Annons:
Etikettspiritualism
Läst 6988 ggr
Jane-Lyzell
10/15/10, 4:56 PM

Tankens Makt - Silver Birch

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

När människor "dör", som ni kallar det, kommer de till vår värld,

bultandehjrta.gif 

                                       Tankens Makt - Silver Birch

En fleet Street - tidningsutgivare, som hade en del spiritualistisk erfarenhet, ställde några frågor till Silver Birch rörande skillnaden mellan tanke och inspiration. Han fick följande svar;

"Ni som lever i den materiella världen saknar i stort sett originalitet. Endast i undantagsfall skapar ni något. Ni är mottagarstationer, men ni är även sändare. Tankarna kommer till er, ni lägger till lite och skickar dem vidare till andra. Den tanke ni får är inte lika dan när den lämnar er; personlighet har förbättrat eller försämrat den, gjort den vackrare eller fulare, har givet den nytt liv eller kanske fördärvat den. Men därutöver kan ni motta positiv inspiration från personer med samma slags mentalitet som ni själva har och då kommer ni i samklang med dem.

 När människor "dör", som ni kallar det, kommer de till vår värld, men det fina och rika i deras tankeliv och själ kan inte dö. Det är gudomligt, oändligt, och liksom allt som är gudomligt och oändligt kan det inte förstöras. Själens och tankens alla egenskaper fortsätter att växa och utvecklas i vår värld. Det faktum att ni har dessa stora själsegenskaper betyder att ni, när ni kommer hit till oss snart nog önskar att tjäna och hjälpa andra som är sämre lottade. Ni finner, eller försöker finna, sådana som liknar er själva.

Om du är poet söker du poeter, musikalisk, söker du andra musikaliska personer med samma intresse som du, där så är möjligt, så att de ska kunna ta emot när du vill dela med dig av allt du lärt i din nya värld. Svårigheten ligger för er i att komma i samklang, lära er harmonisera. Det är inte vårt fel att inspirationerna blir begränsade till små glimtar. Om lagarna som reglerar förhållandena mellan våra två världar vore tillfullo förstådda, om människorna i er värld bara kunde göra sig fria från alla fördomar och all vidskepelse som står hindrande i vägen, skulle denna visdom flyta in i er värld genom mänskliga redskap. Det beror alltid om man har redskap som rätt kan mottaga och förmedla det högsta och bästa vi kan ge. All inspiration, all visdom, sanning och all kunskap är beroende av er förmåga att ta emot"

 (c) Ramsbergsgården och Tidningen Lyztran www.ramsbergsgarden.se , www.lyztran.com

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Annons:
Hellas
10/15/10, 7:57 PM
#1

Härligt att få läsa Jane men en tanke slog mig, ska jag inte ens slippa undan IT -träsket när jag gått över till nästa värld……Förvånad!
Jag tror inte att det är någonting som jag vill uppmuntra andra att arbeta med även om jag själv, i detta liv, har trivts väldigt bra.
Jag känner nog att det skulle vara väldigt trevligt att kunna få börja om på ny kula med andra yrken så att säga, men det är klart, det är ju svårt att stötta andra människor i ett yrke jag inte kan, jag blir ju ingen bra vägledare i Läkarvetenskapen, hujedamig vilken doktor det skulle bli.
Ja mediumskapet vill jag ju gärna fortsätta med så där ställer jag hemskt gärna upp men mina gamla Drömmar om att bli Arkeolog, Författare och Häxa, kunde man liksom inte få förverkliga dem?

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Jane-Lyzell
10/15/10, 8:11 PM
#2

1 du kan förverkliga vad du vill - finns inga hinder för vad du kan göra - det är du själv som sätter gränser där!Flört

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[GunillaF]
10/16/10, 12:34 AM
#3

Tack för en bra artikel, Jane.

Jane-Lyzell
10/16/10, 2:30 PM
#4

varsegooKyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

JustMe08
10/16/10, 6:02 PM
#5

Intressant artikel!

Jag känner nog att jag inte bara är mitt/mina yrke/yrken som jag har nu. Jag har ju så många andra intressen och är så otroligt nyfiken av mig - vill lära mig så mycket som möjligt. Men det är klart, någonstans ska jag väl passa in…Skrattande

 

MVH  Mia

Medarbetare på Medialt I Fokus

"We are what we repeatedly do." /Aristoteles
                                            

 

stjernblomman77
10/25/10, 9:04 PM
#6

Ja det stämmer nog för min syintresse kom sen jag var mammaledig och så nu fick jag ett jobb med sy att göra utan att söka upp det utan jag blev dit placerad av AF ja trodde aldrig själv jag skulle jobba med det annars.

Annons:
Hellas
12/27/10, 12:01 AM
#7

Skrattande

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Tuva-Lena
12/27/10, 1:55 AM
#8

Ja jag tror att det är väldigt viktigt att harmoinera med omgivningen för att kunna "blomma ut" riktigt. Tänk er så lätt det är att man tar emot "goda råd" från människor som tänker annorlunda, och som man av någon anledning ser upp till. Sen kan det vara kört. Nä, försök att ta fram din egen perosnlighet, din egen intuition och följ den. Då ligger vägen öppen för dig!

#5 Jag kan bara hålla med dig JustMe i det du skriver, Jag har också många intressen som slumrar, men som jag nu genom min höga ålder -SkrattandeFörvånad -har börjat lyfta upp till ytan igen.

Tack Jane för en upplyftande artikel! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Jane-Lyzell
12/27/10, 12:40 PM
#9

8 varseggoKyss ja nog påverkas vi allt för mycket av omgivning och värderingar!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Marina2
12/27/10, 12:56 PM
#10

Tack för en intressant artikel Jane.

[rore]
12/27/10, 1:30 PM
#11

Tack för en intressant och tanke väckande artikel Jane!Glad

Jane-Lyzell
12/29/10, 9:27 PM
#12

VarsegodaKyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

maiya
12/29/10, 9:39 PM
#13

Tack Jane för en intresant artikel,så bra skrivet.

Kram.

Annons:
Fredrik1
12/30/10, 12:25 AM
#14

#12

Tack för denna fina text! Silver Birch talar alltid direkt till mitt hjärta.

En liten undring, den fleetstreet tidningsutgivaren som ställde frågan i början av texten, kan det ha varit Harry Edwards, healer, måntro ?

I början av sin karriär var han tidningstryckare fram till 1930-talet, sedan politiker. Han började tidigt intressera sig för spiritualismen, gå på seanser (har bland annat bevittnat seanser med Silver Birch/Maurice Barbanell).

Han fick via seanserna budskapet från andevärlden att han hade möjligheten att bli en mycket framgångsrik healer, vilket han sedemera blev.

Vet du Jane, om det kan ha varit Harry Edwards?

Vänliga hälsningar,

Fredrik Magnusson

 "Be kind whenever possible. It is always possible"   H.H Dalai Lama

Jane-Lyzell
12/30/10, 3:47 PM
#15

14 det är mycket möjligt - vet inte det men ska försöka ta reda på dettaGlad

Seansen som Harry Edwards gick på har jag för mig var en kvinna som var medium! - så just den seansen var inte maurice.

13 Kyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
9/13/12, 1:20 PM
#16

Glad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Upp till toppen
Annons: