Annons:
Etiketterartikelmediumskap
Läst 9985 ggr
[GunillaF]
9/20/10, 1:18 PM

Psykometri

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Psykometri betyder själsmätning, förmåga att fånga upp information från ett fysiska objekt. Det betyder att man "läser" av energier från ett hus eller ett föremål som innehåller ägarens aura och vibrationer.

När man vill utveckla sin medialitet är psykometri det lättaste sättet att träna på. Man lär sig skillnaden på sina egna tankar och det som man får till sig av andras.

När vi går in i ett hus eller håller i ett föremål, så överförs informationen till oss via känslor, bilder och/eller röster. Vi känner alltså i vår egen kropp vad huset eller föremålet bär med sig för vibrationer. Man kan få uppleva det förgångna eller nuvarande händelser förknippade med huset eller föremålet och dess ägare. Huset eller det personliga föremålet bär på minnen/energier från ägaren. Man kan få fram saker om både dåtid och nutid.

Psykometri kan bl.a. användas till att söka efter människor eller föremål som kommit bort genom information från bilder och föremål.

Man arbetar inte med andevärlden när man gör psykometri. Föremål som tas från en plats där en viktig händelse inträffat  ( både negativa och positiva händelser) bär på minnet av vad som har hänt där.

Personlig utveckling och självkännedom är nödvändig för de som vill utvecklas medialt. Om vi inte vet vilka känslor som tillhör oss själva, hur ska vi då kunna veta vilka som är andras? Psykometri är alltså ett väldigt bra sätt att lära sig skillnaden på mina och andras känslor och att tolka bilder.

Vissa hävdar att psykometri och intuition är samma sak. Jag säger att det inte är det, för när vi känner intuitivt så är det en direkt känsla vi får. Vi helt enkelt "bara vet". En magkänsla och den kommer från den "bank" av information vi samlat på oss under vår levnad. Vi vet alltså direkt, utan att behöva känna på, ta i något och hålla det en stund. Psykometri är energier, avtryck från någon annan.

Några tips om du vill försöka dig på psykometri:

  • 1. För att komma i rätt sinnesstämning är meditation att rekommendera innan du påbörjar övningen.
  • 2. För bästa resultat, välj ett föremål från en person som du inte känner så väl, eller helst inte alls. Detta för att du ska vara "nollställd". Det är också viktigt att personen, eller någon som känner personen väl, finns tillgänglig så att du kan få feedback på det du fått fram.
  • 3. Håll föremålet i din hand, blunda om det känns lättare att fokusera på föremålet. Släpp alla tankar, gör dig mottaglig och lita på de intryck som kommer till dig.
  • 4. Du kan välja mellan att prata med personen medan du håller i föremålet eller att skriva ner det som kommer till dig och därefter läsa upp det för personen.
  • Redigerat 9/10/20, 1:36 PM av Niklas
Annons:
JustMe08
9/20/10, 1:29 PM
#1

Ett mycket spännande ämne, detta med psykometri. Tack för en fin artikel, Gunilla!Glad

 

MVH  Mia

Medarbetare på Medialt I Fokus

"We are what we repeatedly do." /Aristoteles
                                            

 

[GunillaF]
9/20/10, 1:37 PM
#2

#1 Jaa, det är otroligt vad mycket information man kan få fram bara genom att fokusera på och hålla i ett foto, ett halsband eller andra personliga föremål.

[Spanaren]
9/20/10, 1:54 PM
#3

Tack för en fin artikel Gunilla Kyss

[GunillaF]
9/20/10, 2:00 PM
#4

#3  Tack själv! Skrattande

[outgrundlig]
9/20/10, 3:06 PM
#5

Tack för en fin artikelGlad Väldigt bra formulerat ang. intuition o att faktiskt känna av vibbar. Skillnaden.

Första gången jag testade att känna av ett föremål så trodde jag att jag fantiseradeObestämdmen det visade sig stämma…..så det är ett spännande område!

Jane-Lyzell
9/20/10, 3:37 PM
#6

Jätte fin artickel GunillaKyss Ja psykometri är bra för mycket!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Annons:
[GunillaF]
9/20/10, 3:50 PM
#7

Tack Outgrundlig och Jane! Skrattande

#5 Jaa, det gäller att lita på det man får till sig!Glad

#6 Exakt. Det är bra till mycket.Glad

[outgrundlig]
9/20/10, 4:14 PM
#8

#7 Ja, så sant! Och det är ju inte så lätt att veta för gemene man att de plötsligt kan känna sig yra eller buttra genom att bara komma in i ett gammalt hus t.ex. Man tror kanske att det är en själv som har en dålig dag. Så det är viktigt också som jag ser det att veta detta.

Tänk så många gånger i min ungdom som jag inte kunde vara i en klädaffär t.ex. var alltid tvungen att gå och sätta mig. Idag vet jag meraGladtack och lov.

[GunillaF]
9/20/10, 4:18 PM
#9

#8 Jag har varit in i några hus där jag mått riktigt, riktigt dåligt.

Bl.a ett som jag var spekulant på. Jag kände ett sådant "motstånd" inne i huset…som om jag inte fick komma in i vissa rum..           Behöver jag berätta att jag INTE köpte det!Tyst

Jane-Lyzell
9/20/10, 4:50 PM
#10

8 baksidan på att vara medialRynkar på näsan

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[outgrundlig]
9/20/10, 5:01 PM
#11

#9 Nej det kan jag förstå att du inte gjorde. I det läget så hade du nytta av din känsla för det helaGlad

#10 Ja verkligen, det tog många år innan jag förstod vad detta fenomen berodde på, alla människor som fanns därinne. Idag går det nästan problemfritt och det är jag glad över Glad

Doris
9/20/10, 5:04 PM
#12

Tack för en bra artikel

Jag själv kan känna av i hus plus att jag har tränat på foton och det jag har fått in har stämt Jag har även tränat på smycken ! Guld är svårt att rena så har man gamla guldsmycken så sitter energierna kvar. Silver är lättare att rena!

dolla

Allting är möjligt

Kerstina-61
9/20/10, 5:34 PM
#13

Tack Gunilla! Jättebra artikel som beskriver mycket bra. Viktigt att, som du skriver, veta att psykometri inte är ett arbete med andevärlden.

Det som är svårt, tycker jag, är just att lita på det man får till sig. Att inte tro det är fantasier, men det är träning, träning och åter träning som är enda hjälpen. Igår var vi ett gäng, som brukar träffas för att träna tillsammans, hemma hos en familj som hade aktivitet. Vi var 7 personer som gick i alla rum och antecknade vad vi fick till oss. Då jobbar jag med både andevärlden och med psykometri.

Vi fick väldigt liknande känslor och upplevelser. Såg samma andar i stort sett. Det är jättebra träning och då man också kan få feedback från husägaren direkt på att det man känner man stämma. Hon hade tagit reda på hustets historia så det var riktigt coolt Glad

Kerstin, Medarbetare på Spiritualism IFokus

Jag kan bara vara mig själv och ingen annan, därför gör
jag det jag älskar just idag!

Annons:
[GunillaF]
9/20/10, 5:51 PM
#14

#12 Aha.. det har jag inte tänkt på förut. Att det är lättare att rena silver än guld.

#13 Vi är också ett gäng som brukar träffas och träna samt besöka hus för att känna efter.

Det är viktigt att man får feedback. Det är som du skriver, på det sättet man lär sig. Jag brukar säga till mig själv att jag får faktiskt ha fel, för jag övar. Har man den inställningen så släpper många spärrar.Glad

millam
9/20/10, 6:37 PM
#15

Tack, mycket upplysande artikel. Man skulle träna mera på sånt här, så man får självförtroende.

Indiania
9/20/10, 7:25 PM
#16

Tack Gunilla för intressant artikel! Glad

" Var nära naturen - var när dig själv "

Loet_old
9/20/10, 8:23 PM
#17

Tack för en intressant artikel Gunilla!Glad

Kerstina-61
9/20/10, 8:31 PM
#18

Då jag har träningsdemo så brukar jag avsluta med psykometri. Då brukar jag be gästerna lägga något (t.ex. ett smycke som tillhör dem) i en servett, som de sedan "knölar" ihop som de vill och så lägger man alla servetterknytena i en stor skål. Jag vet ju inte vems servette som hör till vem.

Sedan drar jag en i högen. Tittar i servetten och där kan man se både hundar, katter, siffror, bokstäver och mycket annat. Sist så såg jag ett tydligt hajansikte med alla tänder. När min avläsning var kvar så säger tjejen att hon har dykt med hajar och hade även ett hajhalsband på sig. Lite coolt :-) Jag brukar sedan ta föremålet i handen och hålla det en stund för att få fram sista informationen. För det mesta så stämmer det som man får fram. Jag gillar denna övning Glad

Kerstin, Medarbetare på Spiritualism IFokus

Jag kan bara vara mig själv och ingen annan, därför gör
jag det jag älskar just idag!

Hellas
9/20/10, 8:34 PM
#19

#18 Det är en bra övning, kan inte du Kerstina skriva en separat tråd med beskrivning som ett övningstips Kyss, det kan man ju göra hemma tillsammans med nära.

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Kerstina-61
9/20/10, 8:36 PM
#20

#19# Det kan jag göra, men nu får jag hjärnsläpp och kommer inte på så mycket, men ska fundera lite  ;-)) Kanske får tips av andra i tråden ;-)))

Kerstin, Medarbetare på Spiritualism IFokus

Jag kan bara vara mig själv och ingen annan, därför gör
jag det jag älskar just idag!

Annons:
[GunillaF]
9/20/10, 8:40 PM
#21

#18 På en kurs jag gick sa kursledaren till oss att vi skulle gå ut och plocka något från naturen och hålla i det en stund (utan att visa de andra vad vi höll i. Det kunde vara stenar, barkbitar, löv etc. När vi kom in igen lade vi våra "saker" i en korg, under en duk. Sedan tog vi (utan att titta er i korgen) en sak och läste av personen som hämtat och hållit det en stund. Helt otroligt vad mycket info personen lämnat på saken bara på några minuter.

Cristine
9/20/10, 11:57 PM
#22

Spännande övningar.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Marina2
9/21/10, 1:39 PM
#23

Tack för fin artikel.

[GunillaF]
9/21/10, 1:40 PM
#24

#23 Glad

Playja
9/21/10, 2:37 PM
#25

Ja.. det var en riktigt intressant artikel med många bra tips i tråden. Glad

[GunillaF]
9/24/10, 4:32 PM
#26

#25 Jaa, nu är det bara att sätta igång och öva, öva och åter öva!Flört

Hellas
1/3/11, 9:07 PM
#27

Skrattande

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Annons:
Skogshumblan
1/3/11, 9:49 PM
#28

Intressant!

En liten följdfråga. Om jag när jag pratar med någon som jag inte känner eller varit hemma hos via telefon el. kommunicerar via tex sms, internet etc och får upp som " fotografier" på delar av ett rum, en möbel eller kan se var något den personen saknar är utifrån att de bara skrivit kortfattat, " saknar ett av täckena till hästen" och jag då får upp en bild av det saknade föremålet. Är det psykometri eller vad är det kstegoriserat som.

Och varför får jag upp dessa bilder från folks hem? Blir ju lite jobbigt att se folks hem när man bara vill slöchatta på olika sajter:)

/ Skogshumblan

Medarbetare på tarot och healing.

"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.

Jane-Lyzell
1/3/11, 9:59 PM
#29

Det är remote controll - klar seende

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Skogshumblan
1/3/11, 10:19 PM
#30

Okej. Ska läsa på om det då:) Tack för svar och förlåt att jag "knödde" mig in med min fråga i din tråd.

/ Skogshumblan

Medarbetare på tarot och healing.

"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.

Hellas
1/3/11, 10:26 PM
#31

#30 Det finns så många olika energier och metoder att jobba med och de flesta är otroligt närbesläktade.
Jag tycker det är såå bra att du frågar Kyss

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Skogshumblan
1/3/11, 10:31 PM
#32

31 tack för uppmuntran. Jag lär inte dö i helt nyfiket tillstånd;)

/ Skogshumblan

Medarbetare på tarot och healing.

"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.

Hellas
4/24/11, 6:37 PM
#33

Skrattande

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

arnet Ammer
11/5/13, 9:36 PM
#34

När ett medium läser av ett fotografi på någon är det då psykometri som används?

Annons:
Jane-Lyzell
11/5/13, 11:51 PM
#35

34 Ja

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

arnet Ammer
11/6/13, 3:04 PM
#36

Är det fotografiet som papper som har historia eller är det själva bilden på dem på fotografiet som man läser av?

Jane-Lyzell
11/6/13, 4:37 PM
#37

36.fotot själva bilden/personen

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

arnet Ammer
11/6/13, 11:20 PM
#38

Kan du Jane Lyzell detta?

Jane-Lyzell
11/6/13, 11:26 PM
#39

38 Det kan dom flesta mediala :-)

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

arnet Ammer
11/7/13, 9:46 AM
#40

Jättefräckt kan mediala då läsa av ett fotografi på någon som aldrig ägt fotografiet men är den som är på fotografiet?

Jane-Lyzell
11/7/13, 3:36 PM
#41

Ja!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Annons:
arnet Ammer
11/8/13, 11:26 PM
#42

Hur fungerar det, på utseendet?

Jane-Lyzell
11/9/13, 12:03 AM
#43

fotot är endast en fokucering för personen!- som indianerna säger själen fastnar i fotot - kanske ligger något i det!

Det blir en medial länk till personen!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

arnet Ammer
11/14/13, 9:15 PM
#44

Kan mantom läsa av ett fotografi fotograferat bakifrån utan att se ansiktet?

Jane-Lyzell
11/15/13, 12:18 AM
#45

44 absolut

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

arnet Ammer
11/15/13, 1:09 PM
#46

Jättefräckt vad kan man få fram om den personen på fotografiet?

Jane-Lyzell
11/15/13, 5:32 PM
#47

46 -Det är beroende på mediets kapasitet!

Men dåtid- nutid och ev framtid

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

arnet Ammer
11/21/13, 11:34 AM
#48

Fantastiskt kan du Jane Lyzell inte läsa av min bild eller den är för liten?

Annons:
Jane-Lyzell
11/21/13, 1:41 PM
#49

47 Nej det kan jag inte - vi gör inte sådant på forumet !

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

arnet Ammer
11/24/13, 11:11 AM
#50

Menar du Jane Lyzell kan inte eller vill inte för det skulle du kunna annars eller måste du ha ett fotografi i handen?

Jane-Lyzell
11/24/13, 6:47 PM
#51

50 Jag kan men vill inte - och det bör vara ett fotografi i handen inte på datorn(visserligen fungerar det med men inte lika bra anser jag)

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

arnet Ammer
11/25/13, 10:27 PM
#52

Hur menar du med inte lika bra vad är skillnaden?

Jane-Lyzell
11/25/13, 11:36 PM
#53

Kommer inte ge mer svar - då jag inte ens förstår din fråga - så lägg ned nu är du snäll!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Stina nyfiken
11/26/13, 10:56 PM
#54

Intressant det där med ett foto… som att en del av själen skulle hamna i det på något sätt. Jag trodde att man var tvungen att hålla i ett föremål för att lämna spår. Men då kan man alltså lämna spår på andra sätt med. Jag förundras alltid över att distanshealingen kan hitta fram till mig. På något sätt har jag förlikat mig med att den kan hitta hem till mig(fast det är ju jättekonstigt det med) men hur kan den hitta mig när jag åkt till en släkting, eller gått till en granne, åkt bort på semester, eller helt lämnat landet. Jag har i alla fall märkt att jag är spårbar. :D

Jane-Lyzell
11/27/13, 1:28 AM
#55

54 ha ha ha Ja spårbar det är vi :-)

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Annons:
Upp till toppen
Annons: