Andlighet

Om Reinkarnation och tidigare liv!

2012-06-23 20:34 #0 av: Jane-Lyzell

Jag fick frågan ; Hur ser du på tidigare liv?

 

Om Reinkarnation och tidigare liv!

Skrivet av : Jane Lyzell 12-06-23 (C)

 

Jag fick frågan ; Hur ser du på tidigare liv?

 

Ja inte helt enkelt att svara på då det endast finns olika teorier om ämnet och här kommer min egen erfarenhet och undersökning av ämnet igenom livet!

 

1992 Var jag som många andra stenhårt troende på reinkarnation och hade fått det ena efter det andra tidigare livet berätta för mig av sk tidigareliv medium- som förmedlade dem till mig- Det var det ena efter det andra livet som varit spektakulärt – det var aldrig några vanliga liv!? Och skulle jag tro på allt som sas t ex att jag varit Oraklet i Delfi .Skulle folk få stå och buga framför mig :-))

en del av dessa liv kunde jag känna mig hemma i men andra inte, som medial ställde jag mig frågan också – varför jag själv inte fått upp dessa tidigare liv- vilket fick mig att verkligen undersöka detta!

 

Jag djup dök i hinduismen och Buddismen till en början och kunde finna en del svar där – sen vidare i Naturfolkens tro – då särskilt indiankulturerna. Mycket tankar dök upp och funderingar under denna tiden och jag började förstå att det kanske inte var så som jag trott att reinkarnation var.

Vi här i väst har förskönat Reinkarnationen till något som jag kallar Flum Age – vilket vi gör med de mesta av Old age kunskap, tyvärr

 

Hinduismens tro är ju mer att man kan reinkarnera till andra livsformer med och näää- det kunde jag inte alls ta in då jag är troende på evolutionen- vilket också är orsaken till jag inte tror man behöver kliva bakåt i sin utveckling. Jag menar har vi kommit till människa behöver vi inte kliva tillbaks till en fisk.

 

Buddismen tilltalade mig mycket och studerar man den så ser man i Buddas budskap är reinkarnation ett misslyckande som människa. Man har inte utvecklats om man behöver reinkarnera igen, enligt buddismen ska du sträva efter att inte behöva reinkarnera igen. Här i väst gör vi det till ett jippo och något häftigt – vilket är enligt reinkarnationsläran raka motsatsen. Jag har ju varit i Tibet och Kände mig som hemma där och jag brukar nu mera skämta om har jag levt någon annan stans så måste det varit i Tibet.:-)

 

I Indiankulturerna finns mycket att hämta och deras tro på förfäder tilltalar mig personligen mycket och tron om andevärlden och naturen. De har en mer andlig tro på själens överlevnad i andevärlden. Väldigt likt spiritualismen och även min tro idag.

 

Tillbaks till -92 När jag födde ett av mina barn ,en son- två dagar innan (nästan 3) så dog min far och min tro var då att han hade Reinkarnerat i min son. Jag var helt övertygad om det då jag kände min fars närvaro. 10 år senare fick jag svaret!

 

Runt -99 och 2000 började en häftig resa – det var då jag fann Ramsbergsgården och spiritualismen- där hittade jag alla pusselbitarna som jag hade sökt och har stannat i den tron och känner att där finns alla svaren. Jag fullkomlig djup dök i spiritualismen lära och historik. Det var det fysiska mediumskapet som tog mig till Gården- Jag hade redan vandrat i kanaliseringens värld året innan och satt för utveckling där i cirkel. Men det fysiska Mediumskapet blev en revolution för mig – här fanns det ultimata beviset för själens överlevnad. Och jag fick själv i just en fysisk seans – meddelande från ett andligt fysiskt medium att jag har gåvan för oberoende direkt röst- Självklart satte jag igång för utveckling! Fysiskt mediumskap tar tid att bygga upp och jag har ju endast suttit i cirkel utveckling för det i 13 år. Ska bli intressant den dagen vi får öppna upp för besökare.

 

Något som förvånade mig i spiritualismen var just tron på Reinkarnation eller inte. Det verkade finnas två läger – de som trodde på det och dem som inte trodde på det. Och dumdristigt var just denna frågan en av orsakerna till Spiritualistiska Riksförbundets förfall.(fanns annat med)

Jag är av denna övertygelsen att man får tro vad man vill. Att ingen är bättre eller sämre för det.

 

Nu då jag hade andevärlden så nära tillgänglig både i fysiska mediumskapet men också i Trans mediumskap – nyfiken som jag är så har jag ju ställt alla dessa frågor till andevärlden direkt!

2001/2 under en tränings seans i fysiskt mediumskap – kommer min Far igenom ett tränade medium i oberoende direktröst (anden talar direkt i rummet, igenom en sk röstbox, ectoplassma byggd)

Det var min fars röst och jag fick äran att tala med han under en bra stund. Helt fantastiskt!

 

Måste tillägga att min Far var ateist i jordelivet och livrädd för att dö- några år innan han blev allvarligt sjuk frågade jag om jag kunde få ge healing till han, som träning och det fick jag- Jag har ju alltid setts som Häxan i vår familj. Undertiden och efter healingen fick jag chansen att förklara för han min tro om reinkarnation (som jag trodde då )och om att livet fortsätter efter döden. Han skrattade lite åt min tro och berättade han trodde det vart svart när man dog- lampan slocknade.

Tiden gick och min far blev sjuk och han dog (var kliniskt död) en gång innan han dog helt flera månader senare . I händelsen då han inte riktigt dog – när han kom tillbaks efter det – var hans första ord ”Lever jag – eller är jag död” - han såg inte skillnad. Efter den händelsen var han inte rädd för döden.

 

Nu kom alltså min far nästan 10 år senare igenom i fysiskt mediumskap och bekräftar för mig – för det första; att han inte var Reinkarnerad i min son + att mina ord vid det healing tillfället hade hjälpt han vid hans övergång, vilket visar att man talar även till själen hos dem som inte tror. Det var en härlig upplevelse som ställde reinkarnations tron på ända. Det jag hade trott var Reinkarnation med min fars närvaro – var ju att naturligtvis fanns han med vid förlossningen av min son- och det var det jag kände. Han finns nära min son i livet som en hjälpare och beskyddare och igenom min son kunde min far lösa ett jordiskt karma med min Mor.

 

Nu korsförhörde jag varenda ande jag fick närvara vid seanser och ställde frågorna om reinkarnation – och svaret jag får är att ; Först går du över i andevärlden , du stannar där x antal tid , sen dör du i den sfären och lägger ifrån dig astrala kroppen där- för att gå vidare till nästa sfär , för x antal tid , så dör du där , lägger ifrån dig den kroppen och föds in i nästa sfär osv....

 

Naturligtvis frågar jag också vad händer sen, kommer vi reinkarnera till jorden någon gång? - Och svaret jag fick kanske förvånar många- men andarna vet inte själva det svaret – i alla fall inte de andar vi kan nå, här i från jorden. Det säger att det är möjligt att någon fasett av sin ursprungssjäl väljer att gå ned- men då har det gått flera 1000entals år – inte som många böcker skriver om och en del tror – vart 100 drade år eller så. De sägs att en del går ned igen som en mission, likt Moder Teresa , Jesus – Dalai Lama etc.... och det kan jag tro på.

 

Det andar jag talat med ser jorden som en plats med låg vibration och ingen av dem jag talat med säger sig ens vilja gå ned igen- de vill inte vara i köttet, i värk o elände säger det- de längtar inte tillbaks. Jag håller med Buddisterna att vi lever i lidandets inkarnation- alla människor jag känner lider eller har lidit i någon form! Det råder lika mycket delade meningar om Reinkarnation i andevärlden med säger dom – men de som tror på reinkarnation är fortfarande kvar på andra sidan:-) - ingen av dem har gått ned igen!

 

Angående Tidigare liv – Vist kan man få upp det! - men till att det skulle vara ens eget – där är frågetecknen. Historieböckerna är fulla av tidigare liv – så vist finns dom seglande minnen i etern och som medial kan du snappa upp dem. - Men det betyder inte att det är du själv som levt det livet.

Sen ska man också komma ihåg vi som växer upp nu får inmatat så mycket igenom TV från unga år – så man ska vara bra säker på att de minnen som dyker upp inte är ifrån när du var liten och satt framför tv:n. I babysitter eller i unga år. Sen som känslig eller medial plockar man upp minnen ifrån platser och händelser som behöver belysas igen på jorden – men det är ju inte lika som ett eget levt liv. Och som Medium så har du ju en hel drös med guider, hjälpare och inspirerare – som igenom dig vill förmedla sitt ursprung. Jag skulle till och med kunna förklara Dalai Lama reinkarnation med att den gamla laman väljer en ny litet barn med hans egna kvaliteér och sen rent medialt visar barnet vilken skål och hans andra gamla saker som barnet ska ta.

 

Sen får man ju ifrågasätta guider då som t ex Ambres- han lär ju vara en sisådär 2-3 tusen år sedan han fans på jorden – varför har inte han reinkarnerat då??? - menar om reinkarnationsteorin skulle vara gällande.

En del säger ju vi lever alla liv samtidigt – tja vem vet:-) - ibland då man möter andra dimensioner ifrån tidigare århundraden och de blir rädda då de ser oss- vad är det då!?

 

Ja det finns mycket att förundras över och min övertygelse är att vi lever ett liv och det lever vi för evigt i olika existenser – vi inkarnerar(går framåt) i olika världar – vi Reinkarnerar inte(går bakåt)

Det är själens andens utveckling som är viktig inte den fysiska kroppen.(den har sin egen rytm)

 

Jag är övertygad om att andens utveckling är just att födas och dö i en fysisk kropp – sen hur länge resan däremellan är – är oväsentligt- en del går tidigt medan andra behöver leva tills de är 100 år eller mer.

 

Om vi tittar på de olika kulturerna som tror på reinkarnation, som tex Indien, Nepal med flera länder – deras befolkning blir fler o fler – medan kulturer som Indianerna med andevärldens tro blir färre o färre och en del stammar nästan dött ut- jag tycker det talar ett tydligt språk! Kanske vi själva bestämmer och i vissa kulturer Reinkarnerar man och i vissa inte – Ja en tanke lika god som någon annan!

Det ska bli himla intressant den dagen vi får ett svar- om vi får det? – eller är det viktigt? - Jag tror inte det – det enda som är viktigt är hur du själv lever ditt medvetna liv just nu!

En sak till - jag finner det grymt att tro man inte ska mötas upp i andevärlden - den dagen man själv kliver över dit - klart våra nära o kära finns där för oss och möter upp oss - något annat vore för mig otänkbart!Kyss

 

Ja det var lite om vad jag tror och har kommit fram till :-)

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2012-06-23 21:11 #1 av: AnnikaIII

Ja se det var många bra saker i den texten, inget nytt för mig personligen, men kanonbra formulerat. Jag själv tror att visst kan väl en och annan "återfödas" men men inte så enkelt som det beskrivs ibland.

Mina tankar och tro om just reinkarnationen skrev jag ner för 22 år sedan och ända sedan dess har jag blivit utskrattad (och värre) av andra. Hade en kurs en gång (faktiskt på Ramsbergsgården) där jag presenterade ungefär som texten ovan tanken om återfödelse och förvånande nog så var det en stor del som kunde relatera till det jag sa och det kände skööönt.

Vi ska nog inte vara så säkra på vad vi läser om ämnet....hur intressant det än är för det finns mååånga vinkar på detta kosmiska ämen. Intressant är också att det bland än del av de äldsta folkgrupperna på jorden så finns inte reinkarnationstanken som något självklart...får en ju att tänka lite.

Återigen bra skrivet!

Anmäl
2012-06-23 21:30 #2 av: Jane-Lyzell

TackKyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2012-06-23 22:14 #3 av: Lightwarrior

Personligen så tror jag att reinkarnera är något som en och annan kanske gör.
I synnerhet dom som inte gjorde/lärde det dom skulle när dom var i jordelivet.
Varför skulle vi av egen fri vilja göra detta gång på gång.
Nej, detta är en delkurs i den långa läran...Oskyldig

Anmäl
2012-06-23 22:20 #4 av: Annisangel

Himla bra Jane!!! Skrattande

Jag kan relatera till allt du skriver och även om vi kanske som sagt ser lite olika synvinklar på det hela, så är inget rätt eller fel och det är det som är så fantastiskt!!!

Tack, tack för att du delgav dina upplevelser/tankar/insikter i ämnet!!Kyss

Hihi, inte trodde jag det skulle bli SÅÅÅ mycket, men det är klart, du är ju en vis själ och har varit med om MYYYYCKET!!!

Puss, puss!KyssCool

Anmäl
2012-06-23 22:44 #5 av: Jane-Lyzell

4 ha ha ha ja tackKyss Jo det blev lite mycketSkrattande

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2012-06-23 23:50 #6 av: stina63

Tack Jane mycket intressant artikel där du beskriver de du har fått uppleva och veta om reinkarnation. Glad

Anmäl
2012-06-24 00:06 #7 av: Jane-Lyzell

6Kyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2012-06-24 08:43 #8 av: Annisangel

I sanningens namn ska jag medge att jag inte reflekterat över det här med att reinkarnera till jorden, eller stiga i de olika dimensionerna, att det liksom är olika saker... För mig känns det lite samma sak, eftersom jag tänker att dimensioner/jorden/rymden är lite enhetligt.

Lever gör vi nog alltid, oavsett i vilken form vi har. Men jag vet inte om en människa kan inkarnera i en katt eller skalbagge tillexempel, det vet jag inte om jag tror på riktigt. Som att en människa som levat hänsynslös blir en mygga exempelvis som slås bort av andra... Nä, det låter för grymt i mina öron...

Cool Fysiskt mediumskap låter helspännande ju förresten!!!

Anmäl
2012-06-24 11:31 #9 av: Jane-Lyzell

8 Ja det är just det som kan bli förvillande ibland - Reinkarnera betyder just tillbaka till jorden.annaras är det inkarnera.

ha ha ha kanske därför det finns så jädrans mycket mygg o fästingar!

Fysiskt mediumskap är spännande men välldigt sårbart!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2012-06-24 11:32 #10 av: Jane-Lyzell

8 Ja det är just det som kan bli förvillande ibland - Reinkarnera betyder just tillbaka till jorden.annaras är det inkarnera.

ha ha ha kanske därför det finns så jädrans mycket mygg o fästingar!

Fysiskt mediumskap är spännande men välldigt sårbart!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2012-06-24 11:35 #11 av: Hellas

Jättebra artikel och tack för att du delar med dig.
Jag har också varit tvärsäker på att vi inkarnerar och jag har gjort tidigareliv resor samt kan även guida andra ner i den typen av meditation men....

Men jag gör det inte längre på grund av att jag inte längre tror på det jag själv upplevt mina resor.
Det finns gamla trådar där jag berättat om mina tidigare liv men jag tror idag att det antingen är hjärnspöken och mitt Ego som talat eller som Jane skriver, andra energier som jag fångat upp och tolkat in som mina egna upplevelser.

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2012-06-24 11:53 #12 av: Jane-Lyzell

11 tycker jag är klokt HellasGlad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2012-06-24 14:30 #13 av: AnnikaIII

Hellas, ja, det blev ju litet snopet med den här upptäckten då jag jobbade som Reggressionsledare i början på 90-talet och det var bara att sluta det. Det går ju inte att att förmedla nåt man inte tror på själv, i alla fall inte i den formen. Kommer också ihåg hur jag fick ett samtal från en dam som jag en gång tekcnat ner henne som hon såg ut i ett tidigare liv, hon var jättesur då hon ansåg att detta liv var precis vad hon behövde veta för att klara av sitt nuvarande liv. Ok, sa jag, men kanske var det vad du behövde höra för att gå vidare med ditt och att det nu har spelat ut sin roll...hon la på luren...

Så det kan bli.

Anmäl
2012-06-24 14:32 #14 av: Jane-Lyzell

13 Aj dåFörvånad ha ha ha

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2012-06-24 16:25 #15 av: Hellas

#13 Haha, ja man lär så länge man lever och visst blir det lite snopet, men som du säger, man kan ju inte verka för någontin man inte tror på.

Sedan är jag helt säker på att de upplevelser man haft har en viktig betydelse och man behövde just det för att kunna gå vidare och inte fastna i gamla tankemönster eller andra frågetecken.

Men vi lär väl inte få veta exakt hur det förhåller sig förrän vi själva kliver över.

Som Zedd sa till mig med lite skojsam röst..."Hellas, nu vet jag" Kyss!

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2012-06-24 18:28 #16 av: Jane-Lyzell

ZeddanKyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2012-06-24 18:42 #17 av: Skogshumblan

Tack Jane och ni andra som skrivit här. Spännande och intressant att läsa om er erfarenhet och tro, oavsett vilken frågan är:)

Anmäl
2012-06-24 19:24 #18 av: Ians

Mycket bra skrivet Jane!

Anmäl
2012-06-25 07:45 #19 av: Elpida

Det väcker ju otvivelaktigt många funderingar och frågeställningar. Jag har inte riktigt tagit ställning till vad jag tror i frågan. Att man får upplevelser under en regression är jag övertygad om, frågan är om det är tidigare liv, parallella liv eller ett kollektivt medvetande. Får fundera ett tag till... Flört

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2012-06-25 11:56 #20 av: Jane-Lyzell

19 Bra fråga - och ju mer vi expanderar våra sinnen desto bättreGlad

Menar så vi inte låser oss i en tros form!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2012-09-05 10:32 #21 av: Trollvind

Det här var en väldigt intressant artikel Jane! Tänk... jag har ju alltid uppfattat det så att du inte tror på reinkarnation medan jag gör det. Så när jag läste din artikel blev jag ganska förvånad haha Skrattande För du beskriver ju nämligen reinkarnation på det sätt som JAG tror på den! Men vi kallar den lite olika saker!

Så alla olika uppfattningar, tro och åsikter om reinkarnation verkar mer ha att göra med att vi definierar det hela på olika sätt.

Ordet "reinkarnation" kommer från latinets "re" = åter "in" = i och "karnis" = kött. Alltså att anden åter igen stiger ner i köttet (får fysisk form).

Det är så jag alltid sett på det. Men jag har aldrig trott att vi kan gå tillbaka i djurform, utan vi utvecklas hela tiden högre och högre. Jag tror också på att vi föds vidare eller övergår i högre sfärer i den Andra världen, i flera steg, och att detta kan ta väldigt lång tid.

Men någonstans i den processen så tror jag på att vi, i något stadie på vår andevandring, kan välja att gå ner i köttet igen, för att lära ännu mer... vidga vårt medvetande ännu mer eller vad det nu är vi valt att lära under vår tid i det fysiska. Det är vad jag menar med reinkarnation... att vi väljer att leva flera liv i fysisk kropp. Och jag är också övertygad om att vi kan göra detta på fler än den här planeten.

Jag tror också på att det är samma medvetande som lever igenom alla olika stadier och därmed kan man ju kalla det för att vi lever bara ETT enda liv... då det ju är samma medvetande, samma JAG som under det enda livet går igenom en oerhörd mängd olika utvecklingsnivåer.

Ett eller flera liv... en definitionsfråga alltså ;-)

Jag är lycklig nog att ha sluppit få höra från andra vad jag varit i tidigare liv. I stället kommer min tro, om hur vi lever flera liv, ifrån egna upplevelser och spontana minnen som kommit genom åren.

Det enda vi alla verkligen kan vara overens om är väl att ingen vet... ÄN hihi ... och kanske blir vi rätt förvånade när vi en dag står inför svaret...Förvånad

 

Anmäl
2012-09-05 10:49 #22 av: Jane-Lyzell

21 Ja du Trollvind - vi har nog mena samma hela tidenFlört

Låt oss hoppas att köttets inkarna tion är på andra ställen en jorden bara! anars blir ju utmaningarna den samma!

Man kan ju undra vart t ex Jesus är om man nu skulle reinkarnera, så siådär vart hundrade år eller två!Flört Eller Moses osv....

 

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2012-09-05 10:49 #23 av: AnnikaIII

Trollis...ja det väcker onekligen tanken till vårt samtal på resan hem från Västkusten....tack för senast och en givande disskusion...

 

Säjer igen bra skrivet Jane

 

 

 

Anmäl
2012-09-05 10:50 #24 av: Jane-Lyzell

23 tack GulleKyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2012-09-05 11:26 #25 av: Trollvind

#22 Ja det har vi nog, fast vissa av oss (jag!) är lite tröga ibland Flört

Jesus ja... det kan ju bli svårt att få veta... men jag hoppas han heter Bob och lever ett par liv på Bahamas... så han får vila upp sig lite! Cool

#23 Tack själv GladKyss

Anmäl
2012-09-05 11:30 #26 av: Jane-Lyzell

25 Ha ha ha ha ha 'asgarv*Skrattande

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2012-09-11 00:16 #27 av: [skymningsaga]

Tack för intressant läsningGlad

Tror jag på det?

Ja, det gör jag. Att vi förs genom liv där vi lär oss. Men när vi lärt oss det vi ska? Det blir isåfall spännande att se då när man väl är där.

Jag har själv varit med om tidigare livsupplevelser. Mest hur jag dött. Hur kan jag tro det är tidigare liv? ja, jag väljer att tro på det utifrån den benstarka känslan av att få se dem.

Jag har blivit knuffad från ett fönster som bortskämd ung kvinna och dött i enkelt sjukdomstillstånd som fattig bypojke.

Jag kan ju som sagt inte veta. Men jag nöjer mig med min tro på att det är så. Och skulle jag senare när jag vandrat vidare se att det inte är så. So what?? jag tror inte jag skulle bry mig då.

 

Anmäl
2013-01-22 22:22 #28 av: Therese.G

Hm .. vad händer när man har utvecklats klart då?

Anmäl
2013-01-23 21:01 #29 av: [SnowMaiden]

otroligt intressant läsning...

nu har man många frågor i sin lilla skalle..vi är alltså som myror

Anmäl
2013-01-23 22:20 #30 av: Jane-Lyzell

28 tror aldrig vi blir klara Glad

29 Det är meningen- ju mer man öppnar sitt sinne desto bäättreTungan ute

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-02-14 18:51 #31 av: guldstjärna


Tack, intressant läsning.

Jag hade en stark upplevelse när jag var ca 6-7 år i mitten på 60-talet. Jag bodde på landet och var ofta ute och lekte med mina syskon. Det var en solig vårdag och vi lekte att vi var indianer. Vid det här tillfället satt jag på knä på en stor sten och jag hade samlat in torrt gräs som jag låtsades mala med hjälp av en liten sten. När jag håller på att mala så plötsligt har jag mörkt bruna bara armar och jag maler men inte bara mina armar har förändrats utan marken jag sitter på är av hård sand och när jag lyfter huvudet hinner jag se nederdelen av två eller tre hyddor en eld och nakna bruna ben innan allt försvinner och jag överaskad är tillbaka på stenen igen.

Det var en mycket stark upplevelse som jag burit med mig och inte kunnat glömma så jag har alltid trott på ett liv efter detta.

 

Anmäl
2013-02-14 23:47 #32 av: Jane-Lyzell

31 tack för du delar med dig - intresant - kanske fick du en glimt av en  annan tid , just där på den platsenSkämtar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-02-16 20:49 #33 av: TezzD

SUPERBT SKRIVET!
TACK! 
Då behöver jag inte vara ledsen till att inte haft några tidigare liv. haha. För det har jag ju inte! Nu kan jag förstå mer varför ;)
Min bästa vän som avled 2007 hade dock haft en massa. ?
Men däremot så var det mkt energier i huset där hon bodde, så då fick jag det förklarat nu med :) (Vila i frid Louise och jag vet att du inkarnerat till något mkt bra!)

Det är ganska häftigt ändå, min bästa vän som jag älskar så mkt fick mig att gråta på begravningen rejält.... Efter hon gick bort, efter begravningen för 6 årsedan, så har jag inte sörjt nånting för jag har verkligen känt på mig att hon blivit något så mkt bättre, att hon har det bra, att hon klarar sig där hon är nu  och att hon hittar vägen dit hon ska själv :) 
har nästan blivit arg på mig själv att jag inte sörjt mer. 
Men varför skulle jag det när min underbara spirituella vän som faktiskt fick mig in på detta spår, nästan längtade dit?! :) 

Självklart är jag ledsen att hon e borta här på jordelivet men jag vet att jag får träffa henne sen :)
Är dock rädd att hon inkarnerar fort till nästa dimension, men jag hoppas att hon väntar på mig ;)

Hade en enorm sorg över min pappa som dog 2005... Han har jag pratat med flera ggr... han låg i någon slags "koma" på andra sidan i 8 månader... han sa farväl till mig samma dag han dog.... sen var det knäpptyst... och efter 8 månader kom han, om och om och om igen... under den tiden hade jag läst ganska mkt och förstod sen att allt hänt så fort och han kunde inte acceptera så hans guider hade agerat "psykologer" för honom på andra sidan....

Jag kan skriva en hel roman om detta, för jag har som du också fått reda på mkt som händer sen. Så jag är inte heller rädd för att dö, däremot är jag rädd för hur min familj ska ta det. 
Jag trodde starkt att min pappa reinkarnerats i min första dotter också...
Vet inte riktigt VART jag vill komma med detta, men iaf så ville jag förklara att jag förstår din artikel till 1000 och håller med ännu mer. 

KRAM

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-02-17 00:27 #34 av: Jane-Lyzell

33 tack för ditt inlägg och feedback - vi verkar ju ha lika upplevelser Skämtar Kanske inte de skojigaste men det ger ju endå vetskap om en fortsättning Glad Livet levs vart vi en är i existensenSkrattar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-02-17 01:47 #35 av: [Camia7]

Tack verkligen :) men jag fick en sån fruktansvärd ångest:(
Vill ju leva med min kärlek i all evighet även på andra sidan:( varför flyttas runt?
Är att vara i männisan ärdet första steget? När och hur föds våran själ? Svävar vi i rymden eller blir aliens sen ??? Oj massa ångest och frågor....

Anmäl
2013-02-17 07:28 #36 av: TezzD

åå Camia37, synd att jag inte har kvar boken jag läste efter min far gått bort och att jag inte kommer ihåg vad den heter!!
Det är iaf en man som skrivit den och han förklarar allting! Hur man kan få kontakt med sina nära, vad som skedde innan vi kom till jorde livet och varför allt i ens liv händer.

Kortfattat så väljer vi våra liv själva, ja vi är själva själar på ett annat plan. Eller såkallade energier...

Hmm. låt nu se hur jag enklast och fortast ska få fram detta och försöka minnas....

På det andra planet så är det även där "rangordnat" hur man är som "person" Fast på andra sidan är det lite som status.

Du måste klara vissa saker och lära dig vissa saker för att få ett högre medvetande, för att bli nåt MER och detta för att då kunna inkarnera.

Och för att kunna uppnå detta så sätter vi oss ner innan jordelivet och skriver ner med tankarna på en skriftrulle hur vårat jordeliv ska bli, vilka bekymmer och känslor vi ska klara av och genomgå och hur vi ska ta oss igenom dessa prövningar, allt skrivs ner på denna skriftrulle.
Arkivet för dessa rullar är mils långa och alla i andevärlden har tillgång dit. (Kanske därför som många andar vet vad som kommer ske eller kan ge oss bra råd) Vet dom inte om det kanske är endast guider som har tillgång dit.

En annan sak är ju den vanligaste frågan som kommer ibland när många tvivlar på detta faktum är:

Om man nu väljer sitt liv själv in i minsta detalj, hur kan det då vara så att endel dör av att ramla av cykeln medans andra klarar sig igenom cancer?

Svaret är så enkelt som så.... 

För att "klara" alla dessa prövningar o spel som vi utsätter oss själva för, för att uppnå högre status i andevärlden så finns det alltid en utväg om man vill "ge upp"

Vi har 3 eller 5 (minns inte) Gånger på oss i jordelivet att resa hem igen. Om vi ger upp så kan vi alltså välja själva om vi vill dö eller inte. Detta är det undermedvetna som vi människor inte vet om, medans vissa känner det på sig, att nu är det dags för mig att gå....

Kan förklara mer om detta om frågan kommer.

När vi går bort så får vi sedan välja om vi vill bli skyddsängel, guide, eller reinkarneras.


Jag hade kunnat skriva en hel bok med mina ord, men det blir bara rörigt eftersom jag just nu inte har det minsta upplägget för hur det ska se ut i ordningm utan jag skriver bara efter det som jag kommer ihåg. :)

Hoppas ni förstod lite av det iaf! Kär

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-02-17 07:32 #37 av: TezzD

Med andra ord det är i alla andars vilja att bli ett högre medvetande och lära sig så mkt som möjligt. För att kunna "Höja" sig.

Därför kommer vi till jorden och därför går vi igenom alla dessa prövningar, vi har själva valt det. Men det minns vi ju såklart inte.

MEN därför har vi såkallade Deja vús enligt mig! 

För att vi MINNS något som vi bestämt innan jordelivet!
Vi har aldrig gjort det förut men vi har ju sagt att vi ska göra det, vi har sagt att vi ska vara på den platsen vid den tidpunkten.

Som människa tror vi när vi får dessa deja vuer att vu gjort det eller varit där innan, när det egentligen är ett minne från andetiden! :)

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-02-18 08:45 #38 av: imke


Tack Jane för en jätteintressant läsning. Jag har nog aldrig sett det ur den synvinkeln förut. Utan just alltid trott så länge jag kan minnas på att vi återföds igen ett tag efter vi dött. Det är ett mysterium vad som händer efter döden och det har alltid intresserat mig.  Och ibland kan man nästan känna lite frustration över att inte veta. Men som du skriver, behöver man egentligen veta... :-)

Rosalee: Även detta högst intressant, och ändå lite annorlunda än vad Jane beskriver det. Men ändå det du skriver Rosalee är det jag tycker känns mest troligt. Du får gärna berätta mer för mig om hur du upplever det, jag är superintresserad av sådant :-)

Anmäl
2013-02-18 08:45 #39 av: imke


Tack Jane för en jätteintressant läsning. Jag har nog aldrig sett det ur den synvinkeln förut. Utan just alltid trott så länge jag kan minnas på att vi återföds igen ett tag efter vi dött. Det är ett mysterium vad som händer efter döden och det har alltid intresserat mig.  Och ibland kan man nästan känna lite frustration över att inte veta. Men som du skriver, behöver man egentligen veta... :-)

Rosalee: Även detta högst intressant, och ändå lite annorlunda än vad Jane beskriver det. Men ändå det du skriver Rosalee är det jag tycker känns mest troligt. Du får gärna berätta mer för mig om hur du upplever det, jag är superintresserad av sådant :-)

Anmäl
2013-02-18 09:04 #40 av: TezzD

I princip så är det samma som Jane beskriver det har bara en väg till. ;)

Det är alltså även det jag skriver, ett "bevis" på att reinkarnation inte är så vanligt, eller ens finns. Där emot Inkarnation är något som vi går igenom varje gång vi "uppgraderar" vårat sinne utanför kroppen :) 

Det finns även en plats dit själar kommer när dom inte vet vart dom ska ta vägen, (Kommer inte ihåg vad den heter) 
Människor som t.ex tagit livet av sig hamnar "mittemellan" andevärlden och jordelivet, en tredje dimenssion där det är mkt lidande av själar som inte kommit på "deras uppgift" eller själar som inte vill inkarnera till något högre. pÅ denna plats är det mkt gråt och man kan verkligen känna själarnas lidande... (Nej det är INTE helvetet)
Här kan dom vara fast länge om dom inte väljer att reinkarneras och "försöka igen" 
(Detta gäller inte de själar som gått bort av naturlig orsak eller som valt att "åka hem" för dom kommer alltid tillbaka på "rätt plats".) 
Ett självmord räknas som "något värre" och jag minns inte riktigt men om man hamnat "mittemellan" så finns det en dörr man kan gå in i för att födas på nytt. en andra chans att försöka inkarneras. Det är tydligen mkt svårt att göra detta valet då man i den tredje dimensionen inte vet vad som finna bakom dörren, och många vågar helt enkelt inte att gå in (lägre "psyke" och mindre chans att bli något större, alt. Lägre utvecklade själar) 

(Denna information och ALL information kommer förresten från ett antal hypnoser där människor med högre medvetande deltagit) Det är han som skrivit boken som är hypnotisören)... 

Det finns HUR mkt som helst att skriva, så bara fråga Imke för det är många många olika "delar"

Någon som känner igen detta som kan uppdatera mitt minne vad boken heter?? Galen
Den är SÅ BRA och man ser allt med en mkt klar uppfattning och det känns som att alla bitar faller på plats. 

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-02-18 11:09 #41 av: imke


Kommer detta från Michael Newtons bok? Jag har börjat läsa den men inte kommit igenom hela. Men där uppfattar jag det inte riktigt som att det finns ett mellanläge, utan att alla själar kommer alltid tillbaka till samma plats. Där man får gå igenom sitt liv och se över vad man lärt sig under detta livet. Att genom flera liv vara med om olika saker för att just lära sig och komma vidare.

 

Anmäl
2013-02-18 11:10 #42 av: imke


Tillägg: Jag är jättedålig på att förklara hur jag menar. hihi Skrattar

Anmäl
2013-02-18 11:19 #43 av: TezzD

fortsätt läsa Tummen upp

kommer inte alls ihåg om det är han som e författare. 

Jag kan ha blandat ihop två böcker med.. läste mkt när jag var i sorg överm in pappa.

men hör gärna av dig när du e klar. I boken jag pratar om talas det ofta om "pelare" och palats, o skriptrullar osv... :)

Det står även att man kan "bestämma mötesplats" i drömmarna om det är någon speciell man vill träffa 

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-02-18 11:45 #44 av: [Camia7]

ÅÅ tack :) känns bättre nu :)

Anmäl
2013-02-18 18:14 #45 av: Jane-Lyzell

Inlägg 36 håller jag verkligen helt med dig Skämtar

Men inte inlägg 40 ser jag som nonsens - ingen kan ta sitt liv om det inte är dags att gå över. och ingen straffas på andra sidan för det - snarare tvärt om!

skrämselpropaganda ser jag det inlägget som och ingen relevans i det mer en att det bygger på den kristna tron om att det skulle vara syndigt ta sitt livLedsen

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-02-18 19:09 #46 av: TezzD

ja, så e det säkert. Det kan ju vara så att det stod i ngn annan bok med, minnet är som sagt inte det bästa.

Jag tror inte heller på just det sist nämna men det första jag skrev tror jag stenhårt på Skrattar

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-09-11 22:12 #47 av: Jane-Lyzell

Skrattar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2014-03-25 12:16 #48 av: Jane-Lyzell

Här är tråden annisangel

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2014-03-25 13:08 #49 av: Kyllan56

Läser ditt inlägg först nu Jane! Skitbra skrivit! GladDet mesta kan jag ta till mig. Jag hoppas verkligen inte att jag kommer tillbaka hit till denna upp- och nervända värld, med så mycket ve och elände. Verkligen inget att traktera efter. Min pappa dog på dagen en vecka innan min dotter föddes och jag var livrädd att han skulle reinkarneras i min dotter. 

Själv har jag tidigare också tidigare trott på reinkarnation, men är mycket tveksam idag. Med kvantfysik o s v är inget givet längre. Man säger ju också att man har en dubbelgångare i en parallell värld som lever ett parallellt liv. Tänk om det är den dubbelgångarens liv man upplever som reinkarnation. Något jag kom och tänka på när jag läste din artikel. En teori lika god som någon annan. 

Att man som ande kommer till nästa värld där man dör och kommer till nästa..... Tilltalar mig! Kanske en och annan får gå om och reinkarneras annars tror jag på att utvecklingen går framåt. 

Så tack igen Jane! Hjärta

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2014-03-25 13:22 #50 av: Jane-Lyzell

49. ja vad vet vi egentligen Skämtar - tror ju inte man ska veta - vore det en sanning skulle alla veta det - lika sant som vi lever o dör i den fysiska kroppen- vad är vitsen annars......att endast några få ska veta o andra inte näää.....

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2014-03-26 10:12 #51 av: Lynxx

Jane - har du (eller ngn av er andra) någon aning om - fått höra av någon på andra sidan - eller en egen känsla för - om det blir samma sak för de som tar livet av sig?

Eller blir det detsamma - oavsett dödsorsak?

Det har ju skrivits en del i blaskorna nu, framför allt om att allt fler barn & ungdomar som inte orkar ta all sk*t & lidande de fått utstå. De får heller inte den hjälp de behöver. Skattepengarna, avsedda för vård etc. - går ju nu till "riskkapitalisterna".

Bra artiklar om hur det går till numera - vilka som lever gott, i lyx, för era surt förvärvade pengar: 

De vinner på välfärden: Öppen granskning om vinster i välfärden

http://bloggar.aftonbladet.se/vinnareochforlorare/2014/03/de-vinner-pa-valfarden/

Skatteverket förlorar strid om räntesnurror - DN.SE

http://www.dn.se/ekonomi/skatteverket-forlorar-strid-om-rantesnurror/

---

I dag är samhället inte längre till för människorna (förutom de förmögna förstås, som det alltid varit) - utan det har blivit tillbaks till naturen: "Den starkaste klarar sig" - där de gamla, sjuka & svaga sållas bort i allt större utsträckning.

/L

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.