Spiritualism

Tre av de största Healing Medium igenom tiderna!

2011-09-26 12:21 #0 av: Jane-Lyzell

Edgar Cayce livsverk och Historia är mycket speciell, och det man slås av när man studerar honom vidare är, vilken fin och enkel man han och hans familj var. vilket man också kan se en idag igenom hans barn som låter sprida vidare hans livsverk och kunskap i samma anda, för att hjälpa sjuka och framförallt det som var hans passion "Göra Barn Friska"

Här kommer den första!

Denna serie ingår i RSS-Ramsbergsgårdens och Tidningen Lyztrans info om våra medium!

Edgar Cayce - Den sovande profeten .

 

Han föddes den 18 mars 1877 vid en farm vid Hopkingsville

i Kentucky USA. Han gick över till andra sidan i en ålder av 67 år, den 3 Januari 1945 och följdes tre månader senare av sin följeslagare och fru Gertrud Evans Cayce den 1 April.

Edgar Cayce´s livsverk och historia är mycket speciell och det

Man slås av då man studerar honom närmare är vilken fin och

Enkel man han och hans hela familj var, vilket hans barn

Fortfarande låter sprida vidare hans livsverk i samma anda, för

Att hjälpa sjuka och framförallt det som var hans passion -

"Göra barn friska."

Det som slår en är var han en Människa eller ett Mirakel, helt klart så var han ett föredöme för oss efterlevande att ta lärdom av. I en slags själv hypnos eller trans kunde han förutse märkliga profetior om framtiden och medicinska kurer och diagnostisera sjukdomar han aldrig hade studerat, och ge medicinska behandlingar som han aldrig någon sin hört talas om, med en precis het som även gjorde läkarkåren hänförd .Där läkarkåren gick bet - kunde Cayce´s kurer hjälpa t ex i obotliga sjukdomar (enligt läkarkåren) som cancer eller metoder mot psoriasis och epilepsi. Under sin livstid gjorde han ända upp till 14 000 rednings som finns dokumenterade och används en i dag av vissa alternativ läkare världen över.

Edgar Cayce började tidigt att läsa sin bibel och bestämde sig i unga år att läsa den en gång om året, vilket han gjorde hela livet ut och resulterade i en mycket kristen tro och en ingående tolkning av bibeln, vilket han fann att dess tolkning var olika vart efter han blev äldre och äldre. Vid tretton års ålder hade han en uppenbarelse, då han som ofta satt i sin koja i skogen och läste bibeln och historien om Noak, en eftermiddag i maj månad.  Så kände han en närvaro och han tittar upp. En kvinna står framför honom, med en röst så mjuk och klar att det påminde honom om musik. Hon Säger;- "Dina böner har blivit hörda" "Säg mig vad du önskar dig mest av allt, så att jag kan ge det till dig"

Då såg han att det fanns något på hennes rygg, någonting som bildade skuggor bakom hennes gestalt, likt vingar.

Han blev rädd men hon log emot honom och väntade. Han tyckte det hela liknade en dröm och var rädd att hans röst inte skulle höras, men så öppnade han munnen och hör sig själv säga:" Helst vill jag hjälpa sjuka mänskor och särskilt sjuka barn" han tänkte på Jesus och lärjungarna och ville bli som en av dem, plötsligt var hon borta och han tittar på platsen där hon stått och försökte få syn på henne i solstrålarna, men hon fanns inte kvar.

Cayce hade en mycket förstående mor och delade alla sina upplevelser och funderingar med henne, så också denna upplevelse och frågar om hon tror han läst bibeln för mycket och blivit knasig av det .Hon slår upp Johannesevangeliet och läser för honom: "....Sannerligen, jag säger eder: vad ni ber fadern om i mitt namn, det skall han ge er. Hittills har du inte frågat efter någonting i mitt namn, Fråga och du skall få, så din glädje bli fylld"

Hon tittade på honom och log.

"Du är en bra pojke, du vill hjälpa andra, varför skulle inte dina böner bli hörda?" sa hon. "Jag tror inte du behöver sluta läsa bibeln. Jag kommer att se om något är fel med dig, men det är nog bäst att vi inte berättar det här för någon." Edgar frågade då vad hans mor trodde att det betydde. " Det kan betyda att du ska bli en duktig och berömd läkare , som kommer att bota många barn eller så kan det betyda att du ska bli präst eller missionär."

Missionär tyckte Edgar lät bra, det ville han bli.

Detta var upptakten till hans vilja att hjälpa sjuka och här började hans mediala utveckling ta fart.                                                                                                                        I en lite omild behandling av sin far och efter diverse uppläxning för han inte kunde sina läxor i skolan och hans far försöker inpränta kunnandet medels tvång, det ringer i hans öron av slagen. Då tycker han sig höra någon, det var kvinnans röst som han hört i sin uppenbarelse som säger: "om du bara kan sova en stund, så kan vi hjälpa dig" Han ber då att få vila en stund för att sedan åter ta upp läxläsning och förhör. Fader går med på detta och ger honom en sista chans att kunna läxorna. Edgar tar rättstavnings boken till huvudkudde och somnar genast. En stund senare vaknar han till och kan sin läxa som rinnande vatten, inte bara det utan han kan svara på vilken fråga som hälst i hela boken.

Fadern tror inte sina ögon och tror naturligtvis att Edgar ljög om att han inte kunde läxan innan - han kunde inte ta in detta som hände. På detta sättet fortsatte han inlärningen av skolarbetet - han sov på sina skolböcker. Efter dessa händelser följde hans utveckling framåt  till det han skulle bli - Den sovande Profeten och göra Readings oberoende av tid och rum och hjälpa tusentals människor, de flesta genom brev med hjälp om helande. Det flesta Readingarna handlade om:

  • Hälsa och Friskvård
  • Filosofi och reinkarnation
  • Drömmar och Drömtolkning
  • ESP och parapsykologi
  • Andlig utveckling, meditation och bön

Edgar Cayce påstod att vi  kan alla bli mer mediala om vi använder kunskapen på rätt sätt. Andlighet är snarare en konsekvens av utveckling. Han poängterade också att varje mänska själv måste pröva de principer som lades fram:

  • Att vi alla är ett
  • Fördragsamhet med alla människor
  • Sympati och förståelse för världens alla stora religioner.

 

A.R.E eller Association for Research and Enlightenment bildades 1931 för bevarandet och att göra Edgar Cayce materialet tillgängligt. A.R.E. finns i USA.  www.edgarcayce.org

 

67th Street and Atlantic Avenue

P.O. Box 595

Virginia beach

VA 23451 0595

USA

 

Om Edgar Caycees liv och verk kan man läsa i Tomas Surgrues, "Det finns en Flod" ISBN 13:978-91-971853-0-1 eller Edgar Cayce "Den sovande Profeten" ISBN: 91-971853-8-8

 

Copyrigt Tidningen Lyztran och RSS www.lyztran.com

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-09-26 12:57 #1 av: [GunillaF]

Vilken härlig läsning!Glad

Anmäl
2011-09-26 13:10 #2 av: Kerstina-61

Tack, Jane! KyssVad intressant att läsa! Glad
Tänk, om man skulle pröva att sova på läxböckerna då något ska läras in Flört

Anmäl
2011-09-26 14:29 #3 av: Jane-Lyzell

´1, tack - ja nu kan du läsa det dubbelt - det fins ju på healing ifokus medGlad

2 . Ja det där med såva på läxböckerna är ju inte så dumtFlört

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-10-12 14:54 #4 av: Jane-Lyzell

Hittade lite på youtubeGlad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-10-12 14:56 #5 av: Jane-Lyzell

Glad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-10-12 15:01 #6 av: Jane-Lyzell

Glad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-10-12 15:05 #7 av: Jane-Lyzell

Glad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-10-12 15:15 #8 av: Jane-Lyzell

Glad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-10-12 15:25 #9 av: Jane-Lyzell

Glad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-10-12 15:31 #10 av: Jane-Lyzell

Glad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-10-12 15:34 #11 av: Jane-Lyzell

Glad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.