Medialitet

Naturlighet i sin medialitet!

2010-09-11 14:21 #0 av: Hellas

Måste man verkligen gå klädd på ett visst sätt? Måste man verkligen ha rökelser? Måste man verkligen använda specialgjorda krafthalsband? Måste man bli en renlevnadsmänniska?

När jag började, på allvar, väcka min egna, slumrande, mediala ådra så köpte jag rökelser, stenar, fjädrar och en massa konstiga grejjer, jag förstod aldrig vad jag skulle ha dessa saker till.
Rökelserna luktade illa och stenarna var visserligen fina men de blev liksom liggaden i en skål medans dammet snabbt letade sig dit.
Det sades att det var bra att använda en sten för rikedom så den skulle jag ha i plånboken men inte hände det någonting, jag blev varken rik på pengar eller i det känslomässiga livet.Salviabunt.jpg

Jag fick tips om att hänga stenar kring halsen för att förstärka både det ena och det andra och visst var stenarna vackra, jag har alltid älskat vackra stenar, men det andliga fick sig inte den skjuts som alla sa den skulle få och visst blev jag sjuk som alla andra trots att jag hade en sten som jag renat i månens sken och som skulle hålla sjukdomarna borta.

Man skulle minsann även går runt med rykande Salvia för att få bort ovälkommen energi och den eventuella andevärlde som kunde tänkas befinna sig i mitt hem !
Den grejjen fick jag inte alls kläm på, för det första, jag ville ju ha andevärlden nära mig så varför röka ut dem som en svärm BinObestämd.

Dessutom vill jag minnas att Indianerna väl satt i sina tält och använde rökelser för att locka till sig andevärlden!
Jag rökade ner mitt hem en gån,g, man måste ju ändå testa alla tyckte det luktade fruktansvärt  så det blev inte fler försök, dessutom, jag var ju nöjd med tillvaron som den var!

Så jag konstaterade ganska snabbt att det där med att behöva handla specialingredienser för att komma igång med medialiteten och komma i kontakt med mitt inre + andevärlden nog inte fungerade på mig, skönt, då kunde jag spara de kronorna Guld i mun!

Jag hamnade även på en helgkurs nere i Småland där man skulle "prova på" allt möjligt och visst var det intressant och upplevelser hade jag men det blev lite för skumt för min egen del.
Jag kunde inte koppla ihop varför det var bra att ha kontakt med Gurus med namn jag inte kunde uttala och varför Reiki var så oerhört hemligt så att man var tvungen att vara specialinvigd för att ens kunna ge kärleksfull healing till någon annan medmänniska (detta var tidigt 90 tal).
Den ena av kursledarna var den fösta i sverige som hade fått den högsta titeln inom reiki, det var lite konstigt, jag hade för mig att det var fler som sade sig ha fått den äran.....!

Meditation.jpgDet kändes dessutom väldigt överreklamerat att meditera i flera timmar med mantran för att på sikt komma i kontakt med änglar och andevärlden (det var lite sådana tips vi fick).
Jag hade ju själv redan den kontakten och inte hade jag behövt späka mig på det sättet *jobbigt*.

När jag åkte hem från min "prova på kurs" kände jag mig ändå nöjd, det var det här jag ville göra men på ett annat sätt.
Jag trodde visst att man skulle kunna vara en Jeansklädd vanlig Svensson och ändå kunna kommunicera med andevärlden.

På den vägen har det sedan varit, visst har jag gått en Reikikurs, bara för att se vad som hände och jag har minsann provat fler stenar och rökelser men det har inte gjort någon skillnad.
Jag blir inte mer andligt närvarande helt enkelt.

 

Nästan 15 år senare, efter Prova på kursen i Småland vågade jag mig på att "Prova på" igen.
Det var med bävan jag klickade på "Send" då mitt mail sändes till Anders Åkesson
Kursen var ju dock nära hem så blev det för mycket mantran så kunde jag ju åka därifrån.

Kursen hölls alltså av en man som hette Anders Åkesson och när jag kliver in i familjens trädgård kände jag att det här verkade vara jordnära.
Där stor en HD på gården och vanliga Jeansklädda människor finns ute på verandan.
Jag stannade kvar hela helgen och i det skeedet kände jag att nu hade jag hittat hem.

Idag är jag som jag är, vilket inte är vad jag trodde man skulle vara, då jag började min resa.
Jag känner mig som ett vanligt naturbarn med fel och brister.
Jag har rökt, jag gillar vin, hårdrock och svär gör jag med Tyst.
Jag äter kött, vilket jag inte känner mig bekväm med, men det har inte med min andliget att göra utan mer av min medkänsla för djur.
Jag är inte ett dugg andlig på det sätt som många förväntar sig att en andlig person ska vara.

Alla är vi saliga i vår egna tro och leverne och vi går vår egna väg som fungerar men tro inte att man måste göra om sig till någonting man inte känner sig bekväm i.

Du kan vara precis som du är, det fungerar väldigt bra det med, lägg krut på att förstärka den personlighet du idag redan bär med dig och gör inte om dig till någonting du egentligen inte är!
Det får bli mitt budskap idag!

 

© Helena-K

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-11 14:31 #1 av: [GunillaF]

T A C K för en jättejättebra artikel. Kyss

Duu, vad jag känner igen mig i mycket av det du skriver. Glad

Nu har jag inte fallit för "frestelsen" att köpa på mig en massa onödiga stenar, kläder mm. Det jag har köpt är en hållare för rökelse och rökelse som jag tycker luktar gott. Det finns verkligen olika!Guld i mun

Jag tänder några ljus när jag sätter mig ner och vill ha sinnesro.

Jag är  en "vanlig" människa. Jag röker, dricker vin, svär ibland, dansar och beter mig ibland som en värsta busunge... Men vad gör väl det?!

När jag sätter mig ner och ber om kontakt med andevärlden, när jag healar, då får jag det djup och lugn i mig som jag behöver, det är det enda jag begär.

Flört

 

Anmäl
2010-09-11 16:27 #2 av: Soffe

Intressant o bra artikel :-) Inte måste man ha någon speciell stil. Bara va sig själv o det som känns rätt innerst inne!

 

Anmäl
2010-09-11 16:38 #3 av: [Lady-Oona]

Bra och kul skrivet....och visst är det så int´behövs en massa tingel-tangel för att öppna dörren till Andevärlden inte. Det finns två vägar att gå, antingen gechäftvägen eller hjärtats väg.

Klart har jag både stenar och rökelse i mitt hem, men det är det lilla, här finns fjädrar också för den delen men se i min värld har de ett symboliskt värde, de påminner mig om vad som är på gång men inte sjutton kan en sten ge mig nåt om jag inte lägger in min kraft och min själ i det hela...för se det kommer inifrån mig och stenen är bara en kraftsymbol, den förlänger mitt fokus och min koncentration, stenen kan inget göra om jag inte ger den en betydelse ini från mig själv.

Kläderna gör mannen hette det en gång i nån reklam...å så va den frågan löst eftersom jag är kvinna..naken går också bra, det är många traditioner som arbetar magiskt nakan och det går alldeles utmärkt.

Nä man behöver inget...bra påminnelse....

 

Ha en bra dag.

 

 

Anmäl
2010-09-11 16:40 #4 av: Hellas

#1 Jag tänder alltid ljus med, inte för att jag tror att andevärlden egentligen behöver det utan mer för att det är en vacker gest!

Jodå, det finns oljor som luktar mumma och det finns en rökelse som jag gillar över alla andra men likadant där, jag får inte lättare kontakt med andevärlden bara för att jag har rökelser utan dessa kan man ju i sådana fall använda ändå.

Denna rökelse är min favorit: Nag champa

 

 

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-11 16:47 #5 av: Hellas

#2 Precis Soffe, det är helt ok att vara den man är Kyss

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-11 16:49 #6 av: [Lady-Oona]

#4 Nordamerikanska indianer säjer att eldens rök/tobaksrök/rökelserök är ett sätt att kalla på andarna men mera som om vi vill ha deras uppmärksamhet...väldoft skall också var till för att locka småfolk, de gillar det...

Nag champa är suverän, ska genast gå och tända en sticka, då jag äntligen hittat paketet i en av flyttlådorna.

Andevärlden behöver arrangemang...med eller utan väldoft. Men vissa lukter stillar ditt sinne så att du lättare kan förnimma.

 

 

 

Anmäl
2010-09-11 16:55 #7 av: Hellas

#3 Så sant, kraften kommer från oss själva!

Haha, jag glömde bort att skriva en sak.........jag renar inte mina grejer heller genom att gräva ner dem i jorden eller lägga dem i ett speciellt fönster i månens ljus.....vad är det för fel på moder jords renande vatten Flört!

Skapa gärna ritualer om de känns bra men jag tycker det är bra för alla som är nya i sin andlighet att veta:
Man behöver inte göra på det viset, allt fungerar så bra så ändå.

Min första Tarot lek fick absolut ingen ta i, den skulle ligga i ett specialskrin inlindad i en speciell ´liten sidenduk.....det blev nästan lite sjukt löjligt Skäms!

Idag bryr jag mig inte alls, jag är glad om någon vill beundra mina fina Tarotlekar, de får gärna känna, pilla prova och prata om dem.

Kram

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-11 17:02 #8 av: Jane-Lyzell

Ha ha ha så bra skrivet.........Kyss Helena - Ja man kan inte bli mer en den man är!  men utifrån den man är kan man sträva efter att bli ännu mera du, trots sina fel o brister.

Vad man stoppar i sitt tempel(kropp,själ o sinne) är också det som kommer ut! så en strävan efter att rena sitt tempel i alla dess asspekter är nog bra!

All rening börjar innefrån! alla kommer till de instikterna i sin strävan av andlig o medial utveckling förr eller senare.

Alla vet ju att alkohol eller rökning inte är bra för kroppen och de flesta rökare vill inte röka och skulle sluta om de kunde- de som dricker förmycket mår inte bra själsligt eller fysiskt(baksmälla ,ångest mm) och vist skadar alkohol kroppen. Spirit och Spirit hör inte ihop. Det går ha lika kul utan sprit.Flört

Stressat kött ger stressad kropp - så måste man äta kött rekomenderar jag Glada köttbitar - djur som haft det bra.(som andlig bör man ju döda så lite som möjligt, värna om allt levande)

Svära , nje dåligt ordföråd brukar de tyda på och ovårdat språk höjer ju inte din andlighet precis utan drar ned. så bra att tänka på hur man ytrycker sig.

Våld föder våld i alla former! Byt ut svordommarna emot upplyftande ord istället - det är en utmaning som höjer din andlighet.Skrattande

Hinner inte skriva mer nu - rasten slut! har kurs här! Lite tankar om det du skrivit Helena!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-09-11 17:15 #9 av: Soffe

Så klokt ni skriver Glad

Anmäl
2010-09-11 17:26 #10 av: [GunillaF]

#4 Det är Nag champa jag har också! Glad

 

Anmäl
2010-09-11 18:17 #11 av: LillMaria

Härligt skrivet och så sant, varför konstla till andligheten till något som ska vara en del av oss och är naturligt. Ritualer mm är nog mer för  oss och kanske behöver vissa människor något att fokusera på men inte behöver andevärlden alla dessa konstigheter inte.

Viktigt att vara sig själv.

Ha en härlig helg alla, med eller utan alla dofter :-)

Anmäl
2010-09-11 18:28 #12 av: Hellas

#11 Haha, ja inte blir det salvia rök här inne, det kan jag garantera!

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-11 20:30 #13 av: [MargaretaA]

Skrattandekul artikel och så sann. jag gillar inte heller lukten av rökelse Skrikandes

jag har ju levt och jobbat många år i Antroposofernas Järna. Då blir man fundersam. I de kretsarna verkar det vara ett måste att vara vegetarian, äta Saltåbröd, köra rostiga gamla bilar, klä sig som ruggugglor och sväva runt med ett fånigt flin i ansiktet och humma och nynna för sig själv. Förvånad

Man undrar vad dessa "yttre attribut" står för egentligen?

Anmäl
2010-09-11 20:39 #14 av: Hellas

#13 Jag tänkte skriva något men väljer att vara Tyst!
Som sagt, alla är saliga i sin tro och vi skola vandra olika vägar mot våra personliga mål.

Jag personligen tror inte att andevärlden missunnar oss lite glans och glamour!

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-11 20:43 #15 av: [MargaretaA]

#14

ja och sex & rock & roll Tungan ute

Anmäl
2010-09-11 21:16 #16 av: Cristine

#0 Jag var tvungen att kopiera en rad för det stämmer in på mej också, Har bara bytt ut ett en sak:

Jag har rökt, jag gillar öl och ett glas wisky efter en god middag, hårdrock, och svär gör jag med när jag slår mej, och fräser omkring på en fyrhjuling i full gas, klär mej normalt men går alltid barfota och äter kött men är noga med var det kommer ifrån.

Helt vanlig människa, lite tokig som mamma sade men det gillade hon.Tyst

Tänder ljus och rökelse när jag healar men inte alltid, och ibland när jag mediterar, särskilt på vintern de ger mig ro.Musiken kan jag inte vara utan, men det är ingen lugn musik jag kör utan indianmusik med trummor.Skrattande

Stenarna ligger i en låda och används aldrig.

Salvia är något jag rekomenderat, jag har aldrig använt det själv men sett det användas mycket i vissa länder, särskilt då sydamerika och mexico.

Grovt salt för att rena eller stänga ute.

Jag följer inga särskilda normer utan går min egen väg.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2010-09-11 21:18 #17 av: stina63

Härligt artikel helena, Hade kunnat vara jag som skrev den, För så är de., Har själv undrat varför det är så på vissa sätt. Men Jag är den jag är och ingen annan.

Skrattande

Anmäl
2010-09-11 22:10 #18 av: JustMe08

Det är så skönt att se fler än jag har ett avslappnat förhållande till detta med medialitet och andlighet. Man behöver inte alls vara på ett speciellt sätt. Jag har också rökt, jag svär som en borstbindare ibland och visst kan jag ta mig ett glas vin eller en kall öl. Jag är den jag är och har ingen lust att ändra på det.

Rökelse, ja... Jag har en del av den varan här hemma, liggandes i en låda. Jag skulle vara så duktig och köpte på mig ett litet lager blandad kompott som jag skulle använda vid olika tillfällen. Men jag fick ju så ont i skallen av röken att det blev inte mer än ett par gånger sen stoppade jag undan allt. Foten i munnenSkrattande

Anmäl
2010-09-11 22:28 #19 av: [GunillaR]

Ja, varför "klydda" till det i onödan?

Klydda är skånska och betyder krångla Tungan ute

Jag använder ibland rökelse men det måste vara rätt sort och inte någon tung som man får huvudvärk av. Stenar och kristaller använder jag också ibland för att förstärka mig själv.

Svär jag jag när jag drämmer tårna i ett bordsben eller något annat som sticker ut (vilket jag gör ganska ofta) eller om jag tappar en liter yoghurt på köksgolvet............Skäms. Uj uj!

Alkoholen och tobaken har jag lagt på hyllan, inte för andlighetens skull utan för hälsans.

Kött äter jag.

Musik, ja det beror ju på vilken stämning jag är i. Det kan bli allt från skir meditationsmusik till hårdrock.

 

Anmäl
2010-09-11 22:33 #20 av: [Linda-E]

Bra artikel Helena. Själv tänder jag både rökelser och salvia, tycker att det doftar så gott i lägenheten efteråt, fräschar upp. Tänder ljus gör jag det blir en lugn och avslappnad stämning. Var den du är och det du trivs med då kommer man långt.

Anmäl
2010-09-11 23:24 #21 av: Trollvind

Tack för en bra och roligt skriven artikel. Det verkar vara många som känner igen sig, jag också Förvånad.

Men som jag sagt förut så säger jag det igen, att ibland måste man gå vilse för att man ska kunna hitta hem.

Jag menar att det inte alltid är självklart HUR man är när man är naturlig, om man inte först provat att vara onaturlig Flört.

Visst finns det många bra hjälpmedel och verktyg, men det viktiga är nog att inte tro att förmågan sitter i verktygen. DET vet nog alla som slagit sig på tummen med hammaren någon gång, eller berodde det verkligen på hammaren Foten i munnen hihi.

Anmäl
2010-09-11 23:48 #22 av: Tuva-Lena

Underbar artikel Helena! Så levande och så mänsklig! Det är ju också så här, att andlig kan man vara när det passar in i vardagen, men oftast har vi våra liv att ta hand om och då ges det inte mycket utrymme till andlighet. Vi är ju som sagt inte bara "ande", vi bär med oss en kropp också som har sina uttrycksmedel och sina behov. 

Då det gäller rökelse, stenar, örter och allehanda "hjälpmedel" så är nog meningen den att dom innehåller vissa ämnen som skall underlätta kontakten med det andliga. Jag har verken det ena eller andra, bara en egenhändigt tillverkad drömfångare som "får mig att sova gott" - nåt jag alltid har gjort Flört. Sen är den ganska fin att se på också i sina naturmaterial. Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-09-12 00:05 #23 av: Hellas

Tack, det är kul att de flesta känner igen sig lite här och där Skrattande!

Tron kan försätta berg och visst är det så att lägger man in sin egna magi i ett föremål och tror tillräckligt mycket på det så kommer det att fungera.

Det som gör mig ledsen är att det är så många som tror att man måste göra på ett såeciellt sätt, ha en sten, rökelse eller vad det nu kan vara, för att de överhuvudtaget ska nå sitt mål.

Massor med kramar därute!

 

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-12 00:16 #24 av: Tuva-Lena

#23 Ja man låser sig lätt när man tror att saker måste vara på ett visst sätt. Tänk alla shoppar som säljer alla möjliga tillbehör - vilka pengar dom gör på sånt! Förvånad Om jag köper nåt så gör jag det för att det "talar" till mig, eller vidrör nånting inom mig som känns bra. Glad

Du får säga som Verner & Verner: "Det går lika bra med selleri.." Skrattande

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2010-09-12 10:55 #25 av: rosmarin90

Jag har använt rökelse sen 60-talet, använder det mycket hemma. När jag jobbade med naturmedicin tände jag aldrig rökelse eftersom det kunde vara allergiker som besökte mig. Däremot aromalampa och eteriska oljor för att få in en väldoft. Har du ett behandlingrum vill man ju skapa en atmosfär som känns varm välkomnande och får folk att slappna av.

Kristaller gillar jag eftersom de är vackra och som jag tror har en viss effekt. Bär för det mesta en turkos i ett läderband om halsen.

När jag började arbeta med privatsittningar och tarot funderade jag mycket på det här med ritualer och tillbehör. Men kom fram  till att jag ville ha det enkelt för inte begränsa mig själv. Jag måste kunna arbeta när som helst och var som helst. Ett tänt ljus vill jag ha och helst min egen tarotlek.

Men jag har tänkt om när det gäller mina redskap, jag har tidigare lånat ur de till andra men under en kurs lånade jag ut min kristallpendel som jag använt under många år och eleven som lånade den reagerade genom att bli yr och nästan falla omkull. Han fick då istället en pendel som fanns som föreningen just för lånebruk. Det fick mig att tänka om och inse att mina redskap bär med sig som jag tror min energi. De hör till mig och ska helst bara användas av mig. En lärdom för mig...

När det gäller kläder drabbades jag för många år sen när jag satte min dotter i waldorfskola. Vi mobbades för att vi inte gick omkring i växtfärgade kläder och ulltröjor. Jag fick till och med höra att jag inte var en riktig antroposof eftersom jag trivdes bäst i jeans och tröjor. Vad har andlighet med kläder att göra kan jag känna. Men det är naturligtvis det här med grupphörighet att göra. Man klär sig som gruppen om man inte vill sticka ut.

Som lady Oona säger, det går lika bra i naket tillstånd.

kram på er KyssRose

Anmäl
2010-09-12 11:46 #26 av: Hellas

#25 Tack Rosmarin, intressant det där med din utlånade pendel, men det är klart, man sätter ju sin egna energi i och på ett föremål, det är ju det vi sedan kan använda i psychometri så en känslig person plockar ju upp det hur enkelt som helst och en pendel har ju tagit till sig din starka energi.

Visst är det tragiskt med grupptryck och klädsel, även människor som säger sig vara öppna ljusbärare och inte bry sig så mycket om det yttre har synpunkter på hur andra klär sig.
Det är många gånger jag själv tyckt att det skulle vara bättre med skoluniform.

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-12 11:53 #27 av: Jane-Lyzell

26 Helt med dig i som skoluniform, skulle lösa mycket mobbing i skolorna!

25 Jo man ska nog vara lite försigtig med ens egna saker som man använder mycket själv med tanke på den egna energin som sitter därGladinte för jag tror det påverkar själva som i detta fallet pendeln eller Tarot leken men det kan som du skriver bli för starkt för vissa!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-09-12 20:56 #28 av: [outgrundlig]

Härlig artikelGlad

Kan förstå att det genom tiderna har utvecklats mer åt det "normala" hållet och att man är den man är...det går alltid hem i varje hus.

Jag tänder mina IKEA doftljus/vita långa ljus eller goa pinnar från thailand som luktar gott men det bara för att det skall lukta gott.Glad

Eller att visa min tanke till nära o kära!

 

Anmäl
2010-09-12 22:58 #29 av: [Lady-Oona]

Ja, tänka va roligt det är att vakna upp ibland och inse att säcken är full av "värdelöst skräp" som tagit över det hjärtat var fullt utav...andlig baksmälla kanske.

Ibland kan kläder vara en "uniform"...grupptillhörighet...men den som bär kläderna är viktigare, heller ärlig i min andlighet i en banlontröja än hycklare i Ekobomull...häpp.

Fast olika redskap som t.ex oljor, rökelse, kristaller mm är levande ting som slår an en sträng men det är inte ett måste....

Alla ting laddas med utövarens energier, det vet vi ju å det är ju klart att andra påverkas...inte konstigt alls tycker jag.

Roligt att läsa allt ni skriver...fin tråd.

 

 

Anmäl
2010-09-13 01:55 #30 av: minda

Väl skrivet.

Jag tror att inte alla former av utövandet/klädsel/livsstil etc passar alla, och är det inte just det som är meningen i detta andliga sökande, att hitta - och våga- gå sin egen väg och ändå kunna acceptera, och respektera den som gör det på annat sätt Glad

 

Vissa behöver inte just rökelser etc. andra använder dem för att göra det konkret för sig själv, och resten har utbyte av det på annat sätt.

 

Jag tror dessutom att vi alla har våra egna liksom, närmaste, tekniker och sätt att utöva det, jag är närmast mineral-rikets "frekvens" emedan kompisen hittar sin ton i tarot.

 

Vissa rökelser har bevisats i lab att verkligen fungerar renande i luften då de tillför negativa ioner och kör ut positiva ioner (håll gärna ett fönster på glänt när det ryker på-effektivare), några av dessa är cederträ, sandelträ och salvia. Samma händer vid användning av saltstenslampa/ljushållare, i anturen är det åskan som kör denna process. Innan åskvädret är nämligen luften överladdad på positiva ioner (och alla vi so mfår åskhuvudvärk känner det mer än väl Skrattande) och efter åskan har det återbalanserats med negativa ioner.

 

Stenar och kristaller, har ju precis som allt annat, en egen vibration, elektromagnetisk laddning, och därigenom kan de ha en reell påverkan på till och med den fysiska kroppen, precis som magneter (finns ju naturligt i naturen, det är magnetiserad hematit, kallas magnetit).

 

Underskriven är för tillfället klädd i stora baggypants, och allmänt hip hop:igt, imorgon kanske det blir glamrock ur klädskåpets vrår Skrattande och jag måste säga att jag är tacksam att fått turen att öva mig medialt/ healande med kompisar i alla åldrar och från olika samhällsgrupper, och allt intensivare nu på senaste tiden, och det är härligt att se hur olika folk ser på världen och hur lika men olika alla utövar det! bara det finns kärlek, så!

Anmäl
2010-09-13 17:52 #31 av: Jane-Lyzell

29 ha ha ha *asgarv* andlig baksmälla .... ja det har man nog haft alla tillmans någon gång - du är för härligKyss

30 Trevligt se dina inlägg här inne och Välkommen  till sajten om jag inte sagtr det förutFlört

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-09-13 18:08 #32 av: [Lady-Oona]

#30 fint skrivet, väl valda ord, så sant så sant.

#31 Jo, du andlig baksmälla har man ju haft ett par ggr....fniss, det gjorde ont oxå att ramla ner från pedistalen!!

 

Vill också säja att jag i lördags köpte mig ett gammalt skåp, som jag ska använda till mina magiska ting, bla. rökelse, tarotkort, ljus, ja, trollting av allehanda slag.

Det fick sig först en överhaling med dammsugaren, sedan en lätt avtrorkning med såpa och heligt vatten, sedan är det inrökt med goda dofter...så nu så har jag mitt eget skåp...inte tidigare ägares eller tillverkarens enrgier...för mig kändes det helt rätt..och medan det stod där i vinden av den öppnade balkongdörren spelade jag meditativ musik...så nu vet det skåpet vart det ska stå.

ha det gott därute...

 

 

Anmäl
2010-09-13 21:42 #33 av: minda

#31 Tackar, det känns som hemma här redan Glad Underbart att hitta så mycket information, tankar och diskussioner om dessa ämnen på ett ställe!

 

#32 Eget skåp, och renat låter jätte bra!

Har själv fixat ett också, men har en känsla av att jag snart borde skaffa ett mer praktiskt(större), har en bokhylls-del med barskåp(har inte så mycket alkoholhaltigt i huset så detta var till mer nytta så, haha!), så när man öppnar luckan börjar lampan lysa Skrattande och böckerna har en egen hylla,men det börjar bli lite trångt med alla mina fina stenar+rökelser+utökad boksamling+kort etc!

För mig har renandet blivit en naturlig del när något nytt komemr in i huset, trots sambon står brevid och skakar på huvudet Flört

 

 

Anmäl
2010-09-13 21:57 #34 av: Jane-Lyzell

Som sensetiv - får man nog rena ett o annat - särsklit om man ska använda begagnat - köpte ett par skor på myrorna en gång förr länge sedan - fick slänga dem då jag blev den gamla gumman som hadde burit dem innan, huaSkrattande

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-09-13 22:04 #35 av: Hellas

#34 Skrattar gott, jag har jättesvårt jag med för att hantera saker som varit med om ett och annat, oj så tokigt det kan bli Tyst

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-13 22:12 #36 av: minda

Det är liksom tragikomiskt Skrattande

Man skulle ju så gärna lätt och behändigt köpa allt secondhand, liksom!

Måste varit en kraftfull dam!!

 

Har bara missat att rena EN sak, som nu måste åtgärdas, min dotters antika säng, som gått i släkten...hann bara en snabb rening, men hon har sovit ganska dåligt sedan vi fick den i huset...måste ta tag ordentligt i saken nu Glad

Anmäl
2010-09-13 22:18 #37 av: Jane-Lyzell

35, 36 jaa det är ju tragiskt att man inte kan använda andras saker - kläder går bättre antagligen för de tvättas minnes energin bort skor är ju lite svårare tvätta!

Så rening kan nog behövas lite nu och då om inte annat fräsha uppGlad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-09-24 00:48 #38 av: Hellas

Kyss

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-24 10:17 #39 av: rore

Helena Vilken härlig artikel och vilka härliga svar,,,

Känner igen mig i mycket,,,

Tack ni goa!!Kyss

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2010-09-24 11:44 #40 av: Playja

Åter igen... Tack Helena för upputtning av tråd som jag missat!  Skrattande

 

Detta är en av de bästa artikel/trådar jag läst på länge.

Så bra skrivet av många och med glimten i ögat och vilken härlig humor!

Jag är i "synket" (som jag kallar det) och mina funderingar de sista dagarna har rört sig om just det du tar upp i din artikel Helena.

Vissa inlägg här ovan kunde jag skrivit själv! Tungan ute

 

#16... Cristine... du är ju bara så härligt skön.  *kramar om å skrattar gott*

För mitt inre kan jag se dig fara fram  i skog & mark på din 4hjuling.. med gasen i botten. Kyss

 

 

 

 

Anmäl
2010-09-24 13:16 #41 av: Marina2

Härlig läsning! Ja man ska inte krångla till det. Det ska vara gott att leva!

Anmäl
2010-09-24 18:32 #42 av: Vibeka

Underbart skrivet Helena!! Kyss Jisses Jag började läsa en bok för ett antal år sedan om hur man skulle finna sina guider, där var hur många ritualer som helst OCH skrämselpropaganda!!!! Då blev jag förbenad och lade bort boken ,den öppnades inte mer Flört Det viktiga är ju att utgå från sig själv vad som känns okey och upplyftande!

Hahaha skrattade gott åt det du skrivit Margareta A...var på Järna kliniken i våras och det var verkligen som att kliva in i en annan värld Flört Dock hörde jag inget "hummande" Hihihi Men alla såg ut som Madicken i kläderna och var otroligt varma och medkännande!

Själv tänder jag gärna ljus då jag har kontakt med andevärlden men det handlar mer om en värme och signal om att nu kör vi Flört

Tror inte andevärlden har några bekymmer med om vi äter kött,röker osv. Däremot säger jag som Jane, ingen spirit när man jobbar med spiritisarna... så länge vi har ett rent hjärta och vill samarbeta med dem med ödmjukhet. För OM så vore skulle det knappast finnas några Medium el. andliga personer som skulle kunna jobba tillsammans med dem Flört

Rolig iaktagelse att vi "alla" verkar gilla samma rökelsesort!

Kram på er!

Anmäl
2010-09-24 19:21 #43 av: [MargaretaA]

#42

haha ja det är verkligen en annan värld därute. Nästan som Disneyland - man vill aldrig åka därifrån Tungan ute

 

Anmäl
2010-09-24 21:34 #44 av: Hellas

#42 Fniss det är säkert samma som någon av mina egna böcker som jag aldrig orkade läsa färdigt Flört!

Skrämselpropaganda är ju en annan del i det hela som egentligen är värt att ta i en egen tråd.
Tänk när en person varnade mig för att jag kunde bli besatt om jag inte använde Rökelser i varje hörn i bostaden.
Det är inte undra på att så många människor är rädda!

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-09-24 21:36 #45 av: [MargaretaA]

#44

ja ta gärna en egen tråd om skrämselpropaganda. Det är intressant Flört

Anmäl
2010-09-24 22:08 #46 av: Vibeka

# 42 Ja det är en skööön värld därute i Järna Glad

#44 Ja vilka hemska föreställningar en del har om andevärlden man blir så ledsen Rynkar på näsan

Anmäl
2010-12-13 17:12 #47 av: Lynxx

Härligt att se alla som har en sund inställning. Tyvärr är vi alldeles för auktoritetsbundna från vår uppfostran & tryck fr. omgivningen - men det brukar gå över med åldern & liverfarenheten - som tur är :-)

Jag använder stenar - som jag alltid bär på mig. För mig funkar de bra - har kollat med pekare vilka stenar som funkar/inte funkar för just mig. Fyller på dessa med energi m.h.a. "Gyllene rörelsen". Min healer har visat med hjälp av pekare hur stor skillnaden är före resp. efter jag laddat stenarna.

Ett ex. på att det funkar & inte handlar om placeboeffekt; En gång när jag var på healing så hade jag glömt att ta av mig mina stenar (låg i fickan) & när min healer skulle kolla min energinivå med pekarna så snurrade de rejält. Vilket de inte brukade göra när jag kom för påfyllning av energi. Både hon & jag blev förvånade & förbryllade - men glada att jag hade så pass mycket energi kvar. Eh...ända till jag kom på orsaken & lade ifrån mig dem. Så dissa inte stenarna för mycket - de har sin plats & funktion - förutom att vara vackra. ;-)

Levande ljus är härligt & det anv. jag alltid när det mörknar & för mitt eget välbefinnade. Samma sak med rökelse. Skulle åxå jättegärna vilja ha en öppen eldstad - den ger så härlig atmosfär & doft.

Ljusen: köper bivaxkakor & vekar - rullar dessa till ljus. Bivax sotar inte så mycket (& luktar gott) som t.ex. paraffinljus gör & paraffin kommer ju (som biprodukt) fr. vanlig olja - verkligen inget jag vill uppmuntra anv. av.

F.t. har jag 5 st saltlampor i rummet Skäms & fler ska det bli - för jag gillar verkligen det oranga ljuset från dessa.

Betr. klädsel, så anv. jag det som jag vill - bomull & siden närmast kroppen - men har syntet i stretchbrallor & tröjor - men det skall bytas till naturfiber vartefter de blir utslitna. Ytterkläderna i syntet - för dess egenskaper i regn & rusk. Annars blir det naturfiber i dessa åxå.

Det enda som styr betr. kläder är att inte ha röda vid healing - då denna färg tydligen blockerar energierna. Sant eller inte - men hur som helst ingen större uppoffring för mig - då jag knappt äger ngr. röda plagg ;-)

Kram.

/L

Anmäl
2010-12-13 18:01 #48 av: Mads

# 0 Härlig artikel, denna har jag ju missat.

Jag äter inte kött ofta men jag äter det, tycker om vin eller en kall öl och rökelse luktar såååå gott men kickar igång min allergi. Jag är som jag är och min medialitet fungerar alldeles utmärkt ändå tycker jag. Svär gör jag också vid väl valda tillfällen Glad

Tänder mina ljus här hemma och har några få stenar och kristaller men inte förväntar jag mig att de ska föra hit ting som jag längtar efter men jag tänker att dess energier kan ju i alla fall inte skada heller.

 

Amor Vincit Omnia

Anmäl
2010-12-13 21:50 #49 av: lwic

Vad roligt med alla förnuftiga kommentarer här ovan! Jag har "shamanism" i blodet - men jag tror inte att vare sej spåtrummor eller skallror för mej närmare andevärlden för det....jag har som många andra  i tråden flera påbörjade och olästa böcker när det blivit för mycket dravel.....

Trevlig Lucia på er!  Flört

 

Anmäl
2010-12-14 01:15 #50 av: sven-g

Om man tror att något matriellt hjälper gör det så. Tycker rökelse påminner mig om hur man dolde brass doften. Vad man gör eller hur man gör spelar ingen roll, det är tron som kan flytta berg

Anmäl
2010-12-14 09:51 #51 av: chik

Hellat Tackar för dina tankar o kan bara hålla med dig i vad du skriver..

För mig är det inget konstigt.

Utan man är sig själv.O vara sig själv kan vara nog så svårt..

Så tack Hella...

Lena.P är jag i verkliga livet.

Anmäl
2010-12-14 15:51 #52 av: Elpida

Vilken underbar artikel Helena-K, stort tack.

Vilken fin tråd det blev dessutom. Jag är oxå Nag Champa-användare och tänder mest för min egen skull.  Ljusen bidrar ju till stämning och är en sorts förberedelse för kroppen om ro. Det är ju för att göra det stämningsfullt och förbereda sinnet och kroppen på en meditationsstund - åtminstone för mig!

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2010-12-14 16:30 #53 av: berobe

#49.Härlig bild!

 Nog skulle jag tycka att en shaman utan spåtrumma vore märklig. Här kommer en bild på min lite modernare  trumma. Man lägger visaren på trumskinnet och när man hamrar på den (med fingrar eller hammaren) vibrerar skinnet och alltefter som visaren passerar tecknen tyder man detta..

(Visste ni förresten att kvinnor absolut inte fick hålla i eller se en spåtrumma? Det skulle innebära sjukdom och olycka,  så kika bara med ena ögat..)

Visst sven.g #50

man tager vad man haver:  Tarotkort, stenar, kristallkula, kristaller, rinnande vatten, kottar, pinnar, kaffesump etc

Det är ändå tron som ger resultat..

Anmäl
2010-12-26 23:59 #54 av: Hellas

Skrattande

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-01-24 18:19 #55 av: [asamaria]

Jättebra artikelGlad Gillar kommentaren "Jag ville ju ha andevärlden nära mig så varför röka ut dem som en svärm bin".

Har aldrig förstått allt detta med ritualer och en massa pryttlar. Det går ju bra ändå. Man måste ha tilliten till sig själv. Det är väl det enda som behövs i grunden egentligen.

Själv svär jag som en borstbindare och har en vass tunga som jag kan dra både grova och retsamma skämt med i rätt sällskap. Det är ju så jag är. Det har ju ingenting med min medialitet att göra.

Och på tal om antisarna i Järna så finns det en del riktigt skruvade människor i de kretsarna. Sedan finns det otroligt vänliga och jordnära antroposofer som jag har haft turen att träffa.

Anmäl
2011-01-26 00:46 #56 av: [Jeremina]

Bra artikel och Åsa #55 jag kan bara hålla med dig Glad

Anmäl
2011-04-01 17:50 #57 av: [LadyWinter]

TackGladman är den man är,man behöver inte göra om sig...tur det.

Anmäl
2011-04-02 12:57 #58 av: [walkinbeauti]

# 0 Kanonbra skrivet och sant man behöver inte allt det där för att utvecklas andligt.Rökelsen Salvia använder jag varje dag men inte gör den mig klokare medialt utan enbart renar energier omkring mig.Indianerna använde bla Salvia och Sweetgrasflätan som drar till sig andliga energier.Gillar ordvalen du använder Helena att vilja ha andevärlden nära så varför röka ut dom Skrattande kalashärliga ord.

Nu är jag den som inte klär mig som alla andra och har aldrig gjort,handlar enbart av Gudrun Sjöden,maskinklipper håret tatuerar indianmotiv och är långt ifrån den som knallar runt i lika kläder som alla andra.Men att det skulle ha med min medialitet och öka min andlighet aldrig, snarare är det min identitet och kollosalt konstiga klädsmak Skrattande inget annat.Använder kristaller och utför ceremonier men även här behöver man inte kristallen för att öka sin andliga förmåga.Visst den består av energi eftersom den kommer från Moder Jord men är ju inga måsten för andligt utövande eller lockar till sig andar på något vis.

Märkligt nog finns dom som tror att dom måste se ut på ett visst sätt anlägga Newage-looken eller något sånt.Har funderat mycket över det där och kan bara komma fram till att dom vill folk ska se att dom har en andlig inriktning,synas utan att behöva använda sig av ord då blir det kläderna istället som berättar om personens utövning.En del förstår direkt vilken typ av person och en del fattar nada och tycker dom bara klär sig konstigt.Skrattande

Nåja jag klär mig konstigt men inte blir jag mer andligt klok för det utan bara trivs med den jag inom mig är,svårare än så behöver det inte vara,va sig själv då kommer också det andliga till oss naturligt utan alla värdsliga ting.

Flört

Sajtvärd för Indianer ,Övernaturligt samt medarbetare Healing .

http://www.indiantrumman.se/

http://www.the-wolf.se/

http://indianer.ifokus.se/


Anmäl
2011-04-02 13:26 #59 av: Hellas

#58 Tack vännen, det är EXAKT på det viset artikeln ska läsas och jag älskar verkligen dig och andra människors mod att våga bejaka sig själva Kyss!

Det andemeningen är att man ska i sin nyandlighet inte tro att man måste införskaffa en massa prylar för att kunna utöva sin andlighet och få kontakt med andra sidan.
Det fungerar faktiskt ändå och för den person det inte fungerar för handlar det om att antingen är det inte den uppgiften personen har i detta liv eller så finns det personliga blockeringar som först måste redas ut.
Det finns inga genvägar!

Det senaste skrämmande jag läste om var att man kunde köpa en speciell Doftspray som gör att man kommer i kontakt med någon av våra Ärkeänglar.
Det är en doft för varje ängel så man kan köpa varje doft för sig eller allt tillsammans för ett lite "lägre" pris.
"Ärkeänglaspray"

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2011-04-02 13:56 #60 av: [walkinbeauti]

# 59 Tog en titt på länken och det är ju verkligen att försöka köpa lycka på burk,en spray som påverkar både Änglar Chackran och auran något vi endast själva kan påverka inte spray Skrattande

Visst kan vi känna harmoni av dofter men att Ärkeänglar skulle komma knallande om vi sprayar låter som ett dåligt Aprillskämt.

Synd nog går en del på detta och blir innerligt lurade,en spray som ska ta bort våra blockeringar och öppna upp,,,ojojoj,, Den enda funktionen dom har är väl att dom förmodligen doftar gott.Glad Skrattande Skrattade gott åt alla fina mirakel dessa sprayer utförSkrattandemen blir samtidigt arg när man ser hur en del lurar folk med guld och gröna skogar det är riktigt sorgligt och man hoppas innerligt att ingen ska gå på sånt där.Gråter

Den dagen man finner balansen inom sig då kommer allt andligt naturligt utan hjälp från materiella ting det är verkligen naturlig medialitet.

Ljus,kärlek och ett öppet hjärta då kommer dom mest trevliga själar farandes både dom fysiska och andliga Glad bättre medicin får man nog leta efter.

 

Sajtvärd för Indianer ,Övernaturligt samt medarbetare Healing .

http://www.indiantrumman.se/

http://www.the-wolf.se/

http://indianer.ifokus.se/


Anmäl
2011-04-02 14:21 #61 av: sven-g

Liten tanke när det gäller detta. Många kör April skämt året om, och många går på dom.

Visst kan dofter försätta själen i stämmning, men inte något annat. Jag tror inte på tex salt salvia eller stenar, ser sånt enbart som symboler.

Anmäl
2011-04-03 04:02 #63 av: [walkinbeauti]

#61 Salvian och Kristallen är för mig inte enbart symboler men däremot köper jag inte att man kan framkalla andevärlden på något vis med dom och är ju inga måsten för att vara andligt inriktad eller uppnå mer mdeialitet.

Både just dessa Salvian och Kristallen innehåller Moder Jords egna helande energier men då kommer vi in på den naturliga läkekonsten.Salvian är en ört och användbar på dom flesta områden inte enbart som rökelse utan använder den även som läkande ört under en ceremoni.Kristallen utvinns från olika berg som tex Indien och har i sin tur med sig Moder Jords energi så funktion fyller dom men kalla till sig andar,njae knappast.

Sen finns ju rökelser som enbart innehåller färjämnen och en massa strunt jag köper min Salvia i Navajo och vet på så vis vem som plockat och buntat ihop den.Så visst funktion har det men just andevärlden bryr sig ju inte om om vi står och har Salvia eller inte när vi kontaktar dom Glad utan jag har andra användningområden som rening av negativa energier som kan finnas kring en person eller i ett rum där det kanske förekommit mycket bråk och elände.I såna avseenden är den suverän och något medicinmän och Indianer använt sig av i generationer inom både läkekonst och renande.

Något intressant när det gäller Salvian är min mor blev ruskigt klen och förkyld så jag utförde en ceremoni med henne där jag bla använde bönefjäder och mycket Salvia och tro det eller ej efter ett par timmar var tanten frisk pigg ingen feber och blev förkyld först två år efter.Hamnade lite OT där men funktion fyller den och det var min OT-poäng Flört

Sajtvärd för Indianer ,Övernaturligt samt medarbetare Healing .

http://www.indiantrumman.se/

http://www.the-wolf.se/

http://indianer.ifokus.se/


Anmäl
2011-04-04 11:33 #64 av: Ians

Kunde inte sagt det bättre själv!

så jag säger bara Ja & Amen till ursprungs inlägget..har inte hunnit läsa alla kommentarer Flört

Anmäl
2012-10-08 17:18 #65 av: Hellas

Glad

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2012-10-08 19:37 #66 av: lenjon1

Har nog aldrig trott eller tänkt annat än att du är precis lika vanlig eller ovanlig som alla vi andra. Härligt att få läsa det du upplevt och man gör det med ett leende på läpparna...

Fortsätt med dina upputtningninsfärder...jag är med på tåget!

Kram

Anmäl
2012-10-09 00:32 #67 av: Winta

Bra skrivet! Skönt och att läsa genom era rader.. jag känner med er.

Har varit i såna tankar om rökelser, kläder, "varning-tips", och hur man äter maten. Lite stepisk mot att man ska köpa dessa grejer att ha behov för att utvecklas mer...

Varning tips menar jag då, att mina mediala vänner säger att man ska ha och si, köpa andliga grejer och förbjuda mat/annat.

Kändes som det blev på deras villkor. Om jag skulle förändra mig själv mest så..vem är jag då? Vill vara mig själv och utvecklas framåt och se vad som fungerar för mig. Om ni förstår hur jag menar.

röker iaf inte.. dricker vin då och då, äter tyvärr kött.. :-( även jag tänker på djuren. Jag är en enkel person som är mycket intresserad av det andliga/mediala.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.