Annons:
Etiketterartikelmediumskap
Läst 12942 ggr
Jane-Lyzell
11/7/10, 6:07 PM

Guide - Guider! Ett lite lexikon om våra vänner!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Hur ser jag mina guider? - du känner dem och då ser du! De kommer i villkorslös kärlek- "Och det känns i hjärtat!"

 Angelguard.jpg

Guide - Guider!

Ett lite Lexikon om våra vänner!

Har läst lite inne på olika forum och tidskrifter , och tycker se mig en förvirring med vad som är vad, när det gäller Guider.

Ger er här min syn på detta;

En Andlig Guide eller Andlig ledare får man i det ögonblick man väljer att aktivt/medvetet följa den andliga vägen! Det är den som undervisar dig i din andliga utveckling!(den finns alltid i närheten i ditt jordiska liv, för att vid bästa tillfälle börja att arbeta aktivt med dig som andlig sökare eller medial)Det är den som sedan tilldelar dig din Huvudguide för din mediala utveckling

Dörrvakten eller din Skyddsguide/Ängel ser du nästan aldrig i ditt jordeliv - den finns där för dig och skyddar dig under hela ditt jordiska liv(även den som såg till att du inkarnerade tryggt). Det är den som avgör vilka andar eller hjälp Guider som får komma igenom dig och tala vid olika seanser. Denna vännen arbetar nästan helt i det tysta(kan ge sig tillkänna vid omedelbar fysisk fara eller i fysiska seanser) Med denna guide har du i din innan tillvaro redan gets det löftet som ett avtal.

Hjälpare och Inspirerare, kan vara hur många som hälst och vanligt nära och kära. Kan vara tillfälliga och långvariga! Och dem som hjälper till vid olika cirklar och seanser. Också dem som försöker få dig att välja den andliga vägen!

Huvudguide - Har du en för varje mediumskap du utövar, och som byts ut efter hand du utvecklas, högre guider för högre utveckling och lägre guider för lägre utveckling. Det bestämmer du själv hur du utvecklas, brukar vara byte eller samma, runt vart 7:e år. I utbytningsskedet kan man oftast känna sig förvirrad och lite vilsen, kan ta c:a ett halvt till ett år. Som för många ses som ett mörker(ibland går det fortare)

Andra Guider - som verkar som hjälp guider vid olika former av seanser eller cirklar. Som tex. Healing, Trans och fysiskt mediumskap. Vilka kommer med läkar expertis, andlig filosofi, goda råd. Eller för att höja energierna i cirkeln (barnguider t ex) dessa finns så länge dom behövs hos mediumet och eller för sin egen utveckling med. Här finns också många inspirerare och hjälpare som hjälper dessa cirklar och seanser framåt. Här kan till och med vissa hjälpguider gå emellan olika trans o Fysiska cirklar - för inspiration.

Vetenskapsmän, , Läkare, Alkemisten och Kemisten - arbetar mest i trans och fysiskat mediumskap som hjälpare - men kan förekomma även i Clairvoyanta seanser men då bygger det något för fysiska fenomen. De hjälper även till i överföring av kommunikation vid clairvoyanta seanser.

Vad är vad ;

En Ande är alla-  en guide har högre kunskap en, en Ande 

Guider behöver inte vara från den männskliga rasen, men kan vara  - guider är oftast ett högre väsen - däremot hjälpare och inspirerare kan vara Andar . dvs, oftast nära o kära

Sen finns det många fler som inte vill synas men som finns där en då - och i villkorslös kärlek och i tysthet hjälper oss framåt.

Detta är min sanning - ta till er det som talar till era hjärtan!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

  • Redigerat 9/10/20, 1:35 PM av Niklas
Annons:
Hellas
11/7/10, 6:12 PM
#1

Tack Jane Kyss!
Jag har ungefär samma uppfattning men kärt barn har många namn så därför använder jag nog andra benämningar :)

Kram

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Jane-Lyzell
11/7/10, 6:17 PM
#2

Kyss ja så är det - det som käns bäst för en själv - jag kallar dom nog bara för mina ande vänner! Det är inte så noga med vilka dom är - det är arbetet igenom dem eller från som är viktigtFlört

Kram

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

jagealltidglad
11/7/10, 6:59 PM
#3

Tack Jane riktigt bra förklaring

nu har jag en klarare bild vilket känns väldigt skönt Skrattande

Värme och kärlek till dig för det är du värd

//jagealltidglad

[Spanaren]
11/7/10, 7:24 PM
#4

Så har jag också läst mig till att det är och som också känns rätt i mitt hjärta. Tack Jane Kyss /kram

Soffe
11/7/10, 7:42 PM
#5

Tack! Intressant o få ta del av din sanning :-)

chik
11/7/10, 8:39 PM
#6

Många olika.benämningar…Intressant..

