Medialitet

Telepati

2010-10-09 17:55 #0 av: Hellas

Telepati är ett ämne som alla mer eller mindre någon gång provat på och visst skulle det väl vara kittlande att faktiskt kunna prata med en person i tanken.
 Tyvärr är det troligen med Telepati som med allting annat, använder man det i felaktigt syfte så tappar man tillslut förmågan.
 Det är spännande och det finns någonting i Telepati som alla förstå och till och med har egna erfarenheter av, även om alla inte tror att det är mer än en slump.

Alla har en åsikt om Telepati/Tankeöverföring såväl negativ som positiv och det forskas på området, kanske för att det borde vara relativt enkelt att ta fram bra forskningsresultat men jag har även läst signaler på att de resultat som utförs enligt en förutbestämd mall ändå till syvene sist ifrågasätts då resultaten visat sig vara godkända.

Definition:
Telepati eller tankeläsning är direkt mental kontakt med en annan person utan att man meddelar sig med hjälp av språk, koder, tecken eller andra kända signalformer
(Definition hämtad från Wikipedia).

 

 

Visst har väl även Du någon gång koncentrerat dig lite extra för att få en annan person att vända sig om eller göra någonting som Du själv tänker på i just den stunden.

Visst har väl Du gått och tänkt att Du borde prata med en viss person och i samma ögonblick så ringer telefonen, eller det knackar på dörren och just den personen står där, redo att kommunicera.

Visst har väl Du och en kamrat lekt "Gissa vad jag tänker på"!

Ja många är de exempel som finns och som samlas under benämningen Telepati, Tankeöverföring.

 

 

Spontan Telepati

Här sker Telepatin omedvetet, man tänker att man ska fråga en person en sak men hinner inte med att ställa fråga högt eftersom personen spontant svarar ändå utan att ha fått frågan.
Vid spontan Telepati kan slumpen i hög grad komma att spela en stor roll även om slumpen många gånger kan kännas lite väl otäckt träffsäker.

Ofta sker detta mellan människor som känner varandra väl och har energier som är väl synkroniserade.
Men det är även relativt vanligt att den sker mellan människor som visserligen är bekanta men ändå inte umgås speciellt mycket eller inte ens har gjort det sedan tidigare.

Hur ofta har man inte varit ute och handlat i en helt främmande stad och av någon anledning börjar fundera på en person man inte träffat på flera år och som egentligen inte har någonting med staden att göra.
Helt plötsligt sker ett möte med just den personen som spontant utbrister "Tänk, jag gick precis och tänkte på just dig".

Spontan Telepati handlar om att varken sändare eller mottagare egentligen är medvetna om att en tankeöverföring görs.

Här har även slumpen och tillfälligheter en stor inverkan vilket man förstås aldrig ska bortse ifrån.

 

 

Riktad Telepati

Här gör man ett medvetet val, man riktar sina tankar mot en specifik persotelep.jpgn som fungerar som mottagare.

Riktad Telepati övas upp som allt annat arbete och vissa människor har enklare för att göra detta och andra har svårare.

I en riktad Telepati tycker jag själv att det ska finnas klara bevis innan man kan kalla själva sändningen för en tankeöverföring.

Självfallet ska man även i detta läge ta hänsyn till slumpens inverkan men den minimeras avsevärt då Tankeöverföringen är riktad mot ett specifikt mål.

 

 

Telepati - kanalisering mellan levande människor?

Vi är ju själar så i princip är det ju inte konstigare att kommunicera med en levande själ i tanken än en själ som vandrat vidare till andra sidan eller är det kanske det......
Så några av de frågeställningar jag ställer mig är:

  • Skulle man kunna använda samma metod som vid kanalisering men med den skillnad att man medvetet tonar in på en levande människa?
  • Måste mottagaren av Telepatisk information vara extra mottaglig för den här typen av kommunikation?

 

 

Övningar

Ska man utveckla Telepati så är det, som allt annat bra att göra detta med en Cirkelledares deltagande som fungerar som en oral länk mellan sändare och mottagare.

