Mediumskap

Psykometri som cirkel!

2010-09-22 16:21 #0 av: Jane-Lyzell

För det första måste man vara klar över varför man sitter i den cirkel man gör och vad man vill uppnå! Är utvecklingen för mig själv eller samarbete för andevärlden, anledningen varför du går in i cirkeln, nyfikenhet eller genuint intresse?. Cirkelns mål och ditt.?

  2brea.jpg

Cirkeln; kan bestå ifrån allt från 2- 8 deltagare, inte gärna fler då allt cirkelarbete är beroende av harmoni emellan cirkeldetagarna. försök träffas på samma plats och samma veckodag tex 1 gång i veckan eller en gång var 14.e dag, helst också samma rum o samma stolar.

 För det första måste man vara klar över varför man sitter i den cirkel man gör och vad man vill uppnå! Är utvecklingen för mig själv eller samarbete för andevärlden, anledningen varför du går in i cirkeln, nyfikenhet eller genuint intresse?. Cirkelns mål och ditt.?

Innan man går in i en utvecklings cirkel för mediumskap/ medialitet, bör man ha utvecklat sej själv andligen, genom en meditationscirkel för att hitta sina inre gåvor och lära känna sig själv - har man inte det kan man göra det pararellt med utvecklingscirkeln. Även inhämta teori kunskaper. Och det Andliga lagarna vilka de är och hur de fungerar.

  • I en första utvecklings cirkel gäller det alltså att utveckla sina sinnen på bästa sätt, genom olika övningar för dina förmågor och ett alldeles utomordentligt sätt att göra detta är via psykometri/läsa av föremål eller bilder, som i sin känslighet öppnar upp för Clairvoyance.

  •  Att öva upp med psykometrin ger alltså en pararell utveckling av clairvoyance. Denna inledande fas i utvecklingen ska fortgå tills alla känner tillfredställelse i cirkeln och utvecklat ett godkänt in kännande med säkerhet i utförande. Här finns många olika former att öva sig på,

  •  texters innehåll, färger, Kort, Färg kort/symbolkort. Intryck ifrån dessa övningar når din hjärna oftast i former av en bild, dessa mentala bildspråk kommer helt plötsligt in till centret av din panna, ibland kan det kännas som om någon kraft lägger det där, men mer vanligt är flash bilder in till fokus och som sen snabbt försvinner. Bara övning och tid kan göra att bilderna håller sig kvar tillräckligt länge för hjärnan att läsa dess meddelande/innehåll.

  • Du kan i detta också öva upp inkännandet av smaker , lukter, hörande och kännande och känslor, genom att känna in fler och fler saker i psykometrin. I takt med att den clairvoyanta utvecklingen går framåt i och med psykometrin kommer den att gå från mera inkännande/ läsa av förhållanden till länkning psychic och andligt .Och Guide och Ande länkar kommer in i cirkeln. Och koncentrationen läggs på god Guide kontakt och samarbete fortfarande i psykometrin men då går man vidare och länkar upp till ande kontakt med föremålen och med deras hjälp få fram mera precis information.

  • Här kan man nu börja skönja vilken form av mentalt mediumskap som passar en bäst och i gemenskap med sin andlige guide, och fokusen läggs på den kommunikationen till utveckling. Det är träning, träning och åter träning som ger resultat och i det begynnande utvecklingen bör träningen inte bara koncentreras i cirkeln

  • - utan även sträcka sig till träning i vardagen. T ex öva på posten som kommer dagligen i brevlådan, sitta minst 20 min dagligen för inkännande av färger, symboler mm, vid sidan av teoretisk inlärning i ämnena, + intoning till guiden när ni nått så långt(ska också vara c.a 15-20 min/dag) För att sedan i cirkeln föra det framåt, övning ger färdighet.

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-09-22 20:15 #1 av: Hellas

Tack Jane, jättebra artikel!
Jag minns att i början när jag ville se vart min medialitet skulle leda mig så kunde jag inte riktigt förstå vikten av att öva upp Psykometrin men efter bara en kort tid märkte jag hur mycket som hände då övningarna utfördes så för mig har det varit och är otroligt viktigt.
Jag märker direkt då jag försummat eller kommit efter med Psykometrin så för min del är det idag väldigt viktigt att försöka jobba både med mediumskapet och Psykometrin praralellt då den delen är en ingrediens som måste finnas i mediumskapet, i alla fall hos mig.

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-23 00:01 #2 av: Jane-Lyzell

1 Tack - ja du har så rätt!

kram

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-09-23 00:22 #3 av: [GunillaF]

Jättebra artikel Jane!

