Personlig utveckling

Andlig & Personlig utveckling

2013-10-03 11:21 #0 av: Jane-Lyzell

Ser man ofta dyka upp som kurser eller som tipps för det - men vad är det igentligen ? - vad innebär det? (Inom det mediala)

foto :Barbara Gahmberg

Jag hör ofta personer säga - oj det har jag gjort så mycket kurser i så det behöver jag inte gå kurs i längre - då blir mitt svar andlig & personlig utveckling är ett ständigt arbete och inget som man går en kurs i sen kan man!

En kurs är endast en igångsättare på hur du själv ska fortsätta din utveckling , själv, hemma :-)

alltså en ständig utveckling i din vardag jämt - varige dag!

Särskilt om man ska arbeta med andra människor!

Mycket i den personliga utvecklingen är att komma till mognad ifråga om etik och moral - vad den innebär för dig själv och vad den innbär hur du ser på andra. Att välja bort negativt tänk och ersätta det med positivt.
 Komma till insikt med vart man riktar sina tankar och hur det påverkar dig i din vardag. Även i din roll som medial för andra!

Vilket i förlägningen påverkar de människor du möter!

Det är även en djupdykning i dig själv ifrån dåtid och framåt som aktivt behöver tittas på - det behövs skalas mycket av lager innan man kommer in till den rena kärnan - livet har lagt på lager och detta behöver man förstå och titta på.

Viktigt se också på vad vi stoppar i våra kroppar(tempel) i mat och annan näring. och vad vi matas med via tv- internett etc.

Den Andliga utvecklingen är att se inåt och vårde det andliga inom dig själv - att lyssna till sin egen ande - men även lyssna till andras ande i de möten vi gör. Att se bortanför den fysiska kroppen .

Även hur vi andligen bemöter varandra i sin vardag - utrycker sig anden eller mitt fysiska jag i vår vardag och är de överens :-)

Hur mycket ger du din ande näring ?

De andliga universiella lagarna är jätte viktiga förstå och som medial bör man sätta sig in i dem - Livslagarna som gäller alla människor på jorden - oavsett trosform eller icke tro.

Livet är en ständig utveckling- allt är i proces - lika mycket det som går rätt som det som felas- det är det som är utveckling :-)

skrivet av Jane Lyzell


Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-03 11:37 #1 av: Fredrik1

Bra skrivet, Jane!

Håller verkligen med om att man aldrig blir fullärd !

Vore vi fullärda, hade vi nog inte befunnit oss i mänsklig form. Men jag tror mycket av tänket "behöver inte gå fler kurser" även handlar om samhällsklimatet just nu. Arbete och prestation samt ego är det som framhålls idag. att djupdyka i sig själv och ifrågasätta blir då jobbigare. Att stanna upp idag är inget som framhålls i samhället. Men det är något vi alla borde göra. Helst utan att göra som mig - att gå in i väggen, som jag gjorde 2011. Det fick mig att börja ifrågasätta min livsväg. det jag prioriterat och vart jag var på väg. I mitt mediala upplevde jag då (2011) att det var inriktat på prestation:

-Att leverera på storseanser. Att överträffa mig själv. Inte som det borde vara:

-Att ödmjukt bara känna efter - vad vill andevärlden förmedla just nu, utan tanke på krav.För mig krävdes att gå in i väggen, djupdyka i mig själv, att börja om för att hitta kärnan, för att bli mer sann mot mig själv. Resultatet blev att jag i nuläget gör väldigt få storseanser, utan hellre fokuserar på privatsittningar och hembesök. där känner jag att jag verkligen kan förmedla och ha tid för mina sitters.

Det fungerar mycket bättre för mig Glad "Be kind whenever possible. It is always possible"   H.H Dalai Lama

Anmäl
2013-10-03 12:57 #2 av: Kyllan56

Återigen har Jane skrivit ett mycket klokt inlägg, som jag håller med om! Hon har så rätt i att för att hjälpa en annan människa på ett konstruktivt sätt, måste du veta vem du själv är. Du måste kunna skilja på Dig och Mig. 