Jane. Men alla människor har väl någon form av guiad?

Man behöver väl inte vara troende mediala för det???

Lena.P är jag i verkliga livet.

Annons:
maiya
11/7/10, 8:40 PM
#7

Tack Jane.Väldigt intressant läsning.

Kram.

Jane-Lyzell
11/7/10, 9:37 PM
#8

6 läs om skyddsguideSkrattande den har alla!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[Lady-Oona]
11/7/10, 9:58 PM
#9

Härligt…så är det…jag har ett gemensamt ord som jag använder…Följeslagare…passar mig fint men Guide och Ledare tycker jag också om.

Information behövs hur mycket som helst….massor!! Skrattande

Hellas
11/7/10, 10:29 PM
#10

Själv säger jag Huvudguide och Hjälpare men det viktiga är att man förstår vad man menar :).

O ja, massor med info behövs !

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

[MargaretaA]
11/8/10, 2:00 PM
#11

Intressant!

Men är det bara människor som medvetet valt den andliga/mediala utvecklingsvägen som har olika guider och hjälpare?

Jane-Lyzell
11/8/10, 2:05 PM
#12

11 japp- de kan vara omedvetna under lång tid men de är inte där om de inte ger resultat! hjälpare har alla! och ledare - men när vi kommer till olika huvudguider finns de inte där! om det inte är medvetna val!Flört

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[MargaretaA]
11/8/10, 2:27 PM
#13

#12

okej guid är ju ett annat ord för vägvisare, och det är bara dem som är "på väg" någonstans som behöver en sådan… men skönt att höra att alla har hjälpare Glad

Annons:
Marina2
11/8/10, 5:32 PM
#14

0# Tack för bra artikel.

stina63
11/8/10, 11:27 PM
#15

Tack Jane Mycket intressant artikel. Kyss

stjernblomman77
11/8/10, 11:46 PM
#16

Tack det var intresserant! :)

[Solenn]
11/9/10, 12:32 AM
#17

 Hur kan ni veta att det inte är ni själva som inbillar er allt det där. Ser ingen större skillnad mellan er och kristna som tror på alla sorters osynliga figurer som ingen vet om dom finns eller inte men som omtalas som om både ni och dom skulle veta. Vad skiljer er från dom skulle jag vilja veta?

[Lady-Oona]
11/9/10, 12:39 AM
#18

#17…inget skiljer oss, förrutom deras namn, rang, sysselsättning, uppenbarelseform, tolkning, tro, allt är samma bara ur olika synvinklar och uppfattningsförmågor. Det är vad jag känner och har information om.

[Solenn]
11/9/10, 12:43 AM
#19

Varifrån kommer informationen och hur kan ni skilja på vem som gör vad?

[Lady-Oona]
11/9/10, 12:50 AM
#20

#19 personlig erfarenhet och i jämförelse med vad andra berättar om sina erfarenhter  och vad som står att läsa i andlig litteratur.

Det är inte svårt att skilja på, det märks i sättet jag blir kontaktad, vad det är för information jag får, hur jag själv kan använda det jag lär och inom vilket område det fungerar bäst.

Annons:
[Solenn]
11/9/10, 9:36 AM
#21

# 20

Tack för svaret, då förstår jag bättre. Tyvärr låter det på samma sätt som en kompis svarade när hon var med i Livets Ord och jag kunde inte ta till mig hennes svar och nu inte era.

Jag står långt ifrån eran tro och ska därför inte störa mer med mina frågor. Vi har alla rätt att tro vad vi vill.

Gillar de flesta av er för er öppenhet och jag tackar för trevligt bemötande men är man inte troende på samma saker är det onödigt att störa. Vill tillägga att jag är nyfiken på det övernaturliga men inte på såna här saker.

[Lady-Oona]
11/9/10, 12:11 PM
#22

#21 nämen du stör inte, det är viktigt att få säja vad man känner och tror.

Det jag skriver är  mina erfarenheter och det finns kanske de här inne på den här sajten som skulle säja emot mig. Andlighet är ju en högst personlig erfarenhet. Tron vi bär på kommer ju från det vi lär och lärt och vi är ju alla olika som människor och då blir ju uppfattningen och erfarenheten därefter.

"Övernaturligt" kalla en del det som vi pratar om härinne och kanske med rätta men det är lika stor grupp som kallar samma sak för "naturligt" även där handlar det om personligt val, den fria viljan och privata tolkningar, ingen varken sämre eller bättre bara olika.

