Mediumskap

Att utvecklas i Cirkel - Del 2

2010-09-01 00:35 #0 av: Hellas

Artikeln här beskriver i korthet några av de vanligaste Cirkelformerna som idag förekommer och är en fortsätttning på artikeln C

se även tidigare artikel "Att utvecklas i Cirkel - Del 1"

Cirkel i Kursverksamhet

De flesta tänker nog på den här typen av cirkel då vi säger att man går i en cirkel.
Den här cirkeln är relativt öppen på så sätt att man anmäler sig till en kurs som ska startas upp där det i regel är träffar ca 10 gånger.
Det finns en lärare och det finns deltagare som även betalar en kursavgift.
Deltagarna går i syfte att lära sig om den mediala verksamhet, vad det handlar om och att utveckla sig själva genom att arbeta med olika typer av övningar.
Man mediterar även här och öppnar då en cirkel samt stänger den sedan.
Det finns även många andra övningar som kräver att man har öppnat en cirkel, det behöver alltså inte enbart handla om meditation, ett exempel på det är Tranceövningar då en i taget går ner i Trance medan övriga ger av sin energi då de finns med här och nu.

Enligt min erfarenhet så blir den här typen av cirklar väldigt långvariga, omsättningen på deltagare är inte hög utan de flesta stannar i cirkeln under flera år vilket också märks på energisammansättningen, ju längre tid en cirkel pågår men få ändringar, desto starkare energier.

 

Cirkel under uppbyggnad

Den här cirkelgruppen har jag själv delat in i en egen grupp eftersom det är många som sitter i en sådan cirkel.
Den här cirkeln startas upp av minst två personer som känner att de vill sitta tillsammans för att utveckla någonting specifikt i sitt mediala arbete.
Det är alltså inte en cirkel som man kan söka in till utan oftast handlar det om att varje cirkelmedlem blir tillfrågad. Det är viktigt att det blir rätt sammansättning i en cirkel och att det råder balans och harmoni.
Temat kan handla om Andligt mediumskap, Trance mediumskap eller egentligen precis vad som helst inom det mediala arbetet.
Många gånger är det 2-4 personer som känner att de vill arbeta med en typ av medialt arbete.
De bestämmer en tid, en dag och regelbundenhet och sedan sätter de sig i en cirkel.
Alla i cirkeln ges möjlighet att aktivt jobba med att sitta i Trance och de turas även om att vara cirkelledare om inte en person redan från början känner att det är någonting som passar denne.

Det man försöker göra i just den här typen av cirkel är att man växlar medium varje gång så att det endast är ett medium, en cirkelledare och x antal cirkelmedlemmar som jobbar/gång.

Det är alltid andevärlden som ser vem som har bäst förutsättningar, för stunden, att vara cirkelledare, medium och cirkeldeltagare så efter ett tag kommer de väldigt tydligt visa eller tala om det och när det sker "låser" man cirkeln.

När cirkeln är låst finns det ett sittande medium, en cirkelledare och cirkelmedlemmar (inte nödvändigt till att börja med).
Ofta börjar man arbeta två eller tre stycken, sedan tillkommer cirkelmedlemmar med tiden.

 

Cirkel i fast form

Jag hittar inget bättre ord, den här cirkeln är en låst cirkel där det finns en cirkelledare, ett medium och eventuellt cirkelmedlemmar.
Här är det A och O att deltagarna känner en stor vilja och ett brinnande intresse för att komma och sitta i cirkeln, vecka efter vecka, år efter år.
Man brukar säga att det enda som gör att man inte kommer är en egna frånfälle men det stämmer troligen inte det heller då vi förmodligen kommer att medverka i högsta grad.
Skämt å sido, det är viktigt att alla är hängivet dedikerade sin uppgift och det ska finnas extremt goda skäl för att man inte skulle komma.
Dessutom, i början händer förmodligen ingenting alls så det gäller även att ha tålamod.

Att vara Cirkelmedlem

Det finns många som undrar hur det kommer sig att man kan åka flera mil, ja ibland ganska långt för att "bara" sitta och titta på ett annat medium som arbetar för sin utveckling.

Jag kan bara säga att det är fantastiskt att få möjlighet att kunna göra detta och i regel så är det egentligen Cirkelledare och medlemmar som upplever det mesta, den som sitter tex, i Trance är ju inte speciellt närvarande.

De flesta kan även intyga att då de suttit och hjälpt andevärlden att utveckla ett annat medium så får de själva en väldig fart i sin egna medialitet, andevärlden vet hur de ska tacka.
Därför vill jag uppmana er alla, får nu frågan att prova på medialt arbete i en sluten cirkel så tveka inte.

Andevärlden då, vad gör de

Det här är riktigt spännande och intressant, för varje pågående cirkel så finns det alltid en motsvarande gruppering på andra sidan.
Tanken är att den andliga och den jordeliga cirkeln ska möta upp varandra på vägen, det är då det uppstår en kemisk reaktion rent bildligt talat.

Så kom ihåg, när du sitter där i din egna cirkel så finns det en lika dedikerad cirkel på andra sidan som är lika dedikerade.

Detta gäller ju allt arbete, grupphealing på distans eller en medial sittning.
Har man gjort upp en tid så har man även bokat in andevännerna.
Nu tror jag att de vet om man kommer bli försenad eller om någonting blir inställt men med respekt för dem och för sig själv man alltid se till att hålla uppgjord tid.

Helena-K

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-01 02:04 #1 av: Tuva-Lena

Jättefint att du lägger in en länk till del 1 också. Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-09-02 15:09 #2 av: [GunillaF]

#0 Ska det stå Cirkel i Kurverksamhet

eller Kursverksamhet? Isf fattas ett s  Cool

Anmäl
2010-09-02 15:19 #3 av: Hellas

Fniss, tack Gunilla, fast det blev ju lite roligt :)
Jag rättar till!

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-02 15:24 #4 av: [GunillaF]

Flört

Anmäl
2011-12-15 19:18 #5 av: Hellas

Del två

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-12-15 19:25 #6 av: Jane-Lyzell

Glad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.