Personlig utveckling

Vart har Etiken och Moralen tagit vägen ?

2013-10-02 01:04 #0 av: Jane-Lyzell

Etiken och moralen är även borta i det mediala hos många utövare. - bedragare får fortsätta bedra. Folk lurar skjortan av varandra för pengar – eller makt- eller högmod. Ja listan kan göras lång.


Ja man undrar verkligen vart den tagit vägen i dagens samhälle – tidningsrubrikerna talar sitt tydliga språk!

När Äldre tar sitt liv för de inte får bo tillsammans på äldreboende – Barn dödar barn – föräldrar dödar barn o varandra – Ungdomar mobbar varandra till döds- män frias som våldtar kvinnor. Politiker missbrukar sina positioner och försnillar skatter pengar i eget syfte. Terrorism och väder katastrofer . Trafikskadade blir rånade under olyckor på väg- Folk som ramlar ned i tunnelbanan och är redlöst jätte fulla – rånas och lämnas åt sitt öde. Barn porr. Djur våld och tidelag. Rånarligor och vägrånare, Morden är daglig vara och personer försvinner. Uteliggare och tiggare ökar. Våldet är vardag för många i dag och rädslan har slagit sitt grepp om den enskilda människan. som gör att ingen vågar ingripa – de flesta blundar för det som sker och vänder sig bort för att inte bli inblandad.(finns ju undantag – tack o lov – våra vardags hjältar)


Etiken och moralen är även borta i det mediala hos många utövare. - bedragare får fortsätta bedra. Folk lurar skjortan av varandra för pengar – eller makt- eller högmod. Ja listan kan göras lång.


Var o varannan dag ringer eller skriver människor till mig och berättar hur det blivit behandlade i den mediala sk branschen – det är skrämmande saker jag får ta del av. Det verkar som det inte finns någon ryggrad kvar – det är en djungel av utövare som skadar mer en de gör nytta- och de flesta blundar för problemet med motivering ”alla har sin egen sanning” och det är gudomligt förlåta bedragare.!? Mediala säger till människor de har på sittningar etc, t ex att de ska skilja sig från äkta hälfter eller att personer varit en de ena en det andra i tidigare liv och därför inte kan bli lyckliga i detta livet. När det säljs sex sprayer som påstås att Änglar gjort. När de säger att personer ska dö eller bli sjuka. Eller att deras barn ska dö. De säger till personer att flytta och en det ena en det andra vägleder de andra människor i fördärv. En del vågar inte ta ett steg utanför dörren fören de rådfrågat sitt medium. Eller Ärke Ängel Och telefonlinjerna ökar explosionsartat. Mammon har krypigt sig in i den mediala världen. Med allt vad det innebär.


Min fråga blir hur kan mediala vägleda andra människor om deras liv – när inte Ande vänner eller Änglar vill ta ifrån oss vår fria vilja och tala om för oss hur vi ska leva våra liv- hur vi utvecklar våra liv är vår lärdom och just utveckling. Så något har gått verkligen fel med detta!


Vart har dygderna tagit vägen – ledstjärnan i Etik o moralen


Den vanligaste listan med dygderna lyder (på svenska och latin):

(hämtat från wikipedia http://sv.wikipedia.org/wiki/De_sju_dygderna )


Ödmjukhet - humilitas (motsats till högmod)

Generositet - liberalitas (motsats till girighet)

Kyskhet - castitas (motsats till vällust)

Medmänsklighet - humanitas (motsats till avund)

Avhållsamhet - temperantia (motsats till frosseri)

Tålamod - patientia (motsats till vrede)

Flit - industria (motsats till lättja)


Det verkar som det istället är Döds synderna som nu råder!


De sju huvudsynderna/lasterna lyder på svenska och latin:

(hämtat från wikipedia http://sv.wikipedia.org/wiki/De_sju_d%C3%B6dssynderna )

Högmod - superbia = (storhetsvansinne, fåfänga; eller åtminstone övermod; Hybris)

Girighet - avaritia

Vällust - luxuria = (otukt eller begär)

Avund - invidia

Frosseri - gula

Vrede - ira = (I vissa fall även hämnd)

Lättja – acedia- (likgiltighet)


Jag tror det här är ett ämne som behöver tänkas till om – och vart åt vi är påväg!


Naturligtvis finns många fantastiska mediala med lika väl som vanliga människor – men de håller på att drunkna i det vi ser i dag!


Text Jane Lyzell


Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-02 07:04 #1 av: Ljuskristallen

En jättebra artikel Jane och det här är frågor jag själv gått med en lång lång tid.Det du skriver om våldet och att folk inte vågar ingripa pga rädsla är ju fruktansvärt för man vet ju inte om det är iscensatt och sen råka ut för brott själv,världen har helt enkelt blivit galen.

För en tid sedan var en man i USA med om en bilolycka tror jag det var,han knackade på någons dörr för att få hjälp vilka blev rädd och kontaktade polis som i sin tur sköt ner mannen till döds så man kan undra vad fasen är det som sker runt omkring oss.

