissa tjänar miljarder och barn svälter i 3.e världen !?

Näää lite mer medmänsklighet skulle inte skada i vårt skyddade land som nu måste öppna sina ögon för hur det ser ut i världen - Vi är alla 1 och lever på en planet och den behöver samarbete inte motarbete......

Ja så här tänker jag om detta vad tänker du ?

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-04-29 10:17 #1 av: [Söderort]

Utan vapen kan man inte stoppa IS i Syrien tyvärr så ser världen ut samma sak i flera länder krig är något tyvärr människor kommer hålla på med.

Anmäl
2015-04-29 10:47 #2 av: Jane-Lyzell

1.Jag tror det går att stoppa utan vapen !

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-04-29 10:56 #3 av: Jane-Lyzell

Blomma

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-04-29 12:08 #4 av: Maikailoa

Om man undrar ifall människan är god eller ond så måste man först ha klart för sig vad som är gott.

Vi antar att vi lever på en planet, jorden, tillsammans med djur och växter, så kan det anses vara gott att inte föröda planeten. Nutidens folk blir i det närmaste tårögda av lycka när dom ser betongstäderna breda ut sig, belagda vägar kors och tvärs, gatubelysningar, viltstängsel, industrialisering av samtliga tillgångar, etc. ; En ständig och enveten kamp mot naturen. Generellt sett och genomgående är människan mycket ond.

Att ta till vapen mot, eller på något vis stödja, kampen mot terrorismen, är en ondskefull handling, som förmodligen grundar sig i okunskap, men som likväl resulterar i ondska. "Terrorismen" skapas av bankväsendet och terrorstater som USA och England.

Om resultatet av människornas handlingar är en ödeläggelse av planeten så är människan övervägande ond, och därmed ond.

Drömmar om Utopier kan vara ursäkter för ett agerande. Men det verkar uppenbart att folk har svårt att motstå materialismens frestelser. Dom ser för mycket på TV, som sprider ut ett budskap om materialism och ondska (i fårakläder).

Anmäl
2015-04-29 12:09 #5 av: Maikailoa

Jane.

Ett gammalt ordspråk lyder: "Värk med ä gör ont." ;)

Anmäl
2015-04-29 21:21 #6 av: Jane-Lyzell

så sant Maikailoa - kanske vi lever i helvetet redan nu!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-04-29 22:51 #7 av: Kyllan56

Jag misströstar ofta när jag ser hur världen i stort ser ut idag. För att emellanåt bli glad när jag ser eller hör att det finns människor som gör gott i världen. Som tänker på sin medmänniska och vill få hon/han att må bra.

Idag i västvärlden frodas girigheten och människor jagar prylar, märkeskläder, elektronik o.s.v. Vi utarmar jordens resurser i vår jakt på "lycka".  

Är vi lyckligare för det. Nej, det tror jag inte.. För när man fått en ny efterlängtad sak, är den inom ett år gammal och något "bättre",finns att få. Köp, slit och släng, köp slit och släng... och så fortsätter det i en aldrig sinande ström. Helst vill vi ha det till priset av  nästan ingenting. 

Vi blundar för att bakom varje pryl finns det någon i "tredje världen", som slavar för en lön de inte kan försörja sin familj på. Vi har lagt ner fabriker i väst för att öka lönsamheten. Till ett pris förstås. 

Hela tiden talas det om att öka lönsamheten. Men hur länge kan man öka den? Framförallt när en liten klick blir snuskigt rika och den stora massan i världen  inte har det så bra ställt. Därför måste vi konsumera och slänga så man tillverkar mer och mer och mer...  

Nästa Vetenskapens värld ska handla om att en fjärdedel av våra djur hotas på vår planet.

Idag på Godmorron Sverige, berättade man om en boxningsmatch där prispengarna skulle uppgå till en och en halv miljard kronor. Man tror knappt det är sant. 

Vi har ett system där grupper håller varandra bakom ryggen. Där ett dåligt arbete redan skrivits in i anställningsavtal skall skyddas genom saftiga avgångsvederlag. Det betyder att man belönar risktagande och ett dåligt utfört arbete.

I mina ögon har det aldrig varit större skillnad på människors värde.

Nätet som kan vara en sådan källa till glädje solkas så ofta av människor som sitter bakom sina datorer anonymt, och projicerar sitt självhat på allt och alla.

För mig är det viktigt att försöka att vara en god medmänniska. Naturligtvis trillar jag i den processen, men målet är viktigt för mig. Jag önskar fler människor skulle hjälpa sina medmänniskor bara för hjälpandets skull. De skulle upptäcka hur givande det kan vara att villkorslöst ge.

Sedan jag för några år sedan kom in i den "andliga" världen har jag delvis blivit desillusionerad,  eftersom jag förväntade mig möta människor som som arbetade för sina medmänniskor. Och det har jag också gjort! Många underbara människor som jag träffat i verkliga livet! Men jag har stött på - framförallt på nätet - lika mycket girighet som inom alla facetter i samhället. Ja jag vet att jag är naiv och en idealist. Jag förväntar mig mer av vissa "yrkesgrupper"  än av andra. För att de valt en väg som i mina ögon är en altruistisk väg och ligger så långt från Egot, som det kan göra. 

Men någonstans när jag ett hopp om en bättre värld där människor bryr sig mer om varandra, där man behandlar djur med omtanke och vår natur med respekt!

Jag är medveten om att det är lite rörigt, men det är så jag känner och tänker.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2015-04-29 23:34 #8 av: Jane-Lyzell

7. Tack håller med dig - ja vi lever i en konstig värld och en konstig tidGalen

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-04-29 23:48 #9 av: white lady

Jag kan bara säga att våld föder våld, och skadar jag någon så skadar jag ju mig själv. Oavsett vad det gäller. Men jag lägger mig inte platt för någon som sårar mig.

Det ända vi kan göra är att se orättvisorna som finns i Världen och göra så gott vi kan.

Anmäl
2015-04-30 08:01 #10 av: Jane-Lyzell

9. Ja eller så gör vi något åt saken - att blunda för ondska är att tillåta den finnas

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-04-30 14:18 #11 av: white lady

10 Hur tänker du då Jane?

Anmäl
2015-05-01 12:32 #12 av: [Söderort]

#1 Hur stoppar du IS utan vapen så fort du som utlänning visar dig hos dom kommer du bli en fånge och troligen avrättas. Det ödet har drabbat flera människor som blivit fångar i Syrien eller Irak. Kurdiska män och pojkar radades upp och avrättades med nackskott utan tvekan medans kvinnorna säljs som sexslavar eller fruar.

Anmäl
2015-05-01 13:03 #13 av: Huygens

#12 NATO-IS stoppar du genom att folk protesterar mot hur NATO byggt upp IS. Med tillräckligt många protester i väst, kommer NATO att tvingas avbryta sitt terrorkrig på liknande sätt som Vietnamkriget upphörde. Saudiarabien kan inte ensamt underhålla NATO-IS i Jemen, Syrien, Irak, Afghanistan och Libyen.


Anmäl
2015-05-01 13:08 #14 av: [Söderort]

#13 Är inte marsgubbar inblandade med och rymdödlor samt gubben på månen?

Anmäl
2015-05-03 10:19 #15 av: [LadyX]

Människan verkar ha lätt att döma andra. Att tycka att andra är onda, avundsjuka, hatiska osv.

Det räcker långt att börja med sig själv, fundera på om man själv är utan avund till andra, utan ondska, utan hat.

Vänder vi andra kinden till eller svarar vi med samma mynt eller etter värre?

Så många uttalar sig om att mänskligheten bör bli godare. Ja, men vi kanske ska börja med oss själva. Inte bara begära att alla andra ska.

Tro inte att det går att få till en förändring hos andra utan låta bli att ändra oss själva.

Anmäl
2015-05-03 11:17 #16 av: Ians

#15

Så sant! Om man vill ha en förändring så måste man starta med sig själv! 

Inget annat är hållbart! Man kan inte tvinga andra att ändra sig, men man  kan själv uppföra sig så att man inte föder deras dåliga argument, ilska, hat och besatthet av vissa saker. 

visst man får ha tålamod, men när väl konflikten är över så kan man iaf vara stolt över sig själv, att man inte lät sig dras med i det dåliga.

Lätt att säga? Jo, visst är det men tränar man så kommer man att lyckas tillslut. Och den tillfredsställelsen man känner då är mer värt alla slipade argument, sagda  i affekt!

Dessutom så lär sig även motståndaren något på det Skämtar

Att vara tyst är ibland det Bästa argumentet!

När man väljer den linjen blir man ofta kallad för idiot, men spelar det någon roll? Det är bara ett argument för att få en ur balans, inget annat! för ingen vill ju ösa skit över någon som inte tycks lyssna på en eller som inte reagerar!

Anmäl
2015-05-03 13:25 #17 av: Kyllan56

#11 Naturligtvis ska man efterleva att leva som man lär! Ingen människa är felfri. Då hade man hängt på ensamhetens kors. Men man kan aktivt jobba med att förbättra sig.  

Vissa saker måste man få kritisera även om man inte är perfekt själv. För enligt den devisen skulle ingen kunna kritisera överhuvudtaget, eftersom ingen är perfekt.  Det  blir rena moment 22. 

Det handlar om att ha åsikter om hur samhället fungerar, vilken etik och moral som gäller, vilket politiskt system som råder. Man analyserar och tycker kring det . En helt annan sak är att kritisera den enskilda människan.  

Jag upplever att du dömer själv, dem som du upplever dömer, som du egentligen ser som avundsjuka, onda eller hatiska. Hur vet du att de besitter dessa egenskaper? 

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2015-05-03 13:45 #18 av: Kyllan56

Jag håller med dig Ians när det gäller individnivå. Framförallt att man bara kan ändra på sig själv och då förändrar man ofta sina relationer till andra.  Att det bästa många gånger är att tiga, för att inte slösa energi som inte når fram.

Men det är skillnad på att kritisera maktstrukturer, orättvisor mm. som existerar i grupper och samhällen. 

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2015-05-04 06:11 #19 av: Ians

#18

Där håller jag med dig! Individ nivån är en sak, politik en annan! 

Anmäl
2015-05-04 11:18 #20 av: Jane-Lyzell

Håller med er Ians o Kyllan - att inte lyssna i individ nivå - är att säga ifrån

Man säger jag vill inte höra ditt skitGalen

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-05-05 11:13 #21 av: [sanna70]

Jag tror att det finns mer gott än ont i oss men många gånger tar vi det goda som självklart och därför utmärker sig det dåliga mera.  

Anmäl
2015-05-05 12:22 #22 av: Jane-Lyzell

21 Det får vi hoppas Glad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-05-13 10:59 #23 av: retep

Att leva i en ballans och förhållande med gott och ont kräver helt enkel egen harmoni och medvetenhet!

Anmäl
2015-05-13 11:02 #24 av: Jane-Lyzell

23 Ja verkligen

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-11-11 19:30 #25 av: Jane-Lyzell

Hur är det med de som styr - bryr dom sig om den lilla mäniskan ?

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-11-11 19:32 #26 av: Jane-Lyzell

Dags att hela världen Skrattar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-11-11 19:40 #27 av: Jane-Lyzell

En tanke väckare - stor Ängel Miachel Jackson

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-11-13 08:07 #28 av: Valkyrija

Personligen tror jag att man generellt sätt föds god men i väldigt få fall föds onda människor. Det jag främst tror skapar denna "ondska" är okunskap samt att folk råkat illa ut och tar på sig lite av en försvaraställning. Alltså tror jag att man föds ett visst sätt men att man också blir påverkad under livets gång <3

Blomma - Travhästen söker medisar! - Blomma
Sajtvärd för NyhedendomStenarSocialt stöd och Travhästen.
Medis på Huskatter och Råttor

Anmäl
2015-11-13 12:29 #29 av: [Hukanson]

Intressant tråd. Jane ställer frågan om människan är ond eller god och visar sedan ett antal videos av Michael Jackson. Kanske för att vi ska avgöra frågan med mentometerknappar?

Först måsta man definiera vad man menar med god? Jo förstås levande kärleksfull sanningsälskande helighetsvördande andlighetsorienterad gudsdyrkande.

Vad menans med ond? Ja, känslomässig, sinnlig, kroppsegocentrerad, våldsam, explosiv, hämndgirig, självcentrerad.

Hur kommer det sig att det finns människor av båda sorter? Därför att Skaparen gav människan fri vilja som en väg att göra sig fri genom att själv vilja välja sin väg.
Det skrivs i wikipedia att skillnaden mellan katoliker och protestanter är att katoliker framhåller den fria viljans görandefrälsning mer än protestanterna som mer framhåller teologins betydelse. Det vill säga att svenskar är mer benägna att tänka i flock än att faktiskt vilja göra det som skulle vara gott.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2015-11-13 13:27 #30 av: retep

Vet ju inte precis om man måste vara gudsdyrkande och troende för att räknas som god...och ond är man ju inte för att man är sinnlig och känslomässig...eller?

Om tanken att svenskar är mer benägna att tänka i flock än att faktiskt vilja göra det som är gott...Hur kommer det sig då att vi i majoritet är så villiga att hjälpa och ge stöd åt andra...ex.vis till alla tusentals flyktingar som söker sig hit?

Anmäl
2015-11-13 19:10 #31 av: [Hukanson]

Retep, allt är relativt och en gradfråga. Jag var litet extrem för att kunna förtydliga definitionerna. Modern psykologi talar om utvecklingsbar och opåverkbar, obildbar. Man behöver inte vara gudsdyrkande för att kallas god det kan förstås idag men det är ju beroende av hur man definierar Gud och fler och fler ger Gud äran förvallting i människan som vi sätter värde på och för oss framåt i intelligens, kärlek och förmåga att lära och utvecklas.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2015-11-13 23:14 #32 av: retep

Tycker inte att du lyckades definiera något alls faktiskt och inte blev det tydligare nu...

Anmäl
2015-11-14 10:03 #33 av: [Hukanson]

Hur definiera "god" och "Gud" så Retep blir nöjd? Kanske en omöjlig uppgift. Men intressant att försöka. Här måste man föra in begreppen Gårdag och Morgondag vilket kan tyckas vara en trosfråga men ev en objektiv verklighet. Det finns alltså två parallell definitioner på god och gud.

Gårdagens Gud är av mänsklig natur och ställer krav på mänskligt beteende.
Morgondagens Gud är helt andlig och vill enbart stödja och kommunicera villkorslöst.

Så vad är då god? Gårdagens godhet är då relaterat till fromhet och lydnad, underkastelse under den gudomliga helighetens överhöghet i mänsklig skepnad manifesterad som en Lag som måste läras och studeras.

Morgondagens godhet är däremot ett ständigt självförverkligande mot en större djupare bredare version av kärleksfullt liv i Livet som vi alla delar även med planeten som älskar oss liksom Solen som upprätthåller allt Levande med förstånd att producera mat kläder husrum och fabriker för vår materialisering av intelligensen. Godhet är allt som fungerar för att skapa det vi vill vara och göra!

Oneness can not be divided.

Anmäl
2015-11-14 14:01 #34 av: Ians

#33 Bra sagt Hukanson Hjärta Exakt så tror jag också! Att v går ifrån en Gudsbild som skapats av människor för att kontrollera andra människor, till en gudsbild som handlar om ovillkorlig kärlek till allt som är skapat!

Med det så förvandlas definitionen av vad som är Gott och vad som är Ont! Förr var man ond eller gick den ondes ärenden om man inte tyckte likadant som prästerskapet, idag är man ond om man inte respekterar allas rätt till samma villkor och samma villkorslösa kärlek från universum/Gud. En stor skillnad i synsätt mao!

Anmäl
2015-11-14 15:30 #35 av: [Hukanson]

Bra sagt Ians! mycket tydligt och pang på rödbetan. Det enda man kan tillägga är att detta på intet sätt förringar eller tar bort Jesus ur skapelsen eller frälsningsplanen. Han är uppstigen för andra gången! Det är Han som har ändrat skepnad till gudomlig andlig regering över allt och alla...som Mästaren på uppdrag av allas våra andars FaderModerGudKällan. Det är väldigt klokt att lyssna till de budskap som kommer till jorden i hans nya namn Jesus Sananda!

Oneness can not be divided.

Anmäl
2015-11-14 20:02 #36 av: retep

Hukanson!
Det ar inte så att jag motsätter mig eller är onöjd med hur du defenierar. Ser gärna att det är pang på rödbetan, så som du säger.
Åter igen har jag en annan analys och uppfattning, (kring Hamageddon) och nu även kring detta.
Ser skillnad på att ha en föreställning om Gud och om god...och att defeniera Gud och god utifrån en sann och genuin erfarenhet.
Visst kan jag hålla med om vad du säger i#33, men jag ser det som en yttre defenion, en beskrivning utifrån tro och föreställning.
För mig handlar inte Gud om tro och god är ingen uppfattning.
Andlighet och gudsuppfattning är och har alltid varit det du erfar och är, inte vad du tror och tänker att det är.

Anmäl
2015-11-14 23:38 #37 av: Jane-Lyzell

Hukasonen jag har sagt det förut och säger det igen- vi är ingen kristen sajt och vår trosuppfattning är anden. Ha gärna din religion men spiritualismen är oberodende av religion och politik. Det är en filosofi att leva efter alla har sin egen tro i sin egen ande.

Krig skapas i världen ur synpunkter hur människan tolkar religion - starta inte ett krig här tack - det räcker med det som hänt i Paris......

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-11-15 01:51 #38 av: [Hukanson]

Jane, gå till specsavers. Om du läste vad jag skriver skulle du förstå att jag inte skriver i ett kristus perspektiv utan i ett nytt perspektiv där Jesus inte är Kristus utan Lord Sananda...Jesus Sananda. Därför att vi gått in i Vattumannens tidsålder som också är Morgondagen och Tusenårsriket.
Kristuskyrkan finns kvar men troligen som Gårdagens Kristenhet.
Det vore rekord om du tog bort den här kommentaren.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2015-11-15 09:55 #39 av: retep

Hukanson!
Du kan kalla det vad du vill, Kristus eller Lord Sananda. Och du kan ha din uppfattning om Vattumanens tidsålder och tusenårsriket. Det är vad du tror och föreställer dig,
Som Jane säger i #37 så är anden, spiritualism och andlighet i det hela taget inte en trosuppfattning. Inte något som nödvändigtvis är eller skall kopplas samman med politik och religion.

Anmäl
2015-11-15 11:03 #40 av: [Hukanson]

Religion är när den är levande och sann en spegel av den absoluta verkligheten som alla andar måste respektera och leva för. Gud är Gud även för alla andar i himmelen. Om Lagen förändrar verkligheten för människorna på jorden så förändras den även för andarna i himmelen. Om nu Gud har valt att skapa sin skapelse i stadier och epoker så är det inte människans sak att sätta sig över det. Vi borde vara ödmjuka och hålla för heligt och sant det som är heligt och sant. Det står skrivet i Bibeln att Herren uppenbarar sig med olika namn i olika tider och det är för människornas skull. Den messianska tidsåldern är över och nu har den Heliga Andens tidsålder kommit där Herren Jesus Sananda regerar med alla sina änglar över alla människor och den himmelska elden har kommit för att manifestera LAGEN i denna världen.
Se här ett exempel på den nya tidsandan:
http://www.findshepherd.com/portfolio/church-choir-episode-5

Oneness can not be divided.

Anmäl
2015-11-15 12:25 #41 av: Ians

#40 Det blir lite stötande och verkar som ett missionerande det du skriver, om man har sin grund i andra traditioner och trosföreställningar. spiritualismen är ingen religion i sig, utan fångar upp fritänkande människor från alla religioner.

Då blir det lite konstigt när du inte kan förstå det Hukanson, utan fortsätter att mala på i den riktningen.

Spiritualismen är väldigt klar vad det gäller det, så de åsikterna kanske du skall lufta i andra forum! För som sagt det blir stötande, och gör dessutom att man kanske inte läser allt annat klokt som du säger Skämtar

Vi är troende, det räcker så! Vad var och en tror på eller hur de tror i grunden är personligt i den bemärkelsen att det inte spelar någon roll åt vilket håll var och en väljer att buga sig när de ber, eller om de gör det!

Anmäl
2015-11-15 15:38 #42 av: Jane-Lyzell

40. Du får gärna ha din tro - men missionera inte här inne - den dagen alla religioner går samman ska jag bli religiös - men det lär inte hända under min livstid eller någons annan heller .

Alla religioner talar om samma sak - när ska människan förstå det - 

God eller ond - det är bara att välja själv. krångla inte till det !

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-11-15 15:39 #43 av: Jane-Lyzell

38 - utmana inte ödet 

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-11-15 19:59 #44 av: Jane-Lyzell

Är det som skedde i Paris - Ont eller Gott ? självklart säger vi Ont - men vad vet vi egentligen om  den större meningen med allt som sker- ja man kan bli snurrigGalen

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-11-15 23:03 #45 av: retep

...snurrigt för att det fattas en individuell och en global medvetenhet. Som ligger till grund för hur att defeniera gott och ont, En medvetenhet att harmonisera och ge insikt kring vårt förhållningssätt.

Anmäl
2015-11-22 12:12 #47 av: Zpookey

Ond eller god....ja det är frågan.

Anmäl
2015-11-29 13:40 #48 av: Rickard77

Vi har alla både gott och ont i oss. Man bedrar sig själv om man tror att man tillhör de goda människorna, eftersom även de som ser sig som goda har beteenden och tankar som kan ses som "onda".  Men många är inte medvetna om det. Lika mycket bedrar man sig själv om man tror att man är en dålig eller ondskefull människa.  Ingen människa är helt igenom god eller helt igenom ond. Själv tycker jag det skulle vara mycket tråkigt om det var så, för det innebär ju att man kan polarisera goda och onda människor från varandra och att de aldrig kan mötas eller samarbeta eftersom de goda inte vill umgås med onda och de onda för alltid är dömda att bli sedda som dåliga och onda människor.

Däremot finns det människor som är övervägande goda resp. övervägande onda. Hur man blir har ofta att göra med vad man gått igenom i livet, hur man blivit bemött av andra människor. Ett fint ordspråk säger att "Man ska inte döma en människa förrän man gått en mil i dennes skor". Mycket bra och sant. Jag tror inte ens att Hitler var en helt igenom ond människa, lika lite som jag tror att Moder Teresa var alltigenom god. Det som avgör hur vi blir är hur mycket hat eller bitterhet vi har inom oss och hur vi väljer att hantera hatet och bitterheten. Vissa kan inte hantera negativa känslor och utför därför onda handlingar och tänker onda tankar för att på något sätt få utlopp för dem el "lätta på trycket". Andra har förmågan att stänga inne och hantera negativa känslor och glömma och gå vidare, men det mesta har med uppfostran och omständigheter under uppväxten att göra. Man är inte god för att man har förmågan att förtränga och glömma negativa känslor. Tvärtom bygger man då upp en inre tryck och det kan bli allvarligt om tryckkokaren exploderar..

Anmäl
2015-11-30 01:07 #49 av: [Hukanson]

Rickard77 säger att det finns både ont och gott i oss, och det stämmer nog för om man ser tillbaka i historien så har det alltid funnits krig, våld, orättvisor och övergrepp samtidigt som kärleken har lyckats bilda familjer, hushåll, barnuppfostran och en kontinuerlig samhällsutveckling.

Kanske ändå att religionen har spelat en roll i detta. Religionen har alltid erbjudit människan att välja. I ett erkännande av det onda mörkret i personen har det erbjudits hjälp att välja det goda och växa i förmåga att vara och göra det goda. Detta har skett dels i ett kärleksfullt stöd och en välmenande disciplin i församlingen och dels i ett sökande av välsignelser från himmelska makter som lovat hjälpa till i processen.

Genom religionens verksamhet har ändå väldigt många människor förmått sig omvända sig bort från det onda och blivit ljusa människor som vårdat det ömtåliga i människosjälen och tålmodigt sällat sig till de som bygger framtiden.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2015-11-30 10:14 #50 av: retep

Min tanke är att människors längtan efter andlighet. Ett liv i fred, frihet och kärlek är det egentliga behovet och den egentliga drivkraften.
Det är och har alltid varit andlighet människan sökt och inte religioner!

Anmäl
2015-11-30 11:46 #51 av: Jane-Lyzell

49. Religion är ingen mått stock för ont och gott anser jag - religion har bränt häxor på bål - och utnyttjat din makt på annat sätt T ex katolissmen och dess herrar som utnyttjat barn sexuellt mm .

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-11-30 11:48 #52 av: Jane-Lyzell

50. Jag håller med dig där - tror människan vill ha fred o frihet även krigen är ju en symbol för just det , tyvärr

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-11-30 23:33 #53 av: Zpookey

Jag tycker mer att krig speglar människans girighet.

Anmäl
2016-01-10 05:48 #54 av: Sagaliten

Så kloka ord Jane-Lyzell, frågar mig det allt oftare inser jag, vart finns värmen, kärleken, ödmjuheter och toleransen? 

Och så sprids det massa goja på tex facebook där man skriver att Agda 85 år får bara 1 ägg till frukost med invandrare får såhär mycket och så listor (som btw är inkorrekta). Men i ärlighetens namn, om Agda 85 år gamma får välja mellan ett extra ägg till frukost eller att hjälpa en asylsökande är jag rätt övertygad om att hon glatt skippat de där ägget.

Varför kan vi inte vara snällare och varmare mot varandra.
Blir mörkrädd när jag ser vad som pågår i världen Ledsen

Anmäl
2016-01-10 14:24 #55 av: Jane-Lyzell

54 så sant Hjärta

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-01-11 14:39 #56 av: [Lummer]

54 e.tt halvt ägg om dagen är normen i sverige idag. Men storsint nog får dom välja om dom istället vill ha ett helt ägg varannan dag trots den oerhörda hyra de betalar(jobbar i branchen så detta är inte hörsägen) men detta är mer ämne för en helt annan kategori.

Jag har svårt med detta hur jag ska kunna hjälpa på rätt sätt. Är jag ond när jag inte ger tiggare pengar då jag med egna ögon sett tiggare skjutsas i fina bilar till sina platser och bli övervakade av män med tjocka guldkedjor och se hur arga dom blir när folk främst barn ger dom mat istället för pengar?
I mina ögon är detta en form av människohandel. Jag vill inte stödja människohandel.
Är jag ond när jag tycker att en flykting som kommit hit och blivt omhändertagen åker tillbaka och krigar för is kan stanna kvar där och en riktg flykting kan få dess plats?

Jag vet inte detta med gott och ont.
Människan gör så mycket dumt och skadar så mycket. Var ska man hjälpa för att det ska få någon effekt?

Anmäl
2016-01-11 18:04 #57 av: Jane-Lyzell

56 - Ja det finns mycket fundera över - vad är Gott eller ont 

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-01-11 18:20 #58 av: [Lummer]

Som Emil sa:men jag menade ju så väl...

Anmäl
2016-01-11 20:54 #59 av: Jane-Lyzell

exakt Skämtar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-01-12 00:04 #60 av: Sagaliten

#56 nä, jag menar inte att det är bra inom vård och omsorg. Har själv både jobbat inom det och är nu mottagare så jag har upplevt båda sidorna.

Jag menade bara att människor lätt använder sig av såna argument för att sprida hat och det tror jag inte de äldre tex uppskattar. Jag som mottagare av hemtjänst innan (nu assistans) vill inte att de ska använda mig som argument för att sprida hat även om jag inte hade hjälpen jag behövde. Förstår du då hur jag menar.

Tiggare av den kategorin hjälper jag inte heller för anser som du att det är människohandel, där tror jag inte man stödjer det goda genom ett par slantar tyvärr. Gör snarare mer skada än nytta i långa loppet.

Och flyktingen, ja dör håller jag med dig även där.

Men där kommer vi plötligt till det som det står om i Jane-Lyzells artikel om Himlen tror jag (eller Änglaministeriet) om den fria viljan människor fått. Alla människor handlar inte med goda avsikter sen är frågan vad som ör gott gör vem och hur. Är en väldigt stor fråga som man kan filosofera och diskutera om länge...

Men jag menar också väl och vill alla människor väl (försöker till och med att inte önska dumma människor ont utan där önska rättvisa)
Men även där, när jag tex arbetade inom rättspsyk md både pedofiler och vådtäcksmän och mördare så valde jag att se personen. Det var inte mitt jobb att döma deras handlingar. De hade alla fått sin dom och mitt jobb var att hjälpa dem att hjälpa sig själva på alla sätt jag kunde, oavsett vad de gjort, och när man ser människan är det så mycket svårare att tycka illa om även människor Som gjort onda handlingar 😳

Anmäl
2016-01-12 12:15 #61 av: Jane-Lyzell

60 så sant Sagaliten - man ser just nu hur hat växer fram emot hela folkgrupper då någon av våra invandrare gör något dumt -  hur ska man då kunna bryta en negativ spiral - det går ju inte det skapar mera ont

Ja inga lätta frågor detta

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-01-13 00:23 #62 av: Sagaliten

#61 nä jag vet, och det skrämmer mig så mycket. Jag försöker dela mycket budskap på bla FB om just omtanke om andra människor och förståelse och förlåtelse osv. Ja, det jag nämnt tidigare.
Och när folk skriver "sånt" försöker jag alltid neutralisera lite genom kommentarer som tex att alla extremister är farliga oavsett religion eller politisk läggning.

Gör vad jag kan, och så länge alla gör så gott de kan så hoppas jag att spiralen kan sluta även om det nog kommer ta tid tyvärr 😣

Anmäl
2016-01-14 07:44 #63 av: Sagaliten

Vaknade upp och det första jag tänkte på var etik...
Att det finns olika etiska principer som jag fick läst om i gymnasiet som talar om huruvida en handling är god eller inte
Så utifrån pliktetik, sinnelagsetik och konsekvensetik kan man fundera och filosofera kring det.
Och det kan variera stort mellan de olika principer. En handling som enligt sinnelagsetiken är god tex kan anses vara det motsatta enligt konsekvensetiken.

Var bara tvungen att flika in det eftersom det slog mig just när jag vaknade att det måste jag ju skrivs in på god eller ond 😊

Anmäl
2016-01-14 11:36 #64 av: Jane-Lyzell

62 Ja vi kan alla endast göra det vi kan och kanske lite till Skämtar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-01-14 11:38 #65 av: Jane-Lyzell

63. intressant du skriver om det olika etikerna - verkligen något att tänka på - tack för du delar med dig - du får gärna göra ett inlägg om dessa Blomma

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-01-14 11:41 #66 av: rore

Människan och ont och gott!

Hmm, ja vem avgör det mer än jag själv i min tolkning av den verklighet som jag upplever. Liksom Du eller Någon annan i era tolkningar av den verklighet som ni befinner er i.

Är upplevelsen i sig alltid sann?

Känslan är nog sann inom. Men var kommer den i från? Vad gömmer sig bakom?

Våra egna tankar om oss själva och andra, genom erfarenheter som byggts upp av rädslan? Reaktions mönster som har fått ett eget liv!

Kommer det ur det förflutnas skuggland- som håller kvar och som tror sig behöva försvaras?

Det sägs att våld föder våld

Jag tror det är lika med ilska -Ilska föder ilska- Liksom ondskefulla handlingar föder det ego baserade som tar sig ut som ondska inom var och en av oss och  som gör det svårt att se igenom..... *det rättfärdiga*

Smärta föder smärta.

Våld föder våld

Kärlek föder Kärlek,,,,,,,,,,,

Kanske Vi borde inrikta oss på sökandet efter kärleken inom oss och på riktigt våga bära ut den i världen. Stå upp för den. Utan att pracka på den på andra.

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2016-01-14 12:44 #67 av: Jane-Lyzell

66. oj så bra rore - håller verkligen med dig - mer Kärlek till världen Hjärta

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-01-14 17:21 #68 av: Sagaliten

#65 fixar jag gärna 😊 Börjar direkt

#66 Ja, det är många stora frågeställningar och alla utgår från sin referensram...

Anmäl
2016-01-14 17:35 #69 av: Jane-Lyzell

Härligt Skrattar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-01-15 04:12 #70 av: Sagaliten

Tänkte jag länkar till inlägget om etik här för de som är nyfikna

http://spiritualism.ifokus.se/discussions/5697d6e2ce12c40e0f001b4b-etiska-forhallningssatt

Anmäl
2016-02-11 23:07 #71 av: [LoveUnite]1

I grund och botten tror jag att människan är God.

MEN

I denna värld vi lever, med korruption, girighet, allt kostar, så fort vi kommer i ålder är det skola, stress med läxor, sedan ut på jobb för att klara livet - vi blir lätt distraherade från verkligheten, sedan vill vi inget mer än att bara koppla av när man väl är hemma = tv, underhållning osv.

Alkohol, droger och följa trender, press från samhället, religioner som trycker ner och fördomar som sprids. Rädsla som sprids genom medier och rykten, rädsla som i sin tur sprider hat.

All mat och dryck som är fulla med negativa energier från djuren när de plågas och dödas och alla hormoner, besprutningar och föroreningar i luft, alla konstiga sprutor och mediciner osv.

Allt detta bidrar till försämrad mentalitet, rädsla, oro, hat, sjukdomar som också kan bidra till hemska handlingar hos människor och listan är allt för lång.

Allt detta genom generationer och generationer, samt med allt mer folk som föds. 

Ja... vad bidrar detta till...

Inte så mycket positivt i alla fall.

Det har gjort människan mer lat och sjuk än annat.
Vilket i sin tur gjort männskligheten mer "ond".

För pga av allt detta, mördar vi, stjäl, sprider hat, sprider fördomar, förorenar naturen, plågar djuren och ockuperar land och hav bara för pengar.

Men... i grund och botten är vi goda, vi är bara så himla vilse!

Anmäl
2016-02-11 23:13 #72 av: Jane-Lyzell

71. låt oss hoppas det Skämtar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-02-12 17:36 #73 av: retep

Vilse?...beror som jag ser det mer på vad och vart man ser, vad man uppmärksammar!
Samtidigt som vi ser allt detta, som LoveUnite beskriver i #71 så blomstrar också kärleken på jorden! Och genom den väljer vi bort korruption och girighet. Barn trivs med att gå till skolan och att lära sig, människor är glada för att ha jobb och inkomst. Många delar med sig till de som har mindre. Allt fler söker stillhet och bygger andlighet i sina liv. Berikar sina liv och sin samhällssyn med tolerans och förståelse, väljer att leva rent och ekologiskt, med ökad miljömedvetenhet o.s.v.
Allt detta bidrar till minskad rädsla, mindre aggressivitet , bättre etik, ökad hälsa, goda handlingar. Allt detta införlivat i oss, i kommande generationer. Kärlek som vägleder oss bort från det onda destruktiva, fram mot ökad medvetenhet, till ljuset och ett rikt liv.
I mitt liv gäller medkännande för allt och alla som har det svårt, men ansvar för mitt eget livs utveckling, min lycka och Kärlek.
Härigenom bidrar jag stort och kraftfullt till alla, till Jorden, med min medvetenhet, min kärlek, med mitt liv.

