Meditation

Varför meditera?

2014-05-20 19:12 #0 av: Ians

En fråga som man ställer sig när man har svårt att få till det dr med meditation, är just " Varför?" skall försöka besvara denna fråga lite lätt utifrån Min erfarenhet, och mina tankar.

Foto (C) Ramsbergsgården


Vägen till högre förståelse till det som inte är synligt för det fysiska ögat, lär vara genom meditation.

Varför? Kan man fråga sig...skall inte det andliga bara komma av sig självt? Om det är meningen! Kan då vem som bli elitidrotts utövare, svaret är NEJ! Alla har en möjlighet att lära sig det mesta, och tom bli riktigt bra men att bli en topp presterande idrottskvinna/man är få förunnat.

Ändå krävs det träning och åter träning, även för den mest talangfulla! Inget kommer gratis i livet, hur mycket vi än vill tro det eller önskar att det varit så!

Att meditera är att träna sin ande, och sitt sinne med att lämna det som stör kontakten bakom sig. Ställa sig i position för att kunna få kontakt och kunna förmedla och vara en klar kanal. Dvs inte tolka det man hör eller ser, utan kunna lita på att de på andra sidan vet vad de förmedlar, de behöver mao ingen tolk. Det räcker gott om mottagaren förstår vad de syftar på, kanalen behöver inte ha den upplysningen, i de flesta fall.

Det är det meditationen syftar till, att öka förmågan att lägga det egna åtsidan och bara ägna sig åt det man gör just nu, få bilder/meddelande och förmedla.

Många gånger är det där det fallerar i kommunikationen, kanalen ger sig själv ett för stort utrymme och det blir alldeles galet i förmedlandet!

Så att lära sig en bra teknik för meditation är steg ett i strävan mot målet....att bli en så bra och Ren, kanal som möjligt!

Kan då alla bli medium om man tränar riktigt flitigt?

NEJ, precis som med idrottsutövarna, så krävs det en grund talang/gåva för detta. Men alla kan bli mer känsliga och mer öppna med träning, för själva strävan att förstå det andliga är vi alla födda med, men vi har inte samma uppgifter i livet.

Däremot är en öppen kanal en förutsättning även för dem som har andra uppgifter/gåvor ex helandets gåva

Att ha en öppen och ren kanal till andevärlden är en stor skillnad mellan att klappa lite snällt på folk, och att se mirakel komma ut ur det man är satt att göra. För först när man kan jobba nära andevärlden vilket ens gåva än är, så ser man att miraklerna manifesteras i det man gör.

Jag trodde länge att medium var finare än ex healing, som någon sort adel inom det andliga ...hahahahaha

Så inser jag med tiden att Nej, så är det inte alls. vi har olika uppgifter att fylla på vår vandring genom livet, olika gåvor att berika varandra med, men det är EN källa! Så enkelt är det!

Och vi jobbar alla utifrån den källan, oavsett vilken vår uppgift är. Det finns inget finare eller sämre inom våra begåvningar, vi är alla tjänare till en högre kraft.

Målet är det samma, att vittna om att det finns liv på andra sidan, skänka ro åt oroliga själar genom detta vittnesbörd, lyfta och läka kroppar och själar genom att vara kanaler in i till evigheten och från evigheten.

Som ett vittnesbörd från dem som gått före oss, att de finns och det finns någon som skapat oss alla som i stor kärlek finns där för oss alla. En healer och ett medium jobbar med samma sak mao, fast på lite olika sätt. Det är vår uppgift, och för att kunna uppfylla den uppgiften så behöver vi rensa skorstenen lite, det gör vi genom meditation och träning, träning och åter träning i det andliga, så att  vi kan särskilja vårt eget Ego från vår uppgift.....

Lite så ser jag det....hur upplever ni detta? Hoppas ni förstår hur jag menar ;)


Anmäl
2014-05-20 21:16 #1 av: Jane-Lyzell

Strålande- Jätte bra - ska jag lägga in en bild eller har du en själv ?

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2014-05-20 22:26 #2 av: Ians

Du får gärna lägga in en bild Jane ♥

Anmäl
2014-05-28 11:18 #3 av: Jane-Lyzell

vore intressant höra någras resultat från meditation- själv känner jag mig mer centrerad och lugn.

För mig som fick högt blodtryck blev meditation ett måste och nu vill jag inte vara utan denGlad

Sen får man ju uppleva så härliga syner med- ibland badar man i färger ibland sker resor - ja himla intresantSkrattar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2014-05-30 12:30 #4 av: Elpida

Å så bra skrivet Ians! <3

Visst är det så att vi alla har olika uppgifter och ju fortare vi accepterar vår egen uppgift och börjar arbeta med den, desto fortare sker utvecklingen och hjärtat & anden växer.

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2014-06-23 23:01 #5 av: Amas

Meditationen har för mig ändrat mitt förhållningssätt till saker som jag tidigare retat mig eller blivit upprörd över. Saker som jag faktiskt varken kunnat påverka eller förändra. Jag har varit mycket irriterad över saker på mitt jobb som ska göras men som andra inte brytt sig om att göra men som jag lagt ner mycket tid på. Helt onödigt att lägga sin energi på sådant.
Jag mår mycket bättre, har mycket högre toleransnivån inför mina elever i skolan, rastlösheten och stressen är som bortblåst.
Några av mina healingklienter lider av fibromyalgi och berättar för mig hur stressade de är i sin vardag. Stressen gör ju att smärtan ökar för dessa människor.
Jag berättar då för dem om meditation och frågar om de vill meditera en stund tillsammans med mig. En av dessa klienter sa att hon inte kunde meditera eftersom hon inte kunde sitta på golvet med korslagda ben. Tyvärr finns det förutfattade meningar om meditation, jag har hört flera.
Klienten kan idag meditera på bussen på väg till sitt jobb utan att sitta på golvet. Meditationen har hjälpt henne att "gå ner i varv" och då blir värken lindrigare.

I min meditation har jag kommit mycket närmre min andliga ledare och visst är det underbart att omslutas av värme, ljus, kärlek och ett lugn och att kunna förnimma alla vackra färger.

Anmäl
2014-06-24 09:37 #6 av: Elpida

#5 Vad härligt Amas att du har utvecklats i din meditation, och även kan ge dina klienter samma möjligheter!

Jag hörde av en föreläsare igår att generellt har män lättare för att visualisera, en fördel vid guidade meditationer skulle man kunna tänka sig. Kanske är det så att män vågar drömma och visualisera pengar och makt mer än vi kvinnor kan. För det är ju överbefolkat av män i maktpositionerna...

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2014-06-24 11:45 #7 av: Jane-Lyzell

Härligt :-)

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2014-06-25 17:51 #8 av: Ians

Underbart Amas!

Anmäl
2014-09-15 14:46 #9 av: bodhisattva

Vad härligt Amas att du har utvecklats i din meditation, och även kan ge dina klienter samma möjligheter!

Jag hörde av en föreläsare igår att generellt har män lättare för att visualisera, en fördel vid guidade meditationer skulle man kunna tänka sig. Kanske är det så att män vågar drömma och visualisera pengar och makt mer än vi kvinnor kan. För det är ju överbefolkat av män i maktpositionerna... 

med visualisationer ska man säkertställa frågan inom sig om vad meditationen just handlar om , vissa kanske har en sanndröm som kommer att inträffa men man behöver väl inte visualisera att man kommer att få pengar  ute på gatan om man inte är en andlig ledare , man kan drömma om sånt. Det går att göra önskningar som inte syns om att få pengar, för drömmar fungerar lite som psykologi. Psykologin är omvänd.

Anmäl
2014-09-15 14:47 #10 av: bodhisattva

nej det finns ingen logisk skillnad på män och kvinnor förutom att vi har olika kön.

Anmäl
2014-09-15 14:52 #11 av: bodhisattva

man bör önska så ofta det går, men respektera religioner och livsåskådningar samtidigt, jag önskade mig att få pengar till mat, och vips på två dagar fick jag pengar på pendeln av en kvinna, och så höll det på i flera månader, men det är klart att man ska förhålla sig till verkligheten och meditera över den.

Anmäl
2014-09-15 14:56 #12 av: bodhisattva

men ställ frågor som vad är verklighet? och klargöra sig för vad som faktiskt är möjligt, det är klart om man inte är en Buddha ska man väl läsa kritiskt i början, men önskningar är fria.

Anmäl
2014-09-20 18:29 #13 av: Soffe

Meditation för mig ett steg vidare i personlig/andlig utveckling, men oxå förbättrar det hälsan.. Det ger mig mer fokus,  kontakt med mig själv - mitt hjärta, själ här.. Det ger lugn och harmoni.. Och jag ser även meditation som färskvara.. Att göra det till en vana för att underhålla känslan, upplevelsen, närvaron med sig själv, livet osv..

Anmäl
2014-09-21 11:48 #14 av: Jane-Lyzell

13. absolut en färsk varaGlad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2014-09-21 16:26 #15 av: Delfinen

Jag har blandade känslor när det gäller meditation. Både possetiva och negativa. Tyvärr har det nog varit att dom negativa upplevleserna har haft ett starkare intryck på mig än dom possetiva även om dom har varit färre så det är länge sen jag mediterade men håller mentalt på att försöka påverka mig själv att börja igen.

Anmäl
2014-09-21 19:34 #16 av: H-lena

Tack för bra läsning! Jag har precis börjat med det här med meditation och är inte helt hundra på att jag gör rätt. Tror inte jag når så djupt ner som "man ska" egentligen. Har inte riktigt orken oftast utan kör bara en liten stund. Ibland blir jag även lite yr faktiskt! det är ganska obehagligt. Då ber jag att få slippa yrseln och ibland fungerar det. Jag sitter mest och blundar och andas och brukar försöka kommunicera med mina guider och be om kraft och positiv energi. Brukar också föreställa mig att jag andas in ljus positiv energi och ut mörk negativ energi. Brukar nästan alltid bli lugnare, mer i balans och även känna mig piggare efteråt!

Anmäl
2014-09-21 20:19 #17 av: Jane-Lyzell

Här finns en meditation jag gjort - prova om ni villSkrattar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2014-09-21 20:26 #18 av: Jane-Lyzell

16 man ska inte gå för djupt - då händer ingen ting - utan hålla sig i et lätt förändrat medvetande - gå man fördjupt så hamnar man tillslut i sömn och det är ju inte det man vill uppnå- man kan fokusrera på ett mantra eller på ordet in när man andas in och ut när man andas ut. 

tips- istället för som du tänker med andas ut negativ energi - säg att du andas ut förbrukad energi - annars förutsätter du att du har negativ energi-

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2014-09-21 20:47 #19 av: H-lena

#17 Gud vilken bra meditationsvideo! Jag fick en jättestark upplevelse av att följa den. Kände verkligen mitt högre jag och ljuset, och min mormor kom till mig starkare än jag någonsin känt förut. Tårar började rinna nerför kinderna, men jag var inte ledsen. Konstigt var det! Fick en massa budskap från mormor och min morfar,  och min gudmor och farfar. Kände också att det var en mörk man som försökte ta sig in i mitt ljus, för jag frågade om det var någon mer som ville säga något. Då kände jag den här mannen, men jag sa att jag bara ville ha ljus och positiv energi i min sfär så han kunde inte komma in. Jag tror att det är en man som jag sett här hemma förut. Antagligen har han inte gått in i ljuset. Lite obehagligt var det men jag hoppas att han ska hålla sig undan. Jag kan inte hjälpa andar in i ljuset även om jag skulle vilja för jag är rädd att göra fel eller att öppna en portal. Så det får vänta. Sen var det nästan jobbigt att ta sig tillbaka. Kändes så skönt i det där lugnet jag fick och ljuset. Tusen tack!

Anmäl
2014-09-21 21:18 #20 av: Jane-Lyzell

19 Härligt du gillade den och att du fick så fina upplevelser Blomma

pst - kanske mannen är en guide som väntar på du ska mognaSkämtar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2014-09-21 21:22 #21 av: H-lena

#20 Tack! Ja det är möjligt. Jag har sett honom förut, sådär i ögonvrån här hemma. Tror det är han. Han känns inte hotfull, men att han är helt svart känns ju sådär. Jag får känslan av att han behöver gå in i ljuset faktiskt. Och han känner ju att jag är mottaglig så därför såg jag nog honom. Eller så är det som du säger att det är någon som väntar. Vi får se! Jag hoppas verkligen att om det är någon illa sinnad att mina vägledare håller den energin borta från mig. Kan ju som sagt inte hjälpa andar även om jag ibland skulle vilja! 

Anmäl
2014-09-21 23:35 #22 av: Jane-Lyzell

20. ibland skiner våra guider så starkt så det uppfattas som svart.- klart din vägledare inte skulle låta något negativt komma nära dig.

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.