Fastnar på några rader och tror inte mina ögon när jag läser om sexspray och änglar och direkt går tanken till kyskhet och vad jag kan se har den andliga världen smutsats ner oerhört där det går ut på billigt trams och en massa sexuella anspelningar som tantra osv.Det finns ingen som helst gräns för respekten mot dom på andra sidan.

Jag vet inte hur ofta jag tänker att näe nu skiter jag i allt,jag vänder andliga kretsar ryggen och går därifrån för så mycket som bara är billighets bazarer och det vill jag inte vara delaktig i.

Andligheten lämnar mig aldrig men just andliga kretsar för det är så mycket fula knep där den ena sätter sig på den andra eller för sig med snusk vilket jag personligen anser inte höra hemma i den här världen.

Man ska tydligen vara så frigjord så inga gränser finns alls vilket jag kallar en dålig ursäkt för att få fortsätta sitt snuskeri eller billighets bazar och sånt gör ju att hela mediumvärlden får ett dåligt rykte och många av oss drar oss ur helt.Dom som jobbar seriöst dom får också detta ryktet på sig att syssla med billighet.

Att be folk flytta,skilja sig,tala om död och sjukdom det gör man bara inte om man har det minsta kunskap och etik i kroppen.

Tänk i skrivande stund känner jag att nu lämnar jag helt andliga kretsar och lever ut min andlighet med min guide utan dessa negativa influenser som bara skapar oro och misstycke inför andlighet hos så många.Jag känner mig väldigt klar i dom olika kretsarna och det är faktiskt ytterst ytterst sällan jag möter den äkthet och renhet som borde få råda,den finns men är tydligen fåtalet förunnat att verkligen kunna leva som man lär.

Andlighet ska vara ren,den ska vara ödmjuk och det är så lätt att dras med i massorna och man tappar både ödmjukheten och respekten själv och det vill jag undvika på bästa sätt så nu är jag klar och tummen upp för dig som kämpar för en ren andlighet.

Tack för en klok tänkvärd artikel,du har mycket tänkvärt att dela med dig av Jane. Blomma


Anmäl
2013-10-02 09:56 #2 av: TommyTarzan

Japp! Stämmer alltihop! Vi går mot dom sista dagarna, det står så i Bibeln. Frimurarna har "glada" dagar.....Gris

 

Anmäl
2013-10-02 10:08 #3 av: Jane-Lyzell

1 . synd att säga tack - men du förstår vad jag menarSkämtar

Ja det är inte roligt hur det blivit i vår värld och jag förstår din känsla att vända det ryggen - den finns där varige dag, tyvärr och man säger sig själv hur länge orkar man Illamående

Men desto större andledning att de som vet att använda etik o moral finns kvar och är ett föredömme för andra vilseledda andliga.

Att vara andlig är att vandra en väldigt smal väg - fallgroparna är många och det är bland annat därför jag anser mediumskap vara ett kall och inte ett yrke.

Ja någonstans gick det snett.......

Rädslan har verkligen lamslagit den lilla människan och det du beskriver är tyvärr sanning och många vågar inte hjälpa varandra längre - med rädsla för människan (odjuret inom )

I dag vågar man inte som ensam kvinna plocka upp en liftare på vägen även om det är en kvinna - rädslan för rån o överfall väger över!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-02 12:28 #4 av: Ljuskristallen

# 3 Hi hi förstår hur du menar Skämtar Skrattar

Samtidigt har du ju alldeles rätt i att alla med äkta avsikter borde stanna och kämpa för det som är äkta och rätt.Men många har jag hört som så ofta tröttnar just för den här billighets bazaren vi möter som tyvärr förstör för dom som verkligen kan och vet vad dom sysslar med.

Nog har man stor lust många gånger och bara säga tack och hej,vet inte hur många gånger jag bara på i fokus loggat ut i ren ilska och sagt aldrig igen.

Samma med andliga sammankomster har jag flera gånger lämnat lokaler för jag bara känt nä nu får det räcka.

Men jag håller med dig kämpa ska vi ju göra och själv är jag en sån där som har kort stubin men lugnar ner mig snabbt igen tack och lov för hur det är finns väldigt många duktiga som verkligen menar det dom gör från djupet av sina hjärtan och dom vill jag ge en stor eloge och uppmuntran att fortsätta med sitt.

Tänker som så också man kan ju jobba utan att synas vem man är,det finns ju hur stora möjligheter som helst med dagens teknik så vill man kan man nå ut på så många olika sätt samtidigt som du skriver maler tankarna på hur länge orkar man.

Det är suveränt att detta förs på tal och förhoppningsvis blir det ringar på vatten som leder till något riktigt bra.

Anmäl
2013-10-02 15:07 #5 av: Kyllan56

Vilken stark, mitt i prick och behövd artikel. Du slår huvudet på spiken Jane! Jag beundrar dig som ifrågasätter och står för det som du tycker är rätt och riktigt. Själv har jag precis som du förvånats och blivit förskräckt hur människor roffar åt sig inom alla facetter i samhället. Där många i den mediala världen - som man tycker skulle vara fredad - utnyttjar människors sårbarhet för egen vinnings skull. Sexspray gjord av änglar låter i mina ögon barockt och det förvånar mig att någon överhuvudtaget tror på den smörjan. Därför är arbetet med TAK mycket viktigt!

Hjärta till dig Jane för ditt oförtrutna arbete! 

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2013-10-02 16:03 #6 av: Jane-Lyzell

4 Ja man känner som man skriker vid havet i fulla orlkanbyar- inte många som hör eller vill lysna - de vänder sig om och ignorerar varnings signalerna.

Så inte konstigt man blir tröttSover

Det käns ibland som att försöka rädda mänskligheten - men den vill inte bli räddad - antar att miljöaktevister känner lika dant- då vi människor bara ångar på utan att lyssna!Våg

Ja märkligt är detPustar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-02 16:05 #7 av: Jane-Lyzell

5 Tack Kyllan56 Blomma

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-02 16:14 #8 av: [Aestus]

Drömmen är att alla har samma etik och moral som du Jane.Alla ställde upp för varandra gratis. Kurser,rådgivningar,helingar for free. 

Anmäl
2013-10-02 16:18 #9 av: Jane-Lyzell

8 Ja det vore ju en dröm - då skulle det som endast ser kallet i det fortsättaCool

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-02 17:32 #10 av: Ljuskristallen

# 8 Jane är inte ensam om den drömmen och förhoppningsvis når vi dit en dag när andligheten får rum inte girighet för det går inte ihop med dom gåvor vi fått gratis,vi ska dela med oss for free när det gäller allt andligt  Ler

Anmäl
2013-10-02 19:29 #11 av: Pagan

Mycket bra Jane. Tankar som ofta far runt hos mig också. Var tar det vägen sedan??? Ledsamt att tänka på. Vi får försöka att stå upp för det som är rätt. En människa kan göra skillnad. Det hoppas jag på iallafall. Jag brukar sända magiskt glitter över folk, medtrafikanter mm. Lite tingeling med fingrarna och en liten god tanke så far det iväg dit det ska. 

Anmäl
2013-10-03 11:08 #12 av: TezzD

Mycket bra, och allt är sagt, har inget att tillägga för det är bara så fruktansvärt... hemskt... ett Hjärta till alla er som har en gnutta etik och moral kvar i kroppen. Blomma Fortsätt med det ni gör! Vi SKA VINNA detta så är det bara! Cool

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-10-03 11:28 #13 av: Jane-Lyzell

Jag tror de som arbetar seriöst känner som vi gör i denna tråden - så än finns det hopp - men det måste belysas Sol

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-03 11:42 #14 av: TezzD

Precis! Regnbåge

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-10-03 11:48 #15 av: Fredrik1

Kan bara hålla med!Sol

Förhoppningsvis kommer TAK att hjälpa till så vi alla kan samverka på ett bra sätt! Så etik och moral åter blir ledord, precis som det borde vara hos alla. Inte bara de som utöver mediumskap. "Be kind whenever possible. It is always possible"   H.H Dalai Lama

Anmäl
2013-10-04 19:12 #16 av: [Sol69]

Kan bara hålla med jag också Glad

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-10-04 20:33 #17 av: [Bettanbop]

Man slutar aldrig att förvånas och förundras....... ibland känner man bara för att vända ryggen till och inte höra eländet. 

Etik Moral och sunt bondförnuft tycks bli en sällsynt vara bland många bland våra medmänniskor. 

Tur att vi är några kvar som det är så självklart för att vi inte behöver tänka påt.

Och tyvärr så är ju inte den sista idioten född än.Anmäl
2013-10-04 23:39 #18 av: Jane-Lyzell

15 ja det får vi verkligen hoppas Glad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-08 21:32 #19 av: Elinors

Hej! Kikat runt lite på sidan och läst lite texter. Funderade över en sak angående denna texten. Har du, författaren Jane Lyzell, någon källa på det du skriver? Tänker exempelvis på denna meningen: "Uteliggare och tiggare ökar". 

Undrar också vad #8 menar med att din rådgivning och healing är gratis? Gick in på din hemsida och det verkade kosta xxxxx kr per kurs/seminarium. Ger du, utöver detta, alltså även ut gratis rådgivning/vägledning/healing? :)

Redigerat//Jane

Anmäl
2013-10-08 23:23 #20 av: [Aestus]

#19 Jag har ingen hemsida och jag ger inga kurser eller alltannat du räknar opp

Anmäl
2013-10-08 23:35 #21 av: Elinors

#20 Var lite otydlig kanske, syftade till Janes hemsida :)

Anmäl
2013-10-09 00:52 #22 av: Jane-Lyzell

19 Nää inga källor - sunt förnuft och öppna ögon - så ser man vad som ökar i samhället - det finns säker statestik på det för den som är intreserad, prova googla - Välkommen in på sidan :-)

Vad har min hemsida med denna texten att göra - har du personliga frågor kan du pm.a migGlad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-09 09:22 #23 av: Elinors

Ja, det finns ju statistik på detta och den säger tvärt emot vad du säger, iallafall när det gäller Sveriges uteliggare: http://www.socialstyrelsen.se/nyheter/2012januari/farrehemlosasoverute-menflervistasiakutaboendelosningar

Det var därför jag undrade om du hade någon källa på det du skrev. Eller så kanske du syftade på hela världen och inte bara Sverige (då jag inte vet hur världssituationen ser ut, endast läst om Sveriges uteliggare). Tycker att om en skriver en fakta artikel, så får en ha källor :)

Angående gratis healing/rådgivning så var frågan riktad till dig, men tycker inte att det var en privat fråga eftersom ni diskuterar det tidigare i tråden:

#8 skriver såhär: "Drömmen är att alla har samma etik och moral som du Jane.Alla ställde upp för varandra gratis. Kurser,rådgivningar,helingar for free."

Vilket jag tolkar som att din rådgivning och dina kurser är gratis, eftersom du svarar såhär i #9 : "8 Ja det vore ju en dröm - då skulle det som endast ser kallet i det fortsätta Cool"

Och sedan går jag in på din hemsida, där det står att dina kurser o.s.v. inte är gratis? Därför undrade jag, och undrar fortfarande eftersom jag inte fick svar, är din rådgivning, healing och dina kurser gratis? Har du kanske både och? Alltså att vissa kostar och vissa är gratis? Eller syftar #8 till att din rådgivning här på sajten är gratis?

Missförstå mig inte, jag ser inga problem med att du tar betalt för healing, rådgivning och kurser, du måste ju trotts allt också tjäna pengar för att kunna leva. Det är bara det att jag tolkar artikeln och kommentarerna som att du tycker det är fel att ta betalt för dessa tjänster, och att du inte heller gör det?

Anmäl
2013-10-09 09:30 #24 av: Ljuskristallen

# 23 Jag förstår inte heller riktigt vad Janes hemsida har med tråden att göra men om jag förstått rätt så betalar man för kost och logi eftersom det är en kursgård.Rätta mig om jag har fel nu Jane Skämtarmen så har jag uppfattat det.

Anmäl
2013-10-09 09:59 #25 av: Elinors

#24 Jag tycker det hör hit eftersom tråden heter "Vart har etiken och moralen tagit vägen ?" 

Jag anser det inte speciellt etiskt eller moraliskt när Jane säger som svar på #8 "8 Ja det vore ju en dröm - då skulle det som endast ser kallet i det fortsätta".

D.v.s. att drömmen vore att ingen skulle ta betalt för dessa tjänster när hon själv gör det. Därför tycker jag hennes hemsida är relevant eftersom det där står att hon tar betalt för dessa tjänster. Alltså säger en sak men gör en annan (även kallat dubbelmoral).

Därför frågade jag Jane om hur det ligger till. Jag kan ju ha missuppfattat hela situationen, då gav jag Jane chans att förklara den för mig. Jag har lärt mig att om en undrar över något, eller inte förstår något så ska en fråga om det, för att undvika missförstånd :)

Nu verkar det inte som att jag får skriva ut Janes kurspriser här på sajten, eftersom hon redigerade mitt förra inlägg där jag gjorde detta (?). Men om du går in på hemsidan kan du se att det är betydligt dyrare att bo där om du ska vara med på kurs jämfört med om du bara vill bo med "bed & breakfast". Nu ingår ju fler måltider om du köper kurspaketet, men inte såpass mer mat att det bör kosta så mycket mer än att stanna utan kurs. Detta tolkar jag alltså som att Jane tar betalt för kurserna. Och, som jag skrev i tidigare inlägg, ser jag inget fel med detta. Alla måste vi försörja oss på något sätt :) Det är själva grejen med att tycka en sak och sedan göra en annan jag har svårt för. Och som jag gärna vill ha förklarad för mig :)

Anmäl
2013-10-09 10:32 #26 av: Ljuskristallen

Jag tycker vi hamnar nu i diskussion om person vilket inte alls känns rätt så kort sagt,kursmaterial,lärare utifrån,även från andra länder,tiden man tar med sina elever så jag ser inget skumt eller konstigt med det Funderar

Men nu diskuterar jag inte det här mer utan överlåter det helt till Jane Skämtar

Anmäl
2013-10-09 10:37 #27 av: Elinors

#26 Nej, jag ser heller inget konstigt med att ta betalt för sin tjänst (som jag skrivit tre gånger nu), utan det jag undrar över är varför en säger en sak, men gör en annan. 

Ja, vill gärna att Jane ger svar på mina frågor, så vi kan överlåta diskussionen till henne :)

Anmäl
2013-10-09 11:28 #28 av: Kyllan56

#27 För mig blir det konstigt att du inte ser skillnaden mellan att inte ta betalt för healing, privat sittning osv, vilket inte Jane gör, och kurser. Det är det diskussionen gäller.

Vad kurser anbelangar kostar lokal, mat och övernattning men inte Janes tid som lärare. Så för mig finns inte den motsättning, som du hävdar och fortsätter hävda.

Ingen kan bedriva en kursgård utan att få betalt för de kostnader det kostar att bedriva en kursgården. Att tro något annat är helt befängt!

Att du inte kan skilja mellan kurser å ena sidan och å andra sidan healing o privata sittningar, får mig att undra över din intention med din fråga. Att Jane, är modig nog att gå ut med sitt moraliska inlägg har trampat många "andliga" på tårna. 

Så jag ser ingen som helst av den dubbelmoral du försöker påskina!

Jane har min fulla respekt! Jag är den första att hålla med henne i allt hon skriver om moral och etik!  

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2013-10-09 11:28 #29 av: TezzD

Kurserna är gratis hos Jane om ni läser noga, man betalar endast för boendet och maten Cool Och det kostar ju endel med mat o boende överallt eller hur. Priserna skulle ju vara dubbelt så dyra om det var för kursledare osv inräknat.
Jane du får rätta mig med om jag har fel. Skämtar

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-10-09 13:54 #30 av: [Aestus]

29  Kurserna är gratis om du bor där, men försök att bara vara där på kurstid och bo någonannanstans, då gäller inte det där längre. Då får du betala för kursen! Dubbelmoral så det skriker om´et.

Visst är det väl på så vis Jane? Kursen är gratis om man betalar dyrt för mat och husrum, annars blir det annat ljud i skällan. Det finns de som försökt.

Det finns anmälan om det dessutom. Vilseledande reklam och marknadsföring heter det visst.

Anmäl
2013-10-09 13:56 #31 av: Elinors

#28 Läser du mina inlägg igen, kommer du upptäcka att det är precis det du skriver om som jag undrar över. Exempelvis så skriver jag såhär i inlägg #23 "Och sedan går jag in på din hemsida, där det står att dina kurser o.s.v. inte är gratis? Därför undrade jag, och undrar fortfarande eftersom jag inte fick svar, är din rådgivning, healing och dina kurser gratis? Har du kanske både och? Alltså att vissa kostar och vissa är gratis?"

Hittade också precis information på hemsidan där det står att Jane gör privata sittningar och healing mot "fria donationer", vilket kanske är vad ni syftar på. För det är jättebra, då kan jag själv välja om jag vill betala eller inte och hur mycket i så fall. Och det var faktiskt trevligt att se, så där fick jag väl svar på den frågan.

Som jag fattar det som kostar visst kurserna pengar, detta kan du se i denna länken: http://www.ramsbergsgarden.se/provapa2.html

Det finns alltså ett "prova på pris". Där mat och boende inte ingår. Detta är (för mig iallafall) att ta betalt för en tjänst (kurs, lärare o.s.v.), inte för mat och boende. 

Sen kan jag påpeka (för fjärde gången!) att jag inte ser något fel i att ta betalt för dessa tjänster. Det jag anser är fel är att påstå att en inte gör det, när en gör det. 

Här står det vad det kostar att bo (http://www.ramsbergsgarden.se/bed&breakfast.html), utan kurs, för en dag, med frukost, men vad jag förstått så håller kurserna på i 2 dagar och innehåller mer mat. Därför kan vi dubbla priset för boende och sedan lägga till lite extra för mat. Men det går ändå inte upp i samma pris som kurserna (http://www.ramsbergsgarden.se/mediumtraning1.html). Om inte maten för dessa kursdagar går upp i 1300 kr. Men det låter som väldigt mycket för mat i 2 dagar (exklusive frukost, då detta ingick i "bed & breakfast" paketet). 

Jättefint att du #27, och de andra här, verkar lita på Jane. Men ni kan inte förvänta er att jag ska göra det. Det enda jag vet om henne är vad jag läst här och på hemsidan, och dessa motsäger varandra. Men ber om ursäkt om det låter som att jag hoppar på dig, Jane, det är inte min avsikt. Men du skriver ju själv på din hemsida att en ska ifrågasätta priser och personer när det handlar om healing och mediala förmågor. Och det är just det jag gör :)

Anmäl
2013-10-09 14:09 #32 av: Ljuskristallen

Men allvarligt ta och ge er nu # 30 och 31,finns det ingen moderator som kan rensa lite i inläggen för nu handlar det om person inte etiken och moralen som är trådens huvudämne Arg

Är det dyrt att bo tre nätter,äta flera mål om dagen samt el,vatten,försäkringar av gård och en himla massa annat,knappast Snopen

Nä lägg ner nu hörrni Ledsen

Anmäl
2013-10-09 14:14 #33 av: Elinors

#32 Jag ifrågasätter bara? Om moral, i en tråd som heter "Vart tog etiken och moralen vägen ?" Får jag alltså inte göra detta? Funderar

Bästa vore ju om bara Jane kunde svara (förstår att hon kanske är upptagen på annat håll) så kan vi lägga ner. Rensar ni kommer det ju bara stödja mina påståenden, har en inget att dölja är det väl bara att svara som det är :)

Anmäl
2013-10-09 14:14 #34 av: Jane-Lyzell

23 . En länk om uteliggare gör nog ingen rättvisa av hur det är. se denna länken till ex. http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2013/2013-5-3

Akut hemlösa EU-medborgare har blivit alltmer synliga i Sverige. Många söker sig hit på grund av fattigdom och arbetslöshet och detta har lett till en förändrad hemlöshetssituation. Kartläggningen visar att dessa personer lever i stor utsatthet då de saknar försörjning och har begränsad tillgång till det svenska välfärdssystemet.

http://www.socialstyrelsen.se/nyheter/2013maj/nykartlaggningavhemloshetblandeu-migranter

http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2013/2013-5-3/sidor/default.aspx

 


 

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-09 14:17 #35 av: Elinors

#34 Ja, jag vet att andelen hemlösa har ökat. Men du skrev uteliggare, inte hemlösa :)

Anmäl
2013-10-09 14:28 #36 av: Jane-Lyzell

25 Du får fråga hur mycket du vill och jag svarar så gott jag kan :-)

så länge du håller en god ton - tyvärr är jag väldigt jagad av skeptiker och sk kolegor med- just för jag skriver vad jag tycker !- så vist undrar jag ditt syfte - vilken kategori du själv till hör ?

Inget fel ta betalt för det man gör - däremot protesterar jag emot de höga priser som många utövare har för sina kurser och då ingår inte ens boende och mat.- fast det är ju klart om man ska gämföra med sk vanliga kurser så är andliga välldigt billiga i gämförelse med t ex det komunen själva erbjuder inom resturang etc.

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-09 14:41 #37 av: Elinors

Va roligt att du ville svara :) Och som jag skrivit att par gånger nu, tycker jag inte heller heller det är fel att ta betalt för en tjänst (i detta fall en kurs). Vill folk gå på en medial kurs och betala för det är det ju deras pengar och deras val.

Och bra att du också skriver att du faktiskt tar betalt för dina kurser, vilket några medlemmar här påstått att du inte gör. Det blir lite förvirrande när jag skriver med andra om dig och du själv inte får chans att berätta hur det ligger till. 

Även bra om du ligger under i pris jämfört med andra mediala utövare (vet inte vad andra tar i pris för sina kurser).

Mitt syfte var väl främst att få svar på mina frågor. Och om jag ska klassa mig i en av de kategorierna du skrev så är jag skeptiker. Vi kan kalla mig agnostiker, jag tror på det som jag själv sätt eller det som går att bevisa. Och eftersom jag inte sett något bevis på att mediala krafter finns, så är jag skeptisk till detta. Menar absolut inte att förringa dina eller någon annans upplevelser av den mediala världen, men kan inte säga att jag själv tror på detta då jag aldrig vart med om något som lyckats övertyga mig :)

Dock tycker jag det är väldigt spännande att läsa och detta ämne, annars hade jag inte vart här och rotat :)

Anmäl
2013-10-09 14:54 #38 av: Jane-Lyzell

30

29  Kurserna är gratis om du bor där, men försök att bara vara där på kurstid och bo någonannanstans, då gäller inte det där längre. Då får du betala för kursen! Dubbelmoral så det skriker om´et.

Visst är det väl på så vis Jane? Kursen är gratis om man betalar dyrt för mat och husrum, annars blir det annat ljud i skällan.

 Det finns de som försökt.

vårat boende och mat  och lokal är inte gratis - de måste man betala vart du en är - det gör du själv i din vardag med.vi kan ju inte betala för att personer kommer hit på kurs!? - med den ekvationen kan ingen hålla kurs.

tror du blandar rejält här och man måste skilja på  boende och kurs avgift.

Det finns de som försökt.

Och vi har då uplyst dem om att vårt konsept som kursgård bygger på att man bor här - (av flera olika andledningar rent innehållsmässigt i kursuppläget, då vi arbetar sena kvällar)

Om man väljer bo någon annan stans - drar vi av den delen och tar endast betalt för mat , fika och en liten del av lokalhyra!( som är en del i boende paketet)- tycker du det ska vara gratis ?

själva kursen är"utlärningsdelen" (var gratis, en del fortfarande, då detta med gratis kurser var 2 år sedan, vissa finns kvar i dag, fast vi använder inte ordet Gratis längre pg av anmälan )

Det finns anmälan om det dessutom. Vilseledande reklam och marknadsföring heter det visst.

Att vilseleda någon har inte varit vår intention - snarare tvärt om - man får tydligen inte vara för billig eller klanka ned på skyhöga priser- ber om ursäkt om någon blivit vilseledd !

Jag ser anmälan som skrattretande faktiskt- troligt arga sk kollegor som tycker vi dumpar priserna för mediala kurser i sverige - eller skeptiker - som jag ser det får vi ut vårt budskap i anmälan :-) Håller just nu på att lägga in den på vår hemsida för allas beskådan :-)


Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-09 14:58 #39 av: Jane-Lyzell

30 en sak till försök bo med helpansion billigare en helg-  en vad vi har här - det är inte många ställen du kan göra det på i sverige.

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-09 15:16 #40 av: Jane-Lyzell

31. 28 Läser du mina inlägg igen, kommer du upptäcka att det är precis det du skriver om som jag undrar över. Exempelvis så skriver jag såhär i inlägg #23 "Och sedan går jag in på din hemsida, där det står att dina kurser o.s.v. inte är gratis? Därför undrade jag, och undrar fortfarande eftersom jag inte fick svar, är din rådgivning, healing och dina kurser gratis? Har du kanske både och? Alltså att vissa kostar och vissa är gratis?"

Jag arbetar för donationer och ibland inte ens det ! Är välldigt restrektiv med just detta - då jag anser det inte vara en slit o släng grej - som är lite hipt och roligt - jag tar mitt utövande väldigt seriöst!

 

Hittade också precis information på hemsidan där det står att Jane gör privata sittningar och healing mot "fria donationer", vilket kanske är vad ni syftar på. För det är jättebra, då kan jag själv välja om jag vill betala eller inte och hur mycket i så fall. Och det var faktiskt trevligt att se, så där fick jag väl svar på den frågan.

Som jag fattar det som kostar visst kurserna pengar, detta kan du se i denna länken: http://www.ramsbergsgarden.se/provapa2.html

Det finns alltså ett "prova på pris". Där mat och boende inte ingår. Detta är (för mig iallafall) att ta betalt för en tjänst (kurs, lärare o.s.v.), inte för mat och boende. 

Ja 100 kr per dag anser vi vara mycket billigt(nästan gratis faktiskt)- vist en avgift men ......billigt! sist vi hade det fans det personer som hade egen massäck med , så det kostade dem endast 100 kr. vilket även inkluderade en Storseans och en healingklinik.

Sen kan jag påpeka (för fjärde gången!) att jag inte ser något fel i att ta betalt för dessa tjänster. Det jag anser är fel är att påstå att en inte gör det, när en gör det. 

Här står det vad det kostar att bo (http://www.ramsbergsgarden.se/bed&breakfast.html), utan kurs, för en dag, med frukost, men vad jag förstått så håller kurserna på i 2 dagar och innehåller mer mat. Därför kan vi dubbla priset för boende och sedan lägga till lite extra för mat. Men det går ändå inte upp i samma pris som kurserna (http://www.ramsbergsgarden.se/mediumtraning1.html). Om inte maten för dessa kursdagar går upp i 1300 kr. Men det låter som väldigt mycket för mat i 2 dagar (exklusive frukost, då detta ingick i "bed & breakfast" paketet). 

Nu bygger våra priser -på vad det kostar i drift och avgifter med - så du räknar lite konstigt- men det är ju inte lätt för dig se specefikt allt som ingår i ett kurspris - där har du ju löner med till lärare. Våra kurser bygger inte på Gratis kurser längre - utan det var för 2 år sedan- i dag tar vi en liten avgift för våra kurser! (även om en del faktiskt får gå helt gratis ibland- utan ens betala boende och mat)

Jättefint att du #27, och de andra här, verkar lita på Jane. Men ni kan inte förvänta er att jag ska göra det. Det enda jag vet om henne är vad jag läst här och på hemsidan, och dessa motsäger varandra. Men ber om ursäkt om det låter som att jag hoppar på dig, Jane, det är inte min avsikt. Men du skriver ju själv på din hemsida att en ska ifrågasätta priser och personer när det handlar om healing och mediala förmågor. Och det är just det jag gör :)

Det är bra ifrågasätta med respekt - fast jag kan tycka förmycket fokus gått till mig som person och kursgård- fast det får man kanske ta - när man sticker ut hakan :-)

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-09 15:23 #41 av: Jane-Lyzell

24  och 29 - för 2 år sedan var det helt gratis(kursavgiften) och man betalade endast för boende och mat- idag betalar man en liten del till :-)- vi håller fortfarande bland dom lägsta priserna generellt i sverige där boende och mat inkluderas. vilket vi är stålta över!

Vi har även låga priser med internationella lärare - vilket brukar vara skyhöga kursavgifter ute i landet - ja var o en får avgöra själva vart de vill gå och förkovra sig.

Vi vil hålla låga priser med hög kvalite

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-09 15:25 #42 av: Jane-Lyzell

`37 Har som sagt en hel kursgård att driva - så svar kan ta ett tag att få av mig ibland Glad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-09 15:46 #43 av: Jane-Lyzell

http://www.ramsbergsgarden.se/medial-upplysning.html

Här kan alla se anmälan !

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-11 14:14 #44 av: [Aestus]

Vad bra att vi får veta hur det ligger till

Anmäl
2013-10-11 14:41 #45 av: Kyllan56

Det är så klokt skrivet Jane! De var när jag i somras läste ditt moraliska och etiska tänkande som förde mig till Ramsbergsgården. Och det har jag inte ångrat för en sekund! 

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2013-10-11 14:44 #46 av: Jane-Lyzell

45 Tack för dom ordenHjärta

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-10-12 14:07 #47 av: Jane-Lyzell

44 . Ja vist är det bra Oskyldig

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2014-03-24 23:20 #48 av: [Svartkajan]

Jag tycker att ursprungsartikeln var jättebra och jag håller med dig Jane. Ibland vill jag gripa tag i folk och ruska på dem ordentligt så att polletten ramlar ner. Att vara vägledare till människor är ett oerhört allvarligt ämne, speciellt när det gäller personer som letar efter rätt väg i desperation. Jag blir så arg att det knakar! 

Nåväl... två och en halv fråga dyker upp i mitt sinne.

Hur organiserar man de goda viljorna? 

Jag valde bort min tidigare "andliga klan" eftersom jag tyckte det var för oseriöst. Men att gå vägen själv är inte så roligt. Det är därför jag nu har gått med här och orsaken till varför jag började blogga om det andliga. Jag anser mig själv vara seriös eftersom jag hållit på i mer än 25 år aktivt, men för er andra kan jag ju vara vilken humbug-brud som helst.

Så hur identifierar man de oseriösa?

Det borde finnas en svartlista och en ombudsman. Eller ett konsumentverk för de andligt orienterade. (Jag undrar om det är min svenskhet som gör att min första lösning är en administrativ åtgärd)

Slutligen ser jag att ni hänvisar till något TAK som jag inte vet vad det betyder. Den enda sortens tak jag känner till har tegelpannor på sig. Men jag är nyfiken på att få veta. Snälla upplys mig :)

Anmäl
2014-03-25 00:34 #49 av: Jane-Lyzell

48 . Ja du inte lätt avslöja dom oseriösa eller jo igentligen lätt!

De som lovar guld o gröna skogar och kostar mycket pengar - ja de brukar vara oseriösa och de som trycker ned andra med rädslor och annan skrämselhicka .


De som är seriösa gör det för sitt kall att hjälpa andra medmänniskor i kärlek och upplyftande syfte aldrig tvärt om- man ska vara upplyft  och glad när man går ifrån en medial eller medium  som är seriöst- och det ska vara skäliga summor pengar involverat.

T. A. K är just en sådan sammverkan där människor kan få hjälp som blivit illa behandlade och där var o en tar sitt personliga ansvar! om du har fb kan jag ge dig en länk!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2014-03-26 22:08 #50 av: spirit33

#49

De som är seriösa gör det för sitt kall att hjälpa andra medmänniskor i kärlek och upplyftande syfte aldrig tvärt om- man ska vara upplyft  och glad när man går ifrån en medial eller medium  som är seriöst- och det ska vara skäliga summor pengar involverat.

Det skapar lite frågetecken... Hur ska någon veta ifall ett medium är seriöst och har det som sitt kall, och då i ett upplyftande syfte? Oseriösa medier borde väl också vara medveten om att "man" ska var upplyft och glad efter en session, eller? Jag tycker inte att det innebär att "man" får någon seriös information om man är upplyftande eller skapar glädje, utan seriositet borde väl handla om den informationen som mediet ger ifrån sig. 

Är informationen relevant, så borde också den "skäliga summan" vara något högre än om "man" bara är upplyft och glad, om du förstår vart jag vill komma. 

T.A.K, är det medier som är med där? Är det så så skulle i alla fall inte jag lita värst mycket på en sådan organisation. Det är ju som bekant  uppdelat i läger för hur man tycker att medier ska agera... Vilket är helt godtyckligt. Så beroende viker läger som är med i T.A.K så kan bedömningen variera kraftigt, skulle jag tro.

Anmäl
2014-03-26 23:32 #51 av: Jane-Lyzell

49. Man måste börja någon stansSkämtar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2017-02-02 15:00 #52 av: Choklad

Så bra och sant skrivet. Tummen upp

U R us

Anmäl
2017-02-02 15:02 #53 av: Choklad

Jane

får jag länka denna tråden till min sajt? 

U R us

Anmäl
2017-02-02 21:40 #54 av: NiklasTyreso

Vilken bra trådstart!
Vart har de sju dygderna tagit vägen?
Just de sju dygderna (och deras motsatser dödssynderna) tror nog få i Sverige på för att vi inte är katoliker längre, för de kommer därifrån.

Min mormors man, född 1907, berättade för mig när jag var i tonnåren om det förträffliga med att ha 10 Guds bud som ledstjärna i livet, för det hade han haft hjälp av.

Gudfruktighet, fromhet och dygder är totalt ute i dagens sekulära samhälle.
Det finns liknande livsregler i alla religioner som handlar om att inte stjäla, inte mörda eller misshandla, inte tala illa om andra (annat än när man rakryggat står upp för det som är rätt), inte ha sexuella relationer som sårar andra eller skapar oönskade graviditeter, men hur kul är sådant verkar folk tänka. Tryggt, men inte kul, eller...

Behandla andra som du själv vill bli behandlad (gyllene regeln) förekommer i många religioner. Man blir oftare uppskattad av andra om man gör gott och det känns bra för en själv att göra gott (eller låta bli att skada) mot andra.

Anmäl
2017-02-02 22:55 #55 av: Jane-Lyzell

53 . gör det du Hjärta

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2017-02-02 23:00 #56 av: Jane-Lyzell

54 Tack - Ja den har några år på nacken men tyvärr ser det inte bättre ut idag - Har precis skrivet en ny blogg om just Etik och moral - den kommer upp snart Skämtar

Pst tycker nog vi behöver påminnas om dygderna

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2017-02-03 11:07 #57 av: Choklad

# 55

 tack Glad

U R us

Anmäl
2017-02-04 13:45 #58 av: Jane-Lyzell

Här finns min nya artikel/blogg om Etik och moral 

http://www.lyztran.com/2017/02/04/etik-och-moral-i-den-andliga-och-mediala-branschen/ 

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2017-02-04 23:10 #59 av: Choklad

En bra artikel tack Tummen upp

U R us

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.