Hela livet är en väg kantad av möjligheter till utveckling! Våra relationer, människor vi möter, situationer, trauman osv ger impulser till utveckling. Dessutom är vårt psyke så fiffigt konstruerat att vi ständigt försätts i liknande situationer för att psyket ska få en chans att utveckla sig, genom upprepningstvånget. 

Genom att studera hur vi behandlar andra människor, djur, växter och vår planet kan vi få ett kvitto på hur vi är som människor. Det är inte tjusiga åsikter som berättar vem jag är utan om jag lever som jag lär. Våra ord måste korrespondera våra handlingar. 

Utan Egot skulle vi inte överleva, men ett orealistiskt Ego kan stå i vägen för vår andliga utveckling. Andlighet för mig är att inse att vi är större än vårt medvetande, Ego. För att utvecklas andligen måste vi bryta igenom de psykiska försvar som skyddar vår orealistiska bild av oss själva. De försvar som en gång verkade i kampen att överleva som barn till vuxen ålder, men som idag har förverkat sin existens.

Själv har mitt liv varit kantad av trauman och utmaningar, där jag emellanåt satt mig ner och tyckt synd om mig själv och undrat varför jag är så utsatt. Men född med en gåva som jag har, att alltid hitta det positiva med livet har jag snart rest mig upp för att fortsätta gå. Men så samma dag som tornen föll, föll jag och nu började den svåraste utmaningen jag någonsin varit med om. Jag inte bara satt ner utan jag låg fullständigt utslagen i min utbrändhet. Med en hjärna som jag normalt kunde förlita mig på, men som nu svek mig. Demensutredningen jag genomgick visade att något inte stämde med mitt minne och att det inte var omöjligt att jag höll på att utveckla en vaskulär demens. Mitt många gånger goda solskenshumör var under långa tider ett minne blott. Inga facetter inom mitt liv fungerade. Allt var i olag. Det tog elva år att kravla tillbaka till livet och att vakna på ett andligt plan. Mina psykiska försvar som, som barn varit mina vänner hade i mitt vuxna liv bromsat min andes utveckling till en godare människa. 

Så jag är fortfarande Bambi på hal is gällande andlighet men jag gör så gott jag kan att förkovra mig, mer kan jag inte begära av mig själv.

I psykodynamisk bemärkelse är det kriserna som för utvecklingen framåt, förutsatt att vi löser dem på ett konstruktivt sätt. De i sin tur förändrar många gånger våra värderingar, som leder till en förbättrad och förädlad syn på etik och moral, som är grundpelarna till hur vi är som människor.

Jag har rest länge och jag trillar ofta på min väg mot min vilja att bli en bättre och andligare människa. För jag liksom alla andra har fördomar att genomskåda och slåss emot. Men idag är jag bättre än vad jag var i går på att inte slåss mot "väderkvarnar" utan jag arbetar på att lägga mitt "krut" på mer konstruktiva ting. Men det är i dag och i morgon har jag nya utmaningar att möta. För precis som Jane så klokt skriver sker  utveckling "alltså en ständig utveckling i din vardag jämt - varige dag!" 


”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2013-10-03 13:14 #3 av: TezzD

Tummen uppBlomma

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-10-03 15:02 #4 av: Jane-Lyzell

1 Tack för ditt inlägg Fredrik - det du skriver är så viktigt och behöver belysas - hur många mediala ångar inte bara på efter någon slags prestige - vilket tillslut ger dem utbrändhet!

Man ska bruka sin medialitet inte missbruka den - alla former av medialt arbeta kostar energi- tänk om alla förstod det och  personligen förstår jag inte hysterin om att hålla storseanser- det har blivit en cirkus, tyvärr

andevärlden sa om nutidens storseanser för några år sedan;

"De säger dom säger våra ord- Men det är inte våra ord dom talar"

Det säger en hel del om den kvalite som är där ute!

En seans ska vara något vackert och fint - det närmaste man kan vara emellan världarna - nja så ser det inte ut idag, tyvärr

Att ödmjukt känna efter - tänk om alla kom dig Skrattar

Bra jobbat Fredrik

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-03 15:07 #5 av: Jane-Lyzell

2 Tack Kyllan56 - wow vilken resa - tack för du delar med dig- vilken tur du kunde kravla dig tillbaksGlad

Ja livet en ständig utveckling under vår resas gångHjärta

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.