Något som man måste försöka komma från är sitt logiska tänkande när man håller på med övningarna.

När jag började med psykometri och fick bilder, dofter, ord mm så tänkte jag ibland att "så där kan det ju inte va"... Men se det kan det... Hur tokigt ni är tycker att det är, det ni får till er, skriv upp det eller tala om det. Det är oftast rätt.

Och skulle det inte vara det, jaa.. då kan man trösta sig med att man tränar och då är det fullt ok att inte ha rätt hela tiden.Flört

Anmäl
2010-09-23 00:42 #4 av: jaslinn

Väldigt intressant artikel. Jag provade på psykometri första gången på en kurs för många år sedan...Resultatet var "sådär" jag tror jag ville för mycket, eller hur jag nu ska uttrycka mig. Jag använde nog mitt huvud istället för andra sinnen. Provade då också att gå med pekare med lika uselt resultat :)

För ca 4 år sedan var jag på en annan kurs, då gick det lite bättre med psykometrin och pekare fungerade väldigt bra. Pekare tränar jag på då och då men alldeles för lite. Psykometrin har jag kommit bort ifrån, tack för tipset att använda sig av t ex dagens post! Det gör ju att man får in det i vardagen. Jag har en tendens att krångla till saker ibland och tänka att jag måste planera och lägga massor av tid när det egentligen är väldigt lätt att faktiskt göra det varje dag.

Min sambo är också intresserad av mediala ting. Han kan känna in på brev om det är en glad nyhet eller inte..fast varken han eller jag fattade att det var psykometri han håller på med :) Han beskriver att han känner som en darrning i handen...att det vibrerar när han tar i brevet.

En lite märklig sak som jag vill fråga er kloka om...vet inte om jag ska ta en ny tråd men nej jag kör här. Vi, alltså sambon och jag, har två gånger under de senaste veckorna varit med om en lite märklig grej. Båda gångerna har det inträffat då vi varit ute och handlat..vi har stått vid en monter av något slag och båda har samtidigt fått en känsla av att allt rör sig...hur montern liksom glider...det hela varar väldigt kort stund, kanske 2 sekunder...det är lite svårt att förklara men det var en väldigt stark känsla, jag blev helt yr och tog tag i en hylla. Trodde det var blodtrycket fast det har jag inte problem med. När jag tittade på min sambo ser jag på hans min att han varit med om något också och han förklarar samma känsla i kroppen. Senaste gången det hände så tittade vi på varann efteråt och sa : "igen!" :) Känslan var intensiv,,,väldigt närvarande,,,,eller om jag bara uppfattade det så för att jag blev yr och koncentrerade mig omedvetet på att inte dråsa omkull?

Är det någon av er som har en aning om vad detta kan ha varit?

Anmäl
2010-09-23 00:47 #5 av: [GunillaF]

#4 Intressant det du berättar om det som inträffat för din sambo och dig. Jag tycker absolut att det förtjänar en egen tråd.

Gör en!Glad Det blir intressant att höra vad de andra tror att det beror på.

Anmäl
2010-09-23 00:53 #6 av: jaslinn

Ok, då blir det en egen tråd:)

Anmäl
2010-09-23 00:54 #7 av: [GunillaF]

#6 Vad bra!Glad

Anmäl
2010-09-25 00:01 #8 av: Hellas

Kyss

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-08-13 00:03 #9 av: Hellas

Puffar fram den här artikeln som är jättebra, speciellt för de som kanske träffas och övar tillsammans eller för er som vill börja arbeta i grupp

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-08-14 07:55 #10 av: sven-g

Jag går för närvarande två cirklar, en innehåller enbart sittning och plattforms arbete, den andra ca som det Jane skrivit den är några medium samt jag som gör div övningar. Tex går på platser vi inte från början vet historien om, ner tecknar det vi får till oss, sedan gämför med känd fakta, glad att jag fått vara med i denna grupp. Kan tänkas man inte ska kalla den för cirkel utan träffar en gång per månad.

Anmäl
2011-08-14 10:03 #11 av: ludde1

Väldig Intressant artikel.

Anmäl
2011-08-14 11:03 #12 av: Hellas

#10 Det låter som en väldigt intressant grupp Sven, att åka runt och verkligen föra anteckningar och sedan forska vidare på vad som stämde/inte stämde.

Du får väldigt gärna berätta mer, kanske i en liten artikel med mer ingående beskrivning på hur det går till Tungan ute!

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.