Anmäl
2016-02-12 17:46 #74 av: Jane-Lyzell

så fint retepBlomma

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-03-13 14:46 #75 av: Ians

Håller med dig retrep #73

Allt beror på Vad man ser och Hur man ser det. Det är så lätt att bara se det negativa, ge det uppmärksamhet och låta sig nedslås av det- Om man å andra sidan lyfter det goda som händer, så är det ju det man ser och bejakar, och låter växa till sig.

Det är inte hur man Har det utan hur man Tar det! Och det gäller i allt! Vill man ha ett samhälle med mer medmänsklighet så får man börja med att Ge medmänsklighet, ta ansvar för sitt eget liv etc precis som du skriver retrep.

Ingen makt kommer att fixa till det, på något magiskt mystiskt sätt. Det är Vi som är samhället! Vi glömmer ofta det! Och vill lägga ansvaret på någon annan, att göra och säga så allt blir bra.

När sanningen är att vi bygger det samhälle i vår närhet som vi själva vill ha. Ge ut och du får tillbaka det Du ger ut! Enkel matematik Skämtar

Anmäl
2016-03-13 18:31 #76 av: Jane-Lyzell

Skrattar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-03-14 08:19 #77 av: vinden är min mor

Jag tänker som så att en ande kommer från ljuset och är en del av källan- eller gudomligheten om man pratar i de termerna.

Men egot i våra kroppar blir vad vi matar dem med.

Jag har förstått att många vänliga och andliga personer ofta haft en tuff start.

kanske är det lättare att leva ett liv i ljus och andlighet om man aldrig fått chansen att låta egot växa som barn?

Anmäl
2016-03-14 10:44 #78 av: Jane-Lyzell

77. Ja kanske det om det du skriverbom barn - fast å andra sidan kan ju det uppstå hat

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-03-14 16:32 #79 av: retep

Egot...vad är det? Hur är det? Vad gör det? Vad kan jag göra med det...åt det?

Ego är nåt bra, men att vara egoistisk är det inte.

Som jag ser det så är Ego det individuella, vår självuppfattning, hur bra vi känner oss själva...och hur vi därmed kan och är mindre egoistiska.

Tänker att ett liv i ljus och andlighet först handlar om ett ett val man gör. För någon kan en tuff uppväxt leda till det valet, för någon annan kan en trygg och harmonisk uppväxt underlätta.

Vad tänker du #77 att " låta egot växa som barn?" betyder?

Anmäl
2016-03-14 22:09 #80 av: Maikailoa

Det lustiga med egoismen är att den upplevs som ond utav andra.

Många filosofier framhåller egoismen som det naturliga. Var och en ser till det egna i första hand, och först därefter till det gemensamma.

Anmäl
2016-03-15 10:23 #81 av: retep

#80

Tänker att det är för att vårt ego, vår självuppfattning och medvetenhet är en förutsättning. Att det är ett mått  för hur vi sen förhåller oss till andra och det gemensamma.

Anmäl
2016-03-17 11:18 #82 av: Ians

Lite som det står i bibeln. "Älska andra så som du älskar dig själv"

Det ligger något i det man Måste älska sig själv för att kunna förstå och älska andra. Många människor som har svårt för empati har en dålig självbild. För om du kan rätt älska dig själv så kan du lättare sätta dig in i andras behov etc

En form av Egoism, men i positiv bemärkelse. Den negativa formen är oftast sprungen ur missnöje och rädsla för att inte få tillräckligt. En form som vi ser mycket av idag, men då handlar det om rädsla och inte om människor med en bra själv bild och trygghet i sig själva. Vet man sitt värde så kan man dela med sig, och befinna sig i ett flöde istället för att hårt hålla om det man har. Ett flöde kräver en öppen hand och ett öppet sinne, stänger man dem så har man det man har men man får inte så mycket mer, när skall vi förstå det?

Anmäl
2016-03-28 07:18 #83 av: glittertind

Jag ser det så här:

Detta planet.. Jorden, är en skola, där vi utvecklas högre och högre som andliga varelser, i liv efter liv efter liv. I början är vi egoistiska och själviska, och begäret behärskar vårt jag. Efter åtskilliga liv med karma och de erfarenheterna den ger, växer vi mer och mer till osjälviska, kärleksfulla människor, som kan kontrollera både tanke och känsla. Karma mellan enstaka människor och folk och grupper, skapas och utjämnas hela tiden, med det lidande det för med sig, när den karma man sänt ut, kommer tillbaka. Där har vi "ondskan" som en upplevelse att ta avstånd från, när man förstått dess lidande. Man kan säga att ondska uppkommer ur okunskap. Och på jorden finns många utvecklingsstadier samtidigt. 

Så småningom, efter många, många liv, får människan empati och blir kärleksfull, eftersom hon inser att andra har samma sorts känslor som hon själv. När hon blir så kärleksfull, att hon kan bortse från sig själv, på grund av kunskapen och vissheten om evigt liv, och har full kontroll på tanke och känsla, behöver hon inte komma ner till det materiella planet mer, utan fortsätter sin utveckling på ett högre plan.

Därför finns det inte så många helt kärleksfulla människor här. Detta är en skola med olika klasser, där olika utvecklingsfaser gås igenom.  De har redan passerat detta och finns nu högre upp i dimensionerna. Men de hjälper oss som guider, ledare och mästare.

Sedan har människan fri vilja att gå den väg hon vill. Det är viktigt, för att man ska kunna söka vägen själv och själv bestämma hur man vill  ha det.

Tyvärr ser man ju att nyheterna i tidningarna mest består av elände, därför att sådana rubriker säljer lösnummer. Och man får reda på en bilolycka i Australien, men inte lyckan angående ett nya jobb några fått hemomkring. Det negativa förstoras hela tiden och det positiva, som inte säljer, får inga rubriker.

Anmäl
2016-03-28 11:24 #84 av: Jane-Lyzell

83. Håller verkligen med dig om detta du skriver ;

""Tyvärr ser man ju att nyheterna i tidningarna mest består av elände, därför att sådana rubriker säljer lösnummer. Och man får reda på en bilolycka i Australien, men inte lyckan angående ett nya jobb några fått hemomkring. Det negativa förstoras hela tiden och det positiva, som inte säljer, får inga rubriker.""

Men om vi reinkanerar på jorden om det tvista dom vise - vi inkarnerar men........

Kanske en av anledningarna Jorden är en sådan mörk plats att lära- vi lever bara  här 1 gång. 1:a gångare på jorden alltså - kan ju bara bli egot som styr dåSkämtar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-03-28 12:14 #85 av: [Hukanson]

Livet sägs vara en skola där det onda finns för att vi ska kunna uppleva det goda. Om det inte fanns motsatser skulle allt vara grått och ljummet hela tiden. Det är kanske så framtiden blir men än har de flesta av oss upplevelsen att när vi upplevt något tråkigt växer vår förmåga att verkligen uppskatta det glädjefulla, det sköna och lyckliga.
Detta innebär faktiskt att det kloka man kan göra med nyheter om katastrofer och ondska ute i världen är att verkligen dela det, ta reda på så mycket som möjligt och verkligen förstå, känna, omfattningen av det hemska, det onda. På så sätt växer och förstärks vår kärlek till det goda, det sköna, glädjen och lyckan. Vi blir mer tacksamma för det vi har när vi smakar litet på dess motsats.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-03-28 13:10 #86 av: Jane-Lyzell

85 - Ja kanske det - eller så skapar vi mera av det onda - knepigtSkämtar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-03-28 17:13 #87 av: glittertind

Nja, Hukanson, men då sänker vi våra vibrationer och omger oss med denna mörka "tanketeria" och får svårare att ta emot impulser och ljus från de högre planen. Vi blir också trötta och deprimerade. Jag föredrar själv att försöka vara glad och inte ta till mig det negativa. Fast det är svårt. Men man sprider ju vibbarna till andra också. Det är nästan ett ansvar man har, att inte dra ner någons humör.

Anmäl
2016-03-28 17:30 #88 av: glittertind

Jane-Lyzell... Om vi reinkarnerar en eller flera gånger på jorden kan kanske vara olika. Själv har jag fragment av minnen från minst 11 liv.  Från tibetansk munk i en grotta i Himalaya, till hovdam vid ryske tsarens hov.  Jag halshöggs vid franska revolutionen och dog i pesten som nunna, när den härjade. Och jag kastades till  krokodiler i Egypten och dog i barnsäng vid sekelskiftet i England. Men jag är nog ovanligt trög med att ta till vara på livserfarenheterna. Kanske var det bakläxor. Men livet är evigt. Det ärbara kropparna som växlar... typ.

Anmäl
2016-03-28 17:40 #89 av: Jane-Lyzell

88. Oj då - ja vi får se vad som gäller - Jag tror på inkarnation men inte reinkarnation på jorden - däremot så inkarnerar vi i fysisk form på andra planeter - tack o lov - för inte tror ni väll vi är ensam bebodd planet i hela universum Skämtar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-03-28 17:55 #90 av: glittertind

Nej inte är vi ensamma... Men de som kommit längre än vi vet att varje planet måste vara en sluten enhet, bl.a. på grund av virus och bakteriekulturer, som kan ställa till enorma skador, om de inte ingår i ekosystemet. En virus kan utrota hela mänskligheten. och omvänt, kan en virus från oss ställa till det för andra...

Anmäl
2016-03-28 18:24 #91 av: [Hukanson]

Ha ha roligt inlägg Jane...vi är inte ensamma i universum...vi inkarnerar på en annan planet när vi dör här...

Människans chauvinism, kan inte erkänna någon annan verklighet än sin egen. Vi är den enda verkligheten. I himmelen. På jorden.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-03-28 19:51 #92 av: Jane-Lyzell

90 , Nja bakterier följer inte med anden Skämtar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-03-28 19:51 #93 av: Jane-Lyzell

91 Skämtar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2016-03-28 20:58 #94 av: glittertind

Ja, det verkar vara mest praktiskt att inte ta med kroppen, när man ska till en annan planet. Men jag tror att vår ande och astrala kropp måste passa de kroppar som finns där,  så det går nog inte att komma ner i en insektskropp med sex eller åtta ben, eller i en fisk eller delfin.

Anmäl
2016-03-28 22:56 #95 av: [Hukanson]

Där sa du ett sant ord Glittertind, det bör föreligga en överensstämmelse mellan vårt andemind och den biologiska kropp vi färdas med. Vår situation på jorden är ju att vi blir till i mammas mage som en enhet...en levande andeminneskropp eller spiritmindbody. Det hänger ihop och bildar en enhet.
Om vi när biosoman dör ska fraktas över till en annan planet ... kanske planetX... eller nån mycket lämplig planet....så då är ju saken annorlunda kanske än den var på jorden. Vi är ju då redan vuxna andeminnen ... som söker en kropp att vistas och färdas och arbeta med. En kropp som är lämplig att ta emot vårt vuxna andeminne.
Här hamnar man i ett läge där tankarna går till Mahayana buddhismens återfödelse doktriner. De har ju förut velat återfödas i människor typ barn för att hjälpa dem till nirvana...till buddhahood...till upplysning.
På en annan planet måste vi kanske göra just så? återfödas i andras kroppar...som deras alternativa mind....deras scizofrena personligheter...?

Förhoppningsvis inte. Men då kanske vi ändå måste ha en egen ras ...en egen dnaanpassad biologisk soma perfekt för vår existens som levande inkarnationer.
Då måste vi erkänna att det finns en kopia av jorden någonstans...där homosapiens version 2 går och väntar på att vi kommer som högskoleutbildade inkarnerande änglar...med en dröm om instagram på en Samsung iPhone.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-03-28 23:38 #96 av: Jane-Lyzell

94. Varför skulle det inte finnas människoliv på andra planeter i universum - lika troligt som det skulle finnas smådjur

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.