Jag tror, som allt annat medialt arbete, att det här är någonting som tar tid att utveckla och kräver tålamod.

Det hrä är även en övning som faktiskt kräver Distans så man kan mycket väl ordna en distanscirkel som mötts upp för övningar en gång i veckan eller varannan vecka samma tid.
Cirkeln behöver bestå av minst tre personer, Cirkelledare, Sändare och Mottagare.
Vet man till att börja med inte vem som ska ha vilken roll så kan man skifta roller så att man tex. är Cirkelledare var tredje tillfälle så att man var tredje vecka är Cirkelledare eller någon av de andra rollerna.

 

 

Forskning

Det har pågått och gör så än idag en hel del forskning kring ämnet Telepati, jag har dock i denna artikel inte riktat in mig på den typen av information som det finns relativt gott om på nätet och som i sig är intressant för både den som tror på detta och för den som är skeptisk.

Om det är någon medlem som är intresserad av att skriva en objektiv artikel om forskning kring Telepati som gjorts kan Du höra av dig till mig.

 

 

Egen erfarenhet

Själv har jag ingen som helst egen erfarenhet av Telepati mer än som Spontan Telepati.
Jag har en bekant som har övat detta i egen regi med lyckat resultat men det är på lekmannanivå, det var dock väldigt intressant att höra min bekant berätta om detta.
Från att jag själv intog en lite mer skeptisk min till att vakna upp med mer och mer spetsade öron.
Jag kan därför inte säga att jag vet att Telepati /Tankeöverföring fungerar, för det vet jag inte men ändå, trots det så kan jag ibland, som nu när jag skriver, känna en stor nyfikenhet och tänka "Tänk om.........".

Lekman som jag är vet jag inte ens om detta egentligen hör till Medialt arbete men eftersom det på något vis ändå handlar om själar som kommunicerar med varandra så valde jag att skriva en egen artikel i ämnet.

När jag började skriva visste jag egentligen inte vad jag skulle skriva, med tanke på att jag egentligen inte kan ämnet, men som mycket annat så verkar det alltid lösa sig med orden, bara man har viljan att komma igång med skrivandet.

Ta artikeln för vad den är, om inte annat så kanske för att sätta dina egna tankar lite i spinn!

© Helena-K

 

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-10-10 01:13 #1 av: Hellas

Telepatiska växter

Källa Wikipedia

År 1873 skrev engelsmannen John Scott Burdon-Sanderson en avhandling om elektrisk aktivitet i växternas blad, och sedan dess har mer eller mindre fantasifulla spekulationer om växternas känsloliv sett dagens ljus.
De mest uppseendeväckande teorierna kom från den amerikanska lögndetektor-experten Clive Backster, som 1968 offentliggjorde några experiment han bara kunde tolka på ett sätt; växterna har psi-förmåga.

Han kopplade en polygraf till en filodendron i hopp om att kunna mäta förändringarna i den elektriska ytspänningen när växten sög upp vatten, men det blev inget utslag, inte heller då han doppade ett av dess blad i varmt kaffe. Men när han kom på idén att bränna växten, visade apparaten en klar skräckreaktion, och Backster ansåg att växten måste ha ett slags telepatisk förmåga.

Senare ansåg han sig även kunna visa att växter reagerar när levande räkor kokas i deras närhet och att växter har minne.
En person slet itu en växt inför en artfrände, och sedan dess reagerade den överlevande växten med skräck, som registrerades på apparaten, varje gång samma person var i närheten.

Liknande resultat har rapporterats från Sovjet sedan 1972, och amerikanen Scott Hill, numera bosatt i Danmark, berättar att han varit med om ett försök vid ett sovjetiskt universitet där man fick en växt att reagera genom att man plågade en katt.

 

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-10-10 01:31 #2 av: Cristine

Väldigt intressant ämne Helena, jag minns när man berättade för mej i Uruguay att när ett stort träd (kommer inte ihåg namnet på det) blev attakerat av insekter så gav de någon slags signal till de andra som varning så de kunde sätta igång sitt försvar.