Ha det gott.

Choklad
11/9/10, 1:21 PM
#23

Kram till dig Lady Oona!Glad

U R us

[Woozy]
11/9/10, 1:26 PM
#24

Intressant tråd.

Tack Jane-Lyzell och andra för den. Glad

Jane-Lyzell
11/9/10, 2:02 PM
#25

22 tack för du tog detta Kyss

24 kramKyss o 23  o 21 med! o alla andra!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[Lady-Oona]
11/9/10, 2:10 PM
#26

#23…jättekram tebax ….Skrattande

Kerstina-61
11/9/10, 2:29 PM
#27

Tack, Jane  Kyss Jättebra att få lite ordning på alla guider och vad som är vad Glad

#22 Lady-Oona, du förklarar så fint Kyss

Kerstin, Medarbetare på Spiritualism IFokus

Jag kan bara vara mig själv och ingen annan, därför gör
jag det jag älskar just idag!

Annons:
minda
11/11/10, 1:31 PM
#28

Mycket intressant, och alla har ju så egna ord och synvinklar på saken, men det är är alltid lika intressant att kommunicera och lära sig om andras syner på saker och ting!

På grund av att jag dock tror att vi ALLA har någon andlig väg att gå - bara på olika sätt - så tror jag mer på att Andliga Guiden/Ledaren finns där aktiv redan innan man väljer att gå den medvetna vägen. För vägen är olika för alla, och tar fram sig på olika uttryckssätt, vissa gör som vi och aktiverar oss på detta vis emedan andra går den vägen med mindre medvetna tankar om detta och mer på instinkt och rationaliserin etc.

Och för mig så är denna "mystiska" kraft bäst beskriven som "kärlek" och det delar vi alla, som celler som samarbetar för vidare liv och utveckling.

Väl skrivet, tack, Jane!Kyss

Jane-Lyzell
11/11/10, 1:44 PM
#29

26, 27, 28 tack självaKyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[kvasthilda1972]
11/11/10, 3:04 PM
#30

Tack Jane för att du delar med dig av din kunskap!Glad

Du anar inte hur mycket du hjälper mig på min väg!!!

Kramar i massor!!!!Kyss

Delfinen
11/14/10, 1:18 AM
#31

Om man inte är medium, inte har seanser, inte utövar helaing eller liknande…..har man  ändå dessa med sig?

Hellas
11/14/10, 1:30 AM
#32

#31 Vi har med oss de Guider vi har behov av för stunden.
Jag har tex. en Healing guide som kommer då jag ger Healing eller på annat sätt ska arbeta med de energierna.
Min healing guide är inte med mig annars.

Den som inte utvecklar Transmediumskap har inte heller tillgång till en Trans Guide men om personen börjar utveckla Transen så kommer även personen att få en Transguide till sitt förfogande.

Så på din fråga svarar jag ja och nej, man har med sig de guider man har behov av oavsett om man är medium eller inte.

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Delfinen
11/14/10, 4:50 AM
#33

#32 ….hi  hi skall jag kall mina gudier för utvecklingsguider då? *S*

Vet att jag är medial men mycket mer vet jag inte *S*

Hellas
11/14/10, 1:01 PM
#34

#33 Faktum är att du inte tänker helt galet, våra guider och hjälpare utvecklas i samma takt som vi själva gör så samtidigt som deras mänskliga kontakt/adept utvecklas så utvecklar de även sig själva för att man som medium och guide ska kunna mötas och arbeta tillsammans så visst är det utFlört.
Jag vet ju att du arbetar med din medialitet och självklart har du en del guider som finns till för dig :).

Meditationsguide är ju en av de guider som finns och som man kan hälsa välkommen då vi mediterar.
Mediterar gör många utan att för den skull vara medium

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Annons:
Jane-Lyzell
11/16/10, 1:13 AM
#35

30 tack goa duKyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Skogshumblan
12/25/10, 4:52 PM
#36

Tack för en bra och upplysande artikel.

Men hur vet man, kan man veta, att man hittat rätt så att säga. När man nu börjar det här andliga resandet, hur vet man då att den man känner i sin närhet är den som ska vara där så att säga. Äsh lite luddigt men ni förstår hoppas jag.

/ Skogshumblan

Medarbetare på tarot och healing.

"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.

Jane-Lyzell
12/26/10, 1:40 PM
#37

36 det är dina gärningar som visar vilka du har med dig!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Skogshumblan
12/27/10, 10:44 PM
#38
Har grunnat på ditt svar, #37 men jag tror inte jag förstår hur du menar. Kan du försöka förklara lite mer tror du?

Som jag tolkar ditt svar är det så att om jag hittat rätt mår jag bra och gör bra saker, för andra och för mig. Är det så du menar eller?

/ Skogshumblan

Medarbetare på tarot och healing.

"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.

Hellas
12/28/10, 12:05 AM
#39

#36, 38 Vi har med oss den eller de guider som vi behöver för tillfället och beroende på vad vi gör för stunden.
Målar du så har du med dig en inspirerande guide som hjälper dig i ditt skapande.

När man tex. ger Healing så finns Healingguiden med och hjälper till.
Gör du någonting annat så finns det andra hjälpare tillhands.

Ha alltid tillit till att du har rätt guide vid rätt situation.
Rätt guide finns med vid dina gärningar!
Så småningom kommer du att lära känna skillnad på dem, antingen energimässigt då de närmar sig eller på annat sätt.

Jag tror inte att vi behöver fundera så mycket på om man hittat rätt, det behöver vi inte hålla ordning på, det gör guiderna själva och när vi är redo kommer de även att visa sig tydligare på ett eller annat sätt.

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

[rore]
12/28/10, 9:15 AM
#40

Tack Jane!!Glad

Skogshumblan
12/28/10, 10:08 AM
#41

Aha, tack då förstår jag. Tack för att du förklarade så jag kunde få förstå:)

/ Skogshumblan

Medarbetare på tarot och healing.

"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.

Annons:
Jane-Lyzell
12/29/10, 9:26 PM
#42

38 presis så - det är dina gärningar igenom dig som visar vilka guider som jobbar igenom dig!Skrattande

40Kyss

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Navajolady
1/17/11, 11:22 AM
#43

Intressant läsning,var hittade du den artikeln?Guider i våra liv tror jag är väldigt individuellt hur vi väljer in dom i våra liv innan inkarnationen.Många har fler än en själv har jag enbart min huvudguide och jobbar enbart med honom som funnits med mig sedan födseln och den jag delar livet på andra sidan.

Enligt honom är det väldigt individuellt hur många vi vill ha med oss,ingen skriven lag utan beror på hur vi är som personer och vad vi valt in i planen för denna livstid.Jag har också hört att det sker ett byte var 7-e år men huvudguiderna byts aldrig ut och dom finns med oss oavsett om vi utövar andligt arbete går till kyrkan och har en annan tro så finns dom med och är ofta en själ vi har en samhörighet med,min huvudguide är även min tvillingflamma och jag var hans närmaste guide under hans enda livstid .Vi skiljs aldrig åt utan har eviga band som aldrig bryts.

Sen är jag övertygad om att det beror mycket på vilka vi är som individer och hur vi väljer både byten och antalet hjälpare,men huvudguiden finns alltid med i både evigheten och under fysiska jordelivetGlad

Jane-Lyzell
1/17/11, 1:03 PM
#44

43 artrickeln har jag skrivit! och det är ifrån mina egna erfarenheter och den spiritualistiska + alla andar jag frågat på min väg i trans och fysiskt mediumskap!

självklart är allt individuellt!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[stass]
1/26/11, 8:09 PM
#45

En gång, när jag var väldigt uppgiven och nerstämd inför ett skede som skulle komma i mitt liv - hörde jag en röst - det var en man som sa;

- det blir bra, det kommer att ordna sig.

Och han sa det med en sådan kärlek, då visste jag att det blir bra. trots att så många före honom hade sagt det.

Jag har undrat vet det var, jag hörde honom så tydligt då, och upplevde en man i medelåldern.

Nu kan jag förstå att det var min guide.

Har jag rätt tro?

Jane-Lyzell
1/26/11, 9:50 PM
#46

45 troligen din ledareGlad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Indiantrumman
2/28/11, 3:37 PM
#47

#44  Visst är det individuellt och jag har  enbart en följeslagare som vandrar med mig både i evigheten, jordeliv och aldrig byts ut.Det finns andra omkring men vi har valt att jobba själva jag och The Wolf och han är allt jag behöver.Men intressant läsning hur som :-))

Men jisses Jane vad vi ser olika på mångt och mycket,är det inte guider så är det jordbundenhet.Måste skratta och le lite och hur det är har vi alltid något att lära av varandra i världen.Alla bär på sin egen sanningFlört och tur är väl det att alla inte är lika både guider och fysiska individer.

Jane-Lyzell
2/28/11, 4:14 PM
#48

47  HärligtGlad Håller med dig om ledaren(som du kallar föleslagaren) och det är just den som det är viktigt ha kontakt med - resten sköter sig automatiskt:-)

en fråga - du jobbar mest med mentalt mediumskap, eller ?

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Annons:
Indiantrumman
2/28/11, 4:40 PM
#49

Nja jag har nog lagt det mesta med mediumskapet på hyllan att damma och fokuserar på Shamanismen och kanalisering med Wolfen.Men brukar gå kurser hos Mia Ottosson enbart för att få lite träning ibland.

Har en egen inriktning som jag blivit ledd av min vän så vi gör detta mer bakom kullisserna utan att synas för mycket utåt.Ibland under trance men kommunikationen är  ren att den sällan används och då mest för min nyfikenhets skull.

Det som var så viktigt förr att jobba som medium både i trance och mentalt fick en tvärvändning och nu skapar vi vår egen väg med bla en bok (bara påbörjad ännu) och framför allt slippa stå i rampljuset det är viktigt för mig,det är Wolfens förtjänst och inte min:-)jag bara skriver sen gör han jobbet och lilla jag står i bakgrunden.Som du förmodligen sett erbjuds inga tjänster via hemsidan utan vi har valt att när vi jobbar gör vi det lågmält utan att slå på den sora trummanGlad bara i all enkelhet.

Jane-Lyzell
2/28/11, 5:05 PM
#50

49 aha - jag har inte tittat på dina hemsidor - så det vet jag inget om (ska slå en flukt)

Låter mest mentalt mediumskap för mig som du gör, och det kan förklara att allt arbete sker igenom din följeslagare som du kallar det - kanske kommer det fler guider till dig längs din väg(om det är meningen)

Lycka till med bok etcSkrattande

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Hellas
4/24/11, 6:32 PM
#51

Skrattande

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Hellas
9/11/11, 4:07 PM
#52

Glad

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Hellas
2/5/12, 12:58 AM
#53

Skrattande

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

[skymningsaga]
2/5/12, 3:52 PM
#54

ahhh, här var ju en underbar beskrivning.

hmm dett kan då vara så att jag byer guide nu kanske. är inte säker men kan ju vara därför. Jag känner som jag gör.

väldigt bra förklarat jane. och tack hellas för att du puffade upp tråden är ingen bra sökare.

Jane-Lyzell
2/10/12, 12:31 AM
#55

Flört tack tack!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Annons:
Hellas
11/28/12, 11:17 PM
#56

Kyss

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

signemo
11/29/12, 5:09 PM
#57

Är nyfiken på mästare. Kan jag läsa mer om dessa någonstans. Om man har en sådan som guide

Var rädda om varandra

Jane-Lyzell
11/29/12, 7:42 PM
#58

57 Njae - det får du nog vända dig till New agen om - mästare hör väll till kategorin guider annars Flört

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

signemo
11/29/12, 7:45 PM
#59

Tack Jane. Jag kan det dåligt. Men intressant. Nyfiken som jag är. får jag skutta vidare.

Ha en fin kväll.

Var rädda om varandra

Jane-Lyzell
11/29/12, 7:50 PM
#60

Varse gooKyss

pst - har för mig hinduismen talar om mästare o avatarer !

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Choklad
8/29/13, 2:35 PM
#61

Men- man borde väl kunna fråga sin guide vem h*n är och vad ha*n gör ?

U R us

TezzD
8/29/13, 10:04 PM
#62

#61
Då får du utveckla ordet "guide" lite mer annars kommer dom allesammans på samma gång kanske och då blir det bara svammel och svårt att uppfatta vem som är vem 🤪😍

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Annons:
Choklad
8/30/13, 9:05 AM
#63

# 62

jo jag menar min huvudguide, jag har en men jag tänker att han kan svara på det jag frågar, och då borde ju alla andra också kunna be om svar från sin huvudguide.

Mitt problem är att jag har svårt att "höra" rätt, kan vara att jag är så osäker på mig själv som jag virrar till det ibland då jag får svar. Skulle vilja träna upp det så att jag kan "höra" honom tydligare.

U R us

Stina nyfiken
11/26/13, 11:24 PM
#64

En liten fråga om alla dessa andliga varelser. Har de alltid varit just det? Eller har vissa varit människor? Kan vi människor bli sådana guider om vi dör, och lär oss saker både i livet och när vi dött? Kan vi bli änglar, eller är änglar särskilda väsen som aldrig varit människor?

Jane-Lyzell
11/27/13, 1:27 AM
#65

65 både och - Änglar är änglar 🙂

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2/23/15, 4:19 PM
#66

Putt

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2/12/16, 2:48 PM
#67

😃

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Upp till toppen
Annons: