Spiritualism

Vad är Sanningen!

2010-09-11 23:39 #0 av: Jane-Lyzell

Då menar jag att det finns lika många sanningar som det finns männskor, och man kan inte säga att den ena har mera rätt eller fel en den andra. Det beror med vilka ögon man ser! Så fort man tror sig ha den ultimata sanningen, har man stangerat i sin utveckling

 

Man brukar säga att var och en blir saliga på sin tro!

 2uqg0ea.jpg

Då menar jag att det finns lika många sanningar som det finns männskor, och man kan inte säga att den ena har mera rätt eller fel en den andra. Det beror med vilka ögon man ser! Så fort man tror sig ha den ultimata sanningen, har man stangerat i sin utveckling för det finns inte bara en sådan. Vist är det bra att studera olika läror ingående, men din egen ultimata lära har du själv, inom dig.

 

Vi är mänskor som är satta här på jorden, med en ande/själ i en fysisk kropp, det vi försöker med olika medel göra då vi är här är att komma till någon slags perfektion, antingen den är positiv eller negativ. Handlar inte livet om att lära sig att att bemästra allt vad vår fysiska kropp har. Tanke, känslor, alla begär, ego, hälsa. mm.

Tänker på Munken(tror tibetansk) som skar av sig sitt könsorgan för några år sedan och ville inte få det tillbaka, pg av att han fick stånd. är det rätt att stympa ett begär som en då finns där för vägledning genom livet.?

Personligen så tror jag inte att man ska behöva plåga  eller späka sin fysiska kropp för att nå upplysning(sitta i en grotta t ex) Mitt sätt att se det är  det en flykt väg undan livets vägvisare?, då tänker jag särskilt på begär o ego, att sitta i en kall grotta eller låsa in sig i ett kallt kloster är att gömma sig från livet och sig själv.

Att lösa sina begär i en grotta där du inte konfronteras med begär eller lust eller ego ser jag som en mindre utmaning / att däremot lösa dessa i verkliga livet i t ex storstan, är för mej mera av en bragd, där du får konfronteras hela tiden.

Men det är ju min syn! och alla har rätt till sin! Om alla kunde få in det, så skulle det inte vara så mycket krig och då särskilt religionskrig i världen, det finns inget rätt eller fel - det är i betraktarens ögon!

Frågan om anden, själen, astralkroppen?

Min tolkning blir - själen är allt som är du, som symboliserar dig själv, det du tar med dig av dig själv i alla dina existenser.

Anden är det goda inom oss, den del som hör ihop med den stora anden(skaparen)kalla den vad du vill, de är en gåva som vi kan vårda eller inte beroende hur vi lever våra liv, Anden eller andekroppen hör i hop med vår själ. Ju mer vi utvecklar oss i kärleksfulla oegoistiska handlingar desto större blir din ande inom dig.

Andekroppen och själskroppen är den som bildar astralkroppen som gör det möjligt för oss att träda in i andevärlden då vi lämnat vår fysiska kropp.

 Andevärlden är oändligt stort och är uppbyggd i många olika plan eller nivåer. Till en början behöver själen vara nära jorden och dess magnetism för att förstå vad som hänt(här hittar vi dem som inte riktigt förstått att de gått över, och medium behöver i bland hjälpa till)

Ju mera vi klättrar i utveckling i andevärlden desto tunnare blir astralkroppen och andekroppen blir mer och mer verkligheten. De högre visdomsledarna eller guider hittar vi i de högre sfärerna utanför jordens magnetism och astral världarna.

Auran är andens ljus som syns genom den fysiska kroppen men också det som håller oss rent magnetiskt här på jorden i våra kroppar!

Detta är min sanning genom egnen erfarenhet och mycket egen forskning, ta till det som känns bra och rata resten - för ni ska ju finna eran sanning!

 

Blev mycket nu och jag hoppas jag inte rört till det Flört

 

MVH, Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-09-11 23:43 #1 av: Soffe

Mkt bra artikel Glad

Det känns så skönt på nått vis att det får finnas olika sanningar. Att det inte bara finns en sanning som man ska rätta sig efter. Speciellt när det handlar om det andliga upplever vi väl alla på vårt sätt? Gillar inte när folk säger att såhär fungerar healing, såhär fungerar de o de osv.. Hoppas ni förstår hur jag menar!

Anmäl
2010-09-12 00:11 #2 av: Jane-Lyzell

1 TackGlad Ja alla är vi unika och det som gör oss alla speciella - tänk om alla var stöpta i samma skal, huaFlört

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-09-12 00:21 #3 av: Tuva-Lena

Jag håller med dig Jane! Jättebra skrivet! Tungan ute Man kanske till o med skulle kunna tala om olika andliga personligheter..? Inte bara olika personligheter..? Obestämd

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-09-12 00:21 #4 av: Trollvind

Ja usch vad trist om alla tänkte lika hela tiden! Det är väl bra att alla ser sin del av sanningen. Det finns många facetter på en diamant. Tillsammans kanske vi kan pussla ihop en riktigt stooooor sanning, men hjälp av alla våra olika bitar Glad

Anmäl
2010-09-12 00:39 #5 av: Soffe

#2 Precis. Alla bör få vara i sitt egna, unika skal.

Anmäl
2010-09-12 00:45 #6 av: Hellas

Tack Jane, precis så känner jag med, jättebra artikel!

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-12 01:42 #7 av: [GunillaF]

Jättebra artikel (som vanligt!)Glad

Alla har sin egen sanning och verklighet.

Det är vad jag tror. Och hoppas!Glad

 

Anmäl
2010-09-12 12:02 #8 av: Jane-Lyzell

Tack alla - Ja andliga personligheter är nog inte så dumt TuvaSkrattande ska suga på den liteFlört

kram

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-09-12 14:23 #9 av: [GunillaR]

Tack för denna intressanta artikel.

Ja var och en har ju sin egen sanning och det är ju den man söker efter. Den kan man inte söka utanför sig själv, utan den måste man söka inom sig själv.

Jag tror inte det hjälper att uppnå större andlighet genom att späka sin kropp på ett eller annat sätt. För vore det inte meningen att vi skulle ha våra kroppar så hade vi inte heller haft dem. Så varför förneka något som är självklart och uppenbart.

Det viktiga är, enligt min mening, att man hela tiden söker bekräftelse på vad som är ens egen sanning och att man är öppen för att sanningen kan förändras med den egna utvecklingen.

 

 

 

Anmäl
2010-09-12 14:55 #10 av: Choklad

Man skulle kunna säga att "sanningen" också är det som känns bra för oss. Går man emot sig själv så är det inte "sanningen", utan då hindrar man sig själv att gå framåt..det som känns bra inuti själen och när man bejakar det, så är det en egen "sanning". så tror jag.

Jag tänker som så att sanningen inte finns, egentligen är det en påhittad grej för att någon eller några ska tala om för andra vad som är sant, och de har då behov av att vara "glorifierade".

En sanning kommer från våra egna erfarenheter, och eftersom vi alla har olika sådana, så finns det många "sanningar".

Alla dessa sanningar har religioner världen över utnyttjat så att individer ska följa just en ledares sanning. Det fungerar dåligt, har vi ju sett.Det uppstår konflikter på grund av detta.

så uppfattar jag det hela.

U R us

Anmäl
2010-09-12 15:07 #11 av: [GunillaR]

# 10 - Du har mycket rätt i det du säger.

Det är nog också väldigt farligt om man fastnar i en "sanning", för då hindrar man sin själs utveckling.

Anmäl
2010-09-12 18:32 #12 av: Choklad

# 11

Ja jag tror att en "sanning" kan bytas ut mot en ny ..det är en utvecklingfas. Ju mer ,man lär sig, ju mera och klarare "sanningar" och ju bättre mår man inom sig, så länge man följer sin egen väg.

U R us

Anmäl
2010-09-12 23:41 #16 av: [Lady-Oona]

Sanningar...finns det sådana egentligen, är inte allt endast uppfattningar och information, teorier och hypoteser...

Är det sant bara för att någon säger att det är det?

Är det sant om tillräckligt många har samma tro?

Är det sant bara för att jag vill att det ska vara sant?

Sanning? Uppriktighet, dogm, verklighet, äkthet, exakthet?

Allt det här säger ju bara en sak....sanningen om det finns en sådan bor inom var och en utav oss....utanför kan den inte existera då det alltid finns någon/eller något som säjer motsatsen.

Lika många sanningar som människor sa du visst Jane...jo det ligger väldigt mycket i det har jag upptäckt under årens lopp, så visst är det så.

 

 

 

Anmäl
2010-09-13 12:27 #17 av: Indiania

Tack Jane för en mycket bra artikel! Glad

Jag känner så här att hitta sig själv och känna vad som känns bra för mig, det är min sanning.

Däremot respekterar jag andra för det de upplever som sin sanning!

Kram

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2010-09-13 15:27 #18 av: nyfiken51

En jättebra artikel Jane!!

#14 Finns bara en sanning.Är det fullt så enkelt? Tror inte det..

Om man t:ex jobbar med psykotisk person. Så kan jag försöka förklara för henne/honom. Är psykosen han/hon befiiner sig i extera inte. Okej!! för mig och andra exterar den inte!! Men för personen som befinner sig i psykosen,är det verklighet. Han/hon kan både se,höra och känna. Dom är uppi i sin verklighet.

Nu är ju inte detta Jane tar upp. Utan mera en trosuppfattning.Inte om man döe om man hoppar framför ett tåg ect. Eller den "verklighet" en psykotisk pers,befinner sig.

#12 inlägg säger också mycket...

Anmäl
2010-09-13 17:42 #19 av: Jane-Lyzell

Härligt med så många reflektioner och mycket kloka ord ifrån er allaGlad - javist är det så som choklad säger att man byter sanningar vart efter man själv växer i sin egna förståelse.

Det är mitt mål när jag har kurser att öppna människors sinnen/medvetanden- att inte sätta sig i stängda boxar utan alltid ha medvetandet öppet för nya sanningar att integreras med sina egna sanningar och övertygelserFlört menar det finns inget rätt eller fel igentligen - det är vi själva som avgör detta i alla andras sanningar!

Om man låser sin box för att ha bestämda och fixerade sanningar att så här är det!!!!!!! då kan inga nya sanningar komma in och man slutar att utvecklas! och stangerar i sin utveckling .

Jag tycker det är sunt att gå emot etablissemanget och ifrågasätta - frågar man inte får man inga svar och man ger etablissemanget monopol på deras sanning som ett rätte snöre. Gäller samma inom andlighet och medialitet ifrågasätt hela tiden - gå hos så många olika lärare ni bara kan - för att få mångfalden till eran egen utveckling och sanningSkrattande

Lycka tillKyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-09-13 19:54 #22 av: Hellas

Härliga tankar kring den Andliga inre Tron och övertygelsen och visst är det så att i den Tron finns det många sanningar.

Bra tråd, vi behöver diskutera vår andliga Tro och förstå att den kan te sig olika ut beroende på vilket arv och vilka erfarenheter vi bär med oss.

Själv har jag omvärderat min tro flera gånger om och varje gång så är jag tacksam äver att få till mig en ny lärdom.

Kram

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-09-26 14:31 #23 av: Jane-Lyzell

22 ja vist behövs omvärdering - hela tidenSkrattande

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2012-10-08 17:23 #24 av: Hellas

Glad

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.