Ja gillar att träna i telepati även om det inte går som jag vill för det mesta.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2010-10-10 01:42 #3 av: Hellas

Jag tycker också att det är intressant, kanske för att det det finns i varje människas liv även om man tolkar det lite olika, vissa säger att det är ren slump medan andra har lite andra förklaringar.

Jag själv vet inte alls vad jag i nuläget tror eller tycker mer än att det är ett relativt enkelt ämne att öva på för alla.

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-10-10 01:45 #4 av: Hellas

#2 Spännande med det där trädet och frågan är vad det är för signaler, bara det att en växt varnar andra växter är ju värt en extra tankeställare.
Det skulle ju kunna betyda att växter har en typ av komunikationssystem även om det inte är speciellt intellektuellt.

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-10-10 01:52 #5 av: Cristine

Jo så är det..jag ska försöka få fram vad trädet heter, de stora fladdermushundarna brukar hänga i det.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2010-10-10 02:24 #6 av: Cristine

Det var svårare än jag trodde att få fram namnet jag måste nog fråga där nere.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2010-10-10 02:27 #7 av: Hellas

Det kanske är någon annan här som vet, jag sökte lite på nätet men hittade ingenting heller.

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-10-10 14:43 #8 av: Soffe

Mkt intressant ämne Telepati :-) Det har jag upplevt många ggr.. Gör det än ibland..

Anmäl
2010-10-10 14:48 #9 av: Hellas

#8 Berätta Soffe, hur upplever du det och är det Spontan eller Medveten Telepati Flört

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-10-10 14:58 #10 av: Rocktjejen

Jag har upplevt både spontan och medveten telepati,spontan många ggr med andra människor och medveten telepati har jag testat på min ena katt.Men det är ett väldigt intressant ämne i sig också tycker jag.Så tack för din artikel!Glad

Anmäl
2010-10-10 15:06 #11 av: Hellas

#10 Fungerade det på katten med? Tungan ute

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-10-10 16:16 #12 av: Jane-Lyzell

fin artickel HelenaFlört

När du talar med andevärlden - så är det telepatiSkrattande

Medvetande till medvetandeKyss

 

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-10-10 16:23 #13 av: Hellas

#12 Tack gullet Kyss!

Vet du om det förekommer eller förekommit Cirklar som arbetar med att utveckla just detta eller anses det kanske som lite "oseriöst"?

Är det Telepati, oh, tack nu fick jag en sådan där go känsla igen av nya tankar:).
Då är det med andra ord egentligen ingen skillnad att "prata" med en levande person.
Visserligen tror jag att det finns lite hinder ivägen som vardagliga tankar, tillit osv. men utöver det så skulle det i praktiken kunna fungera!

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-10-10 16:25 #14 av: Cristine

#12 Förvånad Det har jag aldrig tänkt på.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2010-10-10 16:30 #15 av: Hellas

I min artikel skriver jag lite om detta och känner att Jane gav mig svar.

Telepati - kanalisering mellan levande människor?

Vi är ju själar så i princip är det ju inte konstigare att kommunicera med en levande själ i tanken än en själ som vandrat vidare till andra sidan eller är det kanske det......
Så några av de frågeställningar jag ställer mig är:

  • Skulle man kunna använda samma metod som vid kanalisering men med den skillnad att man medvetet tonar in på en levande människa?
  • Måste mottagaren av Telepatisk information vara extra mottaglig för den här typen av kommunikation?
//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-10-10 20:33 #16 av: Jane-Lyzell

Kyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-10-10 20:35 #17 av: Soffe

#9 Både och skulle jag vilja säga.. Brukar kommunicera med djur ibland oxå telepatiskt. Det är intressant :-) Hur jag upplever det.. Hmm.. Mest spännande tror jag :-)

Anmäl
2010-10-10 20:38 #18 av: Hellas

#17 Känner du något speciellt, mer energi omkring dig eller förbereder du dig på något vis? :)

Eftersom jag tror att själva känslan är likartad med att kanalisera så är jag jättenyfiken :D

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-10-10 21:08 #19 av: stina63

Vad bra artikel helene. Har försökt med spontan telepati som ung, Ibland fungerade ibland inte.

*12 har jag inte tänkt på att när man kanaliserar så är det telepati,. Men klart det är det ju.

Anmäl
2010-10-11 00:44 #20 av: christel70

Jättebra och intressant artikel. Funderar lite på det här med att känna in vad andra tänker och kommer att säga - går det under medveten telepati?

Anmäl
2010-10-11 01:18 #21 av: Hellas

#20 Bra fråga!

Jag tänker mig att man har en Sändare och en Mottagare, som i det här fallet är du själv.

Sändaren kan ju göra en Spontan Telepati till dig som Mottagare som är/blir medveten om att Du får in sändarens tankar.

Många kallar det för Tankeläsning men jag gissar att det i själva verket handlar om en Spontan Telepati där Sändaren har starka signaler + att Du själv som Mottagare är väldigt sensitiv!

Ofta sker det mellan två personer som står väldigt nära varandra, min man och jag själv behöver inte prata speciellt mycket med varandra egentligen.
Min make svarar mig oftast alltid innan jag har hunnit med att prata med honom och vice versa.
Lite irriterande ibland men man vänjer sig och jag tror att vi använder oss av Spontan Telepati, det har ingenting med Tankeläsning att göra.

Det finns säkert fler tankar kring detta, intressant i alla fall!

 

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-10-11 01:31 #22 av: [GunillaF]

Intressant. Tack för en bra artikel.Kyss

 

 

Anmäl
2010-10-11 12:24 #23 av: Marina2

Tack Helena för en mycket intressant artikel,ska läsa om den igen senare,är lite trött i huvudet just nu.

Anmäl
2010-10-11 12:46 #24 av: Indiania

Tack för en intressant artikel, telepati och tankeöverföring har jag varit med om många gånger,,,,

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2010-10-11 15:49 #25 av: Soffe

#18 Vet inte riktigt vad jag ska skriva, men jag känner nog inget speciellt *hmm* Det enda jag vet säkert då är att jag är öppen för att ta emot information o så..

Anmäl
2010-10-11 16:55 #26 av: Cristine

Helena jag hittade inte namnet på trädet men istället fanna jag detta.

Växter äger telepatiförmåga, de kan "läsa sinnena" hos andra varelser i deras omgivning. De har förmågan att koppla samman sina sinnen med sinnena hos de andra varelserna i deras omgivning och känna deras varelsers intentioner. Intention är en mental aktivitet.

Cleve Backster

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2010-10-11 17:05 #27 av: [GunillaF]

#26 Trädet! Har du någon bild på det?

 

Anmäl
2010-10-11 17:32 #28 av: Cristine

#27 Gunilla trädet är det som ligger i ruta 6.

Här kan man läsa lite mer om växternas telepati

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2010-10-15 13:05 #29 av: TristanChi

Just telepati mellan två människor är ju en förmåga som är väldigt enkelt att demonstrera.

Känner ni till någon sådan demonstration som har utförts under kontrollerade former?

Anmäl
2010-10-15 13:40 #30 av: [GunillaF]

#29 Jag vet inte av någon sådan demonstration. Kanske någon annan här vet. Annars kanske du kan försöka googla på det.Glad

 

Anmäl
2010-10-15 16:59 #31 av: Hellas

#29 Nej, jag vet inte mer än det lilla jag har läst på nätet men om Du känner till någonting så får du väldigt gärna berätta.

För mig är det även viktigt att vid Telepati så ska personerna inte se varandra, höra varandra eller hellst inte ens veta vart var och en befinner sig så att man inte kan använda sig av ögonkontakt.
Ser man det andra parten blir det, för mig, inte riktigt rätt.

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-10-15 17:19 #32 av: TristanChi
  • Sändaren och mottagaren sitter så att de inte kan se eller kommunicera med varandra på vanligt vis. De har varsin synkroniserad klocka.
  • Sändaren slår var 30:e sekund en tärning och överför det tärningen visar till mottagaren, samt skriver ner det.
  • Mottagaren skriver var 30:e sekund ner vad tärningen visar.
  • Efter överenskommet antal tärningsslag jämförs sändarens och mottagarens listor.

Så enkelt är det. Någon som vill prova?

Ett resultat med signifikant mer än 1/6 rätt är anmärkningsvärt.

Anmäl
2010-10-15 19:45 #33 av: Hellas

#32 Jag är ju lite sugen på att starta ujpp en minicirkel för att se om det går att utveckla detta på ett seriöst sätt.
Jag själv har aldrig lyckats förmedla någonting medvetet till någon annan med mina tankar så att lyckas för min del torde vara relativt utsiktslöst Obestämd

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-10-15 20:13 #34 av: Jane-Lyzell

33 Brukar ibland ha dessa övningar på våra mediumkurser och de funkar bra så länge sändaren är disiplinerad och håller kvar tankenGlad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-10-15 20:20 #35 av: Hellas

#34 Ja det är väl A och O att sändaren är stark i sina signaler + att mottagaren också är mottaglig och inte har en massa annat i tankarnaCool

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-10-15 20:21 #36 av: Jane-Lyzell

35 jupp - men sändare måste vara starkastFlört annars har motagaren svårt plocka upp!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-10-15 20:30 #37 av: TristanChi

Jag skulle vilja hävda att A och O är att man är noggrann med protokollet och inte glömmer att även räkna missarna.

Skulle Jane kunna tänka sig att publicera något av resultaten?

Anmäl
2010-10-15 20:50 #38 av: Hellas

#37 Jomen självklart är det jätteviktigt och som jag ser det är ju just detta ett relativt enkelt sätt att faktiskt föra protokoll på och få så vattentätt som det nu bara går med ganska enkla medel.

Jag tror för övrigt att detta inte är någonting som många jobbar seriöst med att utveckla (i sverige åtminstone), jag tror inte att det anses "fint" nog eller så är det ett bortglömt område.
Det är bara mina gissningar förstås, Jane vet kanske mer.

Det är lite som med Dansande bord, man testar det på en kurs för att se vad det handlar om men sedan blir det inte så mycket mer.

Det jag tycker är spännande är att detta ändå verkar vara någonting som det forskas/forskats ommed varierade resultat.
I vissa fall verkar de uppsatta kriterierna ha varit över förväntan godkända men att protokollen ändå av olika anledningar misstrots.
Synd att jag inte sparade de länkar jag ändå "sprang förbi" då jag skrev den mycket blygsamma artikeln.
Jag ska se om jag kan hitta någonting i efterhand.

Sedan är det även intressant forskning kring växterna och deras eventuella kommunikation sinsemellan så det finns nog massor att läsa om ifall intresse och ork finns.

Nu är inte det här forumet till för djupare vetenskapliga analyser, så det är inte det som ska avhandlas men jag tror ändå att i just det här ämnet som denna tråd handlar om så är det svårt att inte vidröra de frågorna lite på ytan.

Själv vet jag inte ens vad jag ska tro, jag står med en nyfiken tveksamhet.
Jag vet inte ens om man ska klassa Telepati som någonting "Medialt"!

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-12-27 00:03 #39 av: Hellas

Skrattande

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-12-27 02:30 #40 av: Tuva-Lena

Har ni tänkt tanken, att en del tankar som bara poppar upp från ingenstans, kanske är en tanke från någon i andevärlden? Så har jag funderat ibland när jag från att ha tänkt på en sak helt plötsligt lämnar den tanken och börjar tänka på nånting helt annat. Varför tänker jag då? varför gör jag det då jag inte alls var inställd på det..? Obestämd 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-12-27 12:38 #41 av: Jane-Lyzell

40 enligt Silver Birch är vi mottagare mest och sällan egna tänkareFlört

Kan vara något att fundera över!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2011-04-24 18:36 #42 av: Hellas

Skrattande

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-08-07 23:47 #43 av: Skogshumblan

Tack för en spännande artikel.

Det här med telepati är spännande. Jag kommer nog läsa om den här artikeln många gånger för att verkligen ta in allt och få tid att bearbeta det hela!

Anmäl
2011-08-08 10:14 #44 av: Andina

Tack för bra artikel om ett mycket spännande ämne!

Jag anser att kanalisering är just telepati, telepatisk kommunikation, energikommunikation. Som kan användas av både fysiska och ickefysiska individer. Att känna av någon är också telepati.

Själv har jag levt med telepatisk kommunikation som en naturlig del av livet. Många gånger väldigt konkret och tydlig kommunikation, andra gånger en mer diffus 'känsla', eller en tanke som poppar upp.

Under några år hade jag ofta en klar och direkt kommunikation med en person som verkligen kunde hantera detta 'fullt ut' (och kunde hantera energier på ett sätt som många inte ens vågar tro). Vi diskuterade och samtalade samtidigt som vi sysslade med andra saker och aldrig tittade på varandra. I samma rum - men nå'n enstaka gång även på distans.

Första direkta samtalet trodde jag måste vara inbillning - men jag fick en halvtimma senare bekräftat, av personen själv, att diskussionen verkligen hade existerat. Jag hade bett denne att bekräfta vårt samtal efteråt. Personen kom fram till mig, och fortsatte diskussionen (som handlade om ett specifikt ämne) - men nu på "vanligt sätt". Och se'n bara gapflabbade vi!

Jag har aldrig upplevt en så klar och lång telepatisk kommunikation med någon annan levande människa. Och framför allt en helt medveten kommunikation där intentionen varit just den, att kommunicera telepatiskt.

 

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-02-05 01:01 #45 av: Hellas

Glad

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2012-02-05 01:05 #46 av: TristanChi

#44

trodde jag måste vara inbillning

Ibland kan första intrycket vara förbluffande korrekt.

Allvarligt, tankeöverföring är sjukt enkelt att testa. Inga konstigheter alls. Go for it!

Anmäl
2012-02-05 02:27 #47 av: jaerven

Jag undrar hur bra kontakt som behövs för att man skall kalla det telepati?

Min fru skickar då och då distanshealing, och får i samband med detta feedback. Det är inga samtal eller ens meddelanden, men otvivelaktigt någon form av kontakt.

Ett exempel är en person hon kom i kontakt med via ett forum, och sedan skickade distanshealing till. Vid telefonsamtal direkt efter healingen frågade min fru om han var på sjön, eftersom hon under healingen blivit sjösjuk. Hon fick svaret att han legat på sängen under sessionen, men att det ringt på dörren, varvid han gått och öppnat utan att ta på sin sko med 5 cm tjock sula som han har då hans ben är olika långa.

En annan gång healade hon min syster på 40 mils avstånd, då hon plötsligt förlorade "kontakten". Vid telefonsamtal efteråt förklarade systern att hom plötsligt kommit på något hon måste fixa i källaren.

 

Anmäl
2012-02-05 14:04 #48 av: [skymningsaga]

Ska läsa hela inlägget senare när min hjärna har vaknat tillräkligt och kan koncentrera mig.

Men har en fråga. En nära vän till mig läser ofta mina tankar rakt av. Jag tror inte han gör det medvetet eller så gör han det. Men jag gillar det aldrig. För man vill kunna hålla en del för sig själv.

Så berättar jag något som har hänt men inte vill berätta allt så läser han det också. Känt mig djupt kränkt varje gång men inte sagt något. Borde inte det finnas en spärr där? Och om man gör det omedvetet kan man tappa förmågan då?

Som sagt gillar det inte. Kan oftast inte ta upp något med honom för då vet han allt.

Kan ta upp en gång som inte var så farlig men det borde inte vara så endå.

Han frågar om jag sett sucker punch och jag säger ja för i det ögonblicket tänker jag på en annan film. Och han kan inte läsa mitt kroppspråk då jag inte är i närheten. Sen frågar han var jag tyckte om draken och där blir jag osäker för det var ju inte i filmen jag tänkte på. Så jag sa att det kände jag inte igen. Och väl dä kände jag att han gjorde intrång. Så blev nervös och kunde inte säga att jag tänkte på fel film fast jag hade kunnat göra det men nervositeten tog ann och jag började ljuga om att jag sett halva filmen.

Men förklarade inte vad filmen handlade om. Och då sa han att jag skulle behöva smisk för att jag ljög. Och visst det kunde varit så att han kunnat läst mitt kroppspråk men här kände jag att han var faktiskt inne och rotade.

Nu var ju detta något litet men det var inte alls trevligt.

Anmäl
2012-02-10 00:35 #49 av: Jane-Lyzell

47 när det gäller healing är det mer troligen psychic - avläsning av energin- sammhörigheten- en telepati- fast minst lika häpnadsväckandeFlört

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2012-02-19 15:35 #50 av: [kajmal-0]

telepati fungerar......om man kommer med i den kosmiska gemenskapen, får man en övermedvetenhet....som kan kontrolera, och sända budskap till de som är i den kolletiva mänsklighetens medvetande.......vissa andra föds även med en telepatisk begåvning

Anmäl
2012-02-19 22:39 #51 av: Rumblebee

Väldigt intressant artikel Glad

Jag vill själv säga att jag har varit med om telepati flera gånger, då främst med djur i och med att jag föredrar djur framför människor.

Kommer ihåg en gång när jag och min klass var på studiebesök i en djurpark och vi fick titta på djurens inomhushägn som annars är stängda för publiken, och det låg en tiger i en av dom, längst bort på en hylla. Jag lyssnade lite halvt som halvt på guiden när hon pratade på, och tänkte rätt intensivt till tigern och liksom undrade om den ville komma närmare. Det tog ett litet tag, men till sist så hoppade den ned och långsamt kom lunkandes och la sig med ryggen mot gallret, tillräckligt nära för att det hade varit möjligt för oss att röra vid den. Vilket vi blev avrådda från om vi ville ha våra fingrar i behåll :P

Händer även i vardagen när jag är ute och går med hunden, och jag tänker ut vilken rutt vi ska ta, även om det är en väg vi sällan går. Och oftast så brukar min hund gå åt det hållet jag har tänkt på, och han går alltid en bit framför mig.

 

Jag vet inte riktigt om jag medvetet gör något för att få min tanke att visa sig i en handling. Det är inte heller alla gånger som min tanke får en önskad handling, men det har hänt lite väl ofta för att jag skulle vilja kalla det slump.

Anmäl
2013-07-01 23:04 #52 av: Apootie

Ville lämna ett litet inlägg här.

Min mamma berättade för mig att när jag var liten brukade jag ofta börja svara henne när jag var i samma rum som henne och det var helt tyst. Hon kunde då gå och fundera på saker som var helt orelevanta och sedan bara svarade jag henne. Jag har själv inget minne av detta, men jag tycker det är oerhört intressant och brukar själv sitta och försöka "överföra" tankar till folk, dock brukar det inte fungera så bra. Gapskrattar Men många gånger händer det att jag får en tanke i huvudet, och bara några sekunder efter säger personen i samma rum exakt det jag tänkte, eller så säger jag min tanke och personen säger att "Men det skulle jag precis säga!", detta kan handla om saker som inte ens har med det vi gör att göra med, eller liknande. Kanske bara en slump, men jag vet faktiskt inte Glad 

Anmäl
2013-07-03 17:10 #53 av: Ians

Har liknande erfarenheter. I mitt jobb kan jag känna att jag skall göra något, o så säger den boende "Men det hade jag ju precis tänkt att be